רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
השכרתי רכב בשדה תעופה בפרנקפורט סוכנות יורופקאר דרך אופרן בישראל. קראתי כבר באינטרנט שהם ממש מחפשים אותך כשאתה מחזיר את הרכב כדי לחייב אותך עוד כסף. אז החזרתי את הרכב נקי מאוד. מתודלק עד הסוף(תדלקתי בשדה התעופה) שום נזק . יש צילומים לרכב כשקיבלתי ושהחזרתי. כשמסרתי אותו בשדה התעופה נכנסתי בחנייה של יורופקאר בא בחור עשה איתי סיבוב מסביב לרכב בדק ניקיון בדק שטנק דלק מלא הראיתי לו קבלה שתידלקתי 5 דקות לפני. מילא איזה דו"ח שם יש תמונת רכב מכל הצדדים וסימן 8/8 שהכל בסדר. ביקשתי משהו כתוב שהכל בסדר והוא אמר לי שאין שום בעיה שהכל טוב ושאני אלך לטיסה שלי. הספקתי לצלם בחטף את הדו"ח ששם בתוך הרכב והלכנו לעשות צ'ק אין. טסנו לישראל מגיע לבית המחשבות על יורופקאר לא נותנות לי מנוח אני…
הודעה אחרונה מאת c1204629, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
היי חברים, קיבלתי זימון לרענון נהיגה, חודש שעבר עברתי לחול לשהות של לפחות שנה. הרישיון פג תוקף עד שנת 2020. אשתי התקשרה למוקד ואמרו לה שאם אני מודיע שלא אגיע לרענון (אפילו אם הסיבה מוצדקת) הרישיון שלי יבוטל. מה ניתן לעשות? אודה לעזרתכם האדיבה. תודה.
הודעה אחרונה מאת garicho, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
טוב, כמעט 4,000 ליטר, ורק אם אתם לא יותר משני אנשים ברכב. קרייזלר פסיפיקה מושק בישראל.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפש עבור חבר מקום מומלץ להתקנת מערכת מובילאיי ברכב שיובא אישית לפני כמה חודשים Corvette Z06 עדיפות באיזור המרכז (פתח תקווה והסביבה) כמו כן, האם מכירים אפשרות להתקנה ״בבית הלקוח״ או שזה מחייב הגעה למקום? תודה!
הודעה אחרונה מאת hunter22, -
- 2 תגובות
- 742 צפיות
לאחר שעלו בתוהו כל הניסיונות למכור את הרכב החלטתי להוריד אותו מהכביש ולמסור לפירוק. אני מנסה למלא את הטופס המקוון באתר של משרד התחבורה ויש שם חלק שאני לא מבין. פרטי נציג תאגיד.. מה זה בדיוק אומר? מצרף תמונה
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז מה לא נאמר עליה, "עגלה", "יפה ולא אופה", "לערסים בלבד" ושאר ירקות. אבל אני, תמיד נשאר אני, ולאחר קריאת אינספור ביקורות, חוות דעת ונסיעת מבחן - רכשתי אקזמפלר ידני מודל 2011 ברמת גימור פרימיום. טוב תראו, בתחום הביצועים הוולוסטר לא מצטיינת ועל כך נכתב רבות בכל אייטם כאן בפורום ובכלל ולכן לא ארחיב עליו. מאידך, מי שמגיע מוכן לרכב הזה (טרח בערב שבת), לא יתאכזב ממנו גם בפרמטר זה (ואני הגעתי אליו אחרי אבארט 500 של אחד מחברי הפורום). אוסיף רק שאם נוהגים בו עם רגל כבדה אז הביצועים מספקים ואפילו כיף ל"תקוף" איתו פניות. למעט תחום הביצועים, הוולוסטר מניחה את הדעת בכל תחום אחר ועל כך אפרט. הרכב מרווח, לא מבינים זאת מבחוץ אבל יש מקום להכל, סביבת הנהג והנוסע שלידו מרווחת מאו…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 51 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
אם מגיעים ליקנעם מכיוון תל אביב ניתן לראות מנהרות חדשות.. מישהו יודע מהן?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
אחרי שמונה חודשים עם מרצדס E350e, גיל החליט שהחיידק יותר חזק ממנו והחליט לבדוק את ה-RS3.
