Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאוד מקווב. אני התחלתי השנה להיות עצמאי, אז אני משקיע בעצמי מה שאני יכול, אפילו אם אשכור עובד, אשקיע בו הכל.

אני עבדתי עד השנה במשךל כל 10 השנים האחרונות כשכיר. בחברות גדולות זה ממש שוק עבדים - עובד עף ואחר תופס את מקומו. במקומות קטנים יותר זה קטן יותר, אבל קיים.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מספיק שעובד אחד מתוך כמה עשרות יתלונן ויגיש תביעה על כאבי גב במיליוני דולרים - הם כבר חסכו כסף.

ככה זה מערכות גדולות. ככל שיש יותר עובדים - יש יותר דאגות. וככל שאתה מעסיק גדול יותר - כך בבתי המשפט השופטים יקשו ראש איתך ויקלו עם העובד הקטן והפשוט.

פורסם

בארץ לרוב מה שקורה הוא שאת מרבית הכספים מקבלים מביטוח לאומי לעומת המעסיק מה שנופל כנטל על המדינה והאזרחים.

למשל עובד יכול לקבל 2 מליון שקל מביטוח לאומי והמעסיק ישלם רק 400,000 שקלים למשל, הרבה פסיקות הזויות ולא מובנות גם אם העובד נפצע כתוצאה מרשלנות נטו של המעסיק, אולי יפסקו נגדו פיצויים גבוהים יותר.

כך או כך, פציעת עובדים עולה לנו התושבים של מדינת ישראל, כסף רב ופה הקאצ'.

פורסם

החליפה הזאת אמורה לתת מענה לאחת הבעיות הקשות ביותר שיש למפעלי הרכבה, פציעות עובדים.

בכל מפעל הרכבת רכב יש מחלקה רצינית מאוד במעקב אחרי עובדים ופעולות קבועות של שלד ושרירים שהם מפעילים ופיזיוטרפיה כללית.

עובד פס יצור שנפצע או לא מגיע גורם לבעייה בכל הקו יצור ולא רק בעמדה נקודתית אחת.

פורסם (נערך)

בהחלט. כיום הכשרת עובד בפסי ייצור של חברות הייטק או חברות כאלו ואחרות יכול לקחת בין 6-8 חודשים לכל הפחות עד שהעובד מתאקלם באופן יעיל ועצמאי.

יכולים לעבור 10-12 חודשים עד שהעובד יתחיל להיות עצמאי מאוד וכמעט ולא תלוי.

פרקי הזמן הללו, ללא עובדים או עובד שהתפטר או נפצע הם קריטיים ועולים עשרות אלפי שקלים כל חודש אם לא מאות, תלוי באיזו חברה.

אומנם "שוק בשר" אבל עדיין, יש מקומות שבהם עובד בפס ייצור אחראי לייצור מספר מכונות ביום שהשווי שלהן יחד מגיע לכ $1,000,000, למשל.

הכוונה שלי בארץ כמובן, ממש לא דוגמא מחו"ל.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם
בארץ לרוב מה שקורה הוא שאת מרבית הכספים מקבלים מביטוח לאומי לעומת המעסיק מה שנופל כנטל על המדינה והאזרחים.

למשל עובד יכול לקבל 2 מליון שקל מביטוח לאומי והמעסיק ישלם רק 400,000 שקלים למשל, הרבה פסיקות הזויות ולא מובנות גם אם העובד נפצע כתוצאה מרשלנות נטו של המעסיק, אולי יפסקו נגדו פיצויים גבוהים יותר.

כך או כך, פציעת עובדים עולה לנו התושבים של מדינת ישראל, כסף רב ופה הקאצ'.

לא יודע מאיפה אתה לוקח את הנתונים שלך, אבל ביטוח לאומי יכול לחזור בתביעת שיבוב כלפי המעביד אם יש רשלנות. לא תמיד הוא יקבל את כל הכסף בחזרה, יש חוקים קצת מורכבים לזה ולא תמיד ביטוח לאומי מגיש בזמן את התביעה, אבל בהחלט הוא יכול לדרוש את חלק מהכסף בחזרה.

וביטוח לאומי זה ביטוח סוציאלי שאמור להגן, בין היתר על עובדים שנפצעים במהלך עבודתם, ולכן גם כל עובד חייב להפריש כספים מהתלוש לביטוח לאומי. זה ממש לא אמור לבוא על חשבון האזרחים...

