Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עוד שנה חלפה עם הרכב הנהדר הזה. סיכום קצר -

עלויות:

1. ביטוח מקיף וחובה - 3800

2. טסט - 1900

3. מצבר - 580

4. טיפול תקופתי במוסך מורשה פורד - 1400

5. ממיר קטליטי - 4100 במוסך מורשה פורד (אאוץ). מאוחר יותר התברר לי שבמוסך אוטו-גיר בחולון זה היה עולה לי בערך 1400.... למדתי.

6. החלפת מצמד - 5700 במוסך אוטו-גיר. הבעיה במצמד ליוותה אותי כשנתיים והחלטתי לטפל בה למרות שיכולתי להמשיך על המצמד הישן. במוסך מורשה זה היה עולה לי פי 2-3.

7. ירידת ערך - מעריך שסביב 1000 שח בחודש

8. דלק - בערך 1/9.

יתרונות:

- איכות. הכל במקום (פנים וחוץ), מתפקד מעולה, נראה כמו חדש, לא מתקלף ולא מקרקש.

- מנוע!!! איזו עוצמה.

- פרקטיות. רכב ספורטיבי עם 7 מקומות.

חסרונות:

- מזגן. נקודה כואבת בקיץ הישראלי. אולי החיסרון המשמעותי ביותר של הרכב הזה.

- לא מת על הגיר. הוא בסדר אבל לא כמו יפני אוטומט.

- צריכת דלק.

מתחיל להרהר לגבי מחליף.

אני מתנייד עם אותו רכב רק מודל 2012.

לגבי החלפת הקלאצ'ים, של איזה חברה?

צריכת הדלק שלי היא 1 ל 8, אבל עם 80% בתוך העיר ורגל עדינה על הגז.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אין. אין להשיג כיום בארץ רכב חורך אספלט ועתיר אחיזה בעל 7 מקומות. גם מחוץ לארץ די קשה למצוא, האמת. יחיד במינו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אין. אין להשיג כיום בארץ רכב חורך אספלט ועתיר אחיזה בעל 7 מקומות. גם מחוץ לארץ די קשה למצוא, האמת. יחיד במינו.

Audi SQ7

פורסם

אצטרך לחגיגה ואומנם לא אעקוץ אבל בטווחים מחירים יחסית סבירים יש את טויוטה סיינה (7-8 מקומות) המגיעה כדגם בסיס 3.5 V6, בדגם 2018 עם 296 כ"ס וכמעט 36 קג"מ.:lol:

דגם 2014 הגיע עם 3.5 V6 אבל עם הספק של ~266 כ"ס.

פורסם

אם רק ביצועים בקו ישר עושים לך את זה, אז הסיינה בהחלט יכולה להוות תחליף. אבל, היא רחוקה מאד בכל הקשור להתנהגות הכביש המופלאה של ה-SMAX.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

צודק! שכחתי את הסיינה.

לגבי אאודי ושאר ירקות אקזוטיים - מראש הנחתי שזה לא הכיוון מבחינת תקציב.

גם לקרניבל החדש יש מנוע בשרני בסגנון אמריקני.

לא נהגתי בקודיאק כך שאין לי מושג בנוגע ליכולותיו הדינמיות, בהחלט אופציה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אם רק ביצועים בקו ישר עושים לך את זה, אז הסיינה בהחלט יכולה להוות תחליף. אבל, היא רחוקה מאד בכל הקשור להתנהגות הכביש המופלאה של ה-SMAX.

נהגת על כזאת או שיש לך רכב דומה?

אסביר, הסיבה היא פשוטה:

1. אכן, זה רכב של 6.9/7 שניות ל 100 תלוי בסוג ההנעה שבוחרים (קדמית או AWD)

2. טויוטה סייאנה מגיעה כבסיס עם הנעה קדמית אך ניתן לשדרג ל AWD

3. בדגם הבסיס היא מגיעה עם מתלים מכויילים לנוחות אבל בדגם ה SE יש מתלי ספורט מכויילים לספורטיביות והגה "ספורטיבי" מכוייל קצת גם כן - לא בדיוק משנה את אופי הרכב בהרבה

4. ברור לכולנו כי מדובר על רכב מגודל ומערכת ההגה שלו היא לא אלקטרו הידראולית כמו של פורד SMAX והקטגוריות שונות במקצת ולכן תחושת ההגה תהיה קצת אנמית (חשמלי אחריי הכל)

הדבר הכי חשוב לזכור הוא, שמדובר על רכב עם בסיס גלגלים של 303 ס"מ לעומת 285 ב SMAX והרכב עצמו הוא כמעט 510 ס"מ (508.5 אם לדייק) לעומת 478.5 ס"מ.

אתם זוכרים שמדובר על מרכב minivan בכלל כן :lol:

פורסם

נהגתי בסיינה שיובאה ביבוא אישי (לא הדגם המאובזר) ובהשוואה ל-SMAX זה אוטובוס.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

יש לנו במשפחה את הרכב, הכל יפה בתאוריה, למעט קו ישר ומרחב פנים ענק ומרווח אין קשר לספורט, כל פניה צריך לבלום חזק.

אני מדבר על גרסת הSE, למעט שינוי חיצוני, לא ראיתי הבדל בהיגוי, נהגתי על שני הגרסאות.

• תוכן חדש...