רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא שזה הפתיע אותנו, אבל במוו חשפה רשמית את ה-Z4 וכן, היא עדיין סקסית בטירוף.
הודעה אחרונה מאת Ameer.86, -
בוגאטי דיבו נחשפת 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בוגאטי חשפה את הדיבו. לכו תקראו את מה שכתבנו עליה, ותחזרו להגיד לנו מה הייתם מעדיפים, אותה או את השירון.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
אז עברתי על הסטטיסטיקה של מכירות הרכבים של השנה כפי ש Ynet סיכמו אותה בכתבה הבאה https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5321479,00.html ושמתי לב שבטבלה הכללית של עשרת היצרניות הנמכרות ביותר, למרות שכצפוי היא נשלטת על ידי קוריאה ויפן (כשרנו וסיאט משתחלות להן בקושי במקומות 9 ו 10), יש אנומליה די חריגה בדמות סקודה שהתברגה לה במעלה הטבלה במקום ה 4 עם 14,191 מסירות. אומנם מדובר בפער ניכר יחסית משלושת הגדולות (יונדאי, קיה, טויוטה) ועדיין, מעל מאזדה, ניסאן, מיצובישי, סוזוקי ושלא נדבר כמובן על פולקסווגן עצמם שבכלל לא נכנסו לטבלה. תמיד אמרו לי שעם ישראל מחפש רכב שקודם כל יהיה אמין במחיר טוב ועם פוזה מסויימת, ושפחות מעניינים אותו ביצועים או יחידות הנעה וגיר …
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ברצוני לשתף עמכם את החוויה שעברתי עם חברת AVIS בחופשה בארהב- שכרתי דרכם רכב לתקופה של שבוע בניו-יורק (לונג איילנד), רכב בסדר גודל של פוקוס עם ביטוחים מלאים, כולל אפשרות להוסיף נהגים נוספים תמורת 3$ ליום - עד כאן הכל מדהים. איסוף הרכב: קיבלנו רכב מלוכלך ברמה שממש לא נעים להיכנס אליו, קצת לכלוכים בשטיחים ובעיקר פלסטיקים עם שובלים מגעילים ותאי איכסון עם שאריות איכסה. אחרי שיצאנו מהסוכנות חזרנו אליהם והתעקשתי שינקו אותו - הם אמנם היו אדיבים אך גם אחרי שניקו אותו שוב הוא לא היה יותר מסביר. יאללה לא נורא הגעתי כדי ליהנות. הוספת נהג: לקראת 3 הימים האחרונים של ההשכרה רצינו להוסיף נהג נוסף, לשם כך חזרנו לסוכנות שם גילינו שלמרות שנותרו 3 ימים בלבד הם דורשים תוספ…
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
'פרטי המבקש נציג התאגיד" זה מה שאני לא מבין.. מחר צריך לבוא לקחת את הרכב מישהו אבל אם הוא לא יבוא אז יבוא מישהו אחר. אני רוצה פשוט להוריד את הרכב מהכביש לטובת פירוק און ליין האם אני חייב לבחור בטופס ישירות למי להעביר???
