רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
- 12 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד להעתיק את המקום מגורים שלי לגרמניה ואני רוצה לקחת את הרכב הפרטי שלי איתי ובסופו של דבר לרשום אותו במשרד התחבורה הגרמני. יצא למישהו לעבור את התהליך הזה ? אני מקבל המון מידע סותר, גם לגבי נושא ה-T1 (אם מותר לי לנהוג בו או לא עד להגעה לגרמניה). מבחינת ההובלה עצמה - אני מעמיס אותו בנמל חיפה ומשחרר אותו בנמל ביוון ומשם מתכוון להמשיך בנסיעה עד ליעד הסופי. אשמח לעזרה!! תודה.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
הי לכולם אני נמצא במסגרת עבודתי הרבה ברכב, למשך מספר שעות, לא במהלך נהיגה, כי אם לצורך המתנה וכדו'. השאלה מה עושים עם המיזוג, להשאיר את המנוע דולק למשך 6 שעות למשל ברצף, זה ממש חבל לי על הדלק מצד שני, בקיץ זה כמעט לא אפשרי בלי מזגן, כמו כן גם באביב ובזמנים יותר נעימים - אני אוהב לסגור את החלונות ולא לשמוע רעשים מבחוץ השאלה ידידיי חוזרת - מה עושים עם המזגן, האם יש פתרון שלא עולה כל כך הרבה כמו להשאיר האוטו מונע, וגם - מה בדבר הפעלה שלא ע"י הנעה כי אם ע"י מצבר בלבד - האם זה מומלץ ? האם עדיף לחבר מקור כח אחר - אל מזגן קטנטן ונייד - האם יש כאלה דברים אין לי מושג אבקש את עזרתכם חברים הרי זו לי הודעתי הראשונה, באם זה לא מתאים לפורום הזה, אשמח אם תועבר …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
השכרת רכב בדרום איטליה 1 2 3
מאת shaulch-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום, 2 מבוגרים ו 3 ילדים (גדול 8 וקטן בן 1) מה עדיף: 1. Bmw series 2 grand tourer swmr 2. Open insiginia IFAR (Intermidate SUV) הראשון ידני, השני אוטומט , מחירים דמי דומים. תודה ! Sent from my iPad using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת rami23, -
-
התלבטות האם למכור את הרכב 1 2 3 4 5
מאת Caliper_GT- 69 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
היי אנשים מאוד אשמח שתעזרו לי בהתחלבטות הזו. אז ככה ברשותי רכב שבמחירון הוא שווה 104 אלף ש''ח , את הרכב קניתי לפני שנתיים מהחברה בתכנית מימון ב-150 אלף ש''ח . עד כה נשאר לי להחזיר 119 אלף ש''ח להלוואה אני משלם 1500 ש''ח כל חודש למשך 5 שנים שבסוף ה-5 שנים אצטרך לשלם 50 אלף ש''ח . חשבתי עם עצמי ואמרתי לעצמי שאולי עדיף למכור את הרכב ולקנות רכב יד שניה בכ-60-70 אלף ש''ח . למכור את הרכב ב-104 ולהשלים את הפער שזה 15 אלף ש''ח לבנק ובכך לסיים את ההלוואה ולקחת עוד הלוואה נוספת של כ-30 אלף ש''ח ולסיים אותה בשנה וחצי עם תשלום של 1500 ש''ח. השאלה מה התכנית הכי משתלמת לי כי כבר הפסדתי על הרכב ואני לא מעוניין להפסיד עוד. כמובן שאם אקנה רכב ב-60-70 אלף ש''ח אקבל כמעט את כ…
הודעה אחרונה מאת momoPRO, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
קיבלתי היום במייל.
