רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, מתקרב התאריך בו צריך לחדש את רישיון הנהיגה, בדואר לא הגיע עדיין שום דבר, במענה הטלפוני של משרד התחבורה בכדי לברר כמובן שלאחר ניתוב קצר יש תקליט שאומר "כל העמדות תפוסות, נסו מאוחר יותר" ומיד מנתק (אין אופציה להמתין), נכנסתי דרך האתר של משרד התחבורה ולאחר הזנת מספר פרטים יש לי אופציה לשלם את סכום חידוש הרישיון, השאלה שלי היא - במידה ואשלם צורה כזו האם זה כל התהליך ורישיון הפלסטיק ישלח בדואר? או שישנה עוד פרוצדורה כלשהי שצריכים לבצע עם המכתב שבד"כ מגיע. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, מעוניינים למכור טויוטה יאריס הייבריד שעלתה לכביש באוקטובר 2014.. איפה כדאי לפרסם?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
פייר, צריך להיות קצת שרוט בשביל לנסוע במכונית עם יותר ממיליון ק"מ על מד האוץ, ואנחנו אוהבים אנשים ששרוטים על המכוניות שלכם. נראה שעכשיו טויוטה ישראל רוצה לאהוב אותם גם.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- 2 תגובות
- 577 צפיות
כפול, אבקש מהמנהלים למחוק.
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 502 צפיות
למיטב ידיעתי המערכת הנ"ל כן כוללת בלימת חירום אוטונומית בדגמי 2018, אך בכתבות מהחודש על כך שהלאון קיבלה את מנוע ה-1.5 ליטר החדש, נאמר שגם נוספה מערכת בלימת חירום אוטונומית. האם זו מערכת חדשה, או שבעצם מדובר ב- Front Assist שקיימת גם בדגמים עם מנוע ה- 1.4 ליטר הישן?
הודעה אחרונה מאת Coresh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 20.1 אלף צפיות
אז למה בעצם קניתי איביזה חדשה והאם אחרי 100,000 ק"מ אני מרוצה ? נתחיל בהקדמה קצרה. בסוף 2015 התחלתי עבודה חדשה ולשאלתי לגבי רכב ליסינג ענתה הגברת מכוח אדם: 'אין'. אחרי 17 שנה של רכבי ליסינג זו כנראה הייתה התשובה האחרונה שציפיתי לה. בדרך כלל נותנים לי דף עם רשימת רכבים ועלותם החודשית ואני כל פעם מתבאס מחדש מהמבחר המצומצם או העלות הגבוהה ובסוף נכנע לנוחות שבליסינג ולוקח אוקטביה/פוקוס/פלואנס... אני משתדל להסתכל על חצי הכוס המליאה ולכן התמלאתי שמחה על החופש שניתן לי לרכוש סוף כל סוף את מכונית חלומותי בלי מגבלות חברת הליסינג וקצין הרכב המעצבן. לקח לי שלוש דקות בדיוק למקד את רצונותיי במכונית אחת מסוימת שמגלמת עבורי את החופש וגם את הפיתרון למשבר גיל חמישים – מאזדה…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
השאלה היא כזו, במקום עבודתי יש צי רכבים קטן, כולם עם ק''מ גבוה מהממוצע, אבל על אחת ספציפית אני רוצה לדבר. עלתה לכביש במרץ 17 והיום אנחנו באוקטובר 18 והק''מ עומד על מעל 150K. הבנתיים אין כוונה להחזיר אותה לליסינג ואני בטוח כשהיא תחזור הק''מ יהיה גבוה הרבה יותר. השאלה כאשר הרכב יחזור לחברת הליסינג, מה היא תעשה איתו? תמכור? תשבית? כך או כך, אני לא חושב שחברת הליסינג הרוויח בעסקה הזו את מחיר הרכב שכאמור לא יהיה שווה הרבה כאשר הוא יחזור אלייה וזאת תנסה למכור אותו.
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
-
האם רכבי VAG המיועדים לייבוא לארץ, מיוצרים במפרט שונה מהמפרט לאירופה? (שואל, כי שמעתי על גיר DSG7 של סופרב דיזל שיובאה ביבוא אישי למונית, שהלך אחרי 25KKM. להבנתי זהו DSG7 רטוב בדגם הנ"ל)
הודעה אחרונה מאת xknti, -
שלום, השאלה בכותרת, ראיתי את הדיון בפורום הכללי, אך אין שם תשובה חד משמעית. לצורך העיניין - נניח ויש לי סיטרואן C1 מודל 2012. יש תאורת יום מקורית (שני פסי LED ), שנדלקת עם פתיחת סוויץ', ונכבית, כשמדליקים אורות מעבר רגילים (אור נמוך). האם תאורה זו מספיקה מבחינה חוקית למילוי חובת הדלקת אורות ביום בחודשים נובמבר-מרס, או שבכל מקרה חייבים להדליק אורות מעבר? תודה.
