רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני 20 שנה, באוקטובר 1998 מבחן ריסוק לכל דגם חדש הפך להיות חובה באירופה. כדי להדגים את ההתקדמות בתחום, Euro NCAP ביצעו מבחן נגדי בין פיאסטה 1998 - דור 4 שיצא ב 1995 לבין פיאסטה 2018 - דור 6 שיצא ב 2008 ועבר מתיחת פנים ב 2012. לא בוצע חישוב נקודות, הסרטון מדבר בעד עצמו.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
הגיבוב על רכבים עם עיצוב אלמותי שחבל והופסק ייצורם כי הסדרות החדשות פחות יפות 1 2 3 4 5
מאת lanosforce-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 61 תגובות
- 17 אלף צפיות
מה? - מישהו מבין מה רשמתי בכותרת? אז אוקיי - הרעיון של הדיון הזה הוא לראות מה חברי הפורום חושבים על יצרנים שהוציאו בעבר סדרת רכבים או דגם ספציפי עם עיצוב מאוד מאוד מוצלח ואחרי זה לדעתם הרסו את זה או לפחות לקח להם זמן להתעלות על העיצוב הקודם ובכלל אולי חבל והפסיקו מלחתכילה. בעיני יש יצרן אחד צרפתי שנקרא - ביז'ו (פג'ו) שעשה רכב עם עיצוב אלמותי בשם 206 וגם כל האחיות שלה לסדרה - ה106, ה306, ה406 וה606 כולן כולן עם עיצוב שפשוט היה אסור יותר לגעת בו או לשנות. כן ה208 נראית נהדר והיא "עתידית" יותר אבל עדיין בעיני היא פשוט לא מתעלה בשום דבר על אחותה הגדולה ה206 היצרן השני וכאן מדובר בדגם ספציפי - הינם עגלת העם ומשחק הגולף שלהם - פולקסווגן גולף לדעתי,…
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
שלום רב, רכשתי לפני שבוע רכב מסוג קיה פורטה אחרי הקנייה המוכר(נציג מהסוכנות) אמר לי שהם עושים את העברת בעלות. עד עכשיו הסוכנות לא עשתה לי אני יוצר איתם קשר כבר כמה ימים וכל יום הם אומרים שביום למחרת יעשו. אם אפשר בבקשה עזרה בפתרון והאם אני צריך לפנות לעורך דין? ואיזה סוג עורך דין אני צריך תודה רבה
הודעה אחרונה מאת mavric, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 40 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
פשוט בושה וחרפה למדינה הנה הוכחה נוספת שהכל כאן עובד בשביל כסף ולא בשביל עאלק שהמכונית יהיו בטוחות. תמציתי הכתבה: 142 אלף כלי רכב על הכביש ללא טסט עד כאן נניח שלא תקין. כאן מתחיל עניין העושק שימו לב.....משרד התחבורה החליט להאבק בתופעה ולא דווקא במישור הבטיחות, בדיון שהתקיים אתמול בכנסת ביקשו נציגי משרד המשפטים לחייב את עשרות אלפי הנהגים לשלם לפחות את האגרה ואני מצתת " זו ההכנסה העיקרית שלנו". שלוש שורות לפני כן כתוב ושוב אני מלתת " אתם בסכנה" . משמעות לא באמת מעניין את ישראל כץ או איילת שקד שלמשרדה כנראה חסר תקציב לקוראסונים בישיבות בוקר הבטיחות של כל הרכב כי בינינו את החארטה שיש בטסטים כולנו מכירים, אלא רק האגרה האלף וכמה או האלפיים וכמה שקרים שצריך לשלם כל שנה…
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכם, קוראים לי יהונתן מזרחי, אני סטודנט לקולנוע באוניברסיטת תל אביב בשנה ד' ואני רגע לפני התחלת העבודה שלי על סרט הגמר שאמור להוות עבורי את כרטיס הביקור לקריירה שלי כבמאי סרטים. החלטתי לעשות את סרט הגמר שלי על חבורת חברים שעברו יחד את מלחמת לבנון השנייה ונשארו עם טראומות קשות מאותם ימים. לאחר שחרורם, החברים בוחרים לעסוק בתשוקה שלהם ולפתוח ביחד כשותפים שווים מוסך מכוניות בו יתקנו ויסחרו ברכבים. מכיוון שאין לי ידע בתחום חשבתי שזה יכול להיות מדהים אם תוכלו לעזור לי עם מידע כך שאוכל לכתוב תסריט הגון. יש לי מספר שאלות חשובות בנושא שאמורות לבנות את עלילת הסרט שלי: 1. במידה ואדם צעיר מעוניין לפתוח מוסך ולהתחיל לסחור במכוניות מה הפרוצדורה שעליו לעבו…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
