רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
- האם יש רכבים שידועים בשמשמות איכותיות המגנות משמש? (אשמח לדעת דגמים, זה חשוב לי בבחירת הרכב) - האם יש מדבקות/ ציפוי איכותי ואמין שאפשר לשים (ואז אשמח לדעת איפה והערכת מחיר) תודה
הודעה אחרונה מאת Nissan Skyline GTR, -
-
- 3 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
מה התעריף לאגרה שנתית לנגרר ? קיים מושג "אספנות " לנגררים ? אם לא שולמה האגרה מספר שנים - יש צורך בבדיקות מעבדה ?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
האם שני תווי חניה (כל אחד מבני הזוג רשום ברשות מוניציפלית שונה) מהווה בעיה? מדובר בתל אביב ורמת גן. יש לעיריות מנגנון שמאתר את זה ומונע חידוש תווי חניה?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
קודם כל אני נהג חדש, אז מצטער על השאלות הטיפשיות. נהגתי ברכב של המורה קיה חדישה כלשהי (לא זוכר שם דגם) והכל היה סבבה. במאזדה שקנינו הדוושות הן יותר מדי רגישות לעומת הקיה, כל נגיעה והאוטו או טס או נעצר חזק מדי וזה מעיק . דבר שני ההגה מאוד מאוד קשה וגם לא חוזר למקום מעצמו ברוב הפעמים, כמו בקיה של המורה. יש מה לעשות או שפשוט בגלל שזה רכב ישן אז זאת המציאות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם. התקנתי מערכות לרכב מחברה מאוד מאוד מכובדת שכרגע לא ארצה לנקוב בשמה כי עוד אולי יש סיכוי שישמרו על כבודם ויחזרו אלי בהסכמה למה שהבטיחו. העסקה הייתה כזו, אני מרכז עבורם ארבעה רכבים להתקנת מערכת (משפחה, חבר, דוד) והם מפנקים במצלמות דרך. כך נאמר בשיחה שלי איתם והשיחות מוקלטות. הגיעו המתקין וביצע את ההתקנות בכל הרכבים, לאחר מכן הוציא מצלמת דרך ומסר לי. כששאלתי אותו מה עם שאר המצלמות ענה שקיבל הוראה לתת לי מצלמה אחת. יצרתי קשר עם החברה שמיד טענה שדובר תמיד על מצלמה יחידה וזה מה שסוכם. אמרתי להם שהם טועים ושיש לי שיחות מוקלטות, האזנתי להם ונאמר בפרוש "מצלמות" ולא "מצלמה". שלחתי להם את השיחות לאן שביקשו ומאז עברו שלושה ימים ואין מענה מהחברה. מה גם, מיום סגי…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים וחברות, לפני יותר מחודשיים התנגשו בקורולה בחזית כאשר חנתה בסמוך לבית, הפוגע השאיר פתק, דיברתי איתו והשארתי הקורולה אצל הפיח, תוקנה לשביעות רצוני המלאה. לפני חודש פגעו הקורולה מאחור, בחנייה ליד הבית. שוב השאירו פתק והפחח הוסיף קומה לווילה... אתמול נסעתי עם הקורולה ברחוב אלנבי בחיפה ומול מערת אליהו שוב התנגשו בי מאחורה! השאלה היא: איזה מים קדושים להשפריץ על הקורולה 2008 המסכנה? אוהד זה שכואב לו הלב וגם הגב
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
זו חשיפה קלה מה שנקרא, לפני החשיפה הרשמית בתערכות פריז חודש הבא. הקורולה סטיישן (טורינג ספורט) כמו ההאצ׳בק לפניה מחליפה למעשה את האוריס. שם שכרגע לפחות טויוטה מפסיקים להשתמש בו. עם בסיס גלגלים ארוך בשישה ס״מ מההאצ׳בק, טויוטה טוענת למרחב רגליים מאחור הטוב בקבוצה, ותא מטען שגדול בכ70 ליטר מזו שבאוריס המוחלפת, ועתה נושק ל600 ליטר. היצע המנועים יכלול מנוע 1.2 מטורבת עם 114 כ״ס וזוג מנועים היברידיים, 1.8 122 כ״ס, ו2.0 178 כ״ס. פרטים לגבי ביצועים וצריכת דלק טרם פורסמו. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי חברים, אשמח אם מישהו התנסה עם אחת מהחברות האלה להתקנת מובילאיי ברכב, יש המלצות ? 2 החברות האלה מוצעות ע"י מובילאיי ישירות להתקנה
הודעה אחרונה מאת Kaskas, -
- 10 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום העברת דירה עם מעט דברים, ( מיטה זוגית,יחיד,ארגזים.ללא ארונות) למרחק של 7 דק נסיעה לכיוון. כדאי לקנות גגון ספוג? יש למישהו נסיון עם זה? אני מאמין שלא אוכל להעביר את כל הדירה אבל חלק ניכר, או לפחות משהו.. מעשי?
