Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היו על כך אינספור דיונים בפורום.

מה שענו לך נכון.

בפועל, אין שום בעיה לעשות את זה.

כל עוד אתה לוקח בחשבון שאם קורה אסון במהלך העבודה והרכב נופל עליך, או במהלך נסיעה תהיה תקלה בבלמים ותאונה, אתה תהיה האחראי לכך ויחפשו אותך.

ממליץ לך לא לעשות עבודה זו בתור דבר ראשון, אם אין לך ניסיון.

אישית התחלתי להתעסק בבלמים אחרי שנים של טיפולים אחרים.

תראה את מה שעשית למישהו מנוסה או למוסך.

אל תעבוד במזג אויר סוער.

שים לב לא להרגיז את השכנים עם רעש וליכלוך.

בהצלחה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בנוסף לכל ההערות הבטיחותיות (ואם אני מקשר את זה לפוסט נוסף שלך על כשלון בטסט),

צריך חשבונית / אישור ממוסך מורשה לתיקון הבעייה - להציג במכון הרישוי.

alfa 156 2.5.

פורסם

לא יודע אם יש בעיה חוקית בהחלפה,

אך זה בגדר כמו שאסור לשטוף היום רכבים בחניה פרטית, בגלל שהפיח במיוחד מהגלגלים שנשטף לרכוב נספג חלקו גדול לתוך האדמה וזה מהווה פגיעה לטווח ארוך אצל ירוקים. אז על ההחלפה אולי לא תקבל כנס, אבל מטעם הירוקים בהחלט כן.

מזל שלא ממש מסתובבים בשכונות

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"...בגלל שהפיח במיוחד מהגלגלים שנשטף לרכוב נספג חלקו גדול לתוך האדמה וזה מהווה פגיעה לטווח ארוך אצל ירוקים..." - מוכן להראות מקור לשטות הזו ?

פורסם
לא יודע אם יש בעיה חוקית בהחלפה,

אך זה בגדר כמו שאסור לשטוף היום רכבים בחניה פרטית, בגלל שהפיח במיוחד מהגלגלים שנשטף לרכוב נספג חלקו גדול לתוך האדמה וזה מהווה פגיעה לטווח ארוך אצל ירוקים. אז על ההחלפה אולי לא תקבל כנס, אבל מטעם הירוקים בהחלט כן.

מזל שלא ממש מסתובבים בשכונות

התקנות במסמך שקישרת אליו הן תקנות לשם חיסכון במים. אין שום קשר לזיהום, פיח רפידות, ושאר הדברים הירוקים שהמצאת.

יום טוב גם לך

פורסם
התקנות במסמך שקישרת אליו הן תקנות לשם חיסכון במים. אין שום קשר לזיהום, פיח רפידות, ושאר הדברים הירוקים שהמצאת.

האמת שאני גם לא מוצא שום תקנה מסודרת על כך, אך עדיין זכור לי משהו שמקשר זיהום אדמה ע"י שטיפת רכב בחנייה פרטית ללא ניקוז מסודר

פורסם

בסובארו - יצא לי להחליף לבדי רפידות קדמיות.

במיצובישי שכבר נמכרה - החלפתי נוזל בלמים עם משאבת וואקום, צלחות קדימה + רפידות, צלחות אחורה + רפידות

השתמשתי במפתחות מומנט, מכווצי קליפרים, בוקים, סדי עצירה - בקיצור כלים ייעודיים. ראיתי אינספור סרטונים ביוטיוב איך לבצע את העבודות הללו וביצעתי את כל הבדיקות טרם התחלתי נסיעה ברכב לפני שאני מוצא את עצמי ללא בלמים או ללא נוזל בלמים (ולכן ללא בלמים).

לאמר לך שנהניתי? - לא ממש.

לאמר לך שחסכתי ככה למעלה מאלף שקלים? כן - חסכתי.

לאמר לך שזה בהכרח היה חכם - לא, אם היה נשבר לי למשל פיטמת ניקוז באחד הקליפרים - הייתי תקוע והרכב היה חייב להגרר ואז לא הייתי חוסך דבר.

ובסופו של דבר התלכלכתי, התאמצתי וזה לקח לי לא מעט זמן ואם חס וחלילה משהו היה קורה - זה על הראש שלי או גרוע מכך - על גופתי המתה במלוא מובן המשפט.

כמו שאני רואה את זה היום - את החלקים, אני קונה בעצמי.

את הבדיקה של הבלמים - פירוק גלגל - התבוננות ברפידות, מדידות עובי צלחות - אני עושה בעצמי לפני טיפול ואז מחליט אם הרכב הולך למוסך זול ואני משגיח על העבודה ומספק את החלקים - חוסך על עבודה יקרה וחוסך על חלפים אבל משקיע בלא לשבור את הגב.

או שאני הולך למוסך מורשה כי הבלמים תקינים ואני לא הולך לספוג כאן הוצאה כבדה ומטפל רק במה שאני מתעקש לטפל בו במוסך מורשה.

זה עדיין מוזיל עלויות וזה גם חוקי ובטוח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ואם חלילה היה קורה משהו באשמת מוסך שלא ביצע עבודתו כראוי - זה היה גורם לך איכשהו להרגיש יותר טוב?

אישית אני מעדיף שנזק כזה או אחר יגרם על ידי מאשר על ידי גורם ששילמתי לו על עבודה.

גם ככה בישראל ימצאו את כל התירוצים למה הם לא אשמים ולא חסרים סיפורים כאלה בפורום.

• תוכן חדש...