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
- 1 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
השם ברישיון הנהיגה שלי שונה בקצת מהשם בדרכון (יש אות אחת מיותרת). איך משנים את השם ברישיון הנהיגה?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 3 תגובות
- 638 צפיות
מחפש מוסך או מכון בדיקה לפני רכישת רכב באזור ירושלים והסביבה. ובכלל האם כדאי לקחת רכב לבדיקה במחיר 60k כאשר נרכש לפני כחצי שנה מסוכנות של מוסך מורשה עם אחריות לעוד חצי שנה על מנוע, גיר ושלדה. האם האחריות נמשכת גם אלי כקונה?
הודעה אחרונה מאת moshe_levy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום,בבעלותי יונדאי אקסנט ידנית כסופה משנת 2005 בנפח 1500 סמ"ק שגמאה יותר מ280,000 ק"מ ונשאר לה טסט עד פברואר. -קנינו אותה עם בעיה בהילוך השלישי (כשמורידים מרביעי לשלישי יש מן חריקת גלגלי שיניים, עליה לשלישי משני כמעט ולא משמיעה את הרעש הזה) -מאחר ואני גר בתל אביב הרכב ספג כמה שפשופים ושריטות וכמה מכות קטנות. -הדלת השמאלית האחורית לא נפתחת מבחוץ בגלל בעיה מכנית בידית. -הנעילה המרכזית כבר לא עובדת טוב כמו פעם. -נורת המנוע דולקת מכיוון שצריך להחליף ממיר קטליטי שכנראה נהרס בגלל "אכילת" שמן שהייתה וטופלה. -קצוות הריפוד שעל הדלתות כבר לא נתפס בפלסטיק הדלת. -הצמיגים בני 6 שנים. -ולקינוח: הפנסים הקדמיים דהוהים. עכשיו השאלה שלי היא, מה עדיף לעשות? אופציה א:…
הודעה אחרונה מאת GT-40, -
-
בייסקלי אני כל פעם קורא מחדש שניתן לחסוך דלק על ידי שינוי אופי הנהיגה, מה שכן אף אחד לא באמת מפרט איך צריך לנהוג כדי לחסוך /לא לבזבז יותר דלק ממה שצריך. אשמח לטיפים. מצטער על השאלה, אבל בתור נהג חדש אני נאלץ לשאול שאלות דביליות מדי פעם.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5377192,00.htmlhttps://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5377192,00.html מה קרה שפתאום משטרת ישראל לא מערערת? האם הצעקות של הציבור לבדוק מי אשם ששנים היו מצלמות שחלבו את הציבור, מצלמות שמלכתחילה קמו בחטא. עד עתה המשטרה לא תובעת את מנכ"ל מכון התקנים על "שקר" שאמר שיש תקן למצלמות עד עתה המשטרה לא חושפת חומר לגבי נוהל קבלת ההחלטות אצלה, ומסתירה מידע של הבכירים שקיבלו את ההחלטות. אסור לוותר להם. אולי כעת המשטרה תעשה דברים בשטח וכמות התאונות תרד עוד יותר מלמעלה מ 40% שיש מאז שהופסקו הדוחות מהמצלמות. זה שהשוטרים על הכביש - עובד ויש תוצאות, המספר הזה שלמעלה מ 40% מראה כמה חיים יכלו להחסך אם לא היתה תאוות בצע כסף מהמצלמו…
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 130 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
איך רכב עם מנוע 1500 סמק אטמוספרי 111 כ"ס ב 6000 סלד ומומנט 14.8 קג"מ ב 4000 סל"ד מגיע מ 0 ל 100 ב 10.3 שניות וסקודה פאביה למשל עם מנוע 1 ליטר טורבו ו 20 קג"מ מגיע ל 9.8 שניות למאה ? מישהו יכול להסביר לי את הדבר הזה ? או שבמאזדה קצת התבלבלו ?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 68 תגובות
- 16.1 אלף צפיות
אז אחרי לבטים רבים ובדיקת כל מיני אופציות בכל מיני סוכנויות, בחרנו במאזדה 3 2.0 האצ'בק. אז בינתיים לא הספקתי הרבה, כמה נסיעות עירוניות ונסיעה אחת בינעירונית של פחות מחצי שעה (באיילון, לא משהו מאתגר במיוחד...). הנה מה שאני כן יכול לספר בינתיים: קודם כל, התאכזבתי מקלישאת "רכב מהניילונים"... לא היו ניילונים על המושבים, רק סביב מגיני השמש. נקסט. בנסיעה מהירה - רעשי הרוח מורגשים. בטח יותר חזקים מכפי שציפיתי. עוד דברים קטנים שהפריעו לי זה התאורה בסביבת הנהג בחשיכה. לא הכל מואר, למשל - רק 2 כפתורי החלונות מוארים, וגם זה בקושי. מינימליסטי מדי, לא מרגיש שהכל מואר ובולט כמו שצריך, ברכב הקודם שלי שזקן ב- 7 שנים, ברגע שהדלקת סוויץ' בחושך, הכל היה מואר וברור. וכמו כן - הסאונד מ…
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני יודע על גג ומספר חלקים אחרים אבל מכסה מנוע יש ?
