Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

עברתי תאונה.

יש לי סיוויק 2004 אוטומט.

ק"מ 300 אלף.

נעשה ראש מנוע ב-270 אלף.

האוטו נוסע כמו חדש. אפילו אחרי התאונה נסעתי 160 קמ"ש ולא הרגשתי שום שינוי בהתנהגות.

ההתלבטות שלי היא האם כדאי לתקן את הנזק כאשר עלות התיקון היא לפחות 5000.

השמאי העריך את שווי האוטו בכ-11,000 עד 12,000 אלף שקל לפני שקלול של ק"מ וכ'ו.

הפחח אמר שכדי לתקן את זה טוב חייב לחתוך את התחת ולרתך וזה משהו שבוודאות לא אעשה. יש עוד אופציה לתיקון שהיא ליישר הכל עד כמה שאפשר.

השאלה היא האם כדאי לתקן כי אותי הכי מפחיד זה שעם הזמן האוטו יתחיל להתנהג שונה כתוצאה מתגובות שרשרת. האם יש פה מישהו שתיקן שלדה והכל בסדר היום?

תודה מראש.

20180803_174012.jpg

20180803_140046.jpg

20180803_173902.jpg

20180803_174213.jpg

20180803_173943.jpg

פורסם

היה שמאי, זה אומר שיש מקיף?

אם כן, קח את הכסף מהביטוח ותקנה לך רכב אחר, טרי יותר בכל המובנים. מבחינה הכספית רק תרוויח - לא היית מקבל על הרכב הזה, עוד לפני התאונה, את מה שהשמאי קבע - בגלל נתוני הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תלוי ביכולתך לספוג את הנזק (לפחות עד קבלת פיצוי מהפוגע, אם או בלי מעורבות בית המשפט) ולנצל את ההזדמנות לשדרוג.

קביעת השמאי חשובה לך לתביעה. האם ה-5000 ש"ח כוללים גם משהו על ירידת ערך, או שהתוספת הזו מעבירה את הרכב מעבר לסף הטוטאל?

אישית הייתי מוריד את הרכב מהכביש. אחרי תאונה כזו הוא לא יחזור להיות כשהיה, ויש גם פגיעה בבטיחותו. לא התיחסת לדו"ח השמאי, האם יש פגיעה מעבר ל"קצה השלדה" (כלומר, פגיעה במתלים ולפניהם)?

לכן - אם אתה מסוגל לעמוד בכך - שלח אותו לפירוקיה וקנה במשהו יותר מודרני ובטיחותי.

תתחדש!!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין לי את דוח השמאי לידי אבל לא זכור לי שהוא דיבר על נזק אחרי המתלים. השמאי אמר ששווי הרכב 11 אלף בערך לפני שקלול במקרה של הורדה מהכביש. או חצי משווי הרכב במידה ואחליט לתקן שזה יהיה כנראה אחרי השקלול באיזור 4500 או 5000....התיקון יעלה בערך 5000 ש"ח.

פורסם

להשקיע 5K באוטו ששווה 10K עם 300k קמ ולקבל בתמורה נבלה מרותכת עם שלדה דפוקה?

זרוק את האוטו לפח ובלי קשר תפסיק לנסוע על 160.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מניסיון לפני הרבה שנים של רכב זול שעבר תאונה לא יותר מדי קשה מאחורה, על גבול ה״טוטל לוס״ - בגלל מחירון הרכב, לא בגלל הפגיעה:

הרכב לא חזר להיות מה שהיה, ואחרי שנה שכללה סדרת תיקונים נזרק.

פורסם

תאונת דרכים ללא ביטוח חובה

מלבד היותה עבירה פלילית, לנהיגה ללא ביטוח חובה עלולות להיות השלכות מרחיקות לכת במקרה של תאונת דרכים. נפגעים אחרים מלבד הנהג יוכלו להגיש תביעת פיצויים כנגד קרנית אשר הינה קרן ממשלתית לפיצויי נפגעי תאונות דרכים. עם זאת, לאחר מתן הפיצוי, קרנית יכולה לשוב בתביעת שיפוי כנגד הנהג אשר נהג ללא ביטוח חובה. במסגרת תביעה זו תובעת קרנית מנהג זה, בגין נהיגתו ללא ביטוח, את הכספים אשר היא שילמה לנפגעים. הנהג עצמו אינו רשאי להגיש תביעה כנגד קרנית במידה ונהג ללא ביטוח. עם זאת, לעיתים יוכל הנהג להגיש תביעה זו, וזאת כאשר הוא נהג ברכב שאינו של ואו עולה בידיו להוכיח שהוא לא היה מודע (ולא היה יכול לדעת) כי הרכב איננו מבוטח.

אני חושב שזה אמור להקל עלייך את העניינים, כי בעצם אתה מגיש את התביעה נגד הגוף הממשלתי והוא ישבור את הראש מול העבריין אחרי שיתן לך את הכסף. לא מבין בזה כ''כ אבל על פניו זה נשמע פתרון מאוד יעיל.

מקור:

https://www.lawguide.co.il/articles/2252/%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97---%D7%9E%D7%94-%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%94-%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%A9-/

פורסם

טאיפאן - אתה מבלבב בין ביטוח החובה - שהוא לנזקי גוף - לבין ביטוח צד ג' - שהוא לנזקי רכוש ואינו חובה. נכון שהעדרו יכול לגרור תוצאות כלכליות קשות, אבל לא פליליות (לפחות כל עוד אינו משתמט מתשלום הפיצוי הנדרש).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפי נתוני העלויות שקבע השמאי, הרכב לא היה מורד מהכביש במקרה שהיה ביטוח (עלות התיקון נמוכה ממחצית הערך).

לכן, הפוגע יחוייב בעלות התיקון ולא בעלות הרכב.

האם הנהג הפוגע נמצא איתך במשא ומתן לגבי הפיצוי, מה הוא מציע?

בכל מקרה, הייתי מנסה לקבל ממנו את עלות התיקון (5000 שקל), מוכר את הרכב לסוחר/חלקים. ומתקדם לרכב אחר.

בשום מצב לא הייתי מתקן וממשיך איתו.

עריכה אחרונה על ידי markb205

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

מארק - ערך הרכב נקבע לפני שקלול נסועה וכו' ולפני ירידת ערך בגין התאונה. לכן סביר מאד שאפשר יהיה "לשחק" עם הערך ב-100-200 ש"ח למעלה או למטה על מנת להשאירו או להורידו מהכביש. דומני שיש כאן הסכמה כמעט פה אחד שעדיף לפסול את הרכב.

פורסם

חברים תודה רבה על העצות...זה עזר מאוד, במיוחד התגובה של armagedon, בכל מקרה החלטתי שלא כדאי לתקן כי המוסכניק שלי אמר לי שבוודאות יהיו נזילות בבגאז' במידה וינסו רק ליישר ולא לחתוך ומבחינתי זה לא שיקול אפילו אם המצב הוא כזה.

• תוכן חדש...