Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות האם למכור את הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה בנק בימינו נותן בריבית 0.5% ??אני לא מכיר.

פחות מ 1.8 - 2.1% זה לא יורד. (לרכב חדש )

יד 2 יותר יקר.

בכל מקרה אני כבר ממזמן טוען שרכב חדש זה לעניים ורכב יד 2 זה לעשירים.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ותחבורה ציבורית זה לעשירים באמת, כי הם צריכים לעשות רילוקיישן למדינה שבה היא אשכרה עובדת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
איזה בנק בימינו נותן בריבית 0.5% ??אני לא מכיר.

פחות מ 1.8 - 2.1% זה לא יורד. (לרכב חדש )

יד 2 יותר יקר.

בכל מקרה אני כבר ממזמן טוען שרכב חדש זה לעניים ורכב יד 2 זה לעשירים.

אמרתי 1% ריבית ובגלל שמתחילים להחזיר מהחודש הראשון זה יוצא ריבית אפקטיבית של 0.5% ( כי בעצם הכסף נמצא אצל הלווה רק מחצית מהתקופה). זה שבנקים לא נותנים בפחות מ 1.8% לא אומר שחייבים לקחת. אתה יודע כמה ריבית הבנקים נותנים על 150אלף שקל? 0.1 או 0.2 אחוז לשנה, אז אם הם רוצים יותר מאחוז זה כבר אשכרה גזל. חוץ מזה כשקונים רכב הרבה פעמים מציעים לך עסקה הכוללת הלוואה ללא ריבית רק תקנה (אגב כבר הציעו לי ואמרתי לא תודה).

פורסם
אמרתי 1% ריבית ובגלל שמתחילים להחזיר מהחודש הראשון זה יוצא ריבית אפקטיבית של 0.5% ( כי בעצם הכסף נמצא אצל הלווה רק מחצית מהתקופה). זה שבנקים לא נותנים בפחות מ 1.8% לא אומר שחייבים לקחת. אתה יודע כמה ריבית הבנקים נותנים על 150אלף שקל? 0.1 או 0.2 אחוז לשנה, אז אם הם רוצים יותר מאחוז זה כבר אשכרה גזל. חוץ מזה כשקונים רכב הרבה פעמים מציעים לך עסקה הכוללת הלוואה ללא ריבית רק תקנה (אגב כבר הציעו לי ואמרתי לא תודה).

לא שאני אוהב לשלם ריביות או בנקים, לדעתי זה לא גזל 2 % על רכב.

שסוכנת רכב נותנת מימון ללא ריבית , זה בדר"כ בא על חשבון הנחה קיימת.

נגיד שאפשר לתת מסגרת ( הנחה ) של 8000₪ על רכב.

נותנים לך עלות מימון ריבית מסובסדת , מה שעולה לסוכנות ( בשביל הדוגמה 6000₪) ועוד הנחה 2000₪ על הרכב. ( כך מנצלים את כל ה 8000₪ )

היה אפשר לקבל את כל ה 8000 כהנחת מזומן, אבל יש הרבה לקוחות ששומעים ללא ריבית אז זה קונה אותם.

אותו דבר גם בקשר לביטוח מקיף וחובה.

פורסם

אם אתה אומר ש2% ריבית זה לא גזל, אז האם כשסוחר קונה סחורה ב 100 שקלים ומוכר אותה ב 1000 שקלים האם זה גזל או לא? אם אתה אומר כן, אז גם 2% ריבית זה גזל כי זה בדיוק אותו דבר. הבנק קונה את הכסף של הציבור ב 0.2% ומוכר במחיר פי 10 שזה 2% ריבית.

פורסם

שאתה מציג את זה כך זה באמת נראה גזל ( מוכרים את ההלוואה ב 1000% יותר)

אבל במציאות של חיינו, ריבית של 2 % זה לא גבוה.

הבנק הוא עוד מוכר ( סוחר ? ) כסף שרוצה להרוויח כמה שיותר ממחיר הקנייה למכירה.( כמו כל סוחר טוב )

נכנס פה בהמשך עוד דיון שהאם שווה לשים על רכב 150,000 במזומן או להשקיע את ה 150,000 במשהו שיניב 4% תשואה ( או הפסדים , אי אפשר לדעת )

ולקחת הלוואה של 2 %

אני אולי בגיל הגיל מעדיף לקחת הלוואה ולהשקיע את הכסף.

הדור המבוגר יותר אומר " אם יש קונים... וכו "

זה 2 דעות שונות.

בכל מקרה לפי מה שאתה אומר שהבנק מרוויח 1000 % בין הריבית שהוא נותן בפק"מ לבין הריבית שהוא מוכר את ההלוואה.

אם נגיד הוא היה מרוויח רק 100% ( כמדומני 0.40% )

השאלה הנשאלת האם היה לבנק זכות קיום במרווח כזה ?

