רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הגעתי לטיפול במוסך היבואן - לאחר סיכומים מראש עם מנהל העבודה ושירות הלקוחות. הטיפול, טיפול ראשון לרכב שנה ראשונה - החלפת שמן מנוע, ו מסנן שמן, ובדיקה כללית. הסיכום: 1 - מאחר ואני נכה צה"ל, קשה לי לנהוג בתנועה צפופה וגם הלילה שלי גרוע - קבענו לשעה 11 בבוקר. 2 - הטיפול לא יארך מ 1.5 שעות - מאחר, וקשה לי גם לשבת ולהתרומם מכיסאות, ואני מתעייף מהר. 3 - במוסך אין שמן סינטטי מלא לטיפול - הם עובדים עם שמן חצי-סינטטי, די איכותי א - בקשתי כי הם יארגנו שמן סינטטי מטעמם - לאחר בדיקה - הם בקשו כי אני אביא לטיפול שמן סינטטי. ב - סוכם כי אגיע לטיפול עם שמן מוטול - motul X-cess 5W-40 התקנים של השמן נבדקו - ומסרו לי, כי השמן מתאים וטוב-מאוד. 4 - הגעתי ביום הטיפ…
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 847 צפיות
שלום לכולם יש לי שריטות על הרכב שאני לא יודע מהיכן הגיעו, רציתי לדעת מה אתם חושבים, איך זה נראה לכם? לי זה נראה כאילו משהו במכוון עשה את זה לרכב. http://www.interload.co.il/upload/3510076.JPG
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
אני מחפש להשכיר רכב להובלה אולי כמו רנו טראפיק או משהו דומה שמותר לנהוג עליו עם רשיון ב' האם מישהו התנסה ויודע מחירים פחות או יותר? חברה מומלצת? תודה!
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, יש לי דלקן של "דלק". האם אני חייב להחליף אותו לאוניברסאלי עד 1.1.2019 גם אם אין כוונה כרגע לחתום עם חברות דלק אחרות? אם כן, מה העלות? תודה.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
גרסת האיבו של סיאט איביזה יכולה להיות אחת משתיים: השילוב האולטימטיבי בין ספורטיבי ליומיומיות, או ממש לא.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
ברכות לכולם. Cars-Jun-2018.pdf
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
לפעמים אני רואה מודעות מכירה שכתוב "לא לסוחרים" למה? מה סוחר יוכל לעשות כאשר הוא קונה ממך את הרכב, ומה בדיוק מפריע למוכר?, הרי מה זה משנה אם הוא מקבל את הכסף מפרטי, סוחר או אפילו קוף? אתה רוצה X כסף, תקבל אותו ותעשה העברת בעלות, מה כל כך משנה מי הצד הקונה? אני שואל בגלל שאני סקרן, ואולי יש משהו אני לא יודע על סוחרים?