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
היונדאי חשפה את האלנטרה החדשה (i35) ולמרות שדי ברור ממבט ראשון שמדובר במשפחתית הפופולארית של יונדאי, הקווים העגלגלים התחלפו להם בחדים יותר (לפחות לפי התמונות כך נראה). חוץ מהעיצוב המחודש והבולט מבחוץ ומבפנים השינויים העיקריים כוללים רשימת איבזור בטיחותי מתקדם ארוך למדי, ומערכת מולטימדיה חדשה (שכנראה לא רלוונטית לארץ כי כלמוביל נוטה להרכיב את המערכת המקומית שלה פה) עם מסך 5 אינץ׳ כסטנדרט ו8 אינץ׳ כאופציה בדגמים היקרים יותר. מבחינת היצע המנועים הם כוללים שלושה, אם כי מידע הצלחתי למצוא רק על שניים מהם כרגע. מנוע 2.0 147 כ״ס אטמוספרי וגיר 6 הילוכים אוטומאטי פלנטרי, ומנוע 1.4 מטורבת בעל 128 כ״ס וגיר שבעה הילוכים כפול מצמדים. בארה״ב לפחות הרכב יהיה זמין מהסתיו הקרוב, אז א…
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אנחנו זוג רוצים להשכיר רכב לארבעה ימים (5.9-9.9) באיזה חברה אפשר לקבל הצעת מחיר משתלמת יותר? אפשר לקחת בחשבון רכב קטן כמו ספארק,פיקנטו?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
אהלן כולם אחרי שראיתי את מצב הצמיגים הנוכחיים (זהים לחדשים), החלטתי להחליפם בהקדם. על הכוונת היו Conti contact premium שהיו יחסית יקרים (1600 לרביעייה), Michelin Primacy 3, מעט יותר זולים (1550) והנוכחיים. בכל פנצ'רייה בירושלים ניסו לעשות עליי סיבוב. הייתי מתוכנן היום להיות באיזור הדרום, שם הומלץ לי על צ'ק אפ שהם יחסית זולים. טלפון למרכז, ענתה בחורה בשם שרונה (? לא סגור על השם) שבישרה בשמחה שיש להם מבצע: 3+1 ב-1176 שקלים. חישוב מהיר: 294 שקלים לצמיג. תאריך ייצור 40/17 - סביר. הרכיבו, איזנו ומילאו בחנקן ואני שמח וטוב לב. הנסיעה (כנראה פסיכולוגית) נוחה יותר ושקטה יותר, אחיזה הרבה יותר טובה (ככר חיזמא, מי שמכיר - האוטו היה מאבד אחיזה די מהר, היום הגעתי…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 1 תגובות
- 926 צפיות
בפרסומים באינטרנט היבואן הודיע אז שרק בהזמנה מיוחדת היה אפשר לקנות אותה. יש איזה שהם רישומים שאפשר לבדוק האם נחתה אחת כזו בארץ הקודש ?
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
היום בשעה 9:00 בבוקר, במה שהפך כבר למסורת, נפגשנו אנחנו, מובילי הדעה, והצוות הטכני של כלמוביל ליום עיון על מיצובישי אקליפס קרוס. בגדול, האקליפס הוא שינוי כיוון מאוד משמעותי עבור מיצובישי וקפיצת מדרגה לא קטנה כמעט בכל אספקט. טכנולוגית הנעה, טכנולוגיית-לא-הנעה, עיצוב, ועוד. נפגשנו עם האקליפס, שהפתיע אותנו עם שני חברים שלו - ASX ואאוטלנדר מחודש (שנת מודל 2019). ישבנו, דיברנו (יותר נכון חפרנו), נהגנו, ולמדנו. עוד מעט יגיעו לכאן החברים שהשתתפו ויספרו לכם הכל מהכל על היום ועל המכוניות. ונקודות למי שיצליח לנחש מאיפה הגיע השם של האקליפס (סיפור אמיתי, כך לפחות לפי רן ממיצובישי, שניצח על ההדרכה ביד אומן). בינתיים אתם יכולים להסתכל על התמונות ולקרוא את המבחנים של האק…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
זה תקין לסוע באוטו שהורידו לו את הגג? האוטו עם טסט וביטוח בתוקף
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
אהלן. כתבה מעניינת מפי הלל פוסק שעכשיו צוברת תאוצה ב Ynet מנסה לנתח איך פורד הגיעה למצב שב 2012 היא היתה היצרנית השנייה בגודלה בארץ כשהפוקוס הוא הרכב הנמכר ביותר למצב של נתח שוק מזערי ודגמים בודדים ברמה שמביישת גם מותגים נישתיים הרבה הרבה יותר. קריאה מעניינת לדעתי. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5333972,00.html אז קודם כל הבשורה היא כמו שהדגשתי בציטוט האחרון היא הגעת הפיאסטה והפוקוס החדשות בתחילת שנה הבאה, מאוד מעניין מה יהיה התמחור ואילו תצורות יגיעו. אבל מעבר לזה מה אתם חושבים הסיבה באמת לקריסה של המותג בארץ? האם אלו בעיקר בעיות האמינות שהתגלו ולדלק לא באמת היתה יכולת השפעה אל מול הקהל הישראלי והתנהלות היצרן או שכמו שהלל פוסק נוטה לציין…
