רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 14.6 אלף צפיות
יש ברשותי רכב שתומך באפל קאר פליי ובאנדרואיד אוטו לי יש אנדרואיד וצריך תמיד להוריד דרך הדפדפן מה שגורם לזה שהרבה פעמים נתקע לי הטלפון והוויז ,,, מי שיש לו אייפון זה ישר מתחבר , כנראה אני צריך למכור ולקנות אייפון
הודעה אחרונה מאת omerkot, -
שוקל לקנות מראה פנורמית למרות שהיא לא כל כך מומלצת בעיקר בגלל שהנראות מחוץ לרכב (מאזדה 3 2006 האצ'בק) די גרועה... יש כאן מישהו שכן משתמש ב פנורמית למרות כל החסרונות?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 2 תגובות
- 946 צפיות
אני צריך להזמין מספר חלקים לרכב. הרכב הוא VW מפסק חלונות זוגי לנהג. ועוד מספר חלקי פלסטיקה. אשמח לקישור לאתר/ים מומלצ/ים.
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
אהלן חברים! לפני כמעט חודש רכשתי את הרכב הראשון שלי שירוקו 2015 1.4 Twincharged 160HP. הרכב נקנה עם 40 אלף ק''מ בלבד במצב סטוק מוחלט, הרכב במצב מצויין מאוד עם שפשופי חנייה למיניהם. אני כמו תמיד אוהב להשקיע בדברים עדדד הסוף לא משנה כמה כסף וזמן זה יגזול ממני, והחלטתי לשתף אתכם בפרוייקט שירוקו שלי באשכול מתעדכן. אז ככה הרכב היה נראה בקנייה - ביום שישי האחרון נסעתי לטיפטופ ברמלה אלוף הג'נטים והצמיגים המוכר ובחרתי בקפידה 4 ג'נטים של Vossen מקוריים בצבע שחור בגודל 225/40/18 ו4 צמיגים איכותיים של חברת Kommo. על הדרך גם צבעתי את הקאליפרים בצבע אדום. תמונות - ואתמול ביקרתי בסדנת קלין קאר בפתח תקווה שישבו לי על האוטו כמעט 8 שעות …
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
אחד הנושאים שאני יותר אובססיבי לגביהם הוא עלות אחזקת רכב בישראל. כאשר אני אומר "עלות אחזקת רכב" הכוונה שלי לירידת ערך, ביטוחים וטיפולים, ללא דלק. הייתי מתחיל לעשות את המחקר בעצמי אך מכוון שישנם הרבה חברי פורום אשר חיים בחול אני בטוח שחלקם כבר עשו את המחקר והייתי שמח לראות חלק מהתוצאות.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מחזיק בבעלותי רכב מסוג פיג'ו 206+ שנת 2011, סבתא שלי קונה רכב חדש ומציעה לי לקבל את ה-308 שנת 2010 שלה במתנה (עם פחות מ-50 אלף קילומטר!!!) בדקתי מחירונים, והרכב שלי יקר יותר (?!?!) אמנם השנתון מתקדם יותר, אך ה-308 אוטו גדול יותר, מאובזר יותר, מתקדם יותר, ועם מנוע יותר חזק ואין לשכוח שה-206 פלוס זה בעיקר שינויים קוסמטיים ורוכב השילדה וההיגוי זה בדיוק כמו 206 של תחילת העשור, שלא נדבר על זה שהרכב קטן יותר, מנוע קטן יותר, ופחות מאובזר. אם רק רגש היה בסל השיקולים שלי, הייתי נשאר עם ה-206 פלוס, גם בגלל שאני מעדיף ידני (מבחינה מוטורית ומבחינת צריכת דלק) וגם בגלל שה-206 פלוס באמת באמת מהנה לנהיגה !!! אבל אם מכניסים שיקולים פרקטיים, אני מקבל אוטו עם קילומטרז נמו…
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, היום נמכרה האיביזה לאחר תשעה חודשי שימוש ואני רוצה לספר על החוויה. הרכב נרכש בחודש ספטמבר 2017, ביקשתי לקבלו בינואר 18, בסופו של דבר קיבלתי הנחה משמעותית והרכב עלה על הכביש בדצמבר 17. מהיום הראשון התאהבתי ברכב, מבחינת מראה חיצוני הוא מאוד עשה לי את זה, קווים חדים ומשדר הרבה קרביות והכי חשוב שהכל עשוי בטעם טוב ולא מוגזם, אפילו 2 אגזוזי הנוי מאחורה היו אלגנטים ולא מתחכמים, בסך הכל הרכב היה נאה ואלגנטי, אומנם לא מסובב ראשים אבל היה בולט לטובה בנוף התחבורתי בכביש. מבחינת ביצועים אין ספק שמדובר על הפתעה לטובה, מנוע קטן 999 סמ״ק מפיק ביצועים נהדרים, בנסיעה עירונית הוא זריז וחמקמק, קל מאוד לעקוף גם בעליות תלולות, יש כוח זמין בכל סל״ד, התיבה הרובו…
