Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באתר של משרד התחבורה שונו ההנחיות בנושא של רישיון נהיגה בינלאומי. עד לשינוי, היו מדינות שלא היה בהם צורך בהצגת רישיון בינלאומי, הרישיון הישראלי היה מספק.

מה-4/12/2017, ההנחיה היא להצטייד ברישיון נהיגה בינלאומי לכל יעד בחו"ל:

• אזרח ישראלי היוצא מהארץ למדינה אחרת, אינו יכול להסתמך על רישיון הנהיגה הישראלי הקבוע המצוי ברשותו.
  • מובהר בזאת כי אזרחים היוצאים לחוץ לארץ ומעוניינים לנהוג במדינה בה הם מבקרים, חייבים להצטייד ברישיון נהיגה בינלאומי אותו ניתן להנפיק באחת התחנות הפזורות ברחבי הארץ, הרשומות בהמשך.
  • ​יש להחזיק את רישיון הנהיגה הקבוע בצמוד לרישיון הנהיגה הבינלאומי.
  • יש להגיע לאחת מהתחנות להנפקת רישיון נהיגה בינלאומי ולהביא עמכם את רישיון הנהיגה.
  • לא יינתן רישיון נהיגה בינלאומי לנהג חדש שנדרש לו מלווה.

בכל מקרה, בהערות עדיין מופיע:

• ישנן מדינות המתירות לנהוג ברכב פרטי למי שנושאים רישיון נהיגה ישראלי ממוחשב עם תמונה ובר תוקף, מבלי לצרף רישיון נהיגה בינלאומי, ובהגבלות מסוימות. למרות זאת, במדינות אלה קיימים גופים שונים, ביניהם: חברות השכרת רכב, רשויות אכיפה ואחרים, שלא תמיד מודעים להכרה של מדינותיהם ברישיון הנהיגה של ישראל.

לקח להם כמה שנים לתקן, אבל בסוף הבהירו חד משמעית.

פורסם (נערך)

הזוי. מה פרוש "חייבים להצטייד" אם מדינות העולם חיות בשקט בשלווה ובשלום עם הרישיון הישראלי המצולם?

מניסיון של שכירת רכבים ב-3 יבשות.

הרישיון הישראלי תואם אמנות בינלאומיות בדיוק לצורך זה.

לידיעת משרד התחבורה של מדינת יבחוש בן שלולית: במדינות זרות חלים חוקי אותה מדינה. משרד התחבורה וכו' לא יכול לחייב ג'ק שיט. DUH

ועכשיו ברצינות: "השירות" הזה כמובן "כרוך בתשלום". הוא לא ניתן על ידי משרד התחבורה אלא על ידי זכיינים כפני פרמיום (חברה נצלנית שיש לי הרבה מה לומר עליה) וממסי. בקיצור, מישהו בחברות הללו התעורר שהן לא מרוויחות מספיק מה"שרות" המיותר הזה וראה זה פלא, איזה פקיד במשרד התחבורה אדיב דיו, לרווחת אזרחי ישראל כמובן, כדי לפרסם את ההודעה BOGUS.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

נכון, אבל מי שיוצא לחו"ל ובונה על השכרת רכב, לא יקח את הסיכון בעקבות ההנחיה הזו. החברות המדוברות ניצחו במקרה זה.

Finger's gonna kill me.

פורסם

ראשית, המסמך הזה אינו רשיון נהיגה אלא תרגומו לאיזה תריסר שפות, והוא חסר תוקף בלי הפלסטיק.

לקבלתו פונים לסניף ממסי הקרוב (או אחת הרשתות האחרון המופיעות באתר משרד התחבורה) משלמים משהו כמו 15-25 ש"ח, ממתינים עד שהמדפסת תסיים לבשל את הטונר וזהוו.

אני מקפיד להוציא את המסמך הזה לקראת שכירת רכב (כמובן כאשר אין לי מסמך תקף - מדובר בשנה מיום ההוצאה, בלי קשר לתוקף רשיון הנהיגה), למרות שמעולם לא התבקשתי להציגו. לך תדע איזה שוטר שאינו דובר אנגלית יעצור אותך ויבקש את התרגום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נתקלתי יותר מפעם בחברת השכרה שלא הסכימה לשחרר את הרכב ללא רישיון נהיגה בינלאומי. בהחלט שווה 25 ש"ח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לפי ניסיון שלי בחול גם שעצר אותי שוטר וביקש רישיון והצגתי קודם כל את הרישיון הבין לאומי הוא פשוט זרק לי חזרה וביקש את הרישיון המקורי

פורסם

יצא לי להשכיר בצרפת,איטליה,שוויץ ופעמיים להשכיר בקפריסין ובבריטניה - כולן ב5 שנים האחרונות ומעולם לא נתקלתי בבעיה עם הרישיון הישראלי, אם זאת ברוב הפעמים הוצאתי רישיון בינלאומי - שיהיה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

גם אני בדרך כלל מקפיד להוציא (סתם שיהיה למקרה ו..) ולרוב לא נדרשתי להציגו עד לפעמיים האחרונות.

בחודש מאי ביורופקאר בשדה במלאגה ביקשו ובאוקטובר במג'יורה בשדה ברומא (גם בעיר עצמה שכרתי קטנוע וביקשו).

אכן מרגיש כמו מחלבה,אבל עדיף שיהיה.

פורסם

הבעיה היא שלפי הגדרה באמנות תוקף ה"רשיון הבין לאומי" מוגבל ל-3 שנים לכל היותר, ולא מעבר לתוקף הרשיון הלאומי. עם זאת לפני מספר חודשים הוצאתי רשיון בין לאומי מספר שבועות לפנמי תום תוקף הרשיון הישראלי שלי, וקיבלחתי רשיון לשנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אין שום צידוק לשטות הזו. מדוע משרד התחבורה לא יכול לרשום ברישיון הישראלי בכותרת שזה גם רישיון בינלאומי?! או להנפיק רישיון דומה בינלאומי יחד עם הרישיון הישראלי?! בשביל מה שונה הרישיון הישראלי מספר פעמים על מנת להתאימו לתקינה הבינלאומית?! חתיכת הבריסטול המצוקמקת, עם צילום התמונה במכונת צילום מתוך הרישיון הישראלי, היא פשוט בדיחה עלובה, חזרה לשנות ה 30 עם תעודות קרטון בגודל של מחברת. לא יעיל, בזבזני, לא אסתטי, לא נכנס בארנק וזלזול בנהג הישראלי.

פורסם (נערך)

הצידוק הוא מאמנות בין-לאומיות שלא התעדכנו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
הצידוק הוא מאמנות בין-לאומיות שלא התעדכנו.

איזה אמנות בינלאומיות? אם ממסי או חנות צילום יכולות להנפיק רישיון בינלאומי (סתם באמצעות קופי פסט) למה משרד התחבורה לא יכול?! ואם כבר צריך להנפיק רישיון בינלאומי בנפרד, למה לא רישיון פלסטיק כפי שכל מכונת חניה יודעת לעשות?! למה צריך לחזור לשנות ה 30 עם חתיכת קרטון שלא נכנסת לארנק?!

פורסם

אכן לא נתקלתי אף פעם בדרישה להציג את הרשיון הבינלאומי, אך אני תמיד מנפיק אותו מסיבות משפטיות (משמעות תוקף הרישיון במקרה תאונת נפגעים, חלילה).

לעניות דעתי חוסר היעילות העיקרית היא שהתוקף הוא לשנה בלבד, ושאין אפשרות (כמו פעם) להנפיק בנתב"ג.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...