הודעה אחרונה מאת aka77, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 908 צפיות
שאלתי על קיה סיד רעידות בתחילת נסיעה. אני מתכוון ללכת למוסך המרכזי ובין השאר להציג את התשובות שקיבלתי שהבעיה במצמדים שחוקים וגלגל תנופה, כי פעם קודמת ניפנפו אותי בתשובה סתמית.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, לאחרונה עלו כאן מספר פוסטים על ישראלים שטיילו באירופה עם רכב ישראלי... יש חיה כזאת ישראלי שעשה רלוקשיון עם הרכב שלו ? למקד השאלה, רכב חדש מאבד את רוב אחוזי המחירון שלו בשנים הראשונות, לכן מכירה של הרכב בשלוש השנים הראשונות שלו שוות ערך לאיבוד של הרבה כסף. מה המשמעות הביוקרטית לייבוא רכב מישראל להולנד ? או מדינה מערבית אחרת ? האם העלויות קטנות/גדולות בהשוואה למכירה של הרכב בישראל וקניה בארץ היעד ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני מנסה לאתר את המפעל עצמו, אולמות הייצור, הסדנאות ומסביב להם. סיבוב קצר בא.ת. טירת כרמל לא הניב כלום, לפני שאני מסייר יסודית יותר, אולי מישהו בפורום יודע? תודה! (בתור צ'ופר: ה"סברה ספורט" 1961 עד 1968
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בס"ד חברים שלום מזדמן ואחד מבני המשפחה טס לוורשה. אני מעוניין להביא דרכו ח"ח לפורד שלי (פילטרים וכו'). מישהו מכיר חנות פיזית בוורשה עם חלקי חילוף מקוריים לפורד? תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
1. והטכנאי טען בגלל שזה Rolling code - אין באפשרותו לשכפל. היה ניסיון שכפול השלט עבד פעם אחד (בגלל ה rollig code) 2. איך בכל זאת ניתן לשכפל את השלט הזה ? 3. מי המשווקת המורשת של השלטים האלו ? אם מי ניתן לדבר ? תודה,
הודעה אחרונה מאת shha, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני נוסע בקרוב ל-9 ימים בחול, רציתי לדעת האם יש טעם לנתק את המצבר למשך התקופה הזו או שזה מיותר?
הודעה אחרונה מאת shha, -
-
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
רציתי לשטף אתכם בחוויה. בינואר השנה רכשתי רכב חדש, טיגואן קומפורטליין. הרכב בא עם מוביליי בהתקנה מקומית. אחרי זמן מה, שמתי לב שקורת הפלסטיק הצמודה לנהג לא מותקנת טוב. טוב, אמרתי אני אפנה בהזדמנות למוסך יסדרו אותה כמו שצריך. זה קרה שבועה שעבר, באתי למוסך בקשתי שיטפלו בתקלה מסויימת ובקשתי שיסדרו את קורת הפלסטיק. הרכב נשאר במוסך כל היום. נחשו מה, את הקורה לא סידרו. מה אמרו לאשתי שבא לאסוף את הרכב? ״תגשי למתקין שהתקין לך מוביליי ותגידי לו שיעביר חוט במקום אחר״ (דימנתי את הסיטואציה לרגע ) התקשרתי, דברתי, הסברתי שכך קבלתי את הרכב ולא התקנתי מוביליי. אחרי שיחה עם מנהל השירות נקבע לי תור ל-10:30 להיום כאשר נציגי גיל קאר באים. אנחנו אנשים עובדים, אז בוא נ…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, יש ברשותי יונדאי i20 שנת 2009. אני רוצה להחליף את הרכב ברכב חדש יותר ולעשות טרייד אין באחד מין המגרשים הגדולים והמוכרים (או המוכרים פחות.. זה תלוי איפה אני אקבל את ההצעה הכי טובה). אלו שיודעים ומכירים, אילו מסמכים ותיעודים הם יבקשו ממני על הרכב הנוכחי שלי? או שפשוט אני בא ככה רק עם הרכב עושים בדיקה לרכב ועושים משא ומתן על המחיר מכירה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ברצוני לשכור רכב (קטן) לחודש בארץ. אשמח אם מניסיונכם/ידיעתכם תוכלו להמליץ על חברת השכרה.