הודעה אחרונה מאת shha, -
אז אחרי שחיפשתי כאן בפורום רכב החלטתי ללכת על הפיג'ו 208 מנוע 1.2 טורבו , לאחר שמצאתי רכב במצב טוב שנת 2015 החלטתי לרכוש אותו , לפני הקנייה כמובן בדקתי האם הרכב מטופל בחברה ובדיקה לפני קנייה כאשר בבדיקה התגלה שכנראה שיש נזילת שמן קטנה מהמנוע הבוחן אמר שהרכב נמצא במצב מצוין מלבד הנושא הזה כמובן שתוך כדי הכניס עוד כמה ריג'קטים כדי לצאת מידי חובה , אך נושא הנזילה הדאיג אותי אז החלטנו אני והמוכרת לבצע זיכרון דברים כאשר היא לוקחת אחריות על הנושא הזה שאם יש צורך בתיקון כלשהו היא תשלם עליו ,רכשתי את הרכב ב1/8. עד כאן הכל הלך לפי הספר ומפה התחילו הבעיות עם מוסך ציפורי וחברת לובינסקי , ביום שני 6/8 לקחתי את הרכב למוסך ציפורי (בנצרת) על מנת לבדוק את נושא הנזילה בידיעה שהרכב נמ…
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
בוקר ( עצוב) לקחתי יום חופש ונסעתי למשרד הרישוי בעקבות מכתב שהגיע אליי מהם. מדובר בחוב של 4000 שח על רכב גולף שלא ברשותי כבר 3 שנים, אבל לא שולמה אגרה והרכב בלי טסט. בגדול - לפני 3 שנים הלך הרכב , הגיר נדפק וכבר לא היה במצב נסיעה. שכן לחץ עליי שאתן לו אותו והוא התחייב לשלם אגרה ולטפל בהעברת הבעלות. עבר הזמן השכן נעלם עם הרכב ולא ענה לטלפונים. האמת ? היו לי צרות אחרות לטפל בהן , אז כבר שכחתי מזה. השבוע מסתבר ,שאני צריך לשלם את האגרות. בא לי למות. גם שרפתי יום חופש וחיכיתי 3 שעות כמו אדיוט. לפחות הורדתי שם את הרכב מהכביש. מרגיש מרומה אדיוט ופראייר.
הודעה אחרונה מאת avargel, -
MG3 מתחדשת
מאת פבל- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
MG חושפת מתיחת פנים ל-3 שלה, אבל מחליטה שהיא לא צריכה לספר לנו ממש שום דבר על האוטו ומשאירה את תפקיד הדוברות לעיתונות הרכב הבריטית.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חבר נסע להזמין סקודה קארוק. עשה נסיעת מבחן על ה 1.5 ליטר. כשבא להזמין נאמר לו שאין אופציה להזמין 1.5 ליטר נכון לעכשו. אפשר להזמין רק 1.6 דיזל. מאוד מוזר, מה שעוד יותר מוזר לדעתי הוא שהדיזל גירסת סטייל עולה 150k, וה 1.5 בנזין סטייל עולה 160k. הגענו למצב שדיזל זול מבנזין. לדעתי מעולה! Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לדעת אם זה נכון יש מישהו מעולם הרכב שאמר לי שאין הבדל משמעותי מבחינת ביצועים וכח בין רכב שעושה 11 שניות למאה או 9.5 שניות למאה ההבדל לא משמעותי צריך להיות מינמום הבדל של 3 שניות למשל 11 שניות מול 8 / , יש למשל את הסקודה פאביה שעושה 9.8 שניות למאה והראפיד 1.4 עושה 9 שניות למאה הבדל של פחות משניה אז אני מבין שהראפיד תהיה נוחה מהפאביה ויותר גדולה תא מטען וכו' אבל מבחינת מנוע 1 ל 1 זה אותו רכב אולי יש לסקודה מנוע 1.4 אבל בגלל יחס משקל כ"ס זה יוצא כמעט אותו הדבר אני אפליג יותר ואומר הסקודה אוקטביה 1.4 עם כל הכ"ס שלה 150 מול הפאביה זה 9.8 מול 8.2 שניות למאה עכשיו על הנייר ההפרש מטורף נכון ? בפועל אני בספק אם ההבדלים כאלה עצומים , ההבדל בינהם פחות מ 2 שניות ! אז נכון …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
טוב, אז לאחר רכישת קוגעלעגר המפלץ (דודג' ניטרו) הרכב שהוחלף היה של אשתי - המיצובישי לנסר 2010 שנמצאת איתנו איפשהו מאז שנת 2014 הטוב - עיצוב חיצוני - בעיני עיצוב חיצוני יפה וצעיר, רכב שנותן מראה ספורטיבי ולא מרגיש מיושן בכלל. אמינות - בעצם היו לנו אפס תקלות עם הרכב הזה למעט תקלה אחת שנגרמה לרכב בגלל מוסך מורשה מאוד לא מקצועי - מאוד! אפרט על זה אח"כ. תחזוקה זולה. הנדסת אנוש פשוט מעולה - בייחוד בפן המכאני - הרכב הזה הוא גאונות במובן הזה - הכל נגיש, הכל ברור, הכל קל לביצוע. צריכת דלק - 1:12.5 ממוצע הרע - מתלים אחוריים נוקשים מידי. הרכב רועש למדי - המנוע חלש ולכן מתאמץ. עיצוב פנים - אמנם העיצוב יפה אבל הכל פלסטיקה פשוטה, מושבים…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 19 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בגלל ירידה חדה במכירות בטויוטה החליטו להפסיק לייצר מיני וואן קומפקטי verso במפעל התורכי. https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/toyota-verso-axed-europe אגב, מיני וואן הכי נמכר באירופה ( רנו סניק ) בכלל לא נמכר בארץ.