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
סורי על השאלה הדבילית אבל אני מקבל תשובות סותרות. מותר שהמסך יהיה דולק כשהמכשיר בזרוע ואני לא נוגע בו? מותר רק waze או כל דבר אחר?
הודעה אחרונה מאת me5000, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
השאלה בכותרת,האם הדבר נחשב לעבירה פלילית?
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
-
גיר בגולף 7
מאת Tirsi- 3 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
רציתי לדעת באיזה גיר משתמשת הגולף מ2013 ל2017 הבנתי שיש את ה DQ200 היבש שעושה בעיות. בגולף 7 זה מצמדים רטובים? (אני מעוניין לקנות את הגולף 2015 עם מנוע 1.4 150 כ"ס)(וחבר את 2013 1.4 122 כ"ס) תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לא רוצה להירשם ולא רוצה שיחזור אלי סוכן וינדנד לי. לא רוצה שיוסיפו אותי לרשימת טלפונים שלהם ולקבל טלפון כל שבועיים. לא רוצה להגיע לסוכנות לשמוע אם המחיר אכן אטרקטיבי או לא. תפרסמו מחיר וזהו. תכלס, אותי הם מפסידים בזה שאין מחיר. או שיש מקום שהמחיר כתוב, אבל אני לא מוצא. ליאור.
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
- 19 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפשת מתנת אקסטרים לבן זוג שלי, ומעוניית דווקא בנהיגת רכב ספורט ליום אחד או לכמה שעות, הקטע שאני מחפשת ספציפית רכב קורבט שהוא הכי אוהב, או נניח אודי הכי אקסטרימית שיש, או רכב אחר ברמה הזו לא רוצה הצעות לרכבים כמו מאזדה/סוברו/ניסן וכד' ... הנושא דחוף ממתינה לתגובות ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת Yosi Zakin, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חייל בן 20 מהמרכז,משרת כנהג. התארגנתי לי על יום חופש ואין לי באמת מה לעשות בו אז החלטתי לפתוח שרשור על הרכב שלי שנמצא אצלי כבר שנה וחודשיים, הרכב הוא KIA CEED בציר 2008, אשר בעוד כחודש חוגג 9 שנים להיוולדו. רקע הרכישה: הרכב עלה לכביש ממש בסוף 2008, בחודש דצמבר והתחיל את דרכו כרכב השכרה, וכך הוא היה למשך 3 שנותיו הראשונות, הרכב סיים את תפקידו בחברה והגיע למגרש סנטר קאר באזור, באותה תקופה ( שנת 2012) לאבא שלי הייתה טויוטה קורולה 2008 דגם SUN הרובוטי הידוע לשמצה וכל מה שנשמתו חפצה זה לזרוק אותה לים ולכן הסתובב במגרשים במטרה להיפטר ממנה ואז מצא את הסיד ותוך שעה יצא עם הסיד והשאיר שם את הקורולה (טרייד אין ראש בראש בלי להוסיף שקל), המחירון של הקורולה היה טי…
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
ערב טוב לכם. רוקנתי את תא המטען ברכב מכל מיני שטויות והשארתי רק את החפצים החיונים. למרות זאת, בנהיגה אגרסיבית ואף בנסיעה מנהלתית מתטלטלים החפצים בתא המטען. ניסיתי לחפש איזשהו מתקן היאפשר קיבוע של אותם חפצים אך לא מצאתי. אשמח אם תעזרו. הרכב הינו מאזדה 3, אם זה משנה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
אחרי שלוש שנים עם סקודה ייטי, מני שלף את האקסלים, חידד את המחשבונים, והביא לנו את אחד הסיכומים המפורטים והמדויקים שראינו מחיינו. לנו לא נותר אלא לעשות קופי-פייסט ולשתף אתכם.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 886 צפיות
אהלן שלום חברים, מחפש להזמין מערכת דאבל דין לרכב - מאזדה 3 שנת 2005. ההזמנה תתבצע דרך אתר עלי אקספרס - מכיוון שיש פער מחירים גדול מאוד בינם לבין הארץ. אני לא מבין בזה יותר מידי, אשמח להמלצה על מערכת שתתמוך בגיפיאס,מצלמה אחורית (בונוס נחמד) ועוד פיצרים נחמדים. סכום - עדיפות לעד 75$, להימנע ממס. אשמח להמלצות, תודה !
