רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן. אתחיל קודם בלספר מעט על עצמי D; בן 18, חובב הגה מגיל 0 ומת על אדרנלין בשמים. נוהג על בסיס יומי לפחות כ40 ק"מ ביום במשך של שנה וחצי. כרגע נוהג על טויוטה קורולה GLI 1.6 שנת 2009 שנראית ומתנהגת כחדשה (יצאתי פדנט לא קטן). עכשיו לעניין- אני מעוניין לשפר את עצמי בתור נהג ולנהוג בצורה נכונה על מנת שמתי שהתקציב שלי יגיע למכונית חלומותיי כרגע אוכל לנצלה כראוי ולא למות בתוך איזה קיר בטון. מחפש קורס נהיגה מתקדמת\ספורטיבית או כל שם אחר שתרצו לתת לו שיתן לי את הידע ושאוכל בעזרתו לפתח את המיומנויות הדרושות. אשמח לקבל כל המלצה כלשהי במחיר סביר וכמובן איזו עצה קטנה אם באלכם D; תודה רבה מראש ואחלה יום!
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
ספציפית חנות ברמת גן. איפה אפשר לקנות? כמה עולה? והבנתי שיוצאת כל חודש מהדורה עדכנית. כל חודש צריך לקנות מחדש או זה רלוונטי רק לרכבים חדשים? אני לא רוצה את האפשרות שיש באינטרנט. רוצה מודפס ולא מוגבל למספר פעמים.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בשנים האחרונות נוספו הרבה מערכות בטיחות פאסיביות\אקטיביות, גם בתור סטדרט ברכבים דיי עממיים ולאו דווקא ברכבי יוקרה. אכן לפעמים רואים במבחנים או בסיקורים את יעילותן...אבל, אני מאמין שבפועל מבחן התוצאה הוא בכבישים. האם יש סטטיסטיקות שמראות שיש באמת ירידה בתאונות הדרכים, או פחות פציעות\מקרי מוות. האם בדקו אילו כלי רכב מעורבים בעיקר בתאונות האם אלו רכבים שלא מאובזרים במערכות אלו?
הודעה אחרונה מאת pinik23, -
-
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. מי יכול לספק מידע עדכני בקשר לקרינה (EMF) שנפלטת בעיקר מסוללה ברכב טויוטה אוריס היברידית יצור 2015. אני בדקתי שחשיפה עד 2 מיקרו גאוס זה תקין ובטיחותי. איך אני יכולה לדעת כמה קרינה יש ברכב זה לכל מושב בנפרד (הבנתי שמקדימה יש פחות קרינה מאשר במושבים אחוריים)? ושאלה נוספת ללא קשר לקרינה מישהו יודע מה עלות סוללה חדשה במידה ויש צורך להחליף אותה ברכב זה? תודה לכל המבינים והמומחים.
הודעה אחרונה מאת elviralap, -
פגע וברח בליל שבת 1 2
מאת nglancer- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי, אספר את המקרה ואשמח לתגובות בליל שבת אישתי התעוררה באזור 3 בלילה מרעש חזק של תאונה מחוץ לבית, היא חשבה לרדת למטה אבל שמעה מכוניות נוספות חולפות והבינה שאם יש צורך יש מי שיטפל. בבוקר כשקמתי גיליתי את הרכב שלי חונה חצי על המדרכה אחרי שהוא חטף מכה רצינית מהצד של הכביש. סביר להניח שהנהג חתך את הכיכר הסמוכה במהירות (שיכור?) איבד שליטה, ואחרי שהוא שורט את הרכב שחנה לפני נעצר בתוך הרכב שלי, ואז פשוט ברח. במוצאי שבת, גילתי פתק על האוטו עם תיאור של הרכב, מאזדה ישנה כסופה כולל מספר משוער. התקשרתי למשטרה שאמרו לי לבוא להגיש תלונה בבוקר. אתקשר בבוקר גם לביטוח לברר מה לעשות. אם למישהו יש תובנות מועילות אנא העירו את עיניי, אשתדל לעדכן בהמשך.