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
מתברר שמאז שהפסיקו עם המצלמות יש ירידה חדה בהרוגים https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3743866 מתברר שאפשר להוריד הרוגים ונפגעים עם אכיפה ובלי להפוך את נהגי ישראל לארנקים של הממשלה Sent from my SM-N920I using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת sperial, -
כשהייתי סטודנט בעברית התחילו עם הפיילוט של איסור נהיגת משאיות בכביש 1 בין 06:30-09:30. ההבדל בזמן הנסיעה מהמרכז לירושלים בבקרים היה דרמטי מבחינתי. השאלה היא למה לא לאסור תנועת משאיות בכל הצירים המרכזיים הפקוקים בטווח השעות הנ"ל (כבישי 2,4,5,20 וכו')? האם אפשרי?
הודעה אחרונה מאת traka64, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים. מאחר ונרכש כבר הרכב (בשעה טובה ! זה לקח כ"כ הרבה זמן), אז אשאל כאן ולא בייעוץ. הרכב שנרכש הוא קיה פיקנטו 2013, מנוע 1.0 EX, עם 19 אק"מ, במצב מעולה. השאלה שלי היא, מה הEX נותן בדיוק? המוכר התהדר בלי סוף שזה EX (וכך באמת כתוב ברישיון) ואני שובר את הראש מלהבין מה ההבדל בין הדגם הזה לLX?! הסיבה שזה מעניין אותי, כי התחלנו להתמקח מהמחירון של EX, ואני לא מבין על מה ולמה. אין ברכב לא ג'אנטים, לא בקרת אקלים, לא ידיות ניקל, אין שליטה ממהגה (לא יודע אם יש בכלל בפיקנטו). אם יש למישהו מושג לגבי מה אני מפספס אשמח לשמוע. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מדובר במזדה CX5 חדשה, ברכב מותקנת קודנית לנטרול ההתנעה. זהו רכב חברה, אני לא ידוע איפה הקודנית הותקנה ומהו הדגם, אני מנסה לבדוק עם חברת הליסינג. כרגע ללא תשובה. במהלך הנסיעה בכבישים בין עירוניים הקודנית החלה לצפצף מדי פעם. תחילה חשבתי שמדובר בתקלה ועלי להקיש שוב את הקוד. לאחר מכן הבחנתי שהיא בעצם נותנת התראה לפני כל מצלמת מהירות. חיפוש ברשת לא העלה ממצאים חוץ ממוצר שנקרא איתוראן פלאש, אני לא בטוח שזה קשור. האם אתם מכירים את הקודנית הזאת? מהו מסד הנתונים והאם הוא עובר עדכון מדי פעם?
הודעה אחרונה מאת TDean, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יונדאי וקיה כבר מזמן שבורו את התדמית הבעייתית שממנה סבלו כשהיו עולות חדשות. על פניו ולפי הביקורות בעולם, המכוניות שבכותרת מאד מוצלחות ולא נופלות מהמתחרות מאירופה ובחלק מהמקרים אף עולות עלייהן. מדובר במכוניות יפות, טובות, אמינות וביצועוסטיות נראה ההקוראנים עשו הכל ע''פ ספר ההצלחה. אז למה לא בעצם?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 13 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מישהו יודע כמה זמן אני יכול להשאר אם רכב שהבאתי מחו"ל בארץ??
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שמתי לב שבשנים האחרונות יותר ויותר יצרניות החליטו להפסיק להציע גרסאות 3 דלתות. לא חסרות דוגמאות לכך (פיקנטו, איביזה, פולו, A קלאס, A1 ועוד רבות אחרות..). אשמח לדעת למה זה? ואם למישהו יש תשובות מבוססות - מה טוב. שמעתי את התירוץ העלוב של חלק מהמעצבים / מנהלים שהדגם שלהם עם עיצוב כה דינמי שאין צורך בגרסת ה-3 דלתות. קשקוש. תשובות למישהו?