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
מרצדס G קלאס נוחת היום בארץ עם היצע צבעים בעלי שמות לא ממש הולמים את הראפרים שיקנו אותו. אז בואו נעזור להם. המגיב שיצליח למצוא את השם הכי G (גנגסטא) ל-G יזכה בפרס שווה במיוחד. רמז: זה לא זוג קוביות למראה. סתם, זה כן. לעזרתכם מצורפת טבלת הצבעים האפשריים. קדימה, תצחיקו אותנו!
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 536 צפיות
שלום חברים. מישהו התקין כבר פילטר לוקד חלקיקים על פורד אקונוליין שנת 2002 נפח מנוע 7300סמ"ק? לפי הבנתי המסנן יכול לגרום למנוע נזק בלתי הפיך. מה גם הסכום שהם רוצים מטורף 12000K!!. הרכב הוא אצלי כבר 5 שנים נקנה עם 60,000 ק"מ (כיום עומד על 160,000 ק"מ) ומשרת אותי נאמנה. אין מצב שאני זורק אותו!! האם יש אפשרות לייבא פילטר כזה מחו"ל (בטוח יעלה זול יותר) ולהרכיב לבד? מה הפרוצידורה מבחינת רישום /בדיקה אצלנו בארץ? האם בסופו של דבר בוחן הרכב בטסט מחליט אם הרכב מזהם או לא? הם טוענים שפילטר כזה עולה להם 25000k! נו מה השתגעו או לא? פשוט הזוי מה שנהיה כאן,כל יום חוק חדש אשמח לקבל תגובות/ייעוץ ממכם. תודה
הודעה אחרונה מאת חגי1, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
הלינק שלמטה ייקח אתכם לעמוד שמרכז בתוכו עשרות שעות כתיבה, עריכה הדבקה וצפיה של מובילי הדעה שלנו בערוצי הרכב המובילים בעולם. למה? כדי שאתם תוכלו לקבל את המדריך - כנראה - הכי מקיף בעולם לערוצי רכב ביוטיוב. עכשיו אם תסלחו לנו, אנחנו הולכים לשרוף איזה חודשיים-שלושה. רוצים גם?