הודעה אחרונה מאת TomerLL, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם משהו קטן שלא הצלחתי להבין במדינה הזו רנו מגאן דיזל יש וזה משתלב יופי עם הגיר שלהם. וכמוהו יש גם אחרים ואז מגיעה הונדה סיוויק עם מנוע דיזל עם תיבת הילוכים אוטומטית(שישראלים אוהבים) ודווקא את הגירסא המעניינת הזו לא מביאים לארץ , אפילו כמה חתיכות קטנות להלן הכתבה מאתר אוטו. https://www.auto.co.il/article/130696-world-news קצת מתסכל לא חושבים ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 28 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
באתר של משרד התחבורה שונו ההנחיות בנושא של רישיון נהיגה בינלאומי. עד לשינוי, היו מדינות שלא היה בהם צורך בהצגת רישיון בינלאומי, הרישיון הישראלי היה מספק. מה-4/12/2017, ההנחיה היא להצטייד ברישיון נהיגה בינלאומי לכל יעד בחו"ל: אזרח ישראלי היוצא מהארץ למדינה אחרת, אינו יכול להסתמך על רישיון הנהיגה הישראלי הקבוע המצוי ברשותו. מובהר בזאת כי אזרחים היוצאים לחוץ לארץ ומעוניינים לנהוג במדינה בה הם מבקרים, חייבים להצטייד ברישיון נהיגה בינלאומי אותו ניתן להנפיק באחת התחנות הפזורות ברחבי הארץ, הרשומות בהמשך. יש להחזיק את רישיון הנהיגה הקבוע בצמוד לרישיון הנהיגה הבינלאומי. יש להגיע לאחת מהתחנות להנפקת רישיון נהיגה בינלאומי ולהביא עמכם את רישיון הנהיגה. לא יינתן …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במהלך שנה הבאה מרצדס צפויה להשיק ליין שלם של מכוניות חשמליות, שיקרא EQ. הראשון שבהם הוא קרוסאובר שיענה לשם EQC וממש לאחרונה הוא נצפה כשהוא עובר מבחנים בנורבורגרינג. זאת אחרי שמרצדס כבר שחררה תמונות שלו במבחני קיץ וחורף.
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- 12 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שבוע טוב, נתקלתי בעבודה שדרוש נהג מעל 15 טון על משאית הייבר, עבודות עפר. הבנתי שמחפרון (טרקטור) מעמיס על המשאית עפר, ואני כנהג נוסע לאתר לשפוך אותו וככה כול היום. נשמע בגדול סבבה ללא יותר מידי עבודה או מאמץ. אבל מה החיסרון? מה היתרונות והחסרונות? האם שווה להיכנס לסוג כזה של עבודה? תודה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 13.8 אלף צפיות
בוקר טוב, אני רוצה למצוא מקום באוטו כדי שאוכל לאחסן שם דברים מבלי שהם יתחממו בשמש הקופחת של ארצנו, מה הפתרון הכי טוב לזה? לקנות צידנית קטנה? איפה לשים אותה? מתחת לכיסא? בתא מטען? תא כפפות? המליצו לי גם להשאיר את החלונות טיפה פתוחים בשביל אוורור מינימלי, זה באמת עוזר? בעקרון הדברים שאני צריך להשאיר באוטו זה פלאפון, אוכל,טבק, בושם, פחית או בקבוק מים ועד עכשיו היית שם חלק מהדברים במשענת יד אבל הם פשוט מתחממים בטירוף ואנחנו רק בחודש מרץ. יש איזה פתרון ייעודי לשמירה על קירור באוטו סגור? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת br1991, -
-
קיבלתי עכשיו מייל מסיקסט ספרד על משהו שהצחיק אותי ועלה בי הרעיון לשרשור על נזקים הזויים מהשכרות. טויוטה אוריס, דוח נזק על שריטה קטנה בג'אנט קדמי ימני :lol: אפילו לא יודע אם היא ממני (קיבלתי את הרכב עם 12600 ק"מ ולא הסתכלתי על הגלגלים) יש אקסס. שוטו
