רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,589 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
https://bizzness.net/בקרוב-תוכלו-לתדלק-גם-במתנול/ מתנול – התחליף הטבעי לנפט המעורב בבנזין יוצע לכל כלי הרכב בישראל ובכל תחנות הדלק ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, אישרה את צו הפעלת רכב העוסק בהפעלת רכב מנועי בבנזין. לפי הצו, שהגיש משרד האנרגיה, ניתן יהיה להשתמש בדלק המכיל תערובת של 85% בנזין ו-15% מתנול המשמש תחליף דלקים. בהתאם לצו, מכירת הדלק תעשה לאחר סימון בולט של משאבת התדלוק כך שרק מי שמעוניין בכך יעשה בו שימוש. מנהל מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה, חן בר יוסף, הציג את הצו ואמר כי מטרתו לגוון את היצע הדלק לצרכן הישראלי, שמורכב היום בעיקר מבנזין וסולר. לדבריו, המטרה היא לאפשר להשתמש בבנזין שמופק גם מתחליפי נפט, שאחד מהם הוא מתנול המופק מגז טבעי, כ…
הודעה אחרונה מאת arco1, -
-
- 1 תגובות
- 876 צפיות
ערב טוב, אולי מפה תבוא הישועה, אני מחפש בנרות כבר מעל לשבוע, יש לי rzr 1000. 4 מקומות, אני מחפש סגירת חורף, חלונות לכלי, אין בארץ, אין באיביי, אין באמזון, לא באתרים בחול, פשוט אין. מישהו יכול לספר לי מאיפה אני משיג חלחנות שכאלה או לחילופין אני מוכן לשלם למישהו שיעשה לי שבלונה או מוצר מוגמר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אז אחרי שהעבר שוב נתקעתי מאחורי רכב שנסע לאט והיה לי דז'ה וו, חשבתי שאולי גם לכם זה קורה, והחלטתי להרחיב טיפה את היריעה. השאלה: איזה רכב אתם הכי רוצים/לא רוצים להיות מלפניו, מאחוריו ומצדדיו. אני אתחיל: מאחוריו: הדז'ה וו היה עם קיה נירו, בכל פעם שאני אחרי אחת כזו היא פשוט לא זזה... מלפניו: מזראטי ולא משנה מאיזה סוג. לראות את הקילשון במראה האחורית זה פשוט כיף. מצד ימין: מני קופר, כי תמיד אני מנסה לנחש לפי הנהג/ת האם מקדימה תבצבץ לה האות S ואני אף פעם לא מצליח. מצד שמאל: T-MAX, כי אם יש אחד לידך סביר שזה הדבר האחרון שתראה.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מה זה אומר? זה יותר טוב מאוטומט או פחות טוב? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
בעקבות שירושים רבים בנושא החלטתי שצריך לעשות קצת סדר בבלאגן. באופן אישי אני יודע שהDSG 6 אמין ומעולם לא שמעתי על בעיה מיוחדת איתו, למען האמת ישנם רכבים שעברו את ה180K ק"מ על הגיר הנ"ל ולא מדווחים על בעיות. לעומת זאת אני לא חושב שפגשתי DSG 7 אחד שלא עבר החלפת מצמדים. לכן לדעתי יהיה מועיל אם כל אחד יענה בצורה הבאה: סוג רכב (כולל מנוע): שנה: סוג הגיר: במידה והייתה תקלה בגיר מה התקלה: באיזה ק"מ אירעה התקלה: מה הוחלף: מה הק"מ הנוכחי: האם מאז היו בעיות נוספות: אני אתחיל: סוג רכב (כולל מנוע): אאודי A3 2.0T TFSI שנה: 2007 סוג הגיר: DSG6 במידה והייתה תקלה בגיר מה התקלה: לא הייתה באיזה ק"מ אירעה התקלה: ---- מה הוחלף: ---- מה הק"מ הנוכחי: 720…
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפני כמה ימים שמתי לב ששמו מצלמות אבטחה בכניסה לכבישים מהירים שאני עובר בהם - כמו 6, 9, 531. לא מצלמות מהירות/טלפון, אלא מצלמות אבטחה של ממש, כמו בתמונה המצורפת. בכביש 6 - אפשר להסביר את זה בתור חלק ממנגנון גביה, אבל למה בשאר הכבישים? יכול להיות שרוצים להכניס אגרה לפי נסועה? איתור עברייני תנועה בדרך כלשהי? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
חוקי חנייה
מאת רון18- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי בבניין מתחם עם כמה חניות בודדות אשר משמש חנייה לתושבי הבניין בלבד(לא פרטית רשום בטאבו , אלא חנייה רגילה לתושבי הבניין) יש בן אדם שגר בבניין סמוך אלינו , שאוהב לתפוס לנו את החניה במתחם של הבניין ואף להעמיד שם את הרכב לכמה ימים. הקטע הוא שיש לו חניית נכים שמורה ברחוב עצמו , והחניה שלו עומדת ריקה בזמן שהוא מחנה אצלנו. לא יודע מי זה הבן אדם הזה , האם יש משהו לעשות בנידון? לפי החוק מותר לו לעשות את זה,פנייה לפיקוח העירוני תעזור?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
עזרה בזיהוי כבל (היה מנותק וחיברתי אותו) נמצא מתחת לשטיח של הנוסע מקדימה. מישהו יודע למה הוא שייך? והאם הוא צריך להיות מחובר?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בדקתי את צריכת הדלק דרך המערכת ברכב וזה נתן 11 קמ לליטר בממוצע. התאכזבתי כי אמרו שזה חוסך הרבה יותר
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה התחדשתי בגרנד קופה חדשה, שרשור התרשמות מפורט בהמשך. בינתיים שמתי לב שהמערכת (R-LINK 2) לא תומכת בקבצים עם שם בעברית? חיברתי SD עם שירים בעברית וכל האותיות מופיעות בג'יבריש כזה. יש כאן בעלי גרנד קופה שיכולים לאמת את זה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת xp101, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי פג'ו 208 2016, חדש אצלי ונראה כמעט חדש. אני מחפש פתרון נשיאה לאופניים (לזוג אחד) שישמור בין השאר גם על הרכב. מתקן לחלון האחורי כמו שהשתמשתי בו עד עכשיו לא בא בחשבון (יש לי SARIS BONES 2) וגגון מכוער, לא נוח ומרעיש + מעלה את צריכת הדלק. מה שמביא אותי ללשקול התקנה של וו גרירה (ישמש אך ורק למנשא אופניים). אני מעדיף נשