Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עקיפה של משאיות בכביש שש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סנריו שחוזר על עצמו המון פעמים :

שעת העומס בכביש שש, שתי משאיות נוסעות אחת אחרי השניה בנתיב הימני.

המשאית המובילה נוסעת במהירות של 100 קמ"ש והמשאית מאחור עם דוושת הגז דבוקה לריצפה ורוח גבית בירידה מצליחה לפתח מהירות של 101 קמ"ש.

נהג המשאית מאחור מחליט לצאת לעקיפה, בגלל שהפרש המהירות בין המשאיות כל כך קטן התהליך הזה לוקח זמן רב, לפעמים דקה ואפילו שתיים.

לפעמים הנהג הנעקף מנסה להילחם בכל כוחו ולהוכיח לנהג השני ששלו יותר גדול מה שבעצם גורם לזמן ארוך יותר להשלמת העקיפה.

בזמן הזה נוצרת שיירה מאוד ארוכה של נהגים עצבניים מאחורי המשאית העוקפת.

רכבים נוספים מגיעים במהירות מהנתיב הימני ומנסים להשתחל לתוך השיירה הארוכה. בקיצור בלגן גדול.

מה דעתכם? הרי זכותו של נהג המשאית המהיר יותר לעקוף אבל האם במחיר של המהומה שנוצרת מאחור?

S60 Rdesign

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעצבן, אבל כל עוד זה חוקי צריך לנשוך שפתיים.

משהו קצת מקביל - לפני כחודש, בקנדה, עמדתי פעם 10 דקות בתור יחד עם כמה עשרות מכוניות, בשעה שאיזה נהג RV המתין עד שנהג RV אחר יצא מהחניה ויאפשר לו להכנס. לא היה פוצה פה או מצפצף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה קורה המון, גם בכבישים אחרים וגם עם רכבים פרטיים.

או לחוקק ולאכוף.

או להזדיין בסבלנות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מה דעתכם? הרי זכותו של נהג המשאית המהיר יותר לעקוף אבל האם במחיר של המהומה שנוצרת מאחור?

אפשר לחכות שתי דקות בלי להתעצבן.

תנסה.

זה עובד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חוקית זה סבבה, אבל זה פשוט חלק מהתרבות הנהיגה הכללית פה.

בעיני זאת עקיפה מיותרת, לא חכמה בעליל ושעדיף להימנע ממנה, אבל הישראלי חושב שבכביש יש תחרות והוא רוצה להגיע קודם, גם אם זה בדיוק 10 שניות קודם.

במצב שאתה מתאר, אין הרבה מה לעשות חוץ מלהתאזר בסבלנות

פורסם

תנסה.

זה עובד.

למה אתה מסיק שאני עצבני?

לי יש את הסבלנות.

כתבתי שמקבץ הנהגים מאחור חסר סבלנות כולל התופעה המכוערת של עקיפה מימין לתור.

S60 Rdesign

פורסם

הסיבה לעקיפות הארוכות היא לא הספק נמוך של המשאיות שלא מאפשר להן לפתח פער מהירות יותר משמעותי, אלא מגביל מהירות שיש בכל רכב כבד.

מגביל מהירות מכוייל ל 88 קמ"ש +/- כמה קמ"ש כך שמשאית עם מגביל מהירות שמכוייל ל 90 יכולה לעקוף משאית עם מגביל מהירות שמכוייל ל 87.

פורסם

כאחד שעושה 200 ק"מ כל יום, כמעט תמיד על כביש 6, ראיתי כנראה את הכל (סליחה לתושבי הדרום - יש לכם כנראה מה להוסיף לי....)

משאיות שיוצאות לעקיפה בעליה מיקנעם לאליקים (למרות שיש תמרור שאוסר על עקיפה על ידי משאיות עד המחלף) וזאת כמובן על הרכב בנתיב השמאלי, כי אחרת הוא יפספס את ההזדמנת

רכבים שעוקפים בפראות משמאל (ואוו לא יאמן, משמאל, כחוק?) רק כדי לחתוך בפראות ימינה (ולהעמיד אותי על בלימת חירום) ולרדת מהכביש במחלף אייל/ניצני עוז/באקה (גם במחלף השלום בנתניה....)

אני כבר לא מדבר על זיגזוגים מטורפים והשתחלויות בלי איתות כדי להרוויח 5 מטרים בתנועה....

