Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי: רביעיית TOYO PROXES CF2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תראה, אני לא מכירה "בחורים", אבל יש לי ניסיון ספציפית עם CF2 של טויו ועם מישלין פרימסי 3.

את הבראבו קנינו עם סט צמיגי טויוטה CF2 בני פחות משנה (הרכב היה בן 3.5 עם 57 אלף ק"מ, ככה שהצמיגים הוחלפו פחות משנה לפני המכירה), מבעלים עם חניה מקורה בעבודה. הצמיגים היו מספקים בקושי. הוחלפו לפרימסי 3, ההבדל הורגש באופן מיידי, באחיזה, נוחות ובשקט. לאחר שנתיים ו50 אלף ק"מ הוחלפו שוב לסט זהה (עברו עליהם חיים די קשים בשנתיים האלו, לא כי התייבשו).

אני אישית חושבת שהם שווים תוספת של 374 ש"ח.

מעולה, סיפורים מניסיון אישי אני מאד מעריך.

אבל! זה לא גורף ולא צריך להכליל, יש המון משתנים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
יש לך אמירה קצת יותר תלושה מזו?

אני מכיר באופן אישי בחור עם TOYO שזה הסט השלישי שהוא מחליף רק ל-TOYO כי כל סט מחזיק לו לפחות 4 שנים.

לעומת זו, יש כאלה עם מישלין שאחרי שנתיים הצמיג יבש ומלא סדקים.

בקיצור, הכל שאלה של איך שומרים על הצמיגים, כמה הם חשופים לשמש, כמה מקפידים על לחץ ניפוח ועוד ועוד.

המותג TOYO הינו מותג יפני מעולה שמגיע התקנה מקורית על רכבי מאזדה, מיצובישי ועוד.

לא, אני לא תלוש מהמציאות וחבל שאתה לא מקפיד לשים לב.

הכוונה שלי הייתה לסוג הצמיגים שהוא הרכיב ולא למותג TOYO עצמו, אחריי הכל לכל חברה יש מגוון צמיגים לא קטן.

עוד דבר, זה שאתה מכיר מישהו ספציפי זה ישר נכנס בתור סטטיסטיקה קובעת? שמת לב שרשמת שאתה "מכיר באופן אישי בחור עם TOYO", אתה מתבסס על זה בתור אימרה קובעת? זה קצת תלוש מהמציאות בשבילך, אני מתפלא ממך.

אבהיר שוב, הכוונה הייתה לסוג הצמיג הספציפי שהוא רכש מדגם PROXES CF2 בלבד. עובדתית, הוא עשה את אותה עסקה שוב פעם כביכול למשך שנתיים בלבד, כאשר בוודאות וללא כל צל של ספק יש דגמי צמיגים אחרים המאריכים חיים הרבה יותר.

*עריכה: הרגע ראיתי מעל את מה שרשמת: "

אבל! זה לא גורף ולא צריך להכליל, יש המון משתנים."

ואתה בעצמך רשמת על מקרה אישי של בחור שאתה מכיר עם TOYO, נו באמת

:lol::shock:

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

קרא שוב את מה שכתבת, אין בזה הגיון.

כתבתי שאני מעריך סיפורים מניסיון אישי ונתתי סיפור מניסיון אישי. זה לא סותר אלא משלים.

ובנוסף, כתבת בדיוק את מה שהתכוונתי אליו, מקרה אחד לא הופך את זה לכלל.

פורסם

אני יכול להעיד שהביצועים של הפריימסי 3 מאוד (מאוד!) פושרים על האיוניק שלי (יתכן שהכשל הוא במכלולי ההיגוי של הרכב ולא בצמיגים, אין ממש כח/חשק לבדוק את זה בפרונטיה) ובספק אם הרכב ישאר אצלי עד שהרביעיה תוחלף, אבל זה כאמור גם מנסיון.

• אחראי פורום
פורסם

היו לי על הבראבו CF2, שמתי חדשים אחרי ברידג'סטון כלשהם והם היוו התקדמות מוחשית בכל הקשור לרעש וגם לנוחות.

הוחלפו אחרי 3 שנים וכ-70 אלף ק"מ במצב סביר פלוס, כי קיבלתי מחיר פגז על פרמסי 3 וגם כי אני אוהב גומי טרי על המכוניות שלי.

נהג פחות אכפתי היה מעביר עם הטויו ההם עוד שנתיים בכיף.

אחלה VFM.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לי יש על הסיוויק שלי רבעיית פרימיסי 3, הם החליפו סט של 4 צמיגים סיניים חדשים שפשוט לא עשו את העבודה, הבדל ניכר באחיזה וברעש.

