Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סורי על השאלה הדבילית אבל אני מקבל תשובות סותרות.

מותר שהמסך יהיה דולק כשהמכשיר בזרוע ואני לא נוגע בו? מותר רק waze או כל דבר אחר?

פורסם

שמע, אם יעצרו אותך, ויהיה וואטסאפ על המסך כשהוא דולק - יהיה קשה לצאת מזה.

מנגד, אם אני מחייג מההגה האור בטלפון נדלק ונשאר דולק.

גם בניתוק נדלק אור.

כל עוד אין לך שם פייסבוק או וואטסאפ לא צריכה להיות בעיה.

קידודים לרכבי VAG בחינם ולכולם!

http://www.obd.co.il

:x-mas:

פורסם (נערך)

תקנה 28א - תצוגה הנראית לנהג

ברכב מנועי המצוי בנסיעה לא תופעל תצוגה הנראית ממושב הנהג, יותקן ברכב מנגנון לניתוקה בהיות הרכב בנסיעה ולא ינהג בו אדם אלא אם נותקה התצוגה כאמור.

נכון, רובכם מתייחסים לתקנה זו כאיסור שימוש במסכי מולטימדיה המראים סרטים, אך בהחלט ניתן להשית אותה גם על שימוש בנייד.

עריכה אחרונה על ידי kompy

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ברכב מנועי המצוי בנסיעה לא תופעל תצוגה הנראית ממושב הנהג, יותקן ברכב מנגנון לניתוקה בהיות הרכב בנסיעה ולא ינהג בו אדם אלא אם נותקה התצוגה כאמור.

נכון, רובכם מתייחסים לתקנה זו כאיסור שימוש במסכי מולטימדיה המראים סרטים, אך בחלט ניתן להשית אותה גם על שימוש בנייד.

מחזק בתור אחד שחטף זימון לבית משפט על החוק הזה.

מותר רק תוכנת ניווט.

פורסם
שמע, אם יעצרו אותך, ויהיה וואטסאפ על המסך כשהוא דולק - יהיה קשה לצאת מזה.

מנגד, אם אני מחייג מההגה האור בטלפון נדלק ונשאר דולק.

גם בניתוק נדלק אור.

כל עוד אין לך שם פייסבוק או וואטסאפ לא צריכה להיות בעיה.

לא "יהיה לו קשה לצאת מזה" אלא אסור.

אסור לצפות בסרטונים, זה בטוח.

נכון, וגם אסור שום דבר אחר למעט [בתגובה לציטוט הבא]

מותר -כך כראיה שימוש בWAZE לשם צורכי ניווט.

כמעט. אסור, חוץ מניווט.

כל זמן שלא נגעת - מותר.

לא. לא. ושוב לא.

נכון, רובכם מתייחסים לתקנה זו כאיסור שימוש במסכי מולטימדיה המראים סרטים, אך בחלט ניתן להשית אותה גם על שימוש בנייד.

בנוסף למה שאמר קומפי, יש החריגה (אני לא זוכר אם זה בחנ"א או בתקנות) למערכת ניווט.

טכנית, אסור שום תצוגה נראית למעט ניווט ותצוגה שמראה נתונים על הרכב, או על הנסיעה - קרי מהירות/סל"ד /טמפ' וכו' - לא זוכר את הניסוח המדויק.

לגבי וואטסאפ יש אפילו התייחסות ספציפית "לא ישלח או יקרא מסרונים".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא מדוייק שרק ניווט - אם יש לי מסך מולטימדיה שדלוק כל הזמן ונניח שהוא מציג אפליקציה של מוזיקה או שסתם יושב על מסך הבית ומוזיקה מתנגנת ברקע? או שמוצגת אפליקציית הטלפון בזמן שיחה? לומר שמותר רק ניווט זה קצת מוגזם ביחס למערכות שיש היום.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לא מדוייק שרק ניווט - אם יש לי מסך מולטימדיה שדלוק כל הזמן ונניח שהוא מציג אפליקציה של מוזיקה או שסתם יושב על מסך הבית ומוזיקה מתנגנת ברקע? או שמוצגת אפליקציית הטלפון בזמן שיחה? לומר שמותר רק ניווט זה קצת מוגזם ביחס למערכות שיש היום.

לא אומר שזה מותר.

יש היום רכבים שיכולים לנסוע לבד, ואם תתפס כשאתה עושה את זה עדיין תחטוף דו"ח. הזוי, נכון, אבל זה המצב.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תפעול מערכת קול מהמסך לא נכנס תחת ההגדרה "תפעול מערכות הרכב"?

להשתמש במסך לתפעול מערכות הרכב, כמו למשל להפעיל מזגן ברכב בו תפעול המזגן הוא דרך המסך - מותר.

פורסם
לא אומר שזה מותר.

יש היום רכבים שיכולים לנסוע לבד, ואם תתפס כשאתה עושה את זה עדיין תחטוף דו"ח. הזוי, נכון, אבל זה המצב.

לא זה לא המצב, זה שהחלטתם לקרוא תקנה שמישהו שם פה ולפרש אותה כמו רובוטים, זאת לא בעיה שלי :)

אף שוטר לא יעצור על דבר כזה, ההגיון אומר שבאמת יעצרו על וידאו ואם הוואטסאפ פתוח (בגלל שזו מכת מדינה). אם שוטר ינסה להתחכם, זה יגיע כנראה לשופט ואז או שהשופט גם מטומטם ומשם זה יגיע לאיזושהי תוכנית סטייל הצינור או שהשופט בסדר ואז הוא יזכה.

באופן כללי, תקנה דרקונית כזו נובעת מכך שיש המון אדיוטים שמתעסקים עם הוואטסאפ או רואים וידאו תוך כדי נהיגה (או משחקים, גם על זה יצא לי לשמוע), ההגיון הכי פשוט אומר שאם רוצים באמת לעצור תופעה כזו לגמריי אז במקום נניח לתת 3000 שקל קנס, יתנו נגיד משהו באמת רציני כמו שלילה ל 3 חודשים, ואז נראה את החכמולוגים ממשיכים לסמס. אבל המדינה חלמאית ובמקום לעבוד יעיל ולהכות איפה שבאמת צריך אז כותבים תקנה דרקונית כזו שגם משתמעת (בפועל) ל 10 פנים וגם לא באמת שווה את הנייר. הטמטום נמצא בכל הכיוונים, של פושעי הוואטסאפ אבל גם של המחוקק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...