הודעה אחרונה מאת בנתיים אוטובוס, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאחר הרבה קריאה, הגעתי למסקנה שיש שני מגלי רדאר מובילים ואני ננעלתי על Uniden R3. למי שרוצה לדעת, גם R1 פועל באותם ביצועים. הייתי רוצה לתמוך בתעשייה בארץ אבל iRoad Pro במחיר של מעל 5.5 אש"ח זה מוגזם. אין לי דעה על Roadstar ועל Genesis בארץ כי הם לא מספקים מספיק מידע. בדקתי בטבלאות התדרים ועושה רושם (לדעתי) שיונידן R1/R3 מגלה בתדרים שבשימוש בארץ. מישהו יכול לאשר?
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי יש לי מאזדה 3 2006 והמראה האמצעית ממש קטנה, מישהו יודע על מראה אמצעית גדולה נוחה ומומלצת ולא ממש יקרה ויכול להגיד לי מאיפה לקנות? תודה!
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
מעשה שהיה כך היה. היום בצהריים ירדתי לחניית הבניין וראיתי שמישהו פשוט הזיז לי את הרכב באלכסון בצורה שהוא תופס שתי חניות. לי היה ברור שמדובר בפועלים שעובדים בשיפוץ אחת הדירות, וכשהלכתי לשם להתעמת איתם הקבלן גם לא הכחיש - "אני הזזתי את האוטו עם הידיים, זה הפריע למשאית להיכנס. בגללך כבר שבועיים אנחנו סוחבים עם הידיים". ראוי לציין שאני חניתי כמו שצריך בחניה, אבל למשאית המסכנה שלהם זה הפריע לעלות על שבילי ההליכה כדי להוריד ציוד... הדובדבן על הקצפת היה הדו"ח חניה שקיבלתי על חנייה "שלא בתוך השטחים הפנויים המסומנים", אבל זה ניחא, מאמין שיבוטל. אחרי שהפסיק לצאת לי עשן מהאוזניים על החוצפה, אשמח להתייעץ מה אפשר לעשות. מבדיקה חיצונית לא נראה שיש נזק לרכב, אב…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום רב. ברשותי סוזוקי קרוסאובר 2014 שמטופל מאז ומתמיד במוסך מורשה יבואן. כל הטיפוליפ בזמן לפי הספר כמו שעון. תמיד סמכתי עליהם ונתתי להם לבצע ולהחליף את כל הדרוש בעיניים עצומות. המוסך שולח נציג לקחת ממני את הרכב לטיפול ולהחזירו בסיום. בטיפול השגרתי האחרון התקשר מנהל העבודה וטען כי יש "סדק" בפנס האחורי ועלי להחליפו - עלות פנס חדש כאלף ש"ח והציע "להקל" עלי בכך שיחפש פנס זול יותר מפירוק וכך יחסוך לי במחיר, כמובן שאישרתי זאת והודיתי על טוב ליבו... רק ביקשתי שישאיר לי את הפנס המפורק כי לא הייתי שלם עם העובדה שלפתע יש סדק בפנס שכביכול לא שמתי אליו לב. כשהרכב חזר בדקתי את הפנס "הסדוק" ונוכחתי לדעת שיש בו שבר גדול - פשוט חור שנוצר ממכה שבוודאות לא היתה לפני הכניסה למוסך. …
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
יו יו יו! מה קורה אחים שלנו?! ביום שלישי הקרוב תשיק חברת UMI את פיצי, או בשמו המלא קאדילק אסקלייד. ואנחנו נהיה שם כדי לפגוש אותו. כרגיל, זה המקום שלכם לשאול שאלות, להעלות השערות, לנחש מחירים, ולשלוח אותנו לבדוק ו/או לשאול כל מיני דברים הזויים. כמו למשל כמה אנשים אפשר להכניס למושב האחורי. לא, לא זה, המושב ממש אחורי כמה מחזיקי כוסות יש בו, או מתי הוא מוציא את האלבום החדש שלו עם הראפ באטל שלו מול לינקולן נוויגייטור.