הודעה אחרונה מאת pinister, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי. אני גרה בספרד. לפני 3 חודשים נכנסתי לסוכנות הרכב הקרובה אלי וחיפשתי את טויטטה יאריס אקטיב פאק קול. מאחר ולא היה במלאי והשירות היה קר וציני מצד המוכר בסוכנות של טויטה. מיותר לציין שלא עשיתי נסיעת מבחן ורק ישבתי במכונית והתרשמתי די לטובה. התקשרתי למדריד ואמרו לי שיש להם את הרכב במלאי מילאתי את הדרישות שלחתי כסף ומילאתי חוזה לגבי מימון 4 שנים. לאחר שבועיים הגעתי לאסוף את הרכב במדריד (8 שעות נסיעה מביתי שילבתי עם טיול סופש) אחרי שבוע התחלתי לשים לב שלא ממש נוח לי ולא הבנתי היכן הבעיה עד שראיתי פתאום שהמראה וקופסת הסנסורים המיותרת תופסת לי את כל שטח הראות. (אני אוהבת להגביהה את המושב עד המקסימום וכשאני עושה כן האף שלי מול קופסת הסנסורים ואני בקושי רואה משהו.) …
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 185 תגובות
- 34.5 אלף צפיות
Self-driving Uber car kills Arizona pedestrian באריזונה נותנים לאובר לנסות רכבים אוטונומים. הרוג ראשון היום.
הודעה אחרונה מאת snoop90, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום לאחר צ'יטוטים במחירון יד 2, ראיתי שסקודה קודיאק 1.4 אמבישן 7 מקומות בת שנה בדיוק עולה 155k, ולעומתה קודיאק 2.0 דיזל 150 כ"ס עולה 140. איך זה יכול להיות?!?! אומנם עד לפני חודש הדיזל הייתה יקרה ב 23k מהבנזין, אבל עכשיו כשהן עולות אותו הדבר הדיזל זולה הרבה יותר.
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
מחפש להשכיר רכב באירופה(איטליה-שוויץ) לתקופה של שבוע. האם, מנסיונכם, כדאי להזמין דרך אתר בינ"ל כגון autoeurope, europcar ודומיהם, או בשדה התעופה בעת הנחיתה? אם דרך האתר - האם יש תקופה מומלצת להזמין? הטיסה בתקופת החגים, האם כדאי מעכשיו או יותר קרוב לטיסה או שאין משמעות? ועל הדרך האם יש אתר מומלץ? שמתי לב שברכבים האוטומטיים אין רכבים "פשוטים" אלא כולם אאודי, מרצדס, VW ומעלה.
הודעה אחרונה מאת iSystem, -
יבגני מספר לנו איך זה לחיות במשך שנה עם רכב שמניע כבר במצב ספורט.
הודעה אחרונה מאת sbaranes, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לדעת מה התדרים שאני צריך לכוון את הגלאי בארץ
הודעה אחרונה מאת Krd, -
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת כמה באמת מערכת נגד גניבה כמו אימוביליזר מקשה על הגנב , מול נגיד מפתח עם צ'יפ? ומה לדעתכם השיקולים בהתקנת מערכת כזאת.. ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת trip_88, -
- 19 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
הנהגים בכביש 6 שנסעו סמוך לקריית גת זכו למחזה מסרט כשמכונית יוקרה עלתה במפתיע באש. צוותי כיבוי שהגיעו למקום השיגו שליטה באש במהירות והאירוע הסתיים ללא נפגעים. מקור
הודעה אחרונה מאת nimikipod, -