זה היה ברור. זה היה הסוף. רומן כבר החליט והתחיל להוביל את הפולו GTI לעבר הקיר שמול כיתת היורים ולפטור אותה כ"עוד וואגית". אבל אז משהו קרה, אנחנו עדיין לא סגורים על מה בדיוק זה היה, אבל הוא החליט לתת לה עוד הזדמנות.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, יש לי רכב חדש. קורסה 18 הגעתי כבר ל5000 אלף ק''מ, לפי הרצאה סיימתי כבר מזמן. מילאתי טנק מלא שבת שעברה, והיום כמעט ריק. רושם שהרכב אוכל מ14 ועד 15.7 ליטר ל100 ק''מ. לדעתכם יש בעיה? אתמול גם עשיתי בדיקה, צצו לי שתי בעיות משום מה, מערכת EGR אנה תקינה וכלל כנראה חיישן מד אוויר, יש לי תחושה שזה קשור איכשהו, דתעכם?
הודעה אחרונה מאת las_food, -
- 1 תגובות
- 641 צפיות
מישהו יכול לתת לי המלצה? ועל רכיב כמו האנג'י לאנדרואיד. תודה
במוו חושפת X7
מאת פבל- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
במוו X7 נחשף רשמית עם שישה-שבעה מושבים, רשימת אבזור לא נגמרת והגריל הקדמי הכי עצום שראיתם בחיים שלכם. מכירים מכונית עם גריל יותר גדול? שימו תמונה שלה.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
במערכת מולטימדיה החדשות של אאודי ה MMi אין דרך לפתוח אותם לעברית? כלומר אם אני שם שירים שכתובים בעברית אני רואה אותם בריבועים וגם אם מישהו מתקשר אלי וכתוב בעברית אני רואה ריבועים. אין דרך לשנות את זה לעברית?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. כידוע לי, ואולי אני טועה, לפיאט מוניטין לא מי יודע מה. למיטב הבנתי עיקר התלונות הוא על הגיר שלה. ובכן, אשמח ממש להסבר מהו בכלל גיר רובוטי. והאם כשכתוב על פיאט שהיא ידנית, האם זה אומר שהיא לא רובוטית, ובכך חוסך את ה"מגרעה" הידועה לשמצה שלה? אני חושבת לרכוש פיאט פונטו גרנדה III, שנתון 2010-2012. בחלק מהדגמים כתוב גיר רובוטי, ובחלק כתוב גיר ידני... כיוון שלא סומכת על רובוטים, ואוהבת לנהוג על ידני נוטה לאלה שרשום עליהן גיר ידני. הבעיה שמקריאה קצרה התבלבלתי, כי לפי מה שהבנתי גם הידני הוא רובוטי. אשמח אם תוכלו לעזור פה? דבר שני, בבואי לקנות רכב יד 2, בתור אישה שאין לה מושג כמעט ברכבים, האם ההמלצה היא לקחת כל רכב שמוצא חן בעיני לבדיקה…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברצוני לרכוש גריל aftermarket בעיצוב של RS3 לרכב שלי (כאן). הגריל עצמו בערך 700 ש"ח, והמשלוח עצמו כפול. איך עובד ייבוא של חלקים גדולים כאלו לארץ מבחינת המשלוח? בחרתי את זה ספציפית כי אהבתי את העיצוב שלו, אבל יש עוד כמה באיביי שנמכרים באותו מחיר (עם עיצוב שפחות אהבתי) והמשלוח שלהם הוא משמעותית זול יותר (50-100 ש"ח). הכי הגיוני שהשילוח יחושב ע"י משקל וממדים, אך איך הגיוני שיש כמה שנמכרים עם שילוח זול כל כך? לדוגמא כאן. בנוסף, איך המוצר בכלל מגיע ללקוח? משאית של חברת שילוח שמביאה את זה לדלת?