הודעה אחרונה מאת yossy, -
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 תגובות
- 918 צפיות
שלום מעוניין ליבא גג קבריולט מבד עבור הרכב שלי שהגג לא תקין. עלות הגג בארה״ב $995 . ראיתי לאחרונה מנסים לעלות את המיסים ליבוא חלקי חילוף לרכב עד $1000 . מישהו יודע מה עלות מס קניה,מע״מ ומכס אם יש עבור יבוא כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת irozen77, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום חברים, עברתי תאונה. יש לי סיוויק 2004 אוטומט. ק"מ 300 אלף. נעשה ראש מנוע ב-270 אלף. האוטו נוסע כמו חדש. אפילו אחרי התאונה נסעתי 160 קמ"ש ולא הרגשתי שום שינוי בהתנהגות. ההתלבטות שלי היא האם כדאי לתקן את הנזק כאשר עלות התיקון היא לפחות 5000. השמאי העריך את שווי האוטו בכ-11,000 עד 12,000 אלף שקל לפני שקלול של ק"מ וכ'ו. הפחח אמר שכדי לתקן את זה טוב חייב לחתוך את התחת ולרתך וזה משהו שבוודאות לא אעשה. יש עוד אופציה לתיקון שהיא ליישר הכל עד כמה שאפשר. השאלה היא האם כדאי לתקן כי אותי הכי מפחיד זה שעם הזמן האוטו יתחיל להתנהג שונה כתוצאה מתגובות שרשרת. האם יש פה מישהו שתיקן שלדה והכל בסדר היום? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת andreyshaitor1, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 888 צפיות
שאלה קצת נאיבית - מצד שני מתבקשת. אנחנו למשל שוקלים לרכוש רכב ואחרי המון השוואות והתלבטויות דעתנו נחה על הסיאט ארונה החדשה. עושה רושם שהרכבים שמגיעים לארץ "מופשטים" מכל מה שיצרן התכוון אליו - למה? בארץ הארונה מגיעה עם מובייליי בהתקנה מקומית, אין מצלמת רוורס מקורית (שערוריה! איך זה הגיוני!?), אין חיישני היקף, אין חניית רוורס אוטומטית ועוד... אנחנו גם ככה משלמים כאן פי 2 מאשר המחיר בכל שאר העולם, אז למה לעזאזל הרכבים לא מגיעים עם האבזור הדרוש?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתלבט בין שני הרכבים : לפורד פוקוס ולשברולט קרוז יש כמעט אותם ביצועים הפורד יש לה שילדה כמו למאזדה ספורטיבית , העניין שקראתי ב ICAR לשניהם יש תיבה 6 הילוכים אבל כתוב שהן איטיות תגובות איטיות ? מה נסגר ? הגיר הרובוטי לא חלק , הגיר הרציף מרעיש ובעליות חלש , והגיר שאמור להיות הכי בטוח אוטומטי רגיל איטי ? אז מה נשאר ? ידני ? נ.ב. ה WV גולף נחשבת נכון ? אבל הגיר הרובוטי לא מסרס את המנוע שהיא משודכת אליו ?
הודעה אחרונה מאת Eli Pimpshtein, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
יש לי סקודה אוקטביה שנת 2018 חדשה נראה שברכב יש רק cruise אבל אין את הפונקציה של הגבלת מהירות Limit (יש התראה שמצפצפת אם עוברים מהירת כלשהי, ההפעלה שלה מאוד לא נוחה ולא שימושית) אם טכנית זה אפשרי אני מוכן להשקיע האם אפשר להוסיף את זה לרכב? כמה בערך צריך לעלות? תודה מראש לעונים!
-
-
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
המלצה לתחנה עם דלק 98 במחיר סביר? מודע לתחנות דלק בחולון והסביבה (הייתי מתדלק שם בעבר), רוצה משהו קרוב שלא יטריח אותי יותר מידי.
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 764 צפיות
יש לי רכב ישן פעמיים טסט בשנה ואני מעוניין להפטר ממנו, האם תוכנית הגריטה עדיין קיימת?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אין עדיין המון פרטים או תמונות, ומדובר בסה״כ במתיחת פנים למכונית בת הארבע, ולא דגם חדש לחלוטין. אבל מהפרטים שסוזוקי כן שיחררו, אנחנו יודעים שחיצונית מדובר בבפנסים חדשים, וגריל ופגוש קדמי בעיצוב חדש. בפנים היא תזכה לחומרים משודרגים ואיכותיים יותר, מערכת מולטימדיה חדשה, ומסך צבעוני (ראו תמונה) במרכז לוח השעונים. אביזרי הבטיחות ישודרגו כמקובל היום אבל נחכה ונראה מה יגיע ומה לא יגיע אלינו. בגזרת המנועים, ה1.6 האטמוספרי הנמכר פה יעלם מהנוף, כאשר יחליפו אותו ה1.0 טורבו 109 כ״ס (מהסוויפט) וה1.4 טורבו 138 כ״ס המוכר מהקרוסאובר. עוד פרטים
הודעה אחרונה מאת micha, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
https://www.mako.co.il/news-world/international-q3_2018/Article-8457cdd6840f461004.htm?sCh=542e6603e7478110&pId=25483675 תמונות קשות אבל אני בעד העקרון
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 תגובות
- 899 צפיות
מה?! כן כן, מה ששמעתם. בקרוב טסלה תטמיע משחקים של אטארי במכוניות שלה.