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
-
רמי נהרג ככל הנראה בתאונת אופנוע נוראית. עד כמה שידוע לי משאית פגעה בו וגרמה למותו הקשה והמצערת. יהי זכרו ברוך. קישור לידיעה: http://news.walla.co.il/?w=/22/2631197
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב אמנם מכר בארץ כניראה במספר חד ספרתי מעבר למוניות אבל עדיין אם מישהו מעוניין. יצאתי בהרגשה מאוד חלוקה לגבי הרכב. מצד אחד לי אישית היא הייתה מאוד נוחה, ומשככת מהמורות טוב, ומרגיש מעט ספינתית לטוב ולרע. הגיר עושה עבודה טובה ואין דפיקות ובלבולים מוזרים גם לא במהירויות נמוכות. והמנוע בריא יחסית( 136 כ"ס ו 30 קג"מ מסל"ד נמוך) גורם לרכב לעלות עליות גדולות בקלות. מצד שני, הרכב מרגיש כבד. ובהתנהגות ובמנוע. המנוע חזק בעליות, אבל ביציאה מהמקום, ומהירויות ביניים במישור מרגיש כאילו לא מסוגל להזיז את הרכב( הקורולה 1.6 2016 ברשותי מרגישה אולי ב 10 אחוז חלשה מהקיה הנ"ל). זה לא משהו שאני מצפה מ 30 קג"מ ותיבה 7 הילוכים. לצורך העניין אוקטביה 1.2 dsg הרגישה בהחלט נמרצ…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
בישראל אין הרבה מכוניות לאנשים שאוהבים לנהוג. מאז שהונדה החלו להביא סיוויק 1.5 ט ידנית לארץ אני לא שומע עליה כלום. אין כתבות (לא אוטו, לא וואלה, לא אף אחד אחר). למה לא מדברים על האוטו הזה? מישהו בכלל ראה כאלה על הכביש?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רב,אני רכשתי בשנת 2015 הונדה סיוויק חדשה מהחברה ב140000 שח דרך ביטוח לאומי. ממה שאני יודע,אני אמור למכור להם את הרכב חזרה כעבור 3.5 שנים. האם זה הגיוני שרכב בשווי כזה ללא תאונות או הפעלת ביטוח ובמצב טוב יירד עד למחיר של 40000?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
שלום לכולם, עקב כניסה בקרוב לקבע ותחילת לימודי תואר ראשון הייתי חייב לרכוש רכב. לפני שהתגייסתי הייתה בבעלותי פורטה 2010 עם ה4 הילוכים שמאוד אהבתי אותה והדבר היחיד שהיה חסר לי בה הוא הילוך נוסף! בהתחלה כיוונתי לכיוון הוואגיות, ואז בקרב חברי התחילו בעיות שונות- חבר עם לאון FR בת שנתיים שמתחילה לרעוד בהילוכים נמוכים וזורקת התראות על תקלות במחשב הרכב, פולו של בת זוגתו של חבר שהלך לה מוח הגיר בפולו 2013 ועוד סיפורים כאלה ואחרים בפורום שדי מהר הורידו אותי מהעניין. לאחר מכן אמרתי טוב, אני לקוריאניות לא חוזר כי זה משעמם,יש כבר יונדאי בבית והוואגיות מתקלקלות, אז בוא ננסה את הצרפתיות! ננעלתי חזק מאוד על 208. אפילו הלכתי לרכוש אחת חדשה אבל בגלל מגבלות כלכליות לא יכולת…
הודעה אחרונה מאת -Efraty-, -
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ה3008 Hybrid4 והDS7 E-Tense יהנו ממנוע 1.6 בשילוב שני מנועים חשמליים והנעה כפולה, עם הספק משולב של כ300 כ״ס שיאיצו את הצמד ל100 ב6.5 שניות. הטווח החשמלי מרשים - כ60 ק״מ מוצהרים. ה508 תגיע בגרסה חלשה יותר 225 כ״ס משולבים והנעה רגילה. לא ברור אם תקבל את השילוב החזק יותר, אבל ה3008 כן תקבל את השילוב החלש יותר מספר חודשים לאחר ההשקה. כבר הכריזה שכל הדגמים שלהם (כולל אופל) יקבלו גרסאות פלאג אין או חשמליות לגמרי החל מ2019. PSA [ATTACH]509854[/ATTACH][ATTACH]509855[/ATTACH] https://youtu.be/yGNhVfeb2mg
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן אני חדש פה , ולאחרונה חשבתי לייבא רכב ולמכור אותו בארץ. אני יודע שזה לא פשוט כמו שאני חושב וזה לא כזה כסף קל פשוט רציתי לדעת האם הפער במחיר משמעותי מספיק בשביל לקבל רווח מסויים , אין לי בעיה למכור את הרכב גם אחרי שנה שאגב הבנתי מבירור קצר שאין אפשרות למכור רכב מיובא אלא רק לאחר שנה.. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