פורסם

אני עדיין זוכר ימים בהם הבנק היה נותן רבית של 5% צמוד למדד על חיסכון וגובה 6% צמוד למדד על הלוואות. 20% רווח לבנק ואף אחד לא שאל אם הבנק יכול להתקיים מזה. אז נכון שכשהריבית נמוכה מאוד אחוזי רווח של הבנק צריכים להיות גבוהים יותר, אבל פי 10%?! או פי 50 כשמדובר באוברדראפט?! זה פשוט מוגזם.

פורסם

אבל זה נכון לכל גוף גדול בארץ.

ביטוח לאומי, מס הכנסה, ושאר מרעין בישין ?

כשאתה חייב לו כסף הוא ירדוף אותך עד ערבות סיביר, עם קנסות וכפלי קנסות עם ריבית דה ריבית.

כשהוא חייב לך כסף - פרואקטיבית תעקוב אחרי ההפרשות, במידת הצורך אם אתה מזהה חריגה כלשהי תגיש טפסים, תמציא תלושים, גג של הגג תקבל עם הצמדה, וגם זה אחרי בדיקות והסברים.

וחברות ביטוח ?

קודם כל, במידה ואין במה להיתלות כדי לא לשלם, תקבל חלק מהסכום שמגיע לך.

80% מהסכום, 70% מהסכום, בלי מע"מ עם מע"מ, לא אמרת כלום ? הרוויחו. אמרת משהו ? תבעת ? מקסימום,

ישלמו לך כמה שמגיע לך. לא יתנו לזה להגיע למשפט. ונניח והגיעו למשפט, ישלמו קצת יותר ממה שהיו צריכים מתכתחילה.

פורסם

שנואה עליי גישת הקורבן, זה לא גזל כי אף אחד לא מכריח אותך לקחת את ההלוואה הזאת. גזל הוא לקיחת דבר מבעליו בכוח ללא רשות. אתה לא רוצה אל תיקח את ההלוואה.

לבנקים יש הוצאות וגם הם אמורים להרוויח כמו כל עסק אחר.

גם מי שמוכר לי פיתה פלאפל שהעלות שלה היא 3 שקלים ב20 ש"ח גזלן?

אינדיבידואלים עושים את הבחירות שלהם ובכלכלה חופשית התקשרות שאתה לא רוצה לקחת בה חלק אתה לא לוקח בה חלק (למעט מיסוי).

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם (נערך)
איתמר - האם 100,000 ש"ח הם סכום גדול? אתה אומר שכן. אני טוען שזה תלוי אדם. יש מי שזה פי 5 מכל הונו, יש מי בשבילו שהפסד סכום כזה אינו אפילו מכה קלה בכנף.

לא מבין איך אנשים קונים רכב ב 150 אלף שקל

ולא מבינים את המשמעות הכלכלית של זה...

עניתי לך כבר לפני ששאלת. כל אדם ויכולתו, כל אדם ושיקוליו.

מי שזקוק לרכב לצרכי עבודה יוציא כמה שנדרש לרכב המתאים לצרכים אלה.

מי שמחזיק בהון גדול (ואפשר להתווכח על מה זה "גדול") יכול לרכוש רכב ב-150,000 ש"ח, אולי בלי להרגיש שינוי בחשבון הבנק.

ברור שבחור צעיר להסתכל לעתיד, ובהתאם ליכולותיו הכלכליות להחליט אם יש בכלל מקום לרכוש רכב (בעיקר בגלל העלויות השוטפות, כולל ירידת הערך) צריך להביא בחשבון את הנזק העתידי שייגרם לו מהלואה בכלל ומכזו שגדולה על יכולותיו בפרט. אבל במצבים אחרים 150,000 ש"ח עשויה להיות הוצאה סבירה בהחלט לרכישת רכב.

מה שחשוב, במיוחד אם אינך בעל הון גדול, הוא לא לתת לרגשות לנהל את ענייניך הכלכליים - והדוגמא של פות"ש ש"מתחשק" לו להחליף רכב (וגם הבחירה שלו ברכב הקיים) נבעו מרגשות ומתעלם משיקולים כלכליים, שכל כך חשובים בגיל הצעיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני עדיין זוכר ימים בהם הבנק היה נותן רבית של 5% צמוד למדד על חיסכון וגובה 6% צמוד למדד על הלוואות. 20% רווח לבנק ואף אחד לא שאל אם הבנק יכול להתקיים מזה. אז נכון שכשהריבית נמוכה מאוד אחוזי רווח של הבנק צריכים להיות גבוהים יותר, אבל פי 10%?! או פי 50 כשמדובר באוברדראפט?! זה פשוט מוגזם.

אתה מבין שההכנסות של הבנק נובעות מהמרווח והתרגיל שעשית חסר משמעות ומעוות לחלוטין, נכון?

