Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחרי שהתחדשתי - איך הצמיגים באמת? (TOYO PROXES CF2)

roeibf
שימו לב! השרשור הזה בן 2208 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן כולם ובוקר טוב

אז אחרי שהתחדשתי ברביעיית TOYO PROXES CF2 במחיר יחסית טוב, ואחרי שאני נוסע עליהם יותר מיום אחד וקצת יותר מ-2000 ק"מ, אני בא לחלוק חוויות.

אקדים ואומר - האוטו הגיע עם אותה רביעייה, רק שהיתה סדוקה ויבשה ולכן הוחלפה.

עוד דבר, נסעתי על כמה סוגי צמיגים בחיים שלי (גמעתי אי אילו אלפי ק"מ עם רכבי חברה למיניהם, בהם רנו פלואנס, ברלינגו, מיקרה ועוד) ואני די חושב שיש לי את ה"טאץ'" ואת היכולת לספר כמה הם טובים (או שלא).

אז נתחיל.

אחיזה ביבש: האחיזה ביבש (ולפעמים גם חם) היא יחסית טובה, אפילו טובה מאוד. את הפרמטור הזה בדקתי בשני אופנים:

1. בלימה: הצמיג נאחז היטב באספלט יבש (חם או קר, בחם קצת יותר בשל תכונות הגומי) ובולם היטב. מטראז' לא בדקתי, אבל מהר. די מהר. את העניין הזה חוויתי למעשה במניעת התנגשות עם רכב לפניי בכביש 6 שהחליט לבלום בעוצמה שפוצצה לו צמיג והוא פשוט התעופף לו לימין. בלמתי חזק מאוד (הייתי על 130 בערך) ונעצרתי. בזמן מספיק קצר כדי לספר על זה.

2. סיבובים: אני גר באיזור הררי, שהכבישים בו מקיפים הרים (בנימין) ולכן הם די מפותלים. בפיותלים הגדולים, כל פעם עליתי קצת במהירות כדי להרגיש את האחיזה - ולא טעיתי. הצמיג אוחז יופי ושומר על הרכב במסלולו מבלי לסטות אפילו קצת עד 60-70 קמ"ש בכיף. לא שמיש כ"כ לרובנו, כי מי נכנס בכלל לעקומה חדה ב-60-70?!

אחיזה ברטוב: לאחר שהממטרות במדשאה סיימו להשקות את הכביש במקום את הדשא, אמרתי ששווה לנסות בלימה ברטוב.

אל דאגה! השעה היתה 4:50 לפנות בוקר- שעה שאין בה נפש חיה מחוץ לבית. אז התחלנו את הניסוי:

רכב - יש.

צמיגים - גם.

נהג משוגע - ועוד איך.

בניתי מהירות (50 קמ"ש) ובלמתי ברגע שעליתי על המים. הצמיג בולם טוב, יכול להיות שיש יותר טובים. לנסות שוב? לא נראה לי.

צריכת דלק: אני נוהג ברכב שממילא לא כ"כ חסכוני בדלק (1.6, ישן, משפחתי, יפני = מיצובישי לנסר 2008 ). לא העיפרון הכי מחודד בקלמר, אבל אני מצליח לסחוט ממנו 1:10-10.5 בבין עירוני. מרשים למדי!

בסט הקודם הייתי מגיע לצריכה של 1:9-9.5, אבל אולי זה פסיכולוגי ובכלל הרזיתי ברגל והיא פחות כבדה על הדוושה. הלוואי!

רעש: כנ"ל. רכב רועש, לא שם לב בכלל לרעש הצמיגים. על כל פשעים תכסה אהבה (או הרעשים שהיא גומרת. סליחה גורמת :lol: ).

האם אקנה שוב? לא יודע. תלוי מה יהיה המבחר אז ומה אני אבחר. מה שבטוח, צמיג סיני (גם GT) לעולם לא יעלה על הגלגלים שלי. אני מעדיף להעמיד את האוטו ולא לנסוע על סיני.

אם יהיה מה להוסיף. או אם תשאלו משהו בעניין, אשמח להגיב.

*אני מסייג את הדברים: אני לא ממליץ לאף אחד לעשות מה שאני עשיתי, בטח לא בכביש רטוב ובטח לא כשעייפים. לא לעשות בכלל. לא מומלץ - לא לכם ולא לרכב. אין כאן שום המלצה לשום מעשה כזה או אחר, וכל דבר יהיה על אחריותכם בלבד.

אז שיהיה אחלה יום שישי, לקראת שבת המלכה שמגיעה אלינו וננוח בה לקראת שבוע חדש ועמוס, לקראת ראש השנה הבא עלינו לטובה.

עריכה אחרונה על ידי roeibf

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בואו נגיד ככה: רעש מהצמיגים הוא הבעיה האחרונה שלי. הרכב עצמו מרעיש כמו נגמ"ש בסג'עיה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני דווקא מרוצה מהטויו CF2 בתחום הרעש אבל אצלי בסקודה פביה הם החליפו ערבוביה של צמיגים סינים וצמיגים ישנים מאוד רועשים אז קשה לי להעריך אותם מול צמיגים אחרים.

לאחרונה החלפתי את הצמד הקדמי בפביה בגלל חור בצמיג, בחרתי בזוג טויו חדשים והצמיג שלא נפגע עבר לספייר במקום צמיג סיני דיי חדש שהיה שם.

בפנצ'ריה אמרו שקצת קשה להשיג CF2 לאחרונה כי נכנסו דגמים חדשים שאמורים להחליף אותם.

במידה של הלאון (205/55R16) אני רואה לאחרונה פרסומים במחירים אטרקטיביים ואני שוקל להחליף בקרוב את המישלין פרמסי 3 שעל הרכב כרגע לרבעיית CF2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2208 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...