סתם לידע כללי, תביעות נפגעי עבודה זה כולה 10% מתקציב הביטוח לאומי. קצבאות נכות (שכולם פתאום רוצים לתת לנכים כמה שרוצים בלי להתחשב בהשלכות) קצבאות ילדים וכו' הרבה יותר גדולות...

פורסם

נו, בדיוק העניין כי תלוי בחומרת הפציעה כך גם חומרת הנכות וזה נכנס לנכות כבר.

ממש לא רשמתי רק תביעות נפגעי עבודה, זה לרוב מגיע עם נכות והכסף הגדול נמצא על הנכות.

אני רק רוצה להזכיר לך מה מתרחש ברגע שיש "נפגעי עבודה" ואתה תגיד לי עד כמה מצחיקים הם ה 10% פתאום, שים לב:

"ביטוח נפגעי עבודה נועד לסייע למבוטחים שנפגעו בעבודה ולפצות אותם על אובדן הכנסתם בתקופה שלאחר הפגיעה, שבה נעשו בלתי כשירים לעבוד. לשם כך משלם להם הביטוח הלאומי דמי פגיעה לתקופה של עד 3 חודשים.

אם נותרה לנפגע נכות כתוצאה מהפגיעה, הוא יהיה זכאי לקצבת נכות מעבודה או למענק, בהתאם להחלטת הוועדה הרפואית, שבפניה יופיע.

בנוסף הנפגע בעבודה זכאי לקבל טיפול רפואי חינם בשל תוצאות הפגיעה.

אם נפטר הנפגע כתוצאה מהפגיעה בעבודה, תשולם לבני משפחתו קצבה או מענק."

https://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/Pages/default.aspx

10% הא? סכום את כל מה שמתרחש לאחר שאתה נפגע עבודה ועוד חלילה נכות ואנחנו מדברים על מאות ומליוני שקלים, שיבוב לא שיבוב, המעסיק במרבית המקרים נושא בנטל קטן יחסית ביחס לעד כמה שהוא תרם או מנע את הפגיעה, תקרא פסקי דין.

פורסם

לא רציתי לשלוף את הקלף הזה, אבל אני עו"ד שמתעסק בתחום, אז ההבנה שלי קצת יותר גבוה משלך.

סה"כ התשלומים שביטוח לאומי משלם לנפגעי עבודה עומד על 10%. זה כולל דמי פגיעה (3 חודשים לאחר התאונה) נכויות זמניות בהתאם לקביעת וועדה רפואית ונכות צמיתה.

כל הסכומים שביטח לאומי משלם מחושבים לפי השכר ב3 חודשים שקדמו לפגיעה ולכן בלא מעט מקרים מדובר על שכר מאוד נמוך. שכר של אנשים בד"כ משביח עם השנים, במיוחד אם הנפגעים הם צעירים, אבל בביטוח לאומי מקבלים לפי השכר ב3 האחרונים (גם אם במקרה הוא היה נמוך יחסית).

ביטוח לאומי גם מוציא לאנשים את המיץ עד שמשלם משהו, בוועדות הרופאים רק מחפשים על מה להוריד נכויות ומאוד קשה להגיע לנכות גבוה מ20% שמזכה בקצבה חודשית (סתם לדוגמא, 10% ועוד 10% שווים ביחד רק 19% נכות משוקללת ולא מזכים בקצבה).

קיצר, ממליץ לך לדעת אם מי להתווכח ועל מה...

פורסם

אני לא מתרגש לדעת עם מי להתווכח בסה"כ, לומדים.

אבל, לא צרפת אף נתון ולכן זה שאמרת, זה נחמד - שלח קישור בבקשה.

וגם אני בחיי, פגשתי עורכי דין - בוא נגיד...

תוכל לצרף קישור לנתוני התשלומים של הביטוח לאומי בבקשה? מידע רשמי? משהו?

אשמח לראות את הנתונים ואם זה אכן עומד על 10% מסך התקציב השנתי כולל הכל יחד אז זה נהדר, נוכל להשכיל.

בנוסף, יש לך נתונים על כמה תביעות שיבוב חוזרות אל המעסיק? אתה הרי העלת את הנושא. אם המעסיק דאג להכל והרשלנות הייתה אפסית, תחזור אליו תביעת שיבוב בכדי לקבל את המאות או מליוני שקלים שנתנו לאדם?

זה מסקרן לראות נתונים, מכובד שאתה עו"ד, אשמח לנתונים.

פורסם

פספסת את הנקודה שלי - שאני מתעסק בתחום ולכן לא זורק נתונים מהמותן.

