Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב עלה לכביש בנוב' 2011, דגם שני ליטר בנזין רמת גימור EX.

הסיבה שבחרתי דווקא בדגם הזה היא שהדיזל היה חדש בארץ עם הגיר הרובוטי וה 1.6 ליטר גם חלש וגם עם רצועת תזמון יקרה להחלפה כך שבמשך חיי הרכב אצלי הייתי משלם את ההפרש במחיר על הטיימינג בלבד.

מבחינת הרכב עצמו היתרונות הכי גדולים שלו זה מרחב ונוחות (היום אני עם מגאן סטיישן בת שנה כרכב גישור שהזכירה לי למה העדפתי לשלם יותר על הגירסא המאובזרת. זה לא אותם מושבים) וחד עם כוח זמין.

מצד החסרונות איכות ייצור לא גבוהה במיוחד (אצלי היה צבע שרוף בגג, הגה מצופה עור שמתפורר וגומיית חלון קדמית מתפוררת. מהרבה אחרים שמעתי תלונות על פקדי מזגן ומערכת מתקלפים אבל אצלי לא נתקלתי) וצריכת דלק יחסית גבוהה (כ 1:10 ממוצע)

מבחינת קל היעד של האוטו הוא לא פונה למי שמחפש רכב ספורטיבי. לא חסר לו כוח והאחיזה שלו גבוהה אבל אם תדחוק אותו עם ההגה הלא מתקשה שלו לפניות מהירות והעברות משקל הוא יתן לך תחושה של אם אתה רוצה אני אעשה את זה אבל באימאש'ך בשביל מה?

אם מחפשים נוחות, מרחב ורכב משפחתי טוב לנסיעות מנהלתיות הוא אחלה בחירה.

מבחינת אמינות בסך הכל הוא הפגין אמינות טובה. ב 7 שנים הוחלפו חיישן חמצן, משולשים קדמיים (יקרים מאוד), בולמי זעזועים קדמיים (לא נזלו ולא חייבו להחליף. פשוט אחרי 6.5 שנים כבר מרגישים את העייפות שלהם) וכמה ימים לפני המכירה מפוח פנימי של מערכת האורור (1800 ש"ח במורשה עם חלק תחליפי).

עלויות: נקנה ב 130,000 ונמכר ב 18,000 (בעלות חברה, יד ראשונה 160,000 קילומטר).

סך כל העלויות במוסכים ל 7 שנים כולל כל התיקונים והטיפולים במוסכים מורשים, 2 החלפות מצבר וכולל 3 החלפות צמיגים 18,953 ש"ח.

ביטוח חובה ומקיף לכל נהג מעל גיל 24 - 3700 ש"ח לשנה.

טסט: 1562.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עלות תיקונים ממוצעת כ-2700 ש"ח בשנה, זה סבבה לגמרי לרכב שנוסע מעל הק"מ הממוצע השנתי.

ירידת הערך מטורפת, גם אם נבטל את ההפחתה על ק"מ גבוה וחברה זה אומר שהמחירון באזור 25. רכב יפני משנתון זהה נמכר במחיר כמעט כפול.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מחירון משוקלל 27.5 (נקי 35). הרכב נמכר תוך שבוע לראשון שהתקשר. אם הייתי מתעקש הייתי יכול להוציא עוד כמה אלפים אבל לא שווה לי את הכאב ראש של טלפונים בזמן העבודה ולהתחיל לרוץ עם קונים פוטנציאליים. הקונה התקשר מליד הרכב, יצאנו וסגרנו תוך 10 דקות.

מעבר לזה רכב זה לא רק ירידת ערך. צריך לבדוק עלות כוללת לשנה. אני הקפדתי לטפל במורשה בלבד ובלי לנסות לחסוך (גם צמיגים סיניים מחוץ לתחום אצלי) כך שאדם ממוצע יכול היה לגלח כמה מאות שקלם לשנה בסגיף האחזקה שאני העדפתי לא לגלח כי מדובר בכלי עבודה ולא רוצה להיכנס סתם למוסך.

עריכה: זה לא עלות תיקונים אלא עלות אחזקה כוללת חוץ מדלק, ביטוח וטסט.

פורסם

משולשים ובולמים זה בעיקר בלאי, יש משולשים שמחזיקים יותר ויש פחות. לרוב - גם במכוניות משפחתיות סטנדרטיות שנוסעות בכבישים הרעועים של העיר, הם מחזיקים בערך כמו אצלך.

2 תקלות (חיישן חמצן ומפוח) ב-7 שנים עם 160,000 ק"מ ? החיים שלך תותים, זה מצויין.