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מתכנן לשכור רכב לשבועיים בארה"ב בספטמבר, איסוף בסאן-פרנסיסקו והחזרה בלאס-וגאס. מחפש משהו בסגנון של מוסטנג או קאמרו פתוחות והמחיר הכי זול שהצלחתי למצוא בינתיים הוא דרך האתר של AVIS בארץ - 840 דולר (60 דולר ליום) - אבל רשום שהרכב לא זמין בתאריכים הספציפיים שאני מחפש. בשאר המקומות המחיר עולה ל-100 דולר ליום ויותר... ראיתי את השרשור הזה, מלפני שנתיים, שם מדובר על מחירים של בערך 20 דולר ליום, אבל כשההזמנות ברגע האחרון (ימים בודדים לפני תאריך ההשכרה). יש למישהו טיפים עדכניים על מחירים, מתי הכי משתלם להזמין ומאיפה? האם יש אתרים שעוקבים אחרי מחירי השכרת רכבים (בסגנון camelcamelcamel או keepa לאמאזון) ושולחים התרעה למייל? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
אכזבה מדן קרטינג בחיפה 1 2
מאת roee-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הלכנו השבוע כמה חבר'ה מהעבודה לעשות יום כיף. איך היה - זה תלוי בהגדרה שלכם לכיף: 1. הקארטים איטיים בצורה קיצונית. המהירות שהופיעה על הציוד שלהם לא עלתה על 31 קמ"ש לנהג המהיר ביותר, כשאחרים סביב 28-29 קמ"ש ולמעשה בכל המסלול אין כל שימוש בבלמים. לא מדובר בקבוצה איטית - הזמן שמפעילי המסלול אמרו שנחשב לטוב במסלול הזה היה 36 שניות כשהנהג הטוב ביותר אצלנו ירד מ34 שניות. פול גז קבוע ויאוש בזמן שהכלי לא מאיץ. מישהו נכנס בכם ובלמתם? לפעמים לוקח יותר מ5 שניות של פול גז עד שהקארט זז מהמקום. זה הזוי. אין נגיעה בבלמים ואין עזיבה של הגז לאורך כל ההקפה. 2. הקארטים שונים למדי בין אחד לשני, עד כדי הבדלים של 1.5-2.5 שניות להקפה על ידי אותו נהג, במסלול של 35 שניות ממוצע הקפה. ב…
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
שלום היום הוחלפו 2 בולמים קדמיים, ללא כריות. אחרי ההחלפה, כשאני מסובב את ההגה יש רעש מתכתי . הכריות במצב טוב. מה עוד יכול להיות? Sent from my PRO 6 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת סלבדורוס, -
סיכום עלויות אחזקה 24 חודשים (40 אק"מ) טסט שנה ראשונה - 2437 ש"ח טיפול שנתי שנה ראשונה – 2139 ש"ח רביעית צמיגים (וברגים חדשים) – 2950 ש"ח טיפול שנתי שני (כולל החלפת 2 צלחת בלם, 2 דיסקיות בלם) – 3201 ש"ח בדיקה ועדכון תוכנת גיר - 328 ש"ח טסט שנה שניה – 1876 ש"ח ביטוח מקיף וחובה (מעל גיל 30) – באזור 3800 ש"ח לשנה דלק – 1/9 בממוצע ירידת ערך מוערכת: כ-1000 ש"ח בחודש
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
מהירות הכי גבוה?
מאת אתה- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היכן נמצא הכביש בישראל שבו מותר לנסוע ברכב במהירות הגבוהה ביותר בצורה חוקית
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
- 0 תגובות
- 786 צפיות
נתקלתי באתר זה במסגרת שרשור משאבת האוריאה. החלק שאני מעוניין לרכוש מתומחר שם בכ-20% פחות מהצעת המחיר שקיבלתי מהפולני. רוב האזכורים של האתר ברשת הינם בגרמנית. האם מישהו הזמין מהם, יכול לחלוק חוויות ולאשר כי מדובר באתר אמין? תודה!
