Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני בשוק , עכשיו אני מבין למה בעליות קצת קשה למנוע לא ידעתי שלאיי 25 1.4 2016 יש גיר רציף גיליתי את זה באתר ICAR .

חחחחח אני בהלם ! ה 1.6 זה גיר רגיל .

הוא מאוד מאוד שקט ביחס לטויוטה יאריס , היאריס מרעישה כמו טרקטור ממש זוועה בגלל זה הייתי בשוק שזה גיר רציף .

לא הבנתי איך רכב עם מנוע 1.4 וגיר אוטומטי רגיל 4 הילוכים עושה צריכת דלק 14-16 ק"מ לליטר , בגלל זה ה 1.6 שותה דלק מנוע גדול יותר ותיבה 4 הילוכים רגילה

עריכה אחרונה על ידי Eli Pimpshtein
פורסם

מה שבטוח שהאיי 25 1.4 לא עגלה למרות שעל הנייר היא עושה 13 שניות למאה בוודאות היא לא עגלה היא מרגישה הרבה יותר מהירה זה לא איי 10 !!!!

חושב שכדאי לך לנהוג קצת על רכבים של 7 שניות ל 100 בשביל הפרופורציה או יחסי מין לדוגמא, זה חשוב.

8)

פורסם

הבחור כל פעם יושב ומחשב פה נתונים יבשים על ביצועים - והנה, דווקא הרכב שהיה לו עם נתוני הביצועים הכי טובים(הפאביה) הייתה גרוטאה מתה שלא זזה ובלתי נסבלת - כהוכחה לזה שזה ממש סובייקטיבי הנושא, ייתכן והנתונים היבשים אינם רלוונטים בהכרח אלא תחושת הנהיגה של פותח השרשור תהיה רלוונטית.

ולכן שאלות על נתוני תאוצה/ביצועים יבשים לא רלוונטים אלא רק נסיעת מבחן תוכל לקבוע מה יתאים לך - מכיוון שחברת ההשכרה כבר גם ככה מחליפה רכבים כמו גרביים(שוב, אני לא זוכר באיזה חברה מדובר - נשמע שמדובר בחברה שהייתי רוצה להשתמש בשירותיה, ללא ציניות - פשוט שירות מעולה) - אולי תבקש מהם מאזדה 2 לנסיעה של שעה-שעתיים לראות אם היא מתאימה לך? כבר נשמע פחות טירטור לכל הצדדים מאשר ההחלפות הבלתי פוסקות של הרכבים(אני ספרתי לפחות 4 רכבים בחודשיים לערך).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
קראתי תגובה של בעל רכב מאזדה 2 שיש לה השהייה בתחילת נסיעה זה נכון ? שהיא מתחילה לאט ואז נפתח המנוע במכה ? , אם זה ככה אני אוותר עליה

אני לא יודע על איזו השהייה מדובר, אני לא מרגיש זאת, אך אני חושב שתבדוק בנסיעת מבחן (יכול להיות שאתה מתבלבל עם מנועי טורבו?)

פורסם
ן (יכול להיות שאתה מתבלבל עם מנועי טורבו?)

אין השהייה במנועי טורבו של 1 או 1.2 או 1.4 ליטר וכן הלאה מודרניים חדשים, הטורבו בגודל אפונה גם ככה.

במיוחד אם יש תיבה מסוג DSG.

פורסם (נערך)
הבחור כל פעם יושב ומחשב פה נתונים יבשים על ביצועים - והנה, דווקא הרכב שהיה לו עם נתוני הביצועים הכי טובים(הפאביה) הייתה גרוטאה מתה שלא זזה ובלתי נסבלת - כהוכחה לזה שזה ממש סובייקטיבי הנושא, ייתכן והנתונים היבשים אינם רלוונטים בהכרח אלא תחושת הנהיגה של פותח השרשור תהיה רלוונטית.

ולכן שאלות על נתוני תאוצה/ביצועים יבשים לא רלוונטים אלא רק נסיעת מבחן תוכל לקבוע מה יתאים לך - מכיוון שחברת ההשכרה כבר גם ככה מחליפה רכבים כמו גרביים(שוב, אני לא זוכר באיזה חברה מדובר - נשמע שמדובר בחברה שהייתי רוצה להשתמש בשירותיה, ללא ציניות - פשוט שירות מעולה) - אולי תבקש מהם מאזדה 2 לנסיעה של שעה-שעתיים לראות אם היא מתאימה לך? כבר נשמע פחות טירטור לכל הצדדים מאשר ההחלפות הבלתי פוסקות של הרכבים(אני ספרתי לפחות 4 רכבים בחודשיים לערך).