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
מתי בפעם האחרונה ראיתם משאית פורד? לא זוכרים? וגם אם כן, זה היה מזמן. עד תחילת שנות ה 90 נמכרו בארץ משאיות בינוניות פורד קארגו. בשלב מסויים פורד מכרה את מערך ייצור המשאיות האירופאי שלה לאיווקו, תקופה מסויימת המשאיות שווקו כפורד-איווקו ובהמשך רק כאיווקו. ייבוא משאיות פורד מכל הדגמים הופסק ולא חודש מאז עד שלפני כשנה וחצי הוקמה חברת DMC Trucks - שוטפות בין דלק מוטרוס יבואנית פורד לבין קומסקו יבואנית ציוד מכאני/הנדסי של JCB. כיום DMC Trucks היא היבואנית של משאיות פורד לארץ. ב 23/10/2018 החברה השיקה את ליין המשאיות החדש, אני הוזמנתי להשקה שנערכה במתחם פתוח ליד חבצלת השרון. "מסמר" ההשקה - Ford F-MAX. משאית גדולה שמיועדת בעיקר לתצורת "סוס" - ראש גורר, זוכה בת…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
היי, אני צריך להחליף שני משולשים לרכב שלי (יונדאי קופה שנת 2008 מנוע 2700) הזמנתי מKoraps בעלות של 71.60$ למשולש ומשלוח 65.3$ , כל משולש הזמנתי בנפרד זה אומר 136.90$ לכל משולש, המחיר של החלק לא עובר את ה75$ אבל ביחד עם המשלוח זה כן עובר, אני צריך לשלם על זה מכס? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
בספר הרכב בחלק של הרצת המנוע כתוב (צילום מצורף): "יש להריץ רכב חדש במהלך 1,500 ק"מ. ב-1,000 הק"מ הראשונים, אין לעבור על 2/3 ממהירות המנוע המירבית המותרת." האם מאחר והקו האדום בשעון הסל"ד מתחיל ב-6,000 סל"ד (צילום מצורף), זה אומר ש-2/3 ממהירות המנוע המירבית המותרת זה 4,000, וזה הסל"ד שאותו אסור לעבור ב-1,000 הק"מ הראשונים של ההרצה?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 16.4 אלף צפיות
לילה טוב חברים יקרים ! לא מצאתי מקום מתאים בפורום לשאול את השאלה ולהעלות את הנושא ולכן פתחתי את השרשור כאן . בבעלותי סיאט לאון FR 2016 שקניתי יד שנייה , וברכב מותקנת מערכת איתוראן SAVE וגם סים של איתוראן (ככה זה הגיע כאשר הוציאו את הרכב מהסוכנות אצל הבעלים הראשון) . לאחרונה נגמרה תקופת ה"אחריות" של המערכת - ומאז איתוראן כל הזמן משגעים אותי שמקתבלים אצלהם אותות שיש בעיה במערכת וחייב לתקן את זה ומכיון שאין לי "ביטוח" של המערכת אצטרך לשלם על העבודה שנעשת (חלפים עליהם) . אז השאלה היא האם כדאי לגשת לתיקון כזה? מה העלות המשוערת? והאם כדאי בכלל להמשיך להיות לקוח באיתוראן? - אין דרישה מבחינת הפוליסת ביטוח אבל פשוט המשכתי עם זה בגלל שכבר הייה מותקן ברכב . יש לי גם סים שלהם ש…
הודעה אחרונה מאת XVSTI, -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 3,167 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- Camaro 92
- G. P. Magnus
- ברנד
- שביט
- borsood
- gpm11
- SlowRide
- פינדר
- 3n
- giacomo72
- עוזי ל