כל היתר מסביב היה פיקס ? (מזגן, גיר, ESP, כ"א, מערכת הינע [ציריות וכד'], בלמים)

איך שרדו התושבות מנוע\גיר והאם הוחלפו ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יופי של אמינות בניגוד לסטיגמה אבל לצערי הרבה בגלל הסטיגמה ירידת הערך מטורפת. לא מבשר טובות עבור הקליאו שלי כשאצטרך למכור אותה בעוד כמה שנים (ועוד היא ידנית! :( )

פורסם
משולשים ובולמים זה בעיקר בלאי, יש משולשים שמחזיקים יותר ויש פחות. לרוב - גם במכוניות משפחתיות סטנדרטיות שנוסעות בכבישים הרעועים של העיר, הם מחזיקים בערך כמו אצלך.

2 תקלות (חיישן חמצן ומפוח) ב-7 שנים עם 160,000 ק"מ ? החיים שלך תותים, זה מצויין.

כל היתר מסביב היה פיקס ? (מזגן, גיר, ESP, כ"א, מערכת הינע [ציריות וכד'], בלמים)

איך שרדו התושבות מנוע\גיר והאם הוחלפו ?

היה מילוי גז אחד למזגן לפני שנתיים. פרט לזה שום תושבות וכלום.

בלמים קדמיים חיו אצלי בסביבות 60,000 קילומטר ואחוריים 90,000.

פורסם

אמינות טובה מאוד,אני אוהב את הפלואנס, היא מרווחת ונוחה ומחירה זול.

איכות החומרים פשוטה אבל ברמת איבזור הגבוה המצב הרבה יותר טוב עם סלון בז נעים ואיכות חומרים משופרת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה בדיוק מה שהיתה לי. ריפוד בז' והדגם המאובזר עם המערכת המקורית (לא זו עם הניווט שהורכבה בארץ).

פורסם

הוזמנה קארוק דיזל רמת גימור style בליסינג שתגיע עוד חודשיים. בינתיים אני עם מגאן אסטייט כרכב גישור.

פעם ראשונה אחרי 24 שנים רצופות שאני הולך להיות בלי אף רנו.

פורסם

יש לי את אותו רכב רק שנת 2010.

עד היום, אמינות מעולה.למעט מנגנון חלון קדמי שהתפגר ורצועת אביזרים, עשיתי רק טיפולים שוטפים.

הרכב מאובזר בצורה טובה(8 מנורות פנים לעומת רכבים שגם היום מגיעים עם 2 נורות מלפנים),נוח ומרווח.

לחובתו יש צריכת דלק די גבוהה ומזגן די חלש

Sent from my Le X829 using Tapatalk

פורסם (נערך)

תודה על הסיכום.

האם ידעת את כמות הנסיעה הצפויה כשקנית את הרכב?

ראיתי שרשמת שלא רצית את גרסת הדיזל בגלל הגיר, אבל בסופו של דבר ההפרש בדלק ל 160 אלף קמ שנסעת להערכתי הוא כ 40 אלף שקל (1/10 בבנזין לעומת 1/17 בדיזל). בנוסף אני מאמין שהיית מצליח למכור את הרכב בכ 20 אלף שקל יותר.

גם לאחר שקלול החלפה של מוח גיר/מצמדים בעשירייה, זה כ 600 ש"ח הפרש לחודש.

האם במבט לאחר מעשה היית רוכש את הדיזל?

עריכה אחרונה על ידי chaimb
פורסם

במבט לאחור עדיין הייתי הולך על ה 2 ליטר כי הדיזל הגיע. בזמנו בגמרסה הפחות מאובזרת ורק ההבדל במושב הנהג שווה לי יותר. לגבי מכירה הדיזלים נסחרים במחירים די דומים.

פורסם

אני זוכר איך החלפת את רנו מגאן הידנית (2006?) שהייתה לך קודם בפלואנס הזו...ככה זה כשאתה חבר פורום וותיק. נדמה לי שהק"מ שלך קצת ירד, מגאן נמכרה עם משהו כמו 250 אלף ק"מ, לא?

לגבי הפלואנס, הדבר היחידי שמבאס זה דהיית צבע. האם היא הייתה בצבע כהה?

תודה על הסיכום!

פורסם

היתה בצבע בז' NHK (הכהה יותר מהשניים). חלק מזה גם אני אשם כי לא טרחתי להקפיד על שטיפה, ווקס וכו'.

המגאן נמכרה עם 180K ואכן ירדתי בנסועה. היו שנים שעשיתי גם 20,000 ובשנים האחרונות בסביבות ה 30,000 בשנה. מה שכן, כשאני יוצא לנסיעות עבודה אני יכול לעשות גם 800 קילומטר ביום.

• תוכן חדש...