יש עו"ד כמו מים במדינה ובאמת זה לא היה רלוונטי אם הייתי עו"ד שמתעסק בנדל"ן לדוגמא.

10% זה נתון ששמעתי מנציגים של ביטוח לאומי במספר פעמים. אין לי כרגע אסמכתא אבל אני יכול לחפש לך בערב.

לגבי נתונים של תביעות שיבוב אין לי מושג. זה נתונים של ביטוח לאומי וממש לא בטוח שהם גלויים לציבור (יודע על מקרים שבהם ביטוח לאומי לא הגיש תביעה והתביעה התיישנה).

בכל מקרה, בד"כ יש למעביד ביטוח והוא זה שאמור לשלם את תביעת השיבוב...

פורסם

אני יודע שאתה מהתחום, מן הסתם הבנתי את זה אבל אתה לא הבנת את הנקודה שלי דווקא.

אתה מבין? אתה מציג נתונים כרגע ש "זה נתון ששמעתי מנציגים" ולגבי השיבוב "אין לי מושג" ועם זה אלה יוצא לוויכוח?

אין לי אפשרות לקחת נתון כזה ברצינות כי לא ברור האם זה כולל את כל החבילה בתוכנה או לא, זה נתון ששמעת בסה"כ.

חלק לא קטן מנציגי ביטוח לאומי הם בסה"כ אנשים רגילים לכל דבר, גם הם טועים בנוגע לארגון שבו הם עובדים אפילו.

אני כן אשמח אם תוכל למצוא נתונים או קישור לנתון של תשלום נפגעי עבודה כמה אחוזים ומה הסכומים והאם זה כולל את ה "חבילה" ה 10% הללו וכמובן את תביעות השיבוב חזרה.

כרגע, כל מה שכתבת והתווכחת עליו נמצא בגדר של "שמעתי מהם, לגבי השיבוב אין לי מושג", זה לא רציני.

פורסם

אתה מדבר על חוסר רצינות שלי, אבל אני מביא נתונים מאומתים, לעומת השערות שלך.

אתה טענת שהמעביד בד"כ לא משלם (על סמך מה אמרת את זה?), אז אמרתי שזה לא נכון כי לביטוח לאומי יש זכות לחזור אל המעביד (ולא רק כלפיו אלא גם למזיקים אחרים) בתביעה להחזר הסכומים אותם שילם (מה שנקרא תביעת שיבוב).

אם אתה מעוניין לקרוא לגבי זה, ראה סעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה-1995.

האם ביטוח לאומי אכן עושה את זה? אני לא עובד בביטוח לאומי (למרות שהם חושבים ככה לפעמים) ולכן אין לי נתונים ודרך לדעת.

לגבי 10% של נפגעי עבודה. שמעתי את זה מפי מנהל המחלקה המשפטית של ביטוח לאומי, ופקידים אחרים בדרג בכיר מאוד בביטוח לאומי. אני בטוח שאני אמצא אסמכתאות לזה. די בטוח שזה עלה בדיונים על תיקון חוק הביטוח הלאומי והגבלת שכ"ט עו"ד שנחקק בשנת 2015/16.

פורסם

תחזור להודעה #18 כאן בעמוד, רשמתי שהמעסיק משלם בהחלט (איפה ראית שכתבתי שהוא לא משלם?) רק שהוא משלם סכום מופחת בפי כמה וכמה ואת זה, אתה יודע היטב.

לכן, אתה רשמת על תביעת שיבוב חוזרת אבל למעשה אין לך את הנתונים.

זה הכל.

בנוגע ל 10%, אם יתאפשר לך להוציא את המסמך, היות ואתה מהתחום... אני אשמח לדעת.

אני אעשה מאמץ ואחפש גם כן את המידע.

פורסם (נערך)
אף חברה שאני מכיר לא תשקיע סכום כזה בחשיבה לעתיד... תהיה בטוח.

אל תמעיט בעניין הזה.

, ונמנית על המומחים היחידים בארץ לתחום המתפתח הזה. ומסתבר שגם בארץ, ביטוח לאומי מתחיל להכיר בחשיבות התחום, הרי עובד עם צוואר מנווון וגב תפוס, יעלה למפעל ולמדינה הרבה יותר בסופו של דבר (פיצויים גדולים ובדרך ימי מחלה, תביעות, ועדות רפואיות וכו'...). יותר ויותר ארגונים ומפעלים - גם בארץ - מתחילים להשקיע בציוד ידידותי מבחינה ארגונומית. בעתיד תהייה תמיכה עוד יותר גדולה של המדינה בתחום הזה. עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...