Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סקודה אוקטביה שנת 2018 חדשה

נראה שברכב יש רק cruise אבל אין את הפונקציה של הגבלת מהירות Limit (יש התראה שמצפצפת אם עוברים מהירת כלשהי, ההפעלה שלה מאוד לא נוחה ולא שימושית)

אם טכנית זה אפשרי אני מוכן להשקיע

האם אפשר להוסיף את זה לרכב?

כמה בערך צריך לעלות?

תודה מראש לעונים!

פורסם

גם במערכות מובנות מהיצרן לרוב ההגבלה היא ״רכה״ - בסך הכול הפסקה של אספקת הדלק,

בלי נגיעה בבלמים - מה שמאפשר לעבור את הגבלת המהירות בירידה, למשל.

דעתי בנושא - חבל על הטרחה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ברכב שלי יש יכולת להגדיר הגבלה למהירות, מעבר למהירות הזאת הרכב לא נוסע.

בגדול, אני רואה בזה פונקציה מיותרת.

לאיזה מהירות חשבת להגביל ?

בכביש מהיר אני משתמש בקרואיז קונטרול וזהו...

פורסם

יש לי את זה, והאמת אני לא משתמש בזה בכלל, מעדיף את המצב של בקרת שיוט, הרבה יותר נוח.

פורסם

מגביל למהירות קבועה שלא ניתנת לשינוי - נראה לי פונקציה מיותרת ואפילו מסוכנת.

הכוונה לאפשרות לקבוע בכל רגע מהירות מקסימלית שלא ניתן לעבור ואז אפשר להישאר עם רגל קבוע על הגז בלי להסתכן בדוח. בכל כביש קובעים את המהירות הרלוונטית אליו.

זה חוסך את המאמץ להשגיח כל הזמן לא לחרוג ממהירות מותרת.

ברכב הישן היה לי את זה וזה חוסך 50% מהמאמץ של הריכוז שנדרש בנהיגה. פשוט לא צריך להסתכל על המהירות.

מישהו יודע אם טכנית אפשרי להתקין את זה ברכב ?

פורסם
יש לי את זה, והאמת אני לא משתמש בזה בכלל, מעדיף את המצב של בקרת שיוט, הרבה יותר נוח.

זה לא עובד כך,

המגביל מהירות פשוט לא נותן לך לעבור מהירות מסוימת,

ז"ת, אם הגבלתה ל90 קמ"ש, אתה יכול לנהוג כרגיל, אך ברגע שהכביש מאפשר לך לנסוע יותר מזה, כל לחיצה נוספת על המצערת לא יעזור לך לעבור את ה90 קמ"ש, אך לרדת אתה תמיד יכול.

בקרת השיוט עובדת קצת שונה, וזה שאתה מגביל את המהירות נגיד ל90 קמ"ש, זו המהירות שהרכב יסע בלי שתגע בגז, תוכל לבטל ע"י לחיצה על לחצת ביטול או ברקס.

פורסם

פונקציה מסוכנת מאד לדעתי, נכנסתי לרכב שלא ידעתי שמישהו ביצע לפני את ההגבלה :(

יוצא לעקיפה והרכב לא מאיץ..רואה רכב שבא מקדימה ואתה לא יכול לעקוף.

ברקס וחוזר לאחורי הרכב שרציתי לעקוף מחפש בתפריטים ואז מוצא את הזוועה הזו.

קובי

:-)

פורסם

יש לי את הפונקציה ואני משתמש בה בכל פעם שאני בכביש בינעירוני. לדעתי זה שימושי ובטוח הרבה יותר מבקרת שיוט.

מצד אחד זה מוריד את הצורך לשמור על מהירות, מצד שני משאיר את הרגל על הדוושה מוכנה להגיב לכל מקרה (בניגוד לבקרת שיוט).

למגיבים מעלי, לא יקרה מצב שתכנס לרכב ולא תדע שההגבלה פועלת, כי זה מתאפס בכל הנעה. שנית, כפי שציינו, לחיצה בריאה על הגז עוקפת את ההגבלה.

יום טוב גם לך

פורסם

אצלי הפונקציה קיימת אך מדובר בהתראה בלבד ללא הגבלה אקטיבית, כלומר אם הגבלתי ל80 לאחר שאעבור את המהירות הנ"ל ישמע צפצוף מעצבן שלא עוצר עד שלא יורדים חזרה למהירות בטווח המוגבל. בכלליות, לא רואה תועלת של ממש בפיצ'ר הזה.

אגב יגאל - מנסיון ברכבי סקודה הוותיקים יותר 2009-2012 עם הפיצ'ר הזה (אוקטביה וסופרב) זה לא מתאפס בכל התנעה - אם הגדרת 80 קמ"ש הגבלה, אתה מוגבל לכל החיים (עד שתבטל את זה)

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
אצלי הפונקציה קיימת אך מדובר בהתראה בלבד ללא הגבלה אקטיבית

מביש..

באיזה רכב זה?

אני זוכר שמכרו קיטים כאלה באמצע שנות ה90..

יום טוב גם לך

פורסם
יש לי את הפונקציה ואני משתמש בה בכל פעם שאני בכביש בינעירוני. לדעתי זה שימושי ובטוח הרבה יותר מבקרת שיוט.

מצד אחד זה מוריד את הצורך לשמור על מהירות, מצד שני משאיר את הרגל על הדוושה מוכנה להגיב לכל מקרה (בניגוד לבקרת שיוט).

למגיבים מעלי, לא יקרה מצב שתכנס לרכב ולא תדע שההגבלה פועלת, כי זה מתאפס בכל הנעה. שנית, כפי שציינו, לחיצה בריאה על הגז עוקפת את ההגבלה.

בכל הרכבים שיצא לי לנהוג עם מגביל מהירות (לא הגבלת מהירות כמו ברכב כבד אלא מגביל מהירות) לחיצה עד הסוף עוקפת את ההגבלה.

גם לי זה מאוד נוח אבל היום עם בקרת שיוט אדפטיבית זה הופך למיותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אצלי בC5 דור ראשון יש אפשרות לכוון התראת צפצוף על מהירות מסויימת.

התקנתי בקרת שיוט, ובמקרה השתמשתי בזרוע שתומכת בבקרת שיוט ובמגביל מהירות, אבל כמובן שהמחשב לא תומך בזה (לדעתי מדור II, או 2005 נכנסה התמיכה) אז הבקרת שיוט עובדת על מוד I ובמוד II ומוד 0 לא עובד כלום, וזה לא קשור לצפצוף שניתן לכוון דרך צג המחשב (שבמרכז).

נשמע מאוד שימושי, ובכל אופן בקרת שיוט רגילה מאוד שימושית בשימוש מודע ונכון.

פורסם
מביש..

באיזה רכב זה?

אני זוכר שמכרו קיטים כאלה באמצע שנות ה90..

שברולט סוניק. האמת שברוב העולם הרכב בכלל נמכר בלי הפיצ'ר המיותר, נראה כאילו סתם דחפו אותו כקידום מכירות (קיים גם בדגם הבסיסי ביותר)

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תוכן חדש...