Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2006- איך לחסוך בדלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוריד משחק לטלפון שנקרה ecodriver, אומנם שם זה ידני אבל זה אותו עיקרון מבחינת כמה לוחצים על הדוושת גז ומתי לשחרר גז(כמו שרואים רמזור אדום או מחסום רכבת)

טיפ למשחק(וגם לחיים האמתיים עם רוצים לנסוע חסכוני), לא ללחוץ פול גז אף פעם

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טיפ נוסף שהוא גם בטיחותי: שמירת מרחק!, נניח אתה נוסע בפקק/תנועה עמוסה אל תתפתה להאיץ מהר כי הרכב שמלפניך לחץ טיפה יותר על הגז. בסופו של דבר אם התנועה עמוסה אז גם אתה וגם הוא תאלצו לבלום. אם אתה תאיץ מעט איטי ממנו גם תוכל לבלום בלימה חלשה יותר, גם מעט פחות דלק וגם תשחוק פחות את הבלמים.

לגבי מהירות שיוט: אני מציע לך לקרוא טיפה על נעילת ממיר מומנט של הגיר האוטומטי (TCC) ולהבין למה במהירויות גבוהות (90+) כדי להקפיד לשמור על לחיצה קבוע על הגז (כמה שפחות להרפות ולהאיץ).

דבר אחרון:תנסה ללמוד איך הרכב שלך מאיץ עם מינימום לחיצה על הגז. כדי להגיע למהירות 50-60 מרמזור לא חייבים ללחוץ "חזק" יחסית.

הודעה אחת החשובות שיש, מה שרוב הישראלים לא מבינים.
פורסם

יכול להיות שההילוך האחרון נכנס ב-80 קמ"ש, אני לא יודע אם במצב הזה 80 קמ"ש יותר חסכוני מהמהירות הנמוכה ביותר של הילוך קודם, זה תלוי בהרבה גורמים.

בכל אופן, כדי לשלב את ההילוך האחרון מוקדם יותר צריך לשמור על מהירות קבועה ולהרפות קצת מהגז. גיר אוטומטי כמובן.

ברכב ידני אפשר לשלב הילוך חמישי כבר ב60-70, כמובן תלוי ברכב.

פורסם
תתחיל נסיעה לאט ובמתינות, קח את הזמן, אף אחד לא רודף אחריך.

לגבי זה, כדאי להוסיף שבד-בבד עם הצורך להאיץ באופן מרוסן, צריך לשמור על קצב נסיעה סביר. לא רק כדי לא לשגע את שאר משתמשי הדרך, אלא כדי להגביר את הסיכוי "לקלוע" לגלים ירוקים, ולחסוך דלק שיתבזבז אחרת בסיבובי סרק. תזמון הרמזורים מבוסס על כך שאנו נוהגים במהירות סבירה, לא מזדחלים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני רק הערה: עד כמה שזה נשמע מוזר, דווקא כשמאיצים מעמידה למהירות נתונה, יותר חסכוני לעשות זאת במהירות, עם רגל בריאה על הגז. כמה בדיוק? it's complicated. לא עד הרצפה, אבל גם לא האצה בקצב שבלול.

כל השאר נכון.

חזיר דיזל

פורסם
אני רק הערה: עד כמה שזה נשמע מוזר, דווקא כשמאיצים מעמידה למהירות נתונה, יותר חסכוני לעשות זאת במהירות, עם רגל בריאה על הגז.

וזה מדוע?

פורסם

1. כדי להאיץ ממהירות X למהירות Y צריך להקנות לרכב תוספת נתונה של אנרגיה קינטית, בקירוב טוב ללא תלות בקצב ההאצה.

2. נצילות מנועי שריפה פנימית בד"כ עולה עם העומס - כך שבעומס גבוה המנוע ייצרוך פחות דלק לביצוע המשימה הנ"ל.

3. מה שקצת מקלקל פה את החגיגה היא תיבת התמסורת - תיבות שאינן ידניות ואין לנו שליטה על תזמון העברת ההילוכים בהן, יימשכו תחת עומס את העברת ההילוכים לסל"ד גבוה יותר, שזה לא טוב לנו. כך שנקודת האופטימום נמצאת אי שם באמצע בין מצב של ליטוף הדוושה לבין מצב של דוושה לרצפה.

