Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נהגת ברכב הנ"ל בדרך שאינה עירונית בלא שפנסי החזית ופנסים אחוריים מאירים בניגוד לתקנה 97(ג) לתקנות התעבורה

6621 100 שח 2 נקודות

ועכשיו תגיד הלד הזה שהוא מדבר עליו זה פנסי חזית?

למיטב ידיעתי DRL לא מדליק את הפנסים האחוריים

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

stio במיוחד בשבילך - אתה ב-3% של האוכלוסיה :wink:.

ממצאי מחקר בנושא: הדלקת אורות בחורף עבור: עמותת אור ירוק

מתוך סקר שערכה חברת גיאוקרטוגרפיה בקרב 500 משיבים המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסיה הבוגרת בישראל, עולה כי:

• כ-7% מהנהגים בישראלים (כ-190,000 איש) אינם יודעים כי החוק בישראל מחייב כל רכב להדליק אורות בדרכים בינעירוניות בחורף.

• 1% ציינו כי אף רכב לא מחוייב על פי חוק להדליק אורות בחורף, ו-6% נוספים כי רק כלי רכב כבדים, תחבורה ציבורית או קטנועים ואופנועים מחוייבים להדליק אורות בחורף.

• נהגים מסטטוס סוציו-אקונומי נמוך (במונחים של השכלה והכנסה), וכן נהגים המשתייכים לציבור הדתי והחרדי בישראל, ציינו בשיעור גבוה יחסית כי החוק אינו מחייב את כל כלי הרכב להדליק אורות בחורף בדרכים בינעירוניות.

• לעומת זאת, 100% מהנהגים המתגוררים באזור השרון ציינו נכונה כי כל סוגי הרכבים מחוייבים בהדלקת אורות בחורף בדרכים בינעירוניות.

• למרות ש- 93% מהנהגים מודעים לחוק הדלקת האורות, הרי שרק 87% ממי שנוסעים בדרכים בינעירוניות טוענים כי הם מקפידים לשמור עליו

בקביעות. 10% (המהווים כ- 270,000 נהגים) טוענים כי לעיתים הם שוכחים להדליק אורות בחורף בדרכים בינעירוניות, ו-3% נוספים (כ-81,000 נהגים) מדליקים בהתאם לראות עיניהם.

מי שמעונין לחוות את המצגת המלאה בנוגע לתאורת DRL מטעם העמותה "הנפלאה" 'אור ירוק':

http://www.oryarok.org.il/webfiles/fck/orot_yom.pdf

פורסם

Stio,

ובדו"ח התנועה ירשמו דברי הנהג: "החוק מטופש"?

יש עוד הרבה חוקים שאני סבור שהם טפשיים ועדיין הם חוקים תקפים. בחרת דווקא בתקנה זו להפגין מרי אזרחי?

ועל כך נאמר dura lex sed lex

פורסם

סיכוי לקבל דו"ח על עברה זו זה כמו לקבל דו"ח על "אי איתות בעת העברת נתיב". בישביל 100 ש"ח דו"ח השוטר לא יצא מהמזגן ברכב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

על החוק הספציפי הזה אני לא רואה סיבה להפגין מרי אזרחי. אני נוסע עם אורות כל השנה כי ככה רואים אותי טוב יותר.

אבל כן, ציות עיוור לחוקים ללא הפעלת שיקול דעת עצמאי זה טימטום.

מי שמעונין לחוות את המצגת המלאה בנוגע לתאורת DRL מטעם העמותה "הנפלאה" 'אור ירוק':

http://www.oryarok.org.il/webfiles/fck/orot_yom.pdf

אתה קלטת שכתבו שם שבהדלקת אורות מופעל הדינאמו? הם לקחו במקרה מאמר משנות ה60 ותרגמו אותו בגוגל טרנסלייט?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני מסכים איתך וגם אני נוסע בלי להדליק אורות שלא לצורך, לא בגלל חיסכון (האפסית שהיא) אלה בגלל שהחוק הזה מטופש. מה שעכשיו יהיה הרבה בכבישים בגלל החוק שהרבה יסעו עם אורות גבוהות ביום ויסנוורו נהגים אחרים. יש לי חיישן אור ברכב והוא קובע מצויין מתי להדליק אורות ומתי לכבות.

שמח שאתה מסכים איתי :)

סוף סוף מישהו שחושב מחוץ לקופסה. לפעמים צריך להפעיל שיקול דעת.

Stio,

ובדו"ח התנועה ירשמו דברי הנהג: "החוק מטופש"?

