Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סיכום עלויות אחזקה 24 חודשים (40 אק"מ)

טסט שנה ראשונה - 2437 ש"ח

טיפול שנתי שנה ראשונה – 2139 ש"ח

רביעית צמיגים (וברגים חדשים) – 2950 ש"ח

טיפול שנתי שני (כולל החלפת 2 צלחת בלם, 2 דיסקיות בלם) – 3201 ש"ח

בדיקה ועדכון תוכנת גיר - 328 ש"ח

טסט שנה שניה – 1876 ש"ח

ביטוח מקיף וחובה (מעל גיל 30) – באזור 3800 ש"ח לשנה

דלק – 1/9 בממוצע

ירידת ערך מוערכת: כ-1000 ש"ח בחודש

עריכה אחרונה על ידי ETAA
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על הסיכום.

תוכל לפרט בבקשה מה היה בשני הטיפולים? נשמע קצת יקר בשביל שמן ופילטרים, אני מניח שזה לא היה רק זה.

סה"כ נשמע ממש ממש סביר בשביל התמורה. בטח אם לא היו בלת"מים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לגבי הטיפול הראשון לא מצאתי תיעוד.

לגבי הטיפול השני - זה מה שרשום בחשבונית -

חלפים - 2168 ש"ח

שמן מנוע

מסנן שמן

2 צלחות בילום קדמיות

2 דיסקיות בלם אחורי

מגב

חריטה צלחת אחורה

עבודות - 568 ש"ח

הסיכום הזה מסכם את העלויות שלי. מנוע הוחלף ברכב לפני הרכישה כך שאני לא ספגתי את העלות.

פורסם

טוב, להחליף מנוע זה כבר קצת פחות סביר... ידוע לך מה היתה הבעיה?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

לא יודע. זה קרה לפני הרכישה.

מהשאלות בפורום נראה שזה לא אירוע חריג. מנגד, במוסך המרכזי אמרו לי שזה רכב אמין ושפעמים ספורות בלבד יצא להם להחליף מנוע.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם

במנועים האלו יש איזו בעיה עם צילינדר מספר 3. לא יודע מה כמות התקלות הכללית אבל היא מספיק גדולה כדי שידברו עליה בעולם אבל לא מספיק גדולה כדי ליצור נזק תדמיתי (להבדיל מהגיר בפוקוס) ככה שייתכן וזה לא כזה נורא ואולי הייתה גרסה אחת לתקופה קצרה עם התקלה הזו.

פורסם

תודה על המידע.

לגבי צריכת הדלק, היא טובה יותר ממה ששמעתי עד כה, תוכל לפרט מה אופי הנהיגה ומה תוואי הנסיעה (הררי/ מישורי, עירוני/ בינעירוני).

כמו כן כמה ק"מ יש לרכב?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תודה על הפירוט.

אני עצמי מתעניין בSMAX אקובוסט בכלל ובטיטניום בפרט. (מתכנן לקנות באוגוסט-ספטמבר) ולכן 'אחפור' לך קצת.

טסט שנה ראשונה - 2437 ש"ח

טסט שנה שניה – 1876 ש"ח

משהו השתנה?

ירידת ערך מוערכת: כ-1000 ש"ח בחודש

נשמע המון.

שאלות נוספות:

1.כמה קילומטר יש לרכב כרגע?

2.הטיפולים אני מניח במוסך פורד, נכון?

3.צמיגים קנית אל -תקר או רגיל?

פורסם
תודה על המידע.

לגבי צריכת הדלק, היא טובה יותר ממה ששמעתי עד כה, תוכל לפרט מה אופי הנהיגה ומה תוואי הנסיעה (הררי/ מישורי, עירוני/ בינעירוני).

כמו כן כמה ק"מ יש לרכב?

לרכב יש היום 150 אק"מ. למרות שהוא כבר בן 6 הוא נראה בחוץ ובפנים כמו חדש, וגם מרגיש ונוסע ככה. אין קרקושים בכלל ונראה שהרכב עומד יפה מאוד במבחן הזמן.

לגבי צריכת הדלק - אני נוסע בערך 70-30 בינעירוני. לפי מחשב הרכב (אופס עם רכישת הרכב) הצריכה אף טובה יותר - 10.3 ליטר ל-100 ק"מ. בבדיקה בתחנת דלק יוצא באזור 1-9 אולי טיפה יותר טוב.

פורסם (נערך)
תודה על הפירוט.

אני עצמי מתעניין בSMAX אקובוסט בכלל ובטיטניום בפרט. (מתכנן לקנות באוגוסט-ספטמבר) ולכן 'אחפור' לך קצת.