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 0 תגובות
- 584 צפיות
מחפש למכור ניסן אלמרה ידנית 99 בלי טסט חצי שנה, מנוע וגיר במצב מעולה, מכה קלה בטמבון הקדמי נמצאת בירושלים. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אילן המאה, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש לעשות קורס נהיגה מתקדמת / ספורטיבית בצפון. ברשותי אבארט 160 כ"ס ואני מעוניין לעשות קורס עם הרכב שלי. מישהו מכיר ויכול להמליץ על מועדון או מאמן אחד על אחד שאפשר ליצור איתו קשר?
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 2 תגובות
- 933 צפיות
לאחרונה אני רואה פרסומות בפיד שלי מטעם פלאפון שמשווקות רכיב שמתחבר לרכב שמאפשר Wifi, ושמספק נתונים על הרכב (כמו מתי להחליף שמן ושאר נתונים טכניים) ועל הנסיעה, מקום הימצאו הנוכחי, אופי הנהיגה שלך, מידע לגבי מסלולים שנעשו וכמה דלק בוזבז עליהם וכו׳ ממה שראיתי הם מציעים מסלולים חודשיים שמחירם משתנה לפי גודל חבילת הגלישה. מה אתם חושבים על זה, יש במוצר הזה ערך כלשהו? ממליצים?
הודעה אחרונה מאת LLH201017, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בארוע בברוקלין אתמול חשפה מרצדס חלקית את הA סדאן (לא להתבלבל עם הגרסה הסינית L Sedan הארוכה יותר) שהיא למעשה הA קלאס הראשונה אי פעם שתימכר בארה״ב. מן הסתם היא גם תהיה המרצדס הזולה ביותר בהיצע שם, אבל בניגוד לדגמי הפתיחה שלהם בעבר, כל מי שזכה לראות או לשבת בקבינה החדשה של הA קלאס האצ׳בק החדשה, יבין שהרכב לא ירגיש זול בשום צורה. עם מקדם גרר של 0.22 היא מנצחת את הטסלה מודל S שעם 0.24 נחשבה מובילת התעשיה עד כה מבחינה זו. בארה״ב לפחות היא תהיה זמינה בשתי גרסאות. A220 הנעה קדמית , וA220 4MATIC הנעה כפולה, שניהם עם מנוע 2.0 מטורבת, 188 כ״ס וגיר 7 מהירויות כפול מצמדים, אבל אני מניח שתוצענה עוד גרסאות לשוק האירופאי. למרות שהיא קצרה בשלושה ס״מ מהCLA (שתוחלף בשנה הבאה), בסיס…
הודעה אחרונה מאת TheQ, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 674 צפיות
מה הוא ייחשב לפי לוי יצחק ? 2007 או 2008 ולמה ? https://pasteboard.co/HwCdKgE.jpg
הודעה אחרונה מאת micha, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 97 תגובות
- 28.3 אלף צפיות
הרכב של הבת שלי (פורד S מקס עם פחות מ 100K ק"מ) שוכב במוסך עם גיר רובוטי דפוק וקרוב נוסף החליף גיר בייטי וקרובה נוספת נכנסה למוסך כמה פעמים עם אותו "דרעק" בגולף חדשה. הקשיש שכותב לכם מתנייד במוסטנג 1966 עם גיר אוטומטי רגיל ובלנסר עם גיר רציף ושתיהן נוסעות ונוסעות ונוסעות. אז אולי תאירו את עיני מה הקטע שחברות גדולות ומנוסות נכשלות שוב ושוב בפלצנות הטכנולוגית הזאת. מה רע ב 123D פשוט, אמין וכמו שחותנתי ז"ל אמרה, "בלי קישקושים ובלי פישפושים". ועוד לא הזכרנו את הטויוטה והפוקוס של תחילת העשור ואת התיפעול הדי מוזר ולא ידידותי.
-
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, מה לדעתכם סדרי הגודל של עלות התיקון לפגיעה בתמונה? - אני מודע לכך שלהערכה מדוייק דרוש תיקון, ויש כאן שאלה האם האדיאטור נפגע שזה כ-2000 ש"ח. תודה.