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- 0 תגובות
- 503 צפיות
אהלן כולם השאלה בכותרת. תודה.
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הרכב עלה לכביש בנוב' 2011, דגם שני ליטר בנזין רמת גימור EX. הסיבה שבחרתי דווקא בדגם הזה היא שהדיזל היה חדש בארץ עם הגיר הרובוטי וה 1.6 ליטר גם חלש וגם עם רצועת תזמון יקרה להחלפה כך שבמשך חיי הרכב אצלי הייתי משלם את ההפרש במחיר על הטיימינג בלבד. מבחינת הרכב עצמו היתרונות הכי גדולים שלו זה מרחב ונוחות (היום אני עם מגאן סטיישן בת שנה כרכב גישור שהזכירה לי למה העדפתי לשלם יותר על הגירסא המאובזרת. זה לא אותם מושבים) וחד עם כוח זמין. מצד החסרונות איכות ייצור לא גבוהה במיוחד (אצלי היה צבע שרוף בגג, הגה מצופה עור שמתפורר וגומיית חלון קדמית מתפוררת. מהרבה אחרים שמעתי תלונות על פקדי מזגן ומערכת מתקלפים אבל אצלי לא נתקלתי) וצריכת דלק יחסית גבוהה (כ 1:10 ממוצע) מב…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
~ סתם, לא בדקתי במקומות אחרים, אולי זה לא כזה בלעדי... צולם בנמה"ת בברצלונה לפני כמה שבועות. הסמל מקדימה רומז על מרצדס כלשהו שעושה ניסוי באזור (בדומה ל-B Klasse שתפסתי שם בדיוק לפני שבע שנים), אבל תכל'ס קשה לומר בוודאות כי כל הג'מוסים האלה נראים אותו דבר היום. לא טרחתי לגשת ולבדוק פרטים נוספים, עמכם הסליחה. תהנו מהתמונות, ואם אתם מוכרים אותן במיליוני דולרים, אל תשכחו לזרוק לי עצם.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הצטערתי לקבל הודעה שמוסך "פיאטון" של שלמה עומד להסגר. שלמה הוותיק מפסיק את הפעילות לאחר שנים רבות. בהחלט חבל לבעלי איטלקיות שמוסך כזה יחדל לפעול. קיבלתי משלמה טיפול ושירות מעולים ללנצ'יה שלי והמקום היווה תחליף עדיף מכל הבחינות למוסכי היבואן. מאחל לשלמה בריאות והצלחה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 851 צפיות
האם מישהו יודע אם ליבואן בארץ יש כוונה להביא את הרכב לארץ ? האם הגיעו רכבים לתקינה ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
כן, אני יודע שפה זה לא אירופה, אבל אני מניח שזה קצת כמו האירווויזיון... בדו״ח שפרסמה המועצה האירופאית לבטיחות בדרכים דורגה ישראל כמעט בתחתית הרשימה, במקום הרביעי (מהסוף) והלא מחמיא, כשרק רומניה בולגריה ומלטה מסוכנות ממנה מסתבר. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5313468,00.html Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אהלן לכל הנוכחים והנוכחות, אני טס לבאטומי (אילת של גרוזיה) וממש רוצה לשכור שם ג'יפון או ג'יפ, בדרך כלל אני משתמש באפליקציה Rentalcars אבל הפעם המחירים ממש גבוהים. האם מישהו היה שם ויכול לתת איזה טיפ?