אגב, הבנתי שהתחיל שיווק של פרימיסי 4, מישהו התנסה?

פורסם
לא, אני לא תלוש מהמציאות וחבל שאתה לא מקפיד לשים לב.

הכוונה שלי הייתה לסוג הצמיגים שהוא הרכיב ולא למותג TOYO עצמו, אחריי הכל לכל חברה יש מגוון צמיגים לא קטן.

עוד דבר, זה שאתה מכיר מישהו ספציפי זה ישר נכנס בתור סטטיסטיקה קובעת? שמת לב שרשמת שאתה "מכיר באופן אישי בחור עם TOYO", אתה מתבסס על זה בתור אימרה קובעת? זה קצת תלוש מהמציאות בשבילך, אני מתפלא ממך.

אבהיר שוב, הכוונה הייתה לסוג הצמיג הספציפי שהוא רכש מדגם PROXES CF2 בלבד. עובדתית, הוא עשה את אותה עסקה שוב פעם כביכול למשך שנתיים בלבד, כאשר בוודאות וללא כל צל של ספק יש דגמי צמיגים אחרים המאריכים חיים הרבה יותר.

בכל הביקורות שקראתי גם בחול יש דעה רווחת מעולה. הביקורות מעולות. האחיזה מעולה (יחסית לתנאי הנהיגה שלי, ולתוואי הדרך בה אני מרבה לנסוע - כבישים מפותלים יחסית ומהירות יחסית גבוהה.

הייתי ברכב הקודם (מיקרה מהעבודה) עם 4 בארום - זוועת עולם בכל הקשור לאחיזה, בטח על רטוב. הייתי זורק איתה כל סיבוב מעל 60.

עם הצמיגים הנ"ל גם כשהיו גמורים האחיזה היתה בסדר + ולא היו לי יותר מדי תלונות, רק לגבי מצבם הכללי שנראה רע. רע מאוד.

לגבי רעש, אין לי בעיה איתו כי האוטו מלא ברעש. בידוד הרעשים שלו לוקה מאוד בחסר, אז מה אכפת לי מהרעש שהצמיגים מייצרים? אני גם ככה לא שומע אותם (ואחרי ההחלפה, כשהם טריים, אני לא מרגיש אותם בכלל).

הרכב בסופו של דבר הוא רכב עבודה ולא משפחתי כ"כ, למרות שהוא הרכב היחיד. עשיתי עליו 6KKM בחודש וחצי האחרונים. אז אני לא מתלונן. 600 שקל כמעט לשנה לא יעשו לי את ההבדל בין הCF2 לבין מישלין כי עם הנסועה שלי אני ממילא אחליף בעוד שנתיים, גם אם זה יהיה מישלין (4-4.5KKM בחודש כפול שנה זה יותר בערך 50KKM, שזה זמן החיים המומלץ לצמיג בערך. אומרים 60KKM, אבל אני מחמיר בכל הקשור לחיים שלי).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

היו לי טויו פרוקסס. 2 או 3 סטים. כל אחד החזיק לפחות 3 שנים. והוחלפו בגלל שהם היו שחוקים. ולא יבשים או סדוקים.

לגבי מחירים בירושלים.

אין מקום אמין.

אין מקום שהמילה שלהם שווה. ואתה לא יודע מה האמת !!

היה לי פאנצ'ר. הלכתי לצמיגאי בירושלים.

תשובות. הצמיג גמור. והתיקון בצמיג אסור כי הוא גמור. וחייבים להחליף זוג.

נסעתי לצמיגאי שלי (דודי מגבעת זאב. תחנת דלק גבעונים.)

בדק תיקן. אישר להמשיך לנסוע

וביקש שאני יבוא עוד חצי שנה לבדיקה. דווקא לזוג השני שהיה הזוג הישן.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

זה פשוט מרתיח שאין על מי לסמוך בירושלים. גועל נפש! אז כנראה שאחליף את הצמגאי שלי להוא מגבעת זאב. ניגש כשיהיה פנצ'ר.

יאק!

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

הרכב בסופו של דבר הוא רכב עבודה ולא משפחתי כ"כ, למרות שהוא הרכב היחיד. עשיתי עליו 6KKM בחודש וחצי האחרונים. אז אני לא מתלונן. 600 שקל כמעט לשנה לא יעשו לי את ההבדל בין הCF2 לבין מישלין כי עם הנסועה שלי אני ממילא אחליף בעוד שנתיים, גם אם זה יהיה מישלין (4-4.5KKM בחודש כפול שנה זה יותר בערך 50KKM, שזה זמן החיים המומלץ לצמיג בערך. אומרים 60KKM, אבל אני מחמיר בכל הקשור לחיים שלי).