הודעה אחרונה מאת borisYalzin, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלשום נסעתי במעלה רח' ההסתדרות בפתח תקווה לכיוון רוטשילד. יש פנייה לפני הצומת המרומזרת (איפה שהיה נמצא המקדונלד'ס) ולפני הפנייה יש עץ נורא גדול. כשהתקרבתי לפנייה ראיתי ניידת דלוקה עומדת בצד כעשרה מטרים לפני הפנייה. כשחלפתי על פניה הצצתי פנימה ולא היה אף אחד. כשהתקרבתי לעץ שמתי לב שיש שוטר שמבצבץ מתוכו אז האטתי. הגעתי לעץ והשוטר אכן עמד בדיוק מאחורי העץ בזווית כך שהוא בלתי נראה לרכבים שעוברים. אחרי שחלפתי על פניו הסתכלתי במראה ושמתי לב שהוא עצר גברת שנהגה בסובארו B3 שכנראה התעסקה עם הפלאפון (זכרתי אותה מלפני). נשמע קצת מגוחך, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת T-Turbo, -
ביצעתי לאחרונה 2 נסיעות מבחן בקיה נירו. אתחיל מהסוף מהתהיות וההתלבטוית בעיה בתפעול הידני של הגיר: בגיר של הקיה נירו יש מצב ספורט ומצב תפעול ידני. ברכבים אחרים שבהם יש מצב ספורט ומצב תפעול ידני: כדי להפעיל את מצב ספורט-לוחצים על כפתור ייעודי ליד ידית ההילוכים או שמסיטים את ידית ההילוכים כלפי מטה ואז מופיע חיווי בלוח המחוונים. כדי להפעיל את מצב התפעול הידני- מסיטים את ידית ההילוכים שמאלה ואז מופיע חיווי של מספר ההילוך בו הגיר נמצא באותו הרגע. ההילוך הספיציפי הנ״ל מתקבע כלפי מעלה, כלומר הגיר לא מעלה הילוך באופן יזום (בחלק מהרכבים הגיר מעלה הילוך בכל זאת בקו האדום של הסל״ד). כדי להעביר את ההילוכים במצב הידני- מסיטים את ידית ההילוכים למעלה …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
שוחד במכוני רישוי 1 2
מאת אשרי-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מתוך כתבה ב-YNET : (אם פורסם, נא למחוק) "סוכן סמוי הפליל: מכוני רישוי אישרו כלי רכב פגומים תמורת שוחד, בחודשים האחרונים העביר סוכן של היחידה המרכזית באגף התנועה, מכוניות עם ליקויי בטיחות חמורים את מבחן הרישוי השנתי, תמורת כסף מזומן לבוחנים הישירים. שני מכונים גדולים בתל אביב ובאשדוד נסגרו זמנית" מישהו יכול להסביר איך מכון רישוי פרטי (יש לא פרטי ?) עובד, מי מפקח על מי ולמי הם כפופים למעט משרד התחבורה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חברים אישתי לומדת נהיגה . עשתה טסט ראשון לפני 4 חודשים ולא עברה אותו. השבוע מהבית ספר שהיא לומדת דרכו אמרו לה בגלל הרפורמה החדשה צריך לשלם 150 שח לבית הספר כדי שיכניסו אותה למאגר משרד התחבורה בשביל הטסט? וזה בנוסף לאגרה של המבחן שמשלמים למשרד התחבורה. זה אמת? הרפורמה מוסיפה עוד תשלום לתהליך?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, מישהו שמע או התעניין ויודע לתת ליפרטים על המצבע? מדובר במבצע סודי ביותר שאוסר על הסוכנויות למסור פרטים בטלפון.. צריך להגיע ולשבת מול סוכן בשביל לדעת את פרטי המבצע. אשמח אם מישהו יוכל לחסוך לי נסיעה (מיותרת?) לחיפה. תודה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 836 צפיות
הבנתי ככה: -Waze פתוח על מנת לדעת על מצלמות נייחות(גאסטו) -גלאי ראדר שפרסמו פה בפורום על מנת להתחמק מדבורה ואמצעי אחרון נגד הממל''ז זה משבש תדרים אבל הבנתי שהוא לא חוקי ופותחים עליו תיק. איך אפשר להתחמק מאקדח לייזר והאם הדברים שכתבתי כאן נכונים? תודה.
הודעה אחרונה מאת roee, -