הודעה אחרונה מאת SleAze, -
- 23 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מראת צד נתקעה לי במכס ולא מאשרים לי יש סיבה מה עושים? המראה תואמת סובארו שלי ,לא אפטרמרקט אחד לאחד מה העניין איתם? Sent from my SM-G955F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת adamL, -
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5368489,00.html#autoplay המשטרה החליטה על סמך בדיקות הטכניון שהמצלמות כן אמינות. זה לא משהו שצריך לעבור בית משפט?!
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, קיה פיקנטו, נכון מנוע קטן, אבל אם הפריט הבא יעזור להפחית רעשים - מה טוב. https://www.ebay.com/itm/110996976002 דעתכם? יעזור במשהו, או כוסות רוח למת? תודה.
הודעה אחרונה מאת hondacivic02es, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
ביקרתי באולמות התצוגה הראשיים של הנ"ל בבני ברק (צ'מפיון) ובראשל"צ (לובינסקי) בהפרש של שעה. לא מהיקום הזה,איזה פער בין השניים... צ'מפיון (אולם פולקסווגן) - בהתחלה איש המכירות היה נורא נחמד ושירותי, וניסה לעניין אותי במבצעי "72 שעות". ברגע שהתחלתי לשאול שאלות "קשות" כגון, אלה דגמים בדיוק כבר פטורים ממובילאיי, ואלו יקבלו מערכות בטיחות של היצרן רק ב-2019 (אם בכלל), והאם יש דגם כלשהו שאני יכול לקבל עם full led בלי לשפוך 200k או להוסיף 12k בהזמנה מיוחדת, הוא עשה "180 מעלות". פטר ב"אף אחד לא יודע מה יהיה ב-19", גילה חוסר סבלנות עז, וניכר שהדבר היחידי שהטריד אותו, זה שאנשים אחרים שנכחו שם "ייחשפו" לשאלות ה"מציקות" שלי. לובינסקי (אולם פיג'ו). שלב השאלות הזהות... דבר …
הודעה אחרונה מאת Leon2014, -
-
ה- 3008 המעודכן הגיע מוקדם יותר מהצפוי, מציג מפרט טכני מרשים ביותר (מעבר למפרט האבזור והנוחות המרשים שתמיד היה בגירסת הפרימיום). נתון מרשים נוסף הוא השתייכות הרכב לקבוצת זיהום 2, כמו ברכבים היברידיים. (המחירים לעומת זאת דווקא עלו). http://www.gear.co.il/כתבות_רכב/2018-10-15-N01-פיג'ו-3008-HDi-בישראל
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 10 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
היי כבר מאז שהפיאסטה במשפחה לא ממש שמנו לב לחוסר במולטימדיה ולדיבורית בלוטוס שקל וחצי שבזמן האחרון מזייפת נורא, לעניינו הרכב הגיע עם המערכת הפשוטה של פורד ללא בלוטוס מקורי או משהו בסגנון נטו aux, מה המולטימדיה הכי נורמלית שקיימת בשבילה או לחילופין אולי שווה בכלל לקחת 2din איכותי כמו פיוניר וזהו אבל לאבד את החיבור לcanbus? אשמח לשמוע המלצות., נ.