Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

Spire, הבעיה בחוקים כאלה היא שלמדינה יש רשות להתעסק לנו ברכוש פרטי עפ"י ראות עיניה. אתמול זה חיישני חניה, היום זה לדים ומחר זה מערכת ניטור gps. בטיחות זה נושא חשוב מאד אבל צריך לשים גבולות גם בעניין הזה. לא צריך להגיע למצב שהופכים את זה לנושא קדוש שמבטל הכל כמו שעושים עם הביטחון. בסוף יהיה מצב שהם יכולים לצאת בהצעת חוק שתחייב אותנו ללבוש רק בגדים זוהרים בשעות הערב או ביקור חודשי בדימונה שנספוג קרינה ונזהר, וזה יהיה לגיטימי בעיני האזרחים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה שמפחיד אותי בכל העסק הזה שאיזה שר (עם קרוב משפחה שעוסק ביבוא זבל מסין) יזום הצעת חוק להתקנת DRL בכל רכב בעקבות המצגת הזאת.

אם אני לא טועה זה אמור להיכנס לתקן האירופאי מתישהו, ומכיוון שהתקן בישראל מבוסס על האירופאי גם בישראל זה יחויב באותה שנה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין בעיה שזה יהיה שמחייב רכבים מיובאים חדשים כמו esp למשל, בתכלס זה אחלה דבר. הצרות מתחילות כשמחילים את זה על כל הרכבים שיש להם רישוי לכביש.

פורסם

מכיוון שזה יתחייב מהתקן האירופאי אני לא חושב שיעשו תקנות נפרדות לרכבים שהגיעו ללא DRL (כלומר תקנה רטרואקטיבית).

למרות שמבחינה טכנית אין כאן קושי גדול, יש הרבה עבודה על תקנות שמסדירות את הנושא ובדיקות איפה להתקין בכל רכב כדי שלא יסנוור.

הרבה יותר מדי עבודה על מעט מדי תוצאות (גם כספיות, כמה אתה יכול לגבות על דבר כזה? 150 שקל?)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הקושי לא טכני, זה מתבטא בלתת לגיטימציה למדינה להתעסק לך ברכוש.

פורסם

יש הרבה סיבות שהמדינה תתעסק לך ברכוש, מכשיר GPS כדי לגבות ממך כסף על נסיעה בשעות מסוימות הוא סיבה טובה יותר בעיני המדינה מאשר התקנת DRL.

אני לא רואה את ה-DRL נכנס כחובה לרכבים שהגיעו ללא המערכת מהיצרן.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

Stio, כנראה יש לך עיני נץ

אני גם רואה טוב מאוד, אבל אם אני מגניב מבט לרגע למראה ומנסה להבין את מצב הכביש מאחורי, הרבה יותר מהיר עבורי לזהות רכבים עם פנסים דלוקים בהשוואה לכבויים.

כשאני אומר מהיר, הכוונה היא להבדל של חצי שניה.

הדבר מחמיר כשאני חולף מתחת לגשר באיילון למשל, באור יום בקיץ. לאחר שכבר עברתי את הגשר ואני נמצא תחת השמש, קשה להבחין במכוניות שמוסתרות בצל הגשר, בעוד שהמכוניות עם הפנסים הדלוקים בולטות מיד לעין.

תזכור שסביבך יש נהגים עם ראיה פחות טובה, כאלו ששכחו את המשקפיים באותו יום, או סתם עבריינים, וגם אנשים מבוגרים עם זמן תגובה וזיהוי ויזואלי איטי משמעותית ממך.

אתה לא יודע מי רואה ומי לא רואה אותך.

במשך 4 שנים אני נוהג כך עם הטויוטה שלי, ועד כה החלפתי נורה אחת בעלות 50 ש"ח.

אם אני צריך לשלם עוד 100 ש"ח בשנה על דלק ובלאי של הרכב כדי להימנע מתאונה, זה משתלם יותר מכל הנחה בביטוח שאקבל...

תחשוב על זה במקום להנעל על הפרנציפ הזה.

ואני חושב בכלל שהחוק צריך להשתנות שאורות חייבים להיות דלוקים כל השנה. כך גם מקטינים את הסיכוי לשכוח אורות כבויים.

פורסם

לעניין דיון האורות אני באופן עקרוני עושה איחוד בין מצבים שלדעתי יש צורך באורות ומצבים שבהם החוק מחייב להדליק אורות (למתמטיקאים שבינינו) או שער OR לאלקטרונאים שבינינו או || למתכנתים שבינינו.

באופן מקוצר אם יש צורך באורות אני מדליק אורות, אם החוק מחייב להדליק אורות אני מדליק אורות, אם זה גם וגם אני מדליק אורות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
יש הרבה סיבות שהמדינה תתעסק לך ברכוש, מכשיר GPS כדי לגבות ממך כסף על נסיעה בשעות מסוימות הוא סיבה טובה יותר בעיני המדינה מאשר התקנת DRL.

אני לא רואה את ה-DRL נכנס כחובה לרכבים שהגיעו ללא המערכת מהיצרן.

סיבות לא חסר להם אבל כאזרחים אנחנו לא צריכים להצדיק אף אחת מהן.

פורסם

בוודאי שלא, נהפוך הוא, אנחנו צריכים להתנגד לזה.

אממה צריך לרכז את ההתנגדות בסיבות שיש סבירות גבוהה שינסו דרכן להצדיק את ההתעסקות בנו, ולא באלה שאין סיכוי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אגב הממשלה, עכשיו נזכרתי שיש דרך להתקין DRL גם למכוניות שאין להן. פשוט עושים שפנסי החזית ידלקו תמיד. ככה עשו בקיה ספורטאז' אורבן שמגיעה במקור בלי פנסי הLED של הגרסאות הבכירות. ברגע שמניעים, הפנסים נדלקים ישר. (לסקפטיים - מדובר על אותן נורות ואותה עוצמת תאורה כמו באורות המעבר, נבדק)

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מוכר. עשו את הקומבינה הזאת גם באופל אסטרה שהיתה בבעלותי ולפני זה היתה שייכת לזקנה ששכחה להדליק אורות כל הזמן.

רוצים שניסע עם אורות? תחוקקו חוק שצריך להדליק ומי שיעבור עליו ישלם קנס. אל תאנסו לנו את המכוניות עם קומבינות בחשמל.

• תוכן חדש...