יש עוד הרבה חוקים שאני סבור שהם טפשיים ועדיין הם חוקים תקפים. בחרת דווקא בתקנה זו להפגין מרי אזרחי?

ועל כך נאמר dura lex sed lex

מבחינתי כן, אשמח שיכתבו בדברי הנהג שהחוק מטופש במידה ואתפס ביום שמשי בצהריי היום על השטות הזאת.

על החוק הספציפי הזה אני לא רואה סיבה להפגין מרי אזרחי. אני נוסע עם אורות כל השנה כי ככה רואים אותי טוב יותר.

אבל כן, ציות עיוור לחוקים ללא הפעלת שיקול דעת עצמאי זה טימטום.

אתה קלטת שכתבו שם שבהדלקת אורות מופעל הדינאמו? הם לקחו במקרה מאמר משנות ה60 ותרגמו אותו בגוגל טרנסלייט?

התבלבלו, כתבו דינאמו במקום אלטרנטור.

אבל רוב המצגת שלהם נכונה: שריפת נורות מואצת, עלייה בצריכת הדלק וכ'.

פורסם

ציטטתי מהמצגת רק מה שרלוונטי בנוגע להדלקת אורות בחורף.

המצגת מתייחסת בעיקר ל-DRL ולכן קצת פחות רלוונטית לענין שריפת הנורות וצריכת הדלק מאחר וברוב המקרים מדובר בנורות LED שממעיטות מהנושאים האלו.

מעבר לכך, זה כאילו שאתה מתעלם מהנתון שם של המחקר האירופאי של הפחתת תאונות בין 3%-12% בשל הדלקת אורות ביום (ובסדר, אתה תטען מנגד שיותר מעונן שם, אז לך על הנתון הנמוך יותר).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שמפחיד אותי בכל העסק הזה שאיזה שר (עם קרוב משפחה שעוסק ביבוא זבל מסין) יזום הצעת חוק להתקנת DRL בכל רכב בעקבות המצגת הזאת.

פורסם

לפי המאפיינים של הקובץ הוא נוצר אי שם ביוני 2009. לא נראה לי שמה שאתה אומר עתיד לקרות. גם כך רכבים חדשים מגיעים לרוב עם DRL מהיצרן והשימוש בהם הולך ומתרחב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תשכח שכבר היתה הצעת חוק להתקנת חיישני חניה.

פורסם

לא שכחתי, פשוט לא הכרתי מראש :wink:

בכל אופן, כל עוד זה נותר בגדר הצעת חוק, זה לא מפריע. יש עוד כברת דרך עד שמחייבים את כלל הרכבים במוצר כזה או אחר.

פורסם
סיכוי לקבל דו"ח על עברה זו זה כמו לקבל דו"ח על "אי איתות בעת העברת נתיב". בישביל 100 ש"ח דו"ח השוטר לא יצא מהמזגן ברכב.

תיתפלא אבל יש הרבה שוטרים/ מתנדבים שעדיין מחפשים עבודה קלה ורושמים דוחות על אורות, אני לא מאשים אותם הם מקבלים תידרוך לפני יציאה למשמרת על מה לשים דגש באותו יום .

פורסם
מה שמפחיד אותי בכל העסק הזה שאיזה שר (עם קרוב משפחה שעוסק ביבוא זבל מסין) יזום הצעת חוק להתקנת DRL בכל רכב בעקבות המצגת הזאת.

עם כמה שאני ממש איתך נגד חוקים מטומטמים שמחייבים את כולם (כמו הפסים מחזירי האור), דווקא לגבי DRLים אני חולק עלייך. אני חושב שהם מוסיפים מספיק לראות שלך במהלך היום מספיק כדי שיחייבו בעלי מכוניות להתקין אותם. וזה עוד לפני שנכנסו לעובדה שזה יחסוך לי להדליק אורות כל פעם שאני מניע.

אממה, אני לא חושב שיש איזשהו סיכוי שיעבור חוק כזה אי פעם. כיום יש את החוק שאוסר עלייך להתקין כל מקור אור בחלקו החיצוני של הרכב, כדי שיוכלו להעביר חוק כזה הם יצטרכו לבטל או לשנות את החוק הנוכחי ולהתאים אותו למצב שבו אסור לך הכל חוץ מ-DRL, ואז הם יצטרכו לשבת ולחשוב מה כן נחשב ל-DRL ומה לא, ומה מסנוור ומה לא ולמה וכמה ואיך ו... ולמי יש כח לזה? במיוחד כשאפשר לדבר על מילקי והורדת מחירי הדירות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אין שום פסיקה בנדון בשני אתרים משפטיים מובילים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...