Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה לא להדליק תמיד אורות?

בגולף שלי (2011) אין חיישנים.

המתג תמיד במצב on והאורות כבים עם הוצאת המפתח.

אין צורך לעשות כל פעולה יזומה.

אצל בת זוגי ביאריס, הוצאת המפתח לא מכבה את האורות ובמקום נשמע צפצוף שמזכיר לה לכבות את האורות.

במצב כזה, בפעם הבאה שהיא תכנס לרכב האורות יהיו כבויים והיא תצטרך לזכור להדליקם.

אם במקום הצפצוף האורות היו כבים עם הוצאת המפתח, המצב היה עדיף - אף פעם לא שוכחים להדליק אורות.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Using Tapatalk

פורסם

בהרבה מכוניות יש עמעום תאורת צג מידע/מחשב דרך המקביל להדלקת אורות.

זה כדי שלא יציקו לנהג עם תאורה חזקה בחושך.

יוצא מצב שבאור יום, אחרי שמדליקים אורות לא רואים כלום בתצוגות האלו בגלל שהתאורה נחלשת.

זו סיבה למה לא להדליק תמיד אורות, רלוונטי רק למכוניות עם תצוגות הנ"ל.

פורסם

תמוה שיצרני הרכב לא חשבו על זה, אבל לא בכל הרכבים ניתן לעמעם את תאורת לוח השעונים לדוג'.

בינתיים, נתקלתי רק ברכב אחד שמאפשר את העמעום הזה.

פורסם
בהרבה מכוניות יש עמעום תאורת צג מידע/מחשב דרך המקביל להדלקת אורות.

זה כדי שלא יציקו לנהג עם תאורה חזקה בחושך.

יוצא מצב שבאור יום, אחרי שמדליקים אורות לא רואים כלום בתצוגות האלו בגלל שהתאורה נחלשת.

זו סיבה למה לא להדליק תמיד אורות, רלוונטי רק למכוניות עם תצוגות הנ"ל.

אצלי בALERO זה בדיוק ככה, כאשר האורות דלוקים המד קילומטרז מעומעם.. לא שאני צריך אותו מול הענים כל היום ,אבל זה שורט שלא רואים אותו בכלל וכל פעם שאני מביט בלוח שעונים אני רואה גוש שחור ריק. בא לי לנסוע בלי אורות.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

בגולף שלי (2011) אין חיישנים.

המתג תמיד במצב on והאורות כבים עם הוצאת המפתח.

אין צורך לעשות כל פעולה יזומה.

אצל בת זוגי ביאריס, הוצאת המפתח לא מכבה את האורות ובמקום נשמע צפצוף שמזכיר לה לכבות את האורות.

במצב כזה, בפעם הבאה שהיא תכנס לרכב האורות יהיו כבויים והיא תצטרך לזכור להדליקם.

אם במקום הצפצוף האורות היו כבים עם הוצאת המפתח, המצב היה עדיף - אף פעם לא שוכחים להדליק אורות.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

בגלל הסיבות שהסבירו וגם כי יש אנשים (כמוני) עם מנורות מתקדמות מאוד אך עם אורך חיים של 200-250 שעות לכל היותר ועבורי? כל שעת עבודה לחינם זה עולה כסף אחר כך ומוות מהיר שלהן.

יש לי DRL מעולים וגם אני נוהג על אוטומט. כשצריך זה נדלק וכשלא צריך? לא נדלק.

אגב, ביונדאי טוסון גם כן, ניתן לכוון את עוצמת התאורה של כלל המתגים והפאנל שליטה + לוח מחוונים גם כן למקסימום גם בזמן תאורה או DRL.

פיצ'ר נחמד לארצות שטופות שמש ובימים מאוד בהירים למשל.

פורסם

בהרבה מכוניות ניתן לכוון את התאורה בלוח שעונים ובצגים, כשאתה מכוון למקסימום זה בסדר באור יום עם אורות דלוקים אבל חזק מידי בחושך, ולא סביר לכוון כל יום פעמיים.

פורסם

בקורולה יש עמעום צג מולטימדיה בהדלקת אורות. אפשר לכבות את זה, אבל אז היא מתחילה לסנוור בחושך, ואז צריך להפעיל את זה בחזרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

החוק עודכן ב2016 ולשון החוק היא שמקדימה ניתן להדליק תאורת יום או פנסי חזית, אבל גם מאחור נדרשת תאורה... מאחר והפנסים מאחור ומלפנים נדלקים יחד, לא ברור מה רצה המחוקק לומר פה.

מה שברור, שהמחוקק בישראל הוא כרגיל ראש קטן. הרבה רכבים מגיעים עם תאורת DRL אוטומטית, היא נראית מצויין, עזבו אותנו כבר בשקט ותפסיקו לחפש איפה אפשר לדחוף עוד דו"חות תנועה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אין ספק שמוטב היה אילו התירו שימוש באורות הייעודיים (DRL) בזמן תאורה.

במצב של ראות טובה, הדלקת האורות האחוריים אינה מוסיפה לנראות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ומפריעה לנראות של אורות הבלימה.

בכלל, החוק הזה הועתק מארצות חשוכות כמו אירופה עם ימי חורף חשוכים וקודרים, בניגוד לארצנו החמימה שרוב החורף השמש זורחת (צאו החוצה לרגע). בכל מקרה גם שם הבינו מזמן שתאורת DRL מספיקה, אבל כאן עדיין לא מבינים את זה, או לא רוצים להבין.

פורסם (נערך)

ההפרעה לניראות של אורות הבלימה הוכחה מחקרית כזעומה.1

בהחלט מוטב שהאורות האחוריים לא ידלקו, אבל עדיף אורות מעבר (שמדליקים את האור האחורי) על פני נסיעה ללא אורות כלל.

הממצאים המחקריים אינם מוגבלים רק לארצות צפון אירופיות. היו מחקרים בארצות שניחנו במזג אוויר בהיר וקייצי כמו קליפורניה, אוסטרליה, ספרד ואחרות. ישנה במחקרים אפילו התייחסות לנתונים כלשהם מישראל.1

כמו כן, היו מחקרים שבדקו את הדלקת האורות ביום כנגד עוצמת האור הסביבתי, ומצאו תרומה (גם אם קטנה) לנראות בהדלקת אורות יום גם בעוצמת אור כמו זו שאנו מורגלים לקבל כאן.2 מסתבר שאורות המעבר אמנם כמעט ולא נראים מן החזית באור יום חזק, אך במבט בהיסט (ולו היסט קטן) מימין הם תורמים לניראות.

1
Michael Paine,
A Review of Daytime Running Lights
(NRMA Motoring & Services: Syndey, 2003), pp. 9ff,

2
Paine, pp. 14; Baker, C. C. Kirkpatrick,
et al.,
A Study of Daytime Runnings Lights Design Factors. Final Report
. (Report number DOT/HS 807 193; Washington D. C.: Department of Transportation, 1987), pp. 41 ff.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה בטח אמור להספיק, כי זה תואם את לשון החוק.

אפשר תמונה, בשביל הסקרנות?

• תוכן חדש...