כן, יש דבר כזה מסתבר, וההרשמה נפתחה. פורסם בפייסבוק של ראם סמואל/PRODRIVE, ולהלן הפרטים שקיבלתי במייל, לשירות הציבור. לא הכל סגור לגמרי (הרכבים למשל, וגם התקנון המלא). הרכבים יהיו רכבים חדשים בשיתוף פעולה עם אחד היבואנים כספונסר, הם יהיו בעלי מספר אפור בלבד, כלומר לא יורשו לעלות על כביש לעולם, ויותקן בהם כלוב מלא, בלמים ובולמים משופרים וכל מה שצריך בשביל לעמוד בתקנון למירוצים בארץ. כל מתחרה מקבל זוג אחד של צמיגים קדמיים חדשים לכל סופ"ש של מירוצים ועליו להשתמש בהם בחוכמה. המירוצים ייערכו במסלולים של פצאל וערד, החל ממרץ 2018 (תהיה הפוגה של 3 חודשים בשיא הקיץ). אני שקלתי להירשם, החלטתי שלי אישית כרגע לא מתאים, אבל למי שיכול להרשות לעצמו זה יכול להיות מעניין. שי…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לכאורה נשמע כמו עוד אחד מהסקאמים האלה. אבל הם מציעים חודש חינם לא ההתחייבות ומביאים אסמכתות של אוניברסטאות ושאר מרעין בישין. מה דעתכם?זה דף הפייסבוק שלו : https://www.facebook.com/Noko.co.il/
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
הנה מוצר שתהיתי לגבי כמה הוא שמיש/יעיל... מעניין לדעת מה אתם חושבים (או מכירים?) על המנגנון: המאוורר יושב על החלון ושואב/נושף אויר חם החוצה. (אני מניח שהרעיון הוא ש)אויר קר יותר נכנס מבחוץ.. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי רכב מאזדה שנת 97 שירד מהכביש לפני מס' חודשים,היום הגיע אלי בחור מפירוק שמעוניין ברכב, יש לי שאלה לגבי הפרוצדורה ומה אני צריך לעשות מכיוון שהרכב ירד מהכביש האם צריך לעשות העברת בעלות או לנסח בכתב שאני מוסר לו את הרכב עבור תשלום או שפשוט להעביר לו את הרכב, מה עושים במצב כזה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Avi135, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מתכנן להזמין פנסים חדשים לרכב שלי מגרמניה, אבל השילוח יהיה לאנגליה, שם חבר יאסוף אותם בשבילי ויביא אותם איתו בחזרה לארץ. השאלה פשוטה: האם כאשר הפנסים יגיעו לאנגליה, תהיה דרישה לתשלום מיסים? המיסים בארץ ברורים לי, אין צורך להיכנס לזה. אני לא דואג מבחינת תקנים, הפנסים הם מקוריים של היצרן עם כל התקנים האפשריים.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אהלן אז אחרי שבועיים של נהיגה בסוזויקו סלריו רובוטית רציתי לשאול אם כל הרכבים עם הילוכים רובוטיים מגיבים ככה קשה בהחלפת הילוך? כוונתי היא שהחלפת ההילוך ממש מורגשת רכב מהשכרה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נעזרתי רבות בפורום בבחירת הרכב. להלן סיכום רשמים אחרי חודש ו 3000 ק"מ של נסיעה עם הרכב. בטיחות הייתה הקריטריון העיקרי שלי לבחירת הרכב. בהיבט הזה הרכב פשוט מצויין: - מערכת בקרת השיוט האדפטיבית עובדת היטב, וניתן לכוון את המרחק שישמר מהרכב שלפנים. המערכת מביאה את הרכב עד לעצירה מוחלטת, שלאחריה יש לעבור את ה 30 קמ"ש על מנת לחדש את פעולתה. יחד עם זאת נדמה לי שניתן לכייל את הפרמטרים שלה קצת טוב יותר ולהמנע מנהיגה של גז-ברקס-גז-ברקס. - מערכת תיקון הסטיה מנתיב עובדת רק במהירות הגבוהה מ 70 קמ"ש בערך, ומבצעת תיקונים חדים יחסית בעת זיהוי סטיה. אין אפשרות להגדיר למערכת לשמור את הרכב במרכז הנתיב, חסרון שמורגש היטב. - בלימת חרום אוטונומית: כבר יצא לי פעמיים שהמערכת זיהתה לחי…
הודעה אחרונה מאת meir_gi,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 700 אורחים (הצג רשימה מלאה)