אם הבנק נתן הלוואה של 100 שקל בריבית של 6% אז הוא הכניס 6 שקל, והלווה ב- 5% אז הוציא 4.5 שקל, סך הכל הרוויח 1.5 שקל על הון עצמי של 10 (לפני עלויות העסקת עובדים, אחזקת סניף, מערכות מיחשוב). לפי החישוב שלך, כשהוא לווה בריבית של 0.1%, זאת אומרת משלם 9 אגורות, הוא צריך להלוות בריבית של 0.4%, זאת אומרת להכניס 40 אגורות, כך שהרווח יהיה 31 אגורות על הון עצמי של 10 שקל, תשואה של 3.1% לפני שמכניסים בכלל עלויות נוספות? וגם לא הכנסנו לפה חובות אבודים, אם 0.2% מההלוואות לא חוזרות (שזה ממש מעט) נראה לך שהוא יכול להתקיים לפי החישוב שלך?

אם אתה טוען שהמרווח גדול מדי, זה טיעון שאפשר להתייחס אליו. אבל לחשב שיעור רווחיות על הפער שבין ריבית ההלוואה לריבית פיקדון זאת פשוט לא הדרך להסתכל על זה. ואגב, ככל שהריבית יורדת המרווח יורד.

פורסם
שנואה עליי גישת הקורבן, זה לא גזל כי אף אחד לא מכריח אותך לקחת את ההלוואה הזאת. גזל הוא לקיחת דבר מבעליו בכוח ללא רשות. אתה לא רוצה אל תיקח את ההלוואה.

לבנקים יש הוצאות וגם הם אמורים להרוויח כמו כל עסק אחר.

גם מי שמוכר לי פיתה פלאפל שהעלות שלה היא 3 שקלים ב20 ש"ח גזלן?

אינדיבידואלים עושים את הבחירות שלהם ובכלכלה חופשית התקשרות שאתה לא רוצה לקחת בה חלק אתה לא לוקח בה חלק (למעט מיסוי).

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

כשאמרתי גזל לא התכוונתי שצריך ללכת למשטרה ולהגיש תלונה, אלא שאדם רציונאלי היה מעדיף שלא לקחת הלוואה כזו. ואין כאן שום גישת קורבן, אלא בדיוק ההיפך מכך, גישה של אדם אחראי שמחשב את צעדיו הכלכליים מלכתחילה כדי שלא יצטער ויתחרט לאחר מעשה.

פורסם
אתה מבין שההכנסות של הבנק נובעות מהמרווח והתרגיל שעשית חסר משמעות ומעוות לחלוטין, נכון?

אם הבנק נתן הלוואה של 100 שקל בריבית של 6% אז הוא הכניס 6 שקל, והלווה ב- 5% אז הוציא 4.5 שקל, סך הכל הרוויח 1.5 שקל על הון עצמי של 10 (לפני עלויות העסקת עובדים, אחזקת סניף, מערכות מיחשוב). לפי החישוב שלך, כשהוא לווה בריבית של 0.1%, זאת אומרת משלם 9 אגורות, הוא צריך להלוות בריבית של 0.4%, זאת אומרת להכניס 40 אגורות, כך שהרווח יהיה 31 אגורות על הון עצמי של 10 שקל, תשואה של 3.1% לפני שמכניסים בכלל עלויות נוספות? וגם לא הכנסנו לפה חובות אבודים, אם 0.2% מההלוואות לא חוזרות (שזה ממש מעט) נראה לך שהוא יכול להתקיים לפי החישוב שלך?

אם אתה טוען שהמרווח גדול מדי, זה טיעון שאפשר להתייחס אליו. אבל לחשב שיעור רווחיות על הפער שבין ריבית ההלוואה לריבית פיקדון זאת פשוט לא הדרך להסתכל על זה. ואגב, ככל שהריבית יורדת המרווח יורד.

החישובים שעשית חסרי משמעות. אף בנק לא נותן הלוואה של 100 שקל. בכלכלה יש מושג שנקרא מחיר הכסף. מחיר הכסף הוא הריבית על הכסף. אם הבנק נותן לציבור ריבית של 0.1 או 0.2 אחוז על הכסף שלו, לא הגיוני שהוא ידרוש 2% על הלוואות שהוא נותן ובוודאי שלא 13% על אוברדראפט של לקוח בחשבון. מרווח גדול מדי זה בדיוק מה שטענתי. בכל עיתון כלכלי אתה תקרא כתבות שפערי הריבית בבנקים הם לא הגיוניים, אני לא המצאתי כאן שום דבר חדש.

פורסם
ברור שבחור צעיר להסתכל לעתיד, ובהתאם ליכולותיו הכלכליות להחליט אם יש בכלל מקום לרכוש רכב (בעיקר בגלל העלויות השוטפות, כולל ירידת הערך) צריך להביא בחשבון את הנזק העתידי שייגרם לו מהלואה בכלל ומכזו שגדולה על יכולותיו בפרט.

ואולי אבא מממן לו את הלימודים בבינתחומי, ואחר כך הוא מקבל בירושה מסבתא דירת שלושה חדרים עם מרפסת וחניה ברמת אביב, ולא באמת משנה אם הוא לקח הלוואה של 150 אש"ח או לא, כי החיים שלו מסודרים גם ככה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...