ידעת שלאיי 25 1.4 2016 יש גיר רציף ? ממתי יונדאי שמה גירים רציפים למכוניות שלה ? 15 ק"מ לליטר רכב שב 2014 שתה דלק 8-10 ק"מ לליטר , מה שמשגע אותי למה הגיר הרציף מתקשה בעליות ? כל המכוניות עם הגיר הרציף שנסעתי עליהם עגלות בעליה אבל בנסיעה מישורית / עירונית הן הרבה יותר זריזות

מה יש ליצרני הרכב עם הגיר CVT הרציף ? יונדאי גיר רציף , טויוטה גיר רציף , מיצובישי גיר רציף , ניסן גיר רציף , הונדה גיר רציף

פורסם

גיר רציף בדרך כלל מכוייל לחיסכון בדלק.

אפשר לסחוט ביצועים מגיר רציף על ידי שימוש במנופים, שילוב למצב ספורט וכן הלאה , אבל בדרך כלל זה יבוא עם הרבה רעש.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
ידעת שלאיי 25 1.4 2016 יש גיר רציף ? ממתי יונדאי שמה גירים רציפים למכוניות שלה ? 15 ק"מ לליטר רכב שב 2014 שתה דלק 8-10 ק"מ לליטר , מה שמשגע אותי למה הגיר הרציף מתקשה בעליות ? כל המכוניות עם הגיר הרציף שנסעתי עליהם עגלות בעליה אבל בנסיעה מישורית / עירונית הן הרבה יותר זריזות

מה יש ליצרני הרכב עם הגיר CVT הרציף ? יונדאי גיר רציף , טויוטה גיר רציף , מיצובישי גיר רציף , ניסן גיר רציף , הונדה גיר רציף

ידעתי שיש לI25 עם מנוע 1.4 גיר רציף.

מה יש ליצרנים? הדרישה לגיר אוטומטי עולה ובמקביל הדרישות זיהום אוויר+מחירי הדלק עולים - יש יצרנים שבחרו להתמודד עם הבעיה דרך גיר רובוטי כפול מצמד(סטייל הפאביה,קליאו חלק מהיונדאי וכו' וכו') ויש כאלו שבחרו בגיר רציף - כן, יש חברות שעדיין עם תיבות הילוכים אוטומטיות פלנטריות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כניראה הרכבים שנסעת עליהם עם גיר רציף לא חזקות, למשל היאריס אן היונדאי עם מנוע 1.4 זה קשור למנוע שלהם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גיר רציף יוצר תחושה לא לינארית, הרעש לא מקביל לתחושת "הסחיבה" ולכן המסקנה הכמעט מתבקשת אצל הנהג היא שהאוטו לא סוחב ומתקשה לספק ביצועים נורמליים, לא ממש נכון. כמובן שברכב עם מנוע אנמי כמו ריו תחריף התחושה, אפשר להרגע, גם גיר נורמלי לא היה גורם לו לטפס כמו קטר בעליות. נסיעה במישור נראית קלילה ולא מאומצת ומגיעה מהעובדה שלא באמת צריך לאמץ את המנוע וגיר רציף בנסיעה לא לוחצת הוא דבר מאוד נינוח ונעים, בעלייה צריך ללחוץ כמובן והרעש המתלווה בצרוף העדר התגובה הנילווית בתחושת ההאצה הם שיוצרים את הניגוד החריף בהרגשה בין נסיעה במישור לנסיעה בעלייה, הבדל שבולט הרבה פחות בגיר פלנטרי או רובוטי..

פורסם (נערך)

יש בעיה לגיר CVT בעליות הוא נחנק כנראה שזאת המחלה שלו בנסיעה מישורית / עירונית הוא מגיב נהדר , ביונדאי עשו בידוד מעולה כי בטויוטה יאריס הרעש בלי נסבל החל מ 3000 סלד ביונדאי זה מתחיל ב 4500 סלד .

יש לחבר שלי בעבודה טויוטה פריוס פלוס וגם אצלו יש CVT והוא אמר לי שבעליות של ירושלים הרכב צורח !!! אני משתגע איך זה לא מחרפן אנשים ? ה CVT דווקא נמכר הרבה בארץ .

פורסם

למרות שאנחנו מדברים על עגלות מתות, לא יודע אם הזכירו את זה פה, רפרתי בתגובות, המזדה 2 היא הסופר מיני הכי קלה בקטגוריה, זה נתון מאוד משמעותי בהאצות.

פורסם
יש בעיה לגיר CVT בעליות הוא נחנק כנראה שזאת המחלה שלו בנסיעה מישורית / עירונית הוא מגיב נהדר , ביונדאי עשו בידוד מעולה כי בטויוטה יאריס הרעש בלי נסבל החל מ 3000 סלד ביונדאי זה מתחיל ב 4500 סלד .

יש לחבר שלי בעבודה טויוטה פריוס פלוס וגם אצלו יש CVT והוא אמר לי שבעליות של ירושלים הרכב צורח !!! אני משתגע איך זה לא מחרפן אנשים ? ה CVT דווקא נמכר הרבה בארץ .

איך הוא נחנק?

הוא שומר על סלד קבוע בהתאם לדוושת הגז.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...