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
ביקרתי במוסקבה ומאוד התרשמתי. אחד הדברים שאני לא מצליח להבין זה איך עם משכורת ממוצעת של 500-1000 דולר בחודש הכבישים מפוצצים במיטב התוצרת העולמית. כמות מטורפת של מרצדסים (המון s class וגם G ו-GLS), בימרים, אאודי ג'יפוני פורשה ומה לא.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן כולם ובוקר טוב אז אחרי שהתחדשתי ברביעיית TOYO PROXES CF2 במחיר יחסית טוב, ואחרי שאני נוסע עליהם יותר מיום אחד וקצת יותר מ-2000 ק"מ, אני בא לחלוק חוויות. אקדים ואומר - האוטו הגיע עם אותה רביעייה, רק שהיתה סדוקה ויבשה ולכן הוחלפה. עוד דבר, נסעתי על כמה סוגי צמיגים בחיים שלי (גמעתי אי אילו אלפי ק"מ עם רכבי חברה למיניהם, בהם רנו פלואנס, ברלינגו, מיקרה ועוד) ואני די חושב שיש לי את ה"טאץ'" ואת היכולת לספר כמה הם טובים (או שלא). אז נתחיל. אחיזה ביבש: האחיזה ביבש (ולפעמים גם חם) היא יחסית טובה, אפילו טובה מאוד. את הפרמטור הזה בדקתי בשני אופנים: 1. בלימה: הצמיג נאחז היטב באספלט יבש (חם או קר, בחם קצת יותר בשל תכונות הגומי) ובולם היטב. מטראז' ל…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
הדור השלישי של סיטרואן ברלינגו נחשף והוא מציג תפישה אחרת לגמרי ממה שאנחנו רגילים לקבל מרכב מסחרי. אולי זה כי סיטרואן בכלל לא רואה אותו כמסחרית אלא כרכב המשפחתי האולטימטיבי.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
לקסוס RC מתחדשת
מאת פבל- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לקסוס RC מתחדשת עם עיצוב אלגנטי ושמרני יותר, ומבטיחה לשפר את ההתנהגות והנוחות. איזו אתם מעדיפים, את זו את הקודמת?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הפרויקט הזה כל כך מופרע ונהדר, שהייתי חייב לשתף... האנשים הטובים בלגו גילו ביולי 2017 שיש להם קצת יותר מדי זמן פנוי, אז במקום לעשות את הדבר המתבקש וללכת לים, הם החליטו לבנות דגם בגודל מלא של בוגאטי שירון. אז אחרי בערך שנה של עבודה מאומצת, הם הציגו לעולם את מה שאתם יכולים לראות בסרטון הזה. והחלק המדהים באמת - הוא גם נוסע! והחלק העוד-יותר-מדהים-באמת - גם המנוע עשוי מלגו!! אז נכון, 30 קמ"ש לא יהרסו את הפריזורה של אף אחד, אבל זאת עדיין פ$^#*ג בוגאטי שירון מלגו!