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
מדובר בלא יותר ממתיחת פנים שניה וקלה, ובמבט ראשון (וכנראה גם שני...) די קשה להבחין בשינויים. השינויים החיצוניים כוללים עיצוב מחודש לגריל, שינוי בקורות מאחור (לא הצלחתי להבין מה), ושינוי עיצובי קל בפנסים האחוריים. בפנים ידית ההנדברקס נעלמה ובמקומה מופיע כעת בלם אלקטרוני שמשאיר מקום למשענת יד מרכזית עם מקום איחסון מתחתיו. חדי העין יבחינו גם שגלגלת השליטה על המולטימדיה הוזזה למקום חדש. גם הנוסעים מאחור זוכים במשענת יד אמצעית עם מקום לכוסות. מאזדה אומרים שהבידוד בתקרה ובדלתות שופר מה שאמור להציע נסיעה שקטה יותר, והנהג והנוסע לידו יהנו ממושבים נוחים ואוחזים יותר. בצד המכני מאזדה טוענים שהם ביצעו שינויים שאמורים לשפר משמעותית את נוחות הנסיעה כמו גם את הניהוג, שלא ה…
הודעה אחרונה מאת Shakëd Nathan, -
-
מייל מקצין הרכב 'אוקטביית הליסינג הגיעה לפרקה - אתה צריך לבחור רכב אחר'. האופציות המוצעות יונדאי I25, סקודה ראפיד וניסאן סנטרה. אציין כי אין לי אפשרות לוותר על הרכב עבודה, שכן הוא הכרחי לצרכי העבודה, ומוגדר בהגדרת התפקיד. סליחה צמפיון וכלמוביל אבל היונדאי והראפיד לא עונות לצורך הבסיסי של משפחה עם שלושה ילדים. אז לפני שאני הופך שולחן הלכתי לבדוק את הסנטרה, ותיאמתי נסיעת מבחן. מבחן אולם התצוגה: הרכב מרשים מאוד. עיצוב קצת מצועצע, אבל אחרי האוקטבייה המכוערת זה נסבל. מושב אחורי - הפרמטר הכי חשוב. יושב בכסא הנהג, מכוון לעצמי את המושב שיתאים לי, ועובר למושב האחורי. שפע של מקום. בסיס המושב שטוח לחלוטין, וזה מועיל מאוד למי שמשתמש בבוסטר / כסא בטיחות. כאשר יש…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, האם יש דרך לדעת אם רכב כלשהו עבר "שדרוג" תוכנת ניהול מנוע ואינו סטוק? תודה
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
היי אני לאחרונה מתעניין בהחלפת הרכב שלי לאאודי A3 סדאן הגרסה המפוארת. עכשיו יש ברשותי סיאט לאון FR 1.8tsi 2016 וכשהגעתי לסוכנות באאודי התעניינתי בעסקת טרייד אין. הנציג אמר לי שעדיף לי למכור את הרכב כי במידה ונעשה טרייד אין זה יהיה מחירון של הרכב שלי מול המחיר של האאודי בלי שום הנחות ובלי שום דבר. השאלה שלי - האם ככה הולכות עסקות טרייד אין בסוכנויות רכב?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
היי לכולם... לפני שאתם שופטים, אני די מבינה במכוניות ברמה העקרונית, אני יודעת אילו שאלות לשאול ומה לבדוק ברכב. אבל הפעם עשיתי טעות, ולא היה מי שיעזור לי מלכתחילה לקנות את הרכב שקניתי ככה שהייתי לבד בסיפור. חיפשתי אוטו שלא עולה על 10 אלף שח (עם עדיפות להרבה פחות) כיוון שאני בעוד כ10 חודשים טסה לטיול ארוך מאוד מאוד, שאין שום סיבה בעולם שאשקיע בזה כל כך הרבה בשביל 10 חודשים. לפני חודש קניתי רכב שרצו למכור ב5 אלף, ירדו ל4, בסוף הוצאתי מהם ב 3 וחצי אלף. דייהטסו סיריון שנת 2001 יד רביעית 140 אלף קילומטראז בלמים חדשים, מצבר חדש, סטרטר חדש, מזגן פיקס, חווית נסיעה ממוצעת (טוב בכל זאת, מה יש לצפות מרכב כזה, אבל סך הכל סבבה). בחנתי את האוטו מכאן ועד הודעה ח…
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עם מנועי 3.0 ליטר ורשימת אבזור כמו של המילניום פאלקון, צמד הסאלוניות של אאודי נוחת בארץ. מה אתם חושבים על העיצוב שלהן? כי אני חייב להגיד שאני (פבל) לא לגמרי מתחבר אליו.
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 3,167 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- Camaro 92
- G. P. Magnus
- ברנד
- שביט
- borsood
- gpm11
- SlowRide
- פינדר
- 3n
- giacomo72
- עוזי ל