הודעה אחרונה מאת matroox, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן. אתחיל קודם בלספר מעט על עצמי D; בן 18, חובב הגה מגיל 0 ומת על אדרנלין בשמים. נוהג על בסיס יומי לפחות כ40 ק"מ ביום במשך של שנה וחצי. כרגע נוהג על טויוטה קורולה GLI 1.6 שנת 2009 שנראית ומתנהגת כחדשה (יצאתי פדנט לא קטן). עכשיו לעניין- אני מעוניין לשפר את עצמי בתור נהג ולנהוג בצורה נכונה על מנת שמתי שהתקציב שלי יגיע למכונית חלומותיי כרגע אוכל לנצלה כראוי ולא למות בתוך איזה קיר בטון. מחפש קורס נהיגה מתקדמת\ספורטיבית או כל שם אחר שתרצו לתת לו שיתן לי את הידע ושאוכל בעזרתו לפתח את המיומנויות הדרושות. אשמח לקבל כל המלצה כלשהי במחיר סביר וכמובן איזו עצה קטנה אם באלכם D; תודה רבה מראש ואחלה יום!
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
ספציפית חנות ברמת גן. איפה אפשר לקנות? כמה עולה? והבנתי שיוצאת כל חודש מהדורה עדכנית. כל חודש צריך לקנות מחדש או זה רלוונטי רק לרכבים חדשים? אני לא רוצה את האפשרות שיש באינטרנט. רוצה מודפס ולא מוגבל למספר פעמים.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בשנים האחרונות נוספו הרבה מערכות בטיחות פאסיביות\אקטיביות, גם בתור סטדרט ברכבים דיי עממיים ולאו דווקא ברכבי יוקרה. אכן לפעמים רואים במבחנים או בסיקורים את יעילותן...אבל, אני מאמין שבפועל מבחן התוצאה הוא בכבישים. האם יש סטטיסטיקות שמראות שיש באמת ירידה בתאונות הדרכים, או פחות פציעות\מקרי מוות. האם בדקו אילו כלי רכב מעורבים בעיקר בתאונות האם אלו רכבים שלא מאובזרים במערכות אלו?
הודעה אחרונה מאת pinik23, -
-
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. מי יכול לספק מידע עדכני בקשר לקרינה (EMF) שנפלטת בעיקר מסוללה ברכב טויוטה אוריס היברידית יצור 2015. אני בדקתי שחשיפה עד 2 מיקרו גאוס זה תקין ובטיחותי. איך אני יכולה לדעת כמה קרינה יש ברכב זה לכל מושב בנפרד (הבנתי שמקדימה יש פחות קרינה מאשר במושבים אחוריים)? ושאלה נוספת ללא קשר לקרינה מישהו יודע מה עלות סוללה חדשה במידה ויש צורך להחליף אותה ברכב זה? תודה לכל המבינים והמומחים.
הודעה אחרונה מאת elviralap, -
פגע וברח בליל שבת 1 2
מאת nglancer- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי, אספר את המקרה ואשמח לתגובות בליל שבת אישתי התעוררה באזור 3 בלילה מרעש חזק של תאונה מחוץ לבית, היא חשבה לרדת למטה אבל שמעה מכוניות נוספות חולפות והבינה שאם יש צורך יש מי שיטפל. בבוקר כשקמתי גיליתי את הרכב שלי חונה חצי על המדרכה אחרי שהוא חטף מכה רצינית מהצד של הכביש. סביר להניח שהנהג חתך את הכיכר הסמוכה במהירות (שיכור?) איבד שליטה, ואחרי שהוא שורט את הרכב שחנה לפני נעצר בתוך הרכב שלי, ואז פשוט ברח. במוצאי שבת, גילתי פתק על האוטו עם תיאור של הרכב, מאזדה ישנה כסופה כולל מספר משוער. התקשרתי למשטרה שאמרו לי לבוא להגיש תלונה בבוקר. אתקשר בבוקר גם לביטוח לברר מה לעשות. אם למישהו יש תובנות מועילות אנא העירו את עיניי, אשתדל לעדכן בהמשך.
הודעה אחרונה מאת TomerLL,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 700 אורחים (הצג רשימה מלאה)