Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם מישהו יכול לצטט כאן את לשון החוק העדכנית?

או לתת קישור אליו?

נהגת ברכב הנ"ל בדרך שאינה עירונית בלא שפנסי החזית ופנסים אחוריים מאירים בניגוד לתקנה 97(ג) לתקנות התעבורה

6621 100 שח 2 נקודות

ועכשיו תגיד הלד הזה שהוא מדבר עליו זה פנסי חזית?

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נהגת ברכב הנ"ל בדרך שאינה עירונית בלא שפנסי החזית ופנסים אחוריים מאירים בניגוד לתקנה 97(ג) לתקנות התעבורה

6621 100 שח 2 נקודות

כן זה מוגדר כפנסי חזית לתאורה ביום.

פורסם

בכל הרכבים עם פנסי DRL יש מצב AUTO במתג האורות וזה בעצם המצב שאתה צריך להשאיר את המתג וזו מערכת מאוד חכמה היא יודעת להדליק את הפנסים הראשיים מתי שיש גשם למשל מתי שמעונן שאתה נכנס למנהרה היא קובעת בעצם מתי צריך להדליק את הפנסים הראשיים בדרך לפי חיישן שנמצא בשמשה הקדמית ליד המראה האמצעית.

באמת? קניתי פיאט 500 עם DRL לא מזמן, מה שאתה אומר בעצם זה שיש לי חיישן אורות באוטו? לא צריך להדליק אורות בעצמי בחושך? נשמע לי מוזר שפעם ראשונה אני שומע על דבר כזה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
בכל הרכבים עם פנסי DRL יש מצב AUTO במתג האורות.

לא נכון. יש מכוניות עם DRL ופנסים ידניים. כמו בפיאט 500 מהתגובה למעלה.

חיישן אורות (שבדרך כלל מגיע ביחד עם חיישן מגבים) זה משהו אחר שלא קשור בכלל ל-DRL.

אגב, היום כל אוטו חדש מגיע עם מערכת DRL. (מישהו יודע בדיוק כמה זמן זה כבר ככה? שנה/שנתיים?)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

6621 100 שח 2 נקודות

לשים לב שבDRL אין תאורה האחורית ולפי החוק חובה.

פורסם
^ מה שהוא אמר.

הרי החוק אכן מתייחס לתאורת חזית ואחור. למיטב ידיעתי ה-DRL אינו מדליק תאורה אחורית.

ביום אין צורך בתאורה אחורית אתה שמעת פעם על שוטר שעצר מישהוא ביום שהאורות האחוריים לא עבדו נו באמת.

פורסם

זה לא בדיוק סיכום לנושא. זה יותר חוות דעתך האישית.

אם יש ברשותך אסמכתא רשמית מטעם המשטרה או משרד התחבורה לענין זה - זה יהווה סיכום.

* אגב, 'אסכם', 'אומר' ו-'אמשיך'.

פורסם

אני אסכם ואומר שהחוק מחייב להדליק את פנסי החזית והפנסים האחוריים כמצויין בתקנה 97 כפי שהובאה כאן.

ההגדרה של פנסי החזית נמצאת בסעיף 334 כפי שאף היא הובאה כאן.

למרות שהשרשור ישן שתי התקנות עדיין בתוקף וכדאי לפעול עלפיהם.

אם יש שינוי עדכני כלשהו במדיניות אכיפה כדאי למצוא אסמכתא לנושא להדפיס ולשים בתא כפפות, כמובן שזה רלוונטי למי שיש DRL ומתקשה להדליק אורות.

פורסם (נערך)

הנה, התאריך המעצבן שוב הגיע ואיתו החוק הכי מטופש שקיים (למרות שאני מבין למה חוקקו אותו).

אז גם השנה (זו השנה העשירית) כפתור האורות שלי בכבישים הבין עירוניים יישאר על האפס, בדיוק כמו בחודשי הקיץ. אפעיל אורות ביום בכל סוגי הכבישים רק במקרים הבאים:

1. גשם, שלג, ערפל, אובך או עננות כבדה.

2. שעת בוקר מוקדמת בה השמש עוד לא הספיקה לעלות כמו שצריך- נאמר מהזריחה עד 8:00 בבוקר.

בכל שאר המקרים אמשיך לחסוך כסף (ולא מעניין אותי כמה זה בדיוק), אמשיך לנסוע על הנורות המקוריות ברכב כבר מעל 6 שנים, ואפנה את הדלק להישרף במקום לטובת האלטרנטור, לטובת המנוע.

ולמען הסר ספק עבור החדשים, אכתוב שאני 10.5 שנים על הכביש בלי דו"ח אחד, ובלי שום שריטה אחת לכל המכוניות בהן נהגתי עד היום (טפו טפו טפו).

ולא, שום תאונה לא קרתה בגלל שבשעה 12:30 בצהריים ביום שמשי בינואר נסעתי בלי אורות בכביש עם 2 נתיבים לכל כיוון ובטון באמצע.

לשוטרי התנועה הייתי ממליץ להפעיל שיקול דעת, ולא לתת לאזרחים דו"ח על אי הדלקת אורות במזג אוויר נאה לחלוטין באמצע היום. אנא התרכזו בעבירות באמת מסוכנות, כמו שכרות, טלפון ופס לבן.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

אני מסכים איתך וגם אני נוסע בלי להדליק אורות שלא לצורך, לא בגלל חיסכון (האפסית שהיא) אלה בגלל שהחוק הזה מטופש. מה שעכשיו יהיה הרבה בכבישים בגלל החוק שהרבה יסעו עם אורות גבוהות ביום ויסנוורו נהגים אחרים. יש לי חיישן אור ברכב והוא קובע מצויין מתי להדליק אורות ומתי לכבות.

• תוכן חדש...