Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מי יכול לספק מידע עדכני בקשר לקרינה (EMF) שנפלטת בעיקר מסוללה ברכב טויוטה אוריס היברידית יצור 2015.

אני בדקתי שחשיפה עד 2 מיקרו גאוס זה תקין ובטיחותי.

איך אני יכולה לדעת כמה קרינה יש ברכב זה לכל מושב בנפרד (הבנתי שמקדימה יש פחות קרינה מאשר במושבים אחוריים)?

ושאלה נוספת ללא קשר לקרינה מישהו יודע מה עלות סוללה חדשה במידה ויש צורך להחליף אותה ברכב זה?

תודה לכל המבינים והמומחים.

פורסם

אין סכנה עד רמה מסוימת. היום מסביבנו יש קרינה בסביבות 2 מיקרו גאוס שזה נחשב תקין.

לפי מה שידוע לי כל מה שמעל 2 עד 4 מיקרו גאוס בטיחותי רק למספר שעות מצומצם ביום.

הייתי רוצה לדעת כמה יש קרינה פולט רכב זה. אולי אתה יכול להפנות אותי למקורות ששם אני אמצא את התשובה?

פורסם

לגבי העלות - יש אחריות על הסוללה ל-5 שנים או 100,000 ק"מ. לאחר מכן טויוטה מציעים הרחבת אחריות למשך 5 שנים נוספות בעלות של כ-300 ש"ח לשנה. מחיר סוללה חדשה הוא בסביבות 10,000 שקל.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

לגבי הקרינה - לא הייתי כ"כ נחרץ (שאין שום סכנה) בלי למדוד קודם.

(אותו דבר לגבי סלולרים).

זה תלוי גם במשך/זמן החשיפה וכמו שציינתם - מרחק ממנה (התקרבות של X מטרים למקור קרינה, תגדיל את עוצמת הקרינה פי X בריבוע).

alfa 156 2.5.

פורסם
לגבי הקרינה - לא הייתי כ"כ נחרץ (שאין שום סכנה) בלי למדוד קודם.

(אותו דבר לגבי סלולרים).

זה תלוי גם במשך/זמן החשיפה וכמו שציינתם - מרחק ממנה (התקרבות של X מטרים למקור קרינה, תגדיל את עוצמת הקרינה פי X בריבוע).

ארגוני בריאות עולמיים מובילים (כגון ארגון בריאות עולמי, המקביל האמריקאי למוסד לבטיחות וגיהות ועוד) + מדענים בתחומים רלוונטיים קובעים כי אין סכנה בקרינה א"מ בלתי-מייננת.

אם מישהו חושב שהוא יודע טוב מהם - בבקשה, הוא מוזמן לפנות אליהם ולהוכיח כי הם טועים...

אין סכנה עד רמה מסוימת. היום מסביבנו יש קרינה בסביבות 2 מיקרו גאוס שזה נחשב תקין.

הייתי רוצה לדעת כמה יש קרינה פולט רכב זה. אולי אתה יכול להפנות אותי למקורות ששם אני אמצא את התשובה?

רמות קרינה א"מ בלתי-מייננת כפי שנמדד ע"י משרד להגנת הסביבה :

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Radiation/non-ionising/Pages/HybridCars.aspx

תבינו, יש מי שמנצל את הסיטואציה בכדי להפחיד אנשים עם מושגים שהם אינם מבינים -> ברגע שאומרים קרינה, זה ישר מתקשר עם מחלת סרטן. אבל יש הבדל בין קרינה שהיא בלתי מייננת (כגון קרינה א"מ, שהיא אינה מסוכנת) לבין קרינה מייננת שהיא מסוכנת.

מדוע אנשים עושים זאת ? או מתוך בורות ו/או מתוך אינטרס כלשהו (ולך תדע מה האינטרס של אותו אדם).

וכן - גם אנשים משכילים (אך ללא רקע רלוונטי) נופלים בפח הזה.

רק בשביל ההבנה - הסכנה בקרינה א"מ בלתי-מייננת מוגדרת באותה רמה כמו הסכנה בשתיית קפה -> שניהם מוגדרים בתור חומר מסרטן אפשרי. ראו עמוד 3 בקישור המצ"ב :

https://www.osh.org.il/uploadfiles/d_400_252_magnet.pdf

כבר ב-2006 נקבע ע"י ארגון הבריאות העולמי (WHO) כי לא קיימת סכנה מקרינה א"מ בלתי-מייננת. אם כבר קיימת סכנה, היא שהמכשיר שפולט את הקרינה (טלפון סלולרי וכו') יגרום לכוויה מאחר והוא מתחמם בזמן פעולתו...

http://www.who.int/peh-emf/publications/facts/fs304/en/

ומתנצל אם אני תוקפני - כתבתי את ההודעה הזאת, אך משום מה היא לא נקלטה והייתי צריך לכתוב אותה פעם נוספת...באסה (מזל ששמרתי את דפי האינטרנט הרלוונטיים פתוחים)

פורסם

מילי-גאוס ולא מיקרו-גאוס.

פורסם

תודה רבה לכל מי שהשתתף בדיון.

התשובה שלך מאוד הגיונית. חיפשתי הפניות או כתבות תומכות ממקורות אמינים ולא רק משפטים ודעות מאנשים שמעבירים שמועות.

תשובות דומות קיבלתי גם מאנשים שמתעסקים בתחום הקרינה שזה תומך למה שכתבת כאן.

תודה

8)

• תוכן חדש...