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לפני כחודשיים זכתה קבוצה מצומצמת וברת מזל של עיתונאים לנהוג בדגם קדם יצור של סדרה שלוש החדשה (עדיין בבגדי הסוואה כמובן) על מסלול הנורבורגרינג (״הרינג״). ב.מ.וו הטילו על העיתונאים איסור פרסום שהוסר השבוע. יש ברשת לא מעט מידע וחוות דעת מהעיתונאים שיצא להם לנהוג בדגם היחיד שנתנו להם לנסות שזו ה330i עם קיט M. בינתיים נראה טוב ומבטיח. אמנם אין עדיין נתונים רשמיים (גם העיתונאים קיבלו מידע מוגבל), אבל מה שאנחנו כן יודעים זה שהמכונית השילה כ55 קילו ממשקלה, ועם זאת השלדה חוזקה ב50%, כאשר מרכז הכובד הונמך עם חלוקת משקל 50-50. הבווארים עבדו חזק על ההגה והמיתלים (טוענים שזו תהיה השלוש הדינמית אי פעם...) כאשר בניגוד לדגם הנוכחי, הם שמו דגש על המתלים הסטנדרטיים הפסיביים במקו…
הודעה אחרונה מאת YNV, -
שלום לכולם , ברצוני לשתף ואף לשמוע את דעתכם . ביום חמישי האחרון הזמנו לאחי הקטן שברולט ספארק חדשה , הופתעתי לשמוע שיש הנחה של 10,000 ש"ח על דגם הLTZ הכי מאובזר וייעצתי לאבי ללכת על העסקה. לאחר 6 ימים , היום התקשרו להגיד שהרכב מוכן , הופתעתי קצת מהמהירות ונסענו בצהריים. הגעתי וישר ראיתי שהגלגל השמאלי הקדמי נראה קצת משומש ומשופשף . בבדיקה בתאריך היצור ראיתי שהצמיג הזה שונה בתאריך יצורו משאר הצמיגים (הוא היה 1817 והאחרים 1917) הצמיג ממש נראה משומש . תקנו אותי אם אני טועה אבל רכב יוצא מהמפעל עם סט חדש מהניילון של 4 צמיגים זהים (?) כבר כאן נדלקה לי נורה אדומה , המשכתי להסתכל על הרכב וראיתי שבהמון מקומות חיצונית יש מלא שריטות קטנות ומעצבנות ואף בתוך הרכב בפלסטיקים של…
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
מכירים את זה שאתם אומרים לעצמכם "אם הייתי יכול, הייתי לוקח את האוטו שלי ונוסע לטיול מטורף בכל אירופה"? אז עכשיו תכירו קבוצה של אנשים (לא לגמרי שפויים אם אתם שואלים אותנו, אבל בקטע טוב) שאשכרה עשו את זה. אנחנו יכולים רק לשבת פה בחושך, לבד, ולהוריד בפניהם את הכובע האינטרנטי שלנו.