אז ככה מדובר ברכב ראשון וברכב בו בוצעה רוב הנהיגה מהוצאת הרשיון. סוזוקי ג'ימני קטן ושחור שנת 2008 שהגיע אליי עם 136 א' קמ לצערי ההתחלה הייתה קשה, אבא שלי שרצה להפתיע אותי קנה אותו מבחור שהוא סמך עליו ועל כן לא בוצעה בדיקה מראש וניכוונו מכך בהמשך. לג'ימני יש מחלה מאוד מוכרת בשנתונים הנ''ל כשיש לו ג'אנט מגנזיום, קוראים לה ג'ימני וואבל או בתרגום חופשי רעידות קלות, כעיקרון אם נכנסים איתו לשטח רציני , זה דופק את המנגנונים בציריות הקדמיות ובנסיעות מעל 80 קמש מורגש היטב. אז ברגע שהוא הגיע אלינו עבר טיפול ויישור קו רציני במוסך סוזוקי חדרה, שידכנו לו רביעייה של צמיגי 50/50 של maxxis .חוץ מזה השארנו אותו סטוק לא רצינו שהרעידות יחזרו אז חוץ מקצת שבילי קקל וחווויה טראומטית אח…
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
שלום לכולם עד איזו שנה נמכרו טיגואן 2.0 ליטר דור ראשון. תודה Sent from my SM-G955F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ספין? צעד מהפכני? מיקסוס של השניים? ימים יגידו - https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3746631,00.html
הודעה אחרונה מאת ntd, -
- 9 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היי מה היתרונות והחסרונות בקניית רכב מאדם פרטי שפרסם בלוח כמו yad2 לעומת קניה מחברת ליסינג? ואיפה אפשר למצוא את המחיר הזול ביותר בדר"כ?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
זה כבר נהיה מסורת כל שנה. מגזין מוטור-טרנד גם השנה בפעם השמינית לוקח מכוניות ספורט חדשות שהוצגו בארה"ב ועושה ביניהם תחרות תאוצה ל-400 מטר. המנצחת - תגלו בסרטון.
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, ברצוני למכור את הרכב של המשפחה, שהוא הונדה סיויק האצ'בק 2012. מהבדיקה שעשיתי המחירון הוא 56,000 ש"ח. כמה נהוג להוריד (אם בכלל) בעת המכירה? מדובר ברכב מאד שמור ומטופל. תודה.
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, נסעתי היום מאשקלון לרחובות דרך קריית מלאכי. עברתי בדרך ליד מצלמת מהירות על כביש 40 ליד קריית מלאכי. מישהו יודע האם היא פעילה? עברתי ליד המצלמה על מהירות של כ80-85 קמ"ש. מגבלת המהירות שם היא 90 או שאני טועה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 83 תגובות
- 22 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו שמחים להצטרף לפורום כנותני חסות. אוטוריטי היא חברת סטארטאפ שמטרתה לעשות שינוי בעולם תחזוקת הרכב, להביא שקיפות מלאה ואמינות לתחום. אנו שואפים לשנות את הגישה והדרך בה בעלי רכבים מטפלים ברכבם, ובסופו של דבר לאפשר לכל אדם חסכון משמעותי (עד 50% ממה שהורגלנו לשלם) ואפשרות להכנס ולצאת מהמוסך בביטחון מלא. לצד זאת, אנחנו רוצים להבליט אנשים טובים הפועלים בתעשיה ולהחזיר את האמון וההערכה למוסכים. נכון לימים אלו אנו מתמקדים בטיפולים שוטפים בלבד אך מקווים להציע מוצרים נוספים בקרוב. באתר שלנו אפשר לקבל הצעות מחיר שקופות, אחידות ומפורטות במספר קליקים, רובן לפי מפרט היבואן ובנויות כערכות אופטימליות מבחינת איכות ומחיר, עלות/תועלת. בשלב השני, ניתן ל…
הודעה אחרונה מאת MZN, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 767 צפיות
במיצובישי אקליפס החדשה, שמתי לב שבתא המנוע בצד שמאל (כשעומדים עם הפנים אל המנוע), נראה שחסר פנל בידוד על הפיירוול. פנל הבידוד המרכזי אינו מוצמד לפיירוול (קיים רווח גדול בינו לפיירוול) ועל ג'וזון אחד חסר אום. בדקתי ברכבי התצוגה של כלמוביל וגם ברכבי התצוגה זה בדיוק ככה. מוזר שרכב יוצא כך מהמפעל. האם למישהו מבעלי אקליפס גם נראה שחסר שם פנל בידוד?