אני כבר לא מדבר שאנשים נוהגים עם יד אחת כי היד השניה מפעילה את האורות הגבוהים (כנראה חושבים שזה דינמו שטוען את המצבר), גם כשלפניך תור קילומטר וגם אם אתה בנתיב הימני

אני כבר לא מדבר על הנהג שמדבר בטלפון או קורא הודעות (רואה את המבט בראי שלו) בנתיב השמאלי ב- 60 קמ"ש

אני כבר לא מדבר על אנשים שנוסעים קבוע עם אור גבוה כי כך רואים טוב יותר

אני כבר לא מדבר על מכוניות (גם חדשות לחלוטין) עם אור שמאלי גבוה ואור ימני רגיל - תתפלאו כמה זה נפוץ, הרבה במשאיות - נראה כמו שינוי חיוט מפגר שמישהו חושב שיותר טוב מסתם לנסוע עם אור גבוה (ראה לעיל)

הפתרון שלי, אחרי כמעט 10 שנים של החוויה - רוגע סטואי. לא צופר, לא מחנך, לא מאותת, לא עושה דווקא. מתרחק מהמטורפים ככל שיכול - המטרה היא להגיע שלם הביתה (גם לעבודה, אבל זה בפועל בדרך הביתה...) ולא להוכיח לאידיוט מצוי שאתה נהג יותר טוב או "לא פראייר". לא אכפת לי לצאת פראייר אם אני חוזר הביתה למה שחשוב באמת.

מעצבן, לא צריך להיות כך, כל נסיעה לחו"ל מזכירה שאפשר אחרת (טוב לחו"ל שאני נוסע, לא הודו וכו'), אבל חיים יותר רגועים כך.

זהו, איווררתי. שבוע טוב ובטוח.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם (נערך)
הסיבה לעקיפות הארוכות היא לא הספק נמוך של המשאיות שלא מאפשר להן לפתח פער מהירות יותר משמעותי, אלא מגביל מהירות שיש בכל רכב כבד.

מגביל מהירות מכוייל ל 88 קמ"ש +/- כמה קמ"ש כך שמשאית עם מגביל מהירות שמכוייל ל 90 יכולה לעקוף משאית עם מגביל מהירות שמכוייל ל 87.

אתה יודע את זה כבר, אבל אני אשמח לחדש לשאר הקוראים שחלילה לא יוטעו על ידי זה ויחשבו שבאמת ל 100% מהמשאיות הכבדות יש מגבלה ומהניסיון של שנים לא מעטות בכביש 6, אין מגבילי מהירות לאחוזים גבוהים ביותר של משאיות.

הן נוסעות ב 100-110 וגם ב 120 קמ"ש ואף יותר ולא ברור לי מה הסיבה שהבעלים (בוא נגיד ככה, בעיקר מהמגזר) מורידים את המגבלה.

אני נוסע לעיתים מאוד קרובות (יכול להיות גם 3-4 ימים בשבוע) מהדרום בכביש 6 למרכז או הפוך.

ההשערה שלי היא בכדי שהמשאית שלו תגיע מהר יותר מהדרום לצפון או הפוך במקום ב 90 ב 110 או 120 לאורך הכביש של אותם האנשים שהסירו את מגבילי המהירות מהמשאיות.

הספקי המשאיות בישראל הוא בדיוק כמו באירופה, המשאיות כאן לא פרייאריות ולא נדיר בכלל לראות משאית אחר משאית של 520-560 כ"ס מודרניות וגם של 600-650 כ"ס ומעלה (לוולבו יש דגמים עם 750 כ"ס) - ישראל ממש לא מפגרת מאחורה בתחום ונדיר לראות משאיות ישנות בכביש עם הספקים מופחתים או שנתונים ישנים.

הבעיה? הן עמוסות וגם אם ממולך במקרה יש משאית של וולבו 650-750 כ"ס עם מטען מלא או פול טריילר ייקח לה 1-2-3 דקות לעקוף.

הכי באסה כאשר בדיוק באותו קטע, יש עליה קטנה פתאום לאורך של כמה ק"מ, אכלת אותה.

וכן אני מסכים עם כולם כאן בקטע אחד, נעים או לא זה מאוד מציק וממש מפריע.

למה? כי גם אני אם אני נוסע על 120-130 קמ"ש בכביש 6 ואחד מאחוריי נוסע על 100, אנחנו נגיע לאותו מחלף בהפרש של חצי דקה אולי דקה לכל היותר וגם זה, כשאני מגזים.

אז משאית עם כל הכבוד שאין לה סבלנות לנסוע מאחוריי אחד שנוסע ב 90 כי לו אין מגביל והוא נוסע אחר כך ב 100 זה סופר מפריע ומציק.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

אני נוטה להאמין שחלק ניכר מגיע מהתסכול של להיות על הכביש המון שעות ולהיות אחראי על כלי כבד, מסורבל ואיטי. אם יש לך את האפשרות לעקוף כלי אחר ב 0.3 קמ"ש, אתה הולך על זה.

"אז שיימצאו עבודה אחרת אם הם כ"כ מתוסכלים".

למה להם? ברוב המקרים מדובר על משכורות של חמש ספרות בקלות מבחילה.

פורסם (נערך)

הרשה לי לדייק אותך, 85 +- 5 קמ"ש.

אתה יודע את זה כבר, אבל אני אשמח לחדש לשאר הקוראים שחלילה לא יוטעו על ידי זה ויחשבו שבאמת ל 100% מהמשאיות הכבדות יש מגבלה ומהניסיון של שנים לא מעטות בכביש 6, אין מגבילי מהירות לאחוזים גבוהים ביותר של משאיות.

