Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משרד התחבורה בוחן תקנה שתאפשר שימוש בתאורת ה-LED שבפנס

במכוניות שיובאו ארצה משנת 2012 ואילך מותקנת מערכת DRL המשמשים כתאורת יום גם כאשר פנסי הרכב כבויים. המשרד בוחן שינוי חקיקה שיאפשר שימוש בתאורה זו במקום התאורה הראשית במהלך שעות היום בחורף.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3644701,00.html

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה זמן ייקח עד שהם יעלו על זה שה-DRL לא מדליק אורות מאחור והתקנה לא תעבור?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קראתי, והבנתי את זה, התכוונתי כמה זמן ייקח עד שהפקיד הרלוונטי במשרד התחבורה יקום ויאמר "אבל זה לא מדליק את האורות האחוריים! וטו!" (לדעתי אגב הוא צודק, אם כבר פנסים כדי שיראו אותך ביום, למה רק קדמיים?)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חפש קצת חומר על הנושא. מתברר כי יש בעייתיות בהדלקת הפנסים האחוריים, כיון שהם גורמים להפחתת בולטות פנסי הבלימה. מתברר שיש לא מעט הגיון בכל הסיפור.

בכל מקרה - אני מניח שה-DRL לא יחליף את הפנסים ה"רגילים ב"זמן תאורה", כלומר כאשר מזג האויר באמת מזופת תשאר חובה להדליק פנסי חזית ואחוריים בלי קשר ל-DRL.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם נעזוב את החוק המטופש והחלמאי הזה, גם אני לא מבין למה DRL מיוצר רק לפנסים הקדמיים. יש לא מעט סיטואציות שדווקא אורות אחוריים יעזרו ויהיו הרבה יותר שימושיים מתאורה קדמית חסרת כל אפקטיביות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מתברר כי יש בעייתיות בהדלקת הפנסים האחוריים, כיון שהם גורמים להפחתת בולטות פנסי הבלימה.

דווקא להבנתי הבעיה צומצמה לאור (תרתי משמע) תאורת הבלם המרכזית שהפכה חובה ברכבים.

ואם כבר בענייני רגולציה אירופאית, אולי זה הזמן ליצור תקן לתאורת DRL אחורית ייעודית.

פורסם

אני מסכים עם איתמר ותם, התאורה האחורית לא פחות חשובה.

ואין בעיה עם התאורה של הבלימה (למעט באמריקאיות) כי זה מנורות אחרות.

ובכל מקרה יש את פנס הבלימה המרכזי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

צריך להריץ חיפוש בפורום, בכל שנה נפתח דיון דומה ובאחד הקודמים הבאתי מאמרים מקוריים, כולל מאמר מסכם מאוסטרליה (שבה תנאי תאורה דומים לשלנו) אשר תומך ב-DRL אבל מסביר גם את חסרונות התאורה האחורית ביום. גם האינטואיציה שלי היא שצריך להדליק את האורות האחוריים, אבל כנראה שהמחקרים הראו משהו אחר.

לגבי פנס הבלימה העליון - חשבתי שהוא הקדים את ה-DRL (הפך חובה באמצע שנות ה-90), אבל חיפוש קצר בויקיפדיה העלה שהיו מדינות שחייבו הדלקת אורות כבר ב-1977 (שודיה), וה-DRL המודרני בגלגוליו המוקדמים הופיע בסביבות 1990. מעניין שבמאמר בויקיפדיה מצטטים רק מאמר אמריקאי שלא תמך ביעילות ה-DRL במניעת תאונות, ולא את גוף הידע האירופי הנכבד התומך במערכת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משרד התחבורה נותן תשןובה חד משמעית, כל עוד לא שינו את החוק, DRL אינו מספק אותם.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3644701,00.html

ממשרד התחבורה נמסר: "תאורת DRL אינה מחליפה את פנסי החזית ויש להדליק גם אורות דרך לפי תקנה 97 (ג). הפנסים האחוריים אינם פועלים כאשר אורות DRL דלוקים- וזאת בניגוד לתקנה. יחד עם זאת משרד התחבורה מצוי כיום בהליכי חקיקה לשינוי התקנה, אשר תאפשר שימוש בתאורת DRL בחורף, במקום התאורה הראשית".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חוק מטופש.

בכל אופן אני בעד לפתח את החוק המטופש עוד (אם כבר אז עד הסוף), ולחוקק תקנה שתחייב את מע"צ להדליק את תאורת הרחוב בכבישים הבין עירוניים בחודשי החורף - סתם כדי שנוכל לראות טוב יותר את הכביש ולאן אנו נוסעים.

פורסם

החוק לא מטופש, החוק פשוט לא עומד בקצב של התקדמות הטכנולוגיה, זה כמו שבהתחלה, רכבי VAG עם אור ערפל עוקב פניה היו מקבלים דו"ח על הדלקת אורות ערפל (היו פה בפורום לפחות שני שרשורים על מקרה כזה).

משרד התחבורה יעדכן את התקנה להתאמה לטכנולוגיית ה DRL ו"יסגור את הפינה" הזו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
חוק מטופש.

בכל אופן אני בעד לפתח את החוק המטופש עוד (אם כבר אז עד הסוף), ולחוקק תקנה שתחייב את מע"צ להדליק את תאורת הרחוב בכבישים הבין עירוניים בחודשי החורף - סתם כדי שנוכל לראות טוב יותר את הכביש ולאן אנו נוסעים.

קודם כל - רעיון בכלל לא רע לכשעצמו.

עם זאת - הידעת שהסיבה העיקרית להפעלת תאורת כבישים היא למניעת קשיי הסתגלות העין במעברים בין חושך לאור, בעיה שלא קיימת, למעשה, במזג אויר מעונן.

פורסם

חוק מטופש באבו-אביה. ומה קורה אם יש יום סגרירי ויורד גשם שלא בין ה 1.11 ועד 31.3? ביום כזה לא צריך להדליק אורות? זה באמת אחד החוקים המטופשים.

זה גם מטופש שצריך להדליק אורות במקום להשאיר את ה DRL. ה DRL יעיל מאוד, גם ביום שימשי וגם ביום מעונן, בעוד דווקא הדלקת אורות פחות אפקטיבית. טוב שהתעוררו שם במשרד התחבורה אחרי שכבר לפחות 5 שנים מגיעים לארץ רכבים עם DRL. :roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, בחוק יש דבר שנקרא "זמן תאורה". המקרים הבאים ייחשבו לזמן תאורה:

1. שעות החשיכה
  2. טווח התאריכים שבין 1/11 לבין 31/3 - עבור רכב פרטי מחוץ לעיר בלבד ועבור רכב ציבורי ומשאיות בכל דרך.
  3. כאשר תנאי מזג האוויר קשים והראות לקויה
  4. בעת נסיעה במנהרה

מכך ניתן ללמוד שיום סגרירי נחשב לזמן תאורה, גם אם אינו עונה על התנאים שבסעיף 2.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...