ב אציין שהרכב בבעלות אישה שלא ממש "מתחברת" לטכנולוגיה בלשון המעטה Sent from my Mi A1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת gilgil28, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מאזדה החליטו על מידת צמיגים בעייתית לדור השלישי של המיאטה, 205/45-17. קשה למצוא הרבה צמיגים במידה הזו וגם מנסיון של רבים וטובים, המידה האופטימלית לרכב היא 215/45-17. ה-215 היא מידה מאוד נפוצה בשאר העולם ובעלי מיאטות שמחליפים גאנטים או צמיגים בחורים לרוב במידה הזו (או ב-225). הבעיה מתחילה כמובן במשרד התחבורה הישראלי שלא מאפשר לזוז מילימטר מהמידות שמצויינות ב-Auto Data. משיחות עם בעלי צמיגיות הועלתה האפשרות לפנות ליצרן בבקשה להוסיף את המידה הזו ל-Auto Data ולפטור את בעלי הרכב מהעינוי הזה. אז עכשיו לשאלות: * מישהו מכיר סיפור הצלחה של פניה לייצרן בכדי לשנות מידע ב-Auto Data? * לאיזו מחלקה במאזדה כדי לפנות בכדי להתחיל תהליך שכזה?
הודעה אחרונה מאת student, -
-
- 3 תגובות
- 985 צפיות
אני טס לשבוע לפארג ורוצה יום אחד לנסוע לדרדזן. היכן ניתן לשכור רכב ספורטיבי כמו m4 ?
הודעה אחרונה מאת dinnnn, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היום בדיוק לפני שנה עשיתי עסקת טרייד אין בקרסו מוטורס, נתתי להם את האופל קורסה שהיית לי (שיש עליה סיכום שנה בפורום) ורכשתי לי רנו קליאו 0.9 ידנית שנת 2014. מבחינת השירות שקיבלתי מהם שירות מצויין, סידרו את כל הליקויים הקוסמטים שהיו לרכב.. כל מה שראיתי סודר בלי וויכוחים, הבדיקה של הרכב יצאה נקייה מאוד. הרכב נרכש במד קילומטר שלו הופיע 52 אלף קמ, כבר מתחילת העסקה והנסיעת מבחן חששתי מאוד לרכוש רכב עם מנוע די קטן במיוחד שגר בצפון עם עליות אך בסופו של דבר הלכתי על המנוע הזה והאמת? לא מצטער בכלל. מבחינת פנים הרכב: הרכב נראה ממש טוב מבפנים (לטעמי) מערכת מולטימדיה מובנת שממוקמת במקום מצויין, הגה נוח לאחיזה עם אפשרות לשלוט על המערכת ושדה ראייה יחסית טוב לעומת שאר הר…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
היי, אני רוצה ללכת מחר לעשות טסט לרכב (הטסט הנוכחי נגמר בדיוק עוד יומיים.) עכשיו עברתי על הרישיון שהם שלחו לי לפני כמה שבועות בנוגע לטסט, ולפי מה שרשום שם תשלום באתר לא אפשרי בשבילי כי רשום שצריך לפחות 14 יום לפני סיום הרישיון. בבנק אני משער שזה דומה מבחינת הזמנים עד שהכסף עובר... אני מנסה על האופציה של המוקד טלפוני שנראה שהיא תתאים במצב שלי אבל מאתמול ועד עכשיו אני לא מצליח לתפוס אותם, כל פעם זה אומר שכל העמדות תפוסות ולנסות במועד מאוחר יותר. מישהו מכיר עוד אופציה כך שאוכל לגשת מחר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, בקרוב אני הולך למכור רכב משפחתי והשאלה איך עושים את זה בטוח? האם עושים את זה בדואר או בבנק? שיטות תשלום בטוחות? איך להמנע מרמאות בעת העברת בעלות? פיספסתי עוד משהו? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום . אני מעוניין לקנות צימיגג של 500 ליטר לרכב מסוג סיריון . ברצוני לדעת האם זה אכן מתאים לכל סוגי הרכבים ? איך ניתן לדעת שהגג לא נפגע ? האם אפשר למלא רק חלק ממנו ? לדוגמא מזוודה קטנה ועגלת תינוק ? או שהוא חייב להיות מלא עד הסוף וכמה קשה להרכיב אותו ? . משום שצריך להרכיב ולפרק כל פעם אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