הן נוסעות ב 100-110 וגם ב 120 קמ"ש ואף יותר ולא ברור לי מה הסיבה שהבעלים (בוא נגיד ככה, בעיקר מהמגזר) מורידים את המגבלה.

אני נוסע לעיתים מאוד קרובות (יכול להיות גם 3-4 ימים בשבוע) מהדרום בכביש 6 למרכז או הפוך.

ההשערה שלי היא בכדי שהמשאית שלו תגיע מהר יותר מהדרום לצפון או הפוך במקום ב 90 ב 110 או 120 לאורך הכביש של אותם האנשים שהסירו את מגבילי המהירות מהמשאיות.

הספקי המשאיות בישראל הוא בדיוק כמו באירופה, המשאיות כאן לא פרייאריות ולא נדיר בכלל לראות משאית אחר משאית של 520-560 כ"ס מודרניות וגם של 600-650 כ"ס ומעלה (לוולבו יש דגמים עם 750 כ"ס) - ישראל ממש לא מפגרת מאחורה בתחום ונדיר לראות משאיות ישנות בכביש עם הספקים מופחתים או שנתונים ישנים.

הבעיה? הן עמוסות וגם אם ממולך במקרה יש משאית של וולבו 650-750 כ"ס עם מטען מלא או פול טריילר ייקח לה 1-2-3 דקות לעקוף.

הכי באסה כאשר בדיוק באותו קטע, יש עליה קטנה פתאום לאורך של כמה ק"מ, אכלת אותה.

וכן אני מסכים עם כולם כאן בקטע אחד, נעים או לא זה מאוד מציק וממש מפריע.

למה? כי גם אני אם אני נוסע על 120-130 קמ"ש בכביש 6 ואחד מאחוריי נוסע על 100, אנחנו נגיע לאותו מחלף בהפרש של חצי דקה אולי דקה לכל היותר וגם זה, כשאני מגזים.

אז משאית עם כל הכבוד שאין לה סבלנות לנסוע מאחוריי אחד שנוסע ב 90 כי לו אין מגביל והוא נוסע אחר כך ב 100 זה סופר מפריע ומציק.

צריך להגדיר את המושג משאית בשביל לדייק את דבריך. עד שנת 2015 משאיות במשקל של עד 10 טון היו פטורות ממגביל מהירות ולכן הגבלת המהירות שלהן היא מכאנית, לרוב באזור 110-120 קמ"ש כתלות בסוג המשאית.

משנת 2016 הפטור מהגבלת המהירות חל על משאיות במשקל 7.5 טון ומטה.

אם אתה רואה משאית כבדה מודרנית שנוסעת במהירות גבוה מ-90 קמ"ש זה בגלל שיש דרכים לא חוקיות לעקוף את המגבלה. אבל ככל שהמשאית חדשה יותר כך יותר קשה לבטל את המגבלה.

מעבר לבעיה החוקית של ביטול הגבלת המהירות זה גם מאפשר ליבואן להתנער מאחריות על תקלות במסגרת האחריות.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
חוקית זה סבבה, אבל זה פשוט חלק מהתרבות הנהיגה הכללית פה.

בעיני זאת עקיפה מיותרת, לא חכמה בעליל ושעדיף להימנע ממנה, אבל הישראלי חושב שבכביש יש תחרות והוא רוצה להגיע קודם, גם אם זה בדיוק 10 שניות קודם.

במצב שאתה מתאר, אין הרבה מה לעשות חוץ מלהתאזר בסבלנות

לא בלעדי לישראלי בכלל. יצא לי לנהוג לא מעט בכבישי ארה"ב (טקסס) בזמן האחרון ונתקלתי בתופעה לא מעט רק שם יש בד"כ שיירה של 5-6 משאיות ו1-2 שמנסים לעקוף. אתה יכול למצוא את עצמך נוסע 10 דקות עד שאדון בילי יסיים את העקיפה.מה שכן, בד"כ אין צפצוף אחד כל הזמן הזה.

פורסם
אני נוטה להאמין שחלק ניכר מגיע מהתסכול של להיות על הכביש המון שעות ולהיות אחראי על כלי כבד, מסורבל ואיטי. אם יש לך את האפשרות לעקוף כלי אחר ב 0.3 קמ"ש, אתה הולך על זה.

"אז שיימצאו עבודה אחרת אם הם כ"כ מתוסכלים".

למה להם? ברוב המקרים מדובר על משכורות של חמש ספרות בקלות מבחילה.

אין שום קשר לנהגי משאית מתוסכלים

גם ברכבים פרטיים אם אתה נוסע על 120 יבוא מישהו ויעקוף אותך יכנס לפניך ויסע 110

רק כדי להיות מלפנים

פורסם

תנסה.

זה עובד.

למה מישהו צריך לחכות? למה הם צריכים להיות אגואיסטים על הכביש? האם הזמן שלו חשוב יותר מהזמן שלי ושל שאר משתמשי הדרך? מילא אם אותו נהג מדובר היה יוצא לעקיפה, ונהג המשאית בנתיב הימני היה מאפשר לו לסיים את העקיפה מהר ככל הניתן, נראה שכולם מבינים שזהו לא המצב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...