משהו השתנה? לגבי עלות הטסט - כלום לא השתנה מבחינתי. אולי זה כי הרכב התיישן.

נשמע המון. לגבי ירידת ערך - תחשוב שמי שקנה את הרכב חדש ב-215 אש"ח איבד כ-120 אש"ח ב-4 שנים! אני מאבד להערכתי (לא על בסיס מחירון רשמי, שלא בדקתי, אלא על סמך המחירים שמבקשים ביד 2) כ- 1,000 ש"ח שזה די סביר לדעתי.

שאלות נוספות:

1.כמה קילומטר יש לרכב כרגע? 150 אק"מ. נראה ומרגיש כמו חדש למרות השנים והק"מ

2.הטיפולים אני מניח במוסך פורד, נכון? מוסך מורשה באזור המרכז

3.צמיגים קנית אל -תקר או רגיל? רגיל. זו אכן נקודה בעיתית שאין צמיג חלופי ברכב. יצא לי לחכות פעם אחת בשנתיים שאני עם הרכב לגרר בגלל צמיג שהתפוצץ (הצמיגים שהיו לרכב בעת הרכישה היו גרועים). יש לי ברכב ערכת מילוי שמי יודע איך תעבוד ברגע האמת. בכל מקרה סטטיסטית זה אמור להטריד אולי פעם בכמה שנים אז זה נסבל.

תשובות למעלה באדום

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם
במנועים האלו יש איזו בעיה עם צילינדר מספר 3. לא יודע מה כמות התקלות הכללית אבל היא מספיק גדולה כדי שידברו עליה בעולם אבל לא מספיק גדולה כדי ליצור נזק תדמיתי (להבדיל מהגיר בפוקוס) ככה שייתכן וזה לא כזה נורא ואולי הייתה גרסה אחת לתקופה קצרה עם התקלה הזו.

מהניסיון שלי יש לא מעט רכבים שהוחלף בהם מנוע, העניין שזה התחיל בשלב מאוד מוקדם (שאני חיפשתי את הרכב, היום לא מעט שהחליפו כבר מנוע עוד לפני המאה אלף ק"מ) כלומר, כולם היו עוד באחריות.

ושאנשים לא משלמים את זה מהכיס הם לא מרגישים.

עוד שנה שנתיים שזה היה מחוץ לאחריות, אנו כנראה נשמע על זה

פורסם

הבעיה במנוע היתה בצילינדר 3.

זה היה בסדרה הראשונה בלבד ב 2011 ומאחר שרכבים בודדים בלבד הגיעו בשנה הזאת עם המנוע הזה (עיקר היבוא התחיל ב 2012) והתקלה טופלה באמצע 2012, כמעט ואין רכבים תקולים בארץ.

מי שכן, טופל.

זאת לא תקלה חוזרת.

מה שכן בעייתי זה הטורבו שמת באיזור ה 100K אם קורעים אותו.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עוד שנה חלפה עם הרכב הנהדר הזה. סיכום קצר -

עלויות:

1. ביטוח מקיף וחובה - 3800

2. טסט - 1900

3. מצבר - 580

4. טיפול תקופתי במוסך מורשה פורד - 1400

5. ממיר קטליטי - 4100 במוסך מורשה פורד (אאוץ). מאוחר יותר התברר לי שבמוסך אוטו-גיר בחולון זה היה עולה לי בערך 1400.... למדתי.

6. החלפת מצמד - 5700 במוסך אוטו-גיר. הבעיה במצמד ליוותה אותי כשנתיים והחלטתי לטפל בה למרות שיכולתי להמשיך על המצמד הישן. במוסך מורשה זה היה עולה לי פי 2-3.

7. ירידת ערך - מעריך שסביב 1000 שח בחודש

8. דלק - בערך 1/9.

יתרונות:

- איכות. הכל במקום (פנים וחוץ), מתפקד מעולה, נראה כמו חדש, לא מתקלף ולא מקרקש.

- מנוע!!! איזו עוצמה.

- פרקטיות. רכב ספורטיבי עם 7 מקומות.

חסרונות:

- מזגן. נקודה כואבת בקיץ הישראלי. אולי החיסרון המשמעותי ביותר של הרכב הזה.

- לא מת על הגיר. הוא בסדר אבל לא כמו יפני אוטומט.

- צריכת דלק.

מתחיל להרהר לגבי מחליף.

עריכה אחרונה על ידי ETAA

• תוכן חדש...