זה מדהים אבל פעם היית מחפש רכב והיה יחסית קל למצוא רכב/מותג ללא תקלות או לפחות ללא תקלות יקרות. היום אני שולל חצי מלוח יד 2 בעקבות בעיות כאלה או אחרות המוכרות לנו! גירים רובוטיים שעדיין לא אמינים וגם האמינים בבוא זמנם עלות התיקון מטורפת! מנועים שמרגישים כאילו השקיעו מליונים בפיתוח שלהם ואז פשוט מיהרו לשחרר אותם לאור. מה נותר אמין נכון להיום שהייתם קונים בעיניים עצומות? לצערי מה שאמין היום גם משעמם כמו טויוטה והדגמים העממיים של מאזדה! אני מדבר כמובן על רכבים עממיים ולא מותגי יוקרה! אז מה הייתם קונים מבלי לחשוש? Sent from my PRO 6 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם מישהו נתקל במבחן או חוות דעת? מתעניין לגבי נוחות הנסיעה (או היעדרה) בדגם החדש.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 1 תגובות
- 914 צפיות
הרכב שלי זה איביזה fr 2014 . היד הקודמת שם כיסויים של ברמבו לקליפרים ,זה עם סילקון שאלתי את בעל הרכב הקודם, עכשיו השאלה שלי אם מקום שמחליף גאנטים יכול להוריד את זה לדוגמא?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
תערוכת פריז תיפתח מחר לקהל הרחב וחוגגת 120 שנים להיווסדה. ריכזנו עבורכם מספר מכוניות מעניינות.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי. אשמח להיוועץ בדעתכם בקשר להתלבטות בקורס נהיגה. לפי הבנתי ישנם כשלושה קורסים עיקריים: 1. קורס נהיגה עם הרכב של החברה- BRZ, MX5, S2000... להבנתי זה יותר קורס חוויתי מאשר מלמד. האם אני הבנתי זאת נכון? 2. קורס נהיגה ספורטיבית על הרכב של הלקוח. והשאלה שלי פה היא האם יש טעם לעשות קורס כזה עם טויוטה קורולה משפחתומטית סטנדרטית או שזה חסר טעם? 3. קורס נהיגה מתקדמת על הרכב של הלקוח. להבנתי קורס שעוסק בעיקר בנהיגה נכונה, הרגלים נכונים, תגובה במצבי חירום וכדומה... האם קורס זה הוא באמת מעניין ומשפר? אסביר על עצמי למען ההתייעצות. בן 19, חולה מוטוריקה מכל סוגיה ובפרט מכוניות, כרגע חוסך למכונית ראשונה מהנה ומוציא את כל המיץ שקיים בקורולה המשפחתית. בעל רשי…
הודעה אחרונה מאת Erel, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת האם יש הבדל בין הסוכנויות המורשות של אותו יבואן? האם פער הצעת המחיר שאקבל בין הסוכנויות יכול להיות משמעותי? יש סוכנויות שיש להן יותר כוח על אחרות? או שהכל פחות או יותר אותו דבר. במקרה שלי מדובר על טויוטה. תודה
הודעה אחרונה מאת shha, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 425 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- צוק
- zaf
- שביט
- Chmimo
- גולדן191
- chezik
- yuvk
- itaysamurai
- פאר האורה
- פינדר
- orsh99
- נתנאל - Net