לא הבנתי את החשבון.

האם אתה מתכוון להחליף את הצמיגים אחרי שנתיים, ז"א אחרי כ100KKM? או אחרי שנה כי אתה מחמיר מ60KKM?

בכל אופן, ההבדל שתיארת בין מישלין לטויו הוא 374 ש"ח, ככה שלא הבנתי מאיפה הגיע המספר 600. הרי אם תחליף את הסט אחרי שנתיים של שימוש מדובר ב187 ש"ח לשנה.

היה לי פאנצ'ר. הלכתי לצמיגאי בירושלים.

תשובות. הצמיג גמור. והתיקון בצמיג אסור כי הוא גמור. וחייבים להחליף זוג.

קרה לי מקרה דומה בחיפה באזור המפרץ (במקום שיש יותר צמיגיות משווארמיות כנראה).

נכנסתי עם פנצ'ר למקום הכי קרוב לעבודה שלי (הצמיגאי הקבוע שלנו נמצא בחוף הכרמל, צד שני של העיר):

קודם כל נאמר לי שהצמיגים שלי פסולים (לא לגמרי שקר, הייתי בדיוק בחיפוש אחרי סט חדש, למרות שאנחנו מחמירים ומחליפים הרבה לפני שהצמיגים מגיעים למצב של "פסולים").

אמרתי שאני מודעת למצב ואחליף בקרוב.

אחרי זה הפנצ'ר שלי היה כפול וכנראה לא ניתן לתיקון.

על זה עניתי שאם זה המצב נשתמש בגלגל הרזרבי.

השותף\עובד שלו ניסה לשאול אותי איך אני אסע על רזרבי, אמרתי: לאט ובזהירות.

אחרי שהבחור הבין שאני לא מפגרת ולא מתכוונת להחליף אצלו בהיסטריה ארבעה צמיגים קרה נס והצמיג שלי חזר להיות בר תיקון.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

השבוע רכשתי טויוטה אוריס והדבר הראשון שהחלפתי זה רביעיית צמיגים:

פירלי 2018 מידה 195/65-15

נראים טוב, נוסעים טוב ונשמעים טוב.

יצא לי 1320 ש"ח כולל איזון ואחריות 3 שנים.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

מה נותן אחריות על צמיגים ?

זה שירות תיקון פנצ'ר חינם או נניח במידה ועלית על בקבוק וודקה שבור אז תקבל צמיג חדש ?

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

אחריות זה למעשה לא אומר כלום בפועל.

בתיאוריה - אם יש לך פגם בייצור שאתה מצליח להוכיח שהוא פגם בייצור אז הצמיג יוחלף.

וגם אז יש הגבלות.

פורסם
לי יש על הסיוויק שלי רבעיית פרימיסי 3, הם החליפו סט של 4 צמיגים סיניים חדשים שפשוט לא עשו את העבודה, הבדל ניכר באחיזה וברעש.

אגב, הבנתי שהתחיל שיווק של פרימיסי 4, מישהו התנסה?

שבוע שעבר התקנתי את הפרימסי 4, הצמיגים מעולים וסופר אוחזים. אי אפשר לגרום לרכב לפרפר...

ממליץ על פנצ'רית "איוב אברהים" שנמצאת בצ'יק פוסט חיפה.

מקצועים וזולים.

פורסם
האייל נאסה ניסה לדחוף לי רק סיניים וכשביקשתי איכותיים אמר לי שזה לא לתקציב שלי.

גם אני מעדיף אותו, אבל לפני כשבועיים שלחתי את הבת שלי אליו, לתקן תקר. זה היה קרע, לא תקר. אמרתי לה עוד מעט חורף, תחליפי את שני הקדמיים.

עוד לא הספיקה לפתוח את הפה, הפועל עמד על ידה עם שני wanli. אמרתי לה שתגיד שלא רוצה, אלא רק ממותג מוכר, ומתאריך ייצור מאוחר ככל האפשר. הביא לה goodyear מסוף 2016. דיברתי איתו ואמרתי שאני מבקש שיתן לה משנת הייצור הנוכחית. אמר שאין במידה הזו 2018. אמרתי "אז לא, נחפש במקום אחר", ואז הביא לה תחילת 2018.

בקיצור, לשים לב ולהתעקש על מה אתם משלמים.

• תוכן חדש...