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום , לפני כשלושה שבועות הזמנתי סיאט איביזה חדשה , ובחוזה רשום שהיא תגיע תוך 14 ימי עסקים והיא עדיין לא הגיעה למישהו יש מושג מה קורה עכשיו ולא יש עיכובים , אם יש עוד מישהו שזה קורה לו אשמח לשמוע ממנו ולדעת אם הוא גם בירר לגבי זה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש ברשותי מכשיר GPS של Fujicom מדגם G49, ולצערי הרב, הכרטיס החיצוני שלו (בגודל 2GB) פורמט - מה שגרם לתוכנת הניווט שלו להפסיק לפעול. ניסיתי לשקם את התוכנה בכל דרך שיכולתי: - הורדתי IGO (אני אפילו לא בטוח שזו התוכנה המקורית שבאה עם המכשיר) והתקנתי על גבי הכרטיס החיצוני [לא עבד]. - עשיתי מחיצה בשם MobileNavigator ובא שמתי את כל תוכן התיקייה של IGO [לא עבד]. - שיניתי גם את השם של התוכנה עצמה ל-MobileNavigator [לא עבד]. כל הרעיונות לעיל קראתי מכאן ושום דבר לא עובד... חוששני שהבעיה היא שאני לא יודע מהו התוכן המקורי שהיה על הכרטיס (מבחינת תוכנת הניווט, תקיות וקבצים) ולכן כשאני לוחץ על הכפתור Navigation שום דבר לא קורה מאחר ובעת לחיצת הכפתור, המכשיר צריך …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 30.4 אלף צפיות
הסיפור התחיל ביום בהיר אחד, אבא בא ושאל אותי מה אני יודע על מערכות גז לרכבים למיניהם,נכנסתי לאינטרנט ובדקתי שאלתי והתייעצתי ( גם פה ). וכאן בעצם הסיפור נגמר,עד אוטומוטור 2006 כאשר שם אבא החליט בהחלטה של רגע שהוא מתקין גז. באנו לדוכן של חברת "גז-פרו" ושם גם הציעו לנו מתנה גם מערכת DVD מתנה לרכב,וגם הגדלת מיכל גז. עשינו זכרון דברים,כעבור בחודש מתקשר אלינו בחור נחמד ושואל אם אנו מעוניינים,ענינו בחיוב. העלות? 9200 שקל כולל עבודה מע"מ ושאר הירקות למיניהם,וגם קיבלנו כאמור מערכת DVD מתנה+הגדלת מיכל. בא בחור נחמד בשם מקסים,נראה תימני לאללה אבל קוראים לו מקסים . ושם כבר התחילה טיפה החאפריות ביקשתי רשיון נהיגה שלו וכמובן שהוא שכח אותו,ואז חיכינו כרבע שעה עד שיביאו לו…
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הArkana (ארקנה) מיועדת כרגע רק לשוק הרוסי (שמסתבר שהוא השני הכי גדול שלהם), אבל אמורה להגיע לאסיה ושאר העולם בשלב מאוחר יותר כנראה. הגרסה של רנו לX4/GLC coupe נחשפה יומיים לפני פתיחת תערוכת מוסקבה, שם תוצג בגרסת קונספט אמנם, אבל אמורה להיות כמעט זהה לגרסת היצור הסדרתית. אין כרגע יותר מדי פרטים מעבר לתמונות, וגם זה חיצונית בלבד... לעוד פרטים Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש מוסך מומלץ איפה יכולים לעשות שיפור ECU אחרי מותקן סעפת פליטה חדשה. יש לי מצב או יש יותר מדי או פחות מדי דלק בתערובת אוויר / דלק. יש לי פיג'ו 106 1998 TU3JP KFX] 1360cc 8v] תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 925 צפיות
היי, בעניין הריקול לרכב סיאט ארונה(שתקף גם לאיביזה) בעניין חגורות הבטיחות, יש תאריך וודאי לתיקון הפגם באופן סופי? צפי מתי יחזרו לשווק אותה בחברות הליסינג? שמעתי שבאזור נובמבר, אך לא משהו וודאי אם למישהו יש סימוכין בנושא אשמח לראות ולשמוע. תודה
הודעה אחרונה מאת ntd, -
אאודי Q8 בישראל 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אאודי ישראל משיקה את ה-Q8, במחיר של 626,500 ש"ח (לא יכלו לעשות מחיר פחות עגול?). חושבים שהוא ייתן פייט אמיתי ל-X6 והחבר החדש שלו, מרצדס uGLE קופה?
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
איזה סורק תקלות הכי שווה ?
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
למי שפספס, רץ סירטון של תאונה שעשתה תלמידת נהיגה בשעת טסט. מה שהזוי זה שאחרי שהיא נכנסה ברכב פעם אחת, רואים את הרכב שלה נוסע לאחור ואז מאיץ ונכנס שוב באותו רכב. פצועים ופצועות בשני כלי הרכב בדרגות פציעה שונות, כולל התלמידה והטסטר. לטענתה, אחרי שהיא בלמה ונסעה לאחור, הטסטר במקום ללחוץ על הבלם לחץ בטעות על דוושת הגז. הייתכן?!
הודעה אחרונה מאת trekampt, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צריך להגיע לעמדה מספר 1 בחולון לצורך שינוי ברישיון הרכב, אני מנסה לצמצם זמנים שם אז אשמח לעזרתכם בהתנהלות שם, איפה להחנות את הרכב? מתי הם פתוחים ? מתי כדאי להגיע? תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
או שבסופרב אין "טיפול שגרתי" שכולל החלפת גיר ? מדובר על שנתונים של 2012-2016
הודעה אחרונה מאת leasing driver,