הודעה אחרונה מאת חנוך111, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תיעוד מירושלים: נוסע במהירות ומעיף באוויר הולכת רגל "רכב נסע במהירות" באיזה מהירות הוא נסע? מישהו מדד? "ניסה להתחמק מרכב אחר" אולי הרכב שהגיע מצד שמאל גרם לפגיעה באישה המבוגרת? כי, הרי הוא נכנס ברכב ש"נסע במהירות" והסיט אותו לעבר האישה המבוגרת. אני מסכים שהנהג נסע בצורה פזיזה ברחוב הזה, אבל הוא לא אשם בתאונה הזו. אבל מעניין מה החוק אומר לגבי המקרה. כי הנהג האחר שפגע בו והסיט אותו, היה צריך לתת לו זכות קדימה.
הודעה אחרונה מאת רוכב_נוהג, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
תקופת חגים ואיזה זמן מעולה זה להגשים חלום ישן ולשכור קרוואן ופשוט לטייל! כן, אחד מחלומות הילדות שלי לטייל עם קרוואן. לא יודע למה, לא בטוח למה אבל זה תמיד היה שם. אז מצאתי במקרה בגרופון דיל של החל מ-850 שקל לקרוואן נגרר ועד 1500 שקל לאוטוקרוואן ל-2 לילות של חברת "נופי מולדת". מדבר עם בת הזוג, מדבר עם עוד כמה חברי משפחה והחלטנו לנצל את החגים וללכת על זה! אז בגלל שאין לי וו גרירה באוטו (לא בעיה, אפשר לשכור גם מיצובישי אאוטלנדר מהחברה במחיר לא רע בכלל) וגם בגלל שאין לי ניסיון עם נגררים (קצת יותר בעיה, כי לא בא לי ללמוד על משהו יקר שלא שייך לי) הוחלט על לקחת את האוטוקרוואן! מה זה בכלל אוטוקרוואן? ובכן זה פיאט דוקאטו מקסי משנת 2012 שבחלק האחורי פשוט הולבש קרווא…
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
מבחן - אופל זפירה 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אייל יצא לבדוק, ביחד עם אופל זפירה, אם ליחו של המיניוואן המסורתי עדיין לא נס.
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם מצלמת מהירות ורמזור מצלמת רק את הנוסעים ישר או גם את המכוניות שפונות שמאלה וימינה?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יגואר E-Pace הוא ה"גור" של המשפחה, עם רגליים ועיניים גדולות בשתי מידות על הגוף הקטן שלו, הוא גם מכוון לקהל פחות גברי משאר דגמי המותג. האם הוא מצליח או שמא הטבע של יגואר היה חזק מהם?
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 973 צפיות
מנצל את הבמה בפורום הכללי לעדכן שמועדון ה-5 מקיים מחר את המפגש השנתי בפארק הלאומי רמת גן בבוקר. תהיה תצוגה מרהיבה של מעל 300 מכוניות אספנות וקלאסיות של חברי המועדון. אם הייתם בחו"ל ושומעים שיש ארוע כזה לידכם, לא הייתם הולכים? אז זה כאן. בארץ. כל הפרטים פה. מי שמעוניין - מוזמן להגיב בשרשור: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?660943-***%D7%97%D7%A9%D7%95%D7%91!!!***-%D7%9C%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%AA-%D7%9C%D7%91-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2-%D7%A1%D7%95%D7%A3-%D7%94%D7%A7%D7%99%D7%A5-%D7%91%D7%A8%D7%9E%D7%AA-%D7%92%D7%9F
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הדור החדש של לקסוס LS מחליט ללכת לכיוון אחר מהגרמניות ולפרוץ לעצמו דרך משלו. האם הוא מגיע ליעד או הולך לאיבוד ביער ונטרף ע"י דובים והגופה שלו נשארת להיקרב שם ולהסריח, ו... אוקיי, אולי זה קצת גראפי מדי. לא משנה. לכו לקרוא את המבחן.
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 4,423 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- BassDriver
- flytomars
- Chmimo
- borsood
- גולדן191
- danbr
- Night Driver
- Yuvalino
- EliC25
- SurfHigh
- yoav911gt2
- SlowRide