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי יונדאי I30 של אשתי מודל 2014 עם גג זכוכית - ברכב שלי אני קושר מעל הגג את הסאפ עם רצט ומותח חזק - במידה ועושה את זה חזק עם מזרון ספוג למטה ישר על הזכוכית - מה הסיכוי שהגג מתופצץ - או חייב גגון?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו יודע למה ניסאן מיקרה לא נמצאת בכמעט אף אתר השוואות רכבים בחו"ל? אני רוצה נניח לערוך השוואה או אפילו לחפש חלקים באייבי / אמאזון ופשוט המיקרה לא נמצאת ברשימה? אולי בחו"ל היא נקראת אחרת? מישהו יודע למה?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, מישהו יכטל לעשות לי סדר מהי קבוצת הרישוי של סוזוקי קרוסאובר? לקרוב משפחה יש קרוסאובר 2013 דגם GLX ורשום לו ברישיון קבוצת רישוי 2. לעומת זאת, לחבר מהעבודה יש קרוסאובר 2015 אותו הדגם GLX ורשום לו קבוצת רישוי 3. הכיצד? אותו רכב, אותו דגם.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נכון, בעוד שבוע בערך במוו תחשוף את ה-Z4 החדשה במלואה, אבל תסתכלו עליה - אתם לא יכולים להאשים אותנו על זה שאנחנו לא מסוגלים להתאפק.
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 1 תגובות
- 972 צפיות
שלום לכולם, ברשותי יונדאי i30cw 2014 (סטיישן!) ומאחורה יושבים 3 ילדים קטנים כשכיסאות הבטיחות נגד כיוון הנסיעה ובשל כך המזגן לא מקרר שם מספיק, אע"פ שאני שמה את המזגן על העוצמה הכי גבוהה. האיזור של הנהג והנוסע קפוא... לדעתי, הסיבה שהקור "בורח" לתא מטען היא מכיוון שהוא מחובר לרכב בלי חוצץ כלשהו. בינתיים הזמנתי מאוורר מאלי אקספרס - משהו בסגנון שהיה פעם לנהגי אוטובוסים מעבר לזה, האם מישהו מכיר פתרון יעיל שיכול לעזור עם זליגת הקירור לתא מטען חשבתי על רעיון לשים מחיצה בין המושב האחורי לתא מטען.... אשמח לרעיונות של החברים . תודה רבה
הודעה אחרונה מאת diveman, -
ב"ה ברוב שנות חיי נהגתי והיו בבעלותי בעיקר על רכבים מתוצרת VAG עם תיבה ידנית. פולו 2002, פולו 2003, פולו 2007, סיאט קורדובה 2005, סיאט לאון 2002, ופולקסוואגן גולף 1999. היו גם 3 יפאניות עם תיבה אוטומטית. הרומן עם VAG הסתיים לפני כ- 4 שנים בפועל, אבל האהבה לרכבי VAG תמיד תישאר. התגלגלה לידי יונדאי I20 דור ראשון שנת 2009 מליסינג. מבחינה חיצונית היא הייתה שמורה, אין תאונות, מבחינה מכאנית גם לא היו בעיות מיוחדות שהתגלו בבדיקה לפני הקנייה ותוקנו. יונדאי I20 דור ראשון הינה קפיצת מדרגה ביחס לגטס. ליונדאי 5 כוכבי בטיחות, היא מאובזרת מאוד לעומת המתחרות, אפילו בגרסת הליסינג (אם נשווה לגרסה הבסיסית של מאזדה 2 לה יש רק 2 כריות אויר, היונדאי מגיעה עם 6 גם בגרסת הבסיס), הי…
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
שלום לכולם, לאחר 5000 KM על הסיאט איביזה אפשר כבר לגבש דעה יותר רצינית על הרכב. הקדמה: אנחנו זוג שהחליט להתחדש ברכב ולאחר התלבטויות רבות,הוחלט על רכב חדש בגלל תנאי המימון הנוחים והאפשרות למקדמה(שתוכננה לרכב המשומש) + פריסת שאר התשלומים ל3 שנים.התקציב הראשוני היה 70 K ובסופו של דבר חרגנו ממנו בגלל שבתוספת (נכבדת ,יש לציין) אפשר להשתדרג בצורה מאוד משמעותית בקטגוריה מבחינת איבזור,מנועים וכדומה ,אז הלכנו על זה. הרכב שנבחר הוא סיאט איביזה 1.2 טורבו עם גיר רובוטי.(יש שרשור שפתחתי בזמנו של שאר המועמדות) תכלס: מאוד מרוצים מהרכב. הדבר החשוב ביותר בשבילי היה מנוע שאפשר לזוז איתו ובטווח מחירים הזה+חדש,אין הרבה כאלה,אם בכלל. אני נהנה מכל רגע מהבחינה הזו.המנוע עו…