חזיר דיזל

פורסם
1. מהירות שיוט- לכל רכב יש מהירות שיוט עם צריכת דלק אופטימלית- לרוב הרכבים איפשהו בין 80-120 קמ"ש.

2. כמה שפחות עצבנות על הגז- פחות להאיץ ולהאט כל הזמן, כמה שאשפר מהירות קבוע.

3. אם ניתן בקרת שיוט.

4. לפני רמזור להאט בהדרגה ואם ניתן להשתמש בתנופה של הרכב עם או בלי גז מתון עד לשימוש מתון בברקסים לעצירה סופית, אולי יש כאלה ששמים בניוטרל, אני נגד, יותר חשוב תגובה במידה וצריך.

שימוש בניוטרל לא חוסך דלק ברכב שאינו רכב אספנות כי בזמן בלימת מנוע מחשב ההזרקה לא מזרים דלק כלל למנוע. חוץ מזה, לשלב בהיוטרל בזמן נסיעה זה לא רק מסוכן, זה גם בניגוד לחוק.

פורסם

קורן לדעתי בתיאוריה זה נכון. בפועל הבעיה שהלחיצות על הגז לא תמיד אחידות שמנסים להאיץ חזק מעט מרפים מעט את הדוושה באופן אינסטקטיבי כדי לא ליסוע מהר מידי ואנשים "מפסידים אנרגיה" בגלל סוג של בלימת מנוע קלה שכמעט ולא מורגשת. דבר נוסף בהרבה רכבים אוטומטים (דגש על גיר 4 הילוכים) שהרכב "תקוע" על סלד גבוהה, הרפיה של הדוושה ולחיצה חוזרת (כמו שמעבירים הילוכים ברכב ידני) לעיתים גורמת לגיר להעלות הילוך.

פורסם (נערך)
הבעיה שהלחיצות על הגז לא תמיד אחידות שמנסים להאיץ חזק מעט מרפים מעט את הדוושה באופן אינסטקטיבי כדי לא ליסוע מהר מידי ואנשים "מפסידים אנרגיה".

נכון: אין ספק שתפעול לא-חלק או לחיצות לסירוגין על דוושת הדלק בזבזניות יותר מלחיצה רציפה: ברוב הרכבים, המצערת מתכוננת שלא להיסגר בבת אחת כשאנו עוזבים את הגז, ולכן כשאנו לוחצים לסירוגין הרכב עדיין צורך דלק גם ברגעים בהם אנו מרפים מהדוושה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

הרכב הזה יושב על כמעט 2800 סלד ב 100 קמש, הרבה, מה שלא עשיתי כשהיה לי תמיד הגעתי ל 1/9 , המנוע חלש, הרכב כבד, מזגן עוד יותר מכביד עליו, אין הרבה מה למסם פה לדעתי והיה לי את הרכב הזה שנה +.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם
הודעה אחת החשובות שיש, מה שרוב הישראלים לא מבינים.

זה אולי נכון, אבל בוא תנסה לשמור מרחק בפקק, ברגע שיש מרחק שבו רכב יכול להדחף, ידחפו 2 ביחד ואז תצטרך בפתאומיות ללחוץ על הברקס גם ככה.

פורסם
זה אולי נכון, אבל בוא תנסה לשמור מרחק בפקק, ברגע שיש מרחק שבו רכב יכול להדחף, ידחפו 2 ביחד ואז תצטרך בפתאומיות ללחוץ על הברקס גם ככה.
אם הוא לא יכנס לפניך הוא יכנס לפני זה שלפניך, ביג פאקינג דיל.
פורסם

אתה יכול להתווכח, אבל אפשר להדחף לפני אנשים שלוחצים גז ברקס בלי סוף.

ואם לא תלחץ ותצמד, ויעקפו אותך 20 רכבים בפקק, זה ישנה לך משהו ביום חוץ מעוד 3 דק?

• תוכן חדש...