הודעה אחרונה מאת diller, -
- 5 תגובות
- 8 אלף צפיות
אהלן חברים, אשמח לעזרתכם. סוזוקי בלאנו 98 נוסע במצב טוב, (למעט בעיה בגיר, לא נכנס להילוך 4). לרכב יש אפילו טסט לעוד שבוע! שהורד מהכביש באופן עצמאי בגלל חוסר שימוש של הבעלים, האם אפשר להחזירו לכביש? מה הפרוצדורה? כמה זה יעלה לי? והאם כדאי בכלל לעשות את זה ולתקן את הגיר לצורך שימוש יומיומי? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת avargel, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני זוכר שבזמנו היה פרסום על כרטיס תדלוק/דלקן בדלק ו/או דור אלון נראה לי שמקנה הנחה על 98 או בכללי. מישהו מכיר ויכל לתת פרטים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Itzik-b, -
לפני חודש קניתי רכב שנת 2009 עם 205,000 קילומטר, השבוע נכנסתי למוסך מורשה וגיליתי שהרכב היה כאן לפני חצי שנה ב 230,000 קילומטר.... ברשיונות כתוב שלרכב היה בטסט האחרון 190,000 קילומטר אבל שנגשתי למשרד הרישוי לקבל רשיונות קודמים גיליתי שלפני שנתיים היה כתוב לו ברשיונות 221,000 קילומטר.... מה אפשר לעשות במצב כזה? התקשרתי למי שמכר לי את הרכב והוא אומר שהוא אמר לי ביום שקניתי את האוטו שהחליפו את הלוח שעונים (דבר שלא באמת נאמר לי)
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
בלימה אוטונומית
מאת mrraz-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום הרכב שלפני דפק ברקס כי התבלבל בנתיב ובמקום ישר היה צריך שמאלה. אני הייתי בתאוצה עם דוושת גז לחוצה. ראיתי מה קורה אבל הרכב היה מהיר ממני ועשה פעולה משולבת של הורדת גז והפעלת הברקסים ולמעשה לקח לי את השליטה על הרכב. אחרי שניה הוא פנה שמאלה ואז הפעולה התבטלה וחזרה השליטה לרכב. מדהים פעם ראשונה שזה קורה לי.
הודעה אחרונה מאת kramerica, -
-
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
פורד החליטה לצ'פר את העובדים שלה ברצפת הייצור במפעלים בארצות הברית, בווסט-שלד-חיצוני, שיקל על העבודה שלהם, וגם (תכלס בעיקר) יגרום להם להיראות ממש ממש מגניב.
הודעה אחרונה מאת hakarnaf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בתחרות הדראג האחרונה בדימונה לא יכולתי להתעלם מהגזיבו הצבעוני של BLAZE, ההתעניינות הובילה למנגל, 4 כלים, בני הרניק אחד ודיונה שסיפקה את כל מה שיכולתי לבקש. צפייה מהנה. [video=youtube_share;ShpRMYaP07E]
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איזה סוג של DSG קיים בלאון 2012 רמת גימור סטייל אוט' 5 דל' 1.8 160 כוח סוס? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בואו נומר שרכשתם רכב ונומר והתחרטתם. בואו נומר שעברו חודשיים והרכב במימון. טוב אז אני גרה בספרד ורכשתי טויוטה יאריס ובפוסט הקודם רשמתי כמה דברים, בעקבותם אני שוקלת להחזיר את הרכב לחברה. (לרכב הודבקה לשמשה הקדמית קופסת סנסורים שמסתירה לי את כל הרמזורים ובכלל מרגיזה* עלות הרכב עם המימון 14 אלף יורו שולם על חשבון 4,700 והיתרה ב 4 שנים 83 יורו לכל חודש. ריבית 1 אחוז בלה בלה בלה. לא ממש הבנתי את החוזה אבל במידה ומבטלים את המימון משלמים לחברה המממנת כמעט 9000 ש"ח,וחברת הרכב לפני חודש הסכימה לתת לי 11 אלף שח בתמורה לרכב כשעשיי בו 2000 קמ. כעת יש לו 4000 קמ. אני במצב שאני לא מסוגלת לעשות חשבון ולהבין את המשמעות אמרו לי שניתן לבטל אחרי שנה אבל אחרי שנה הרכ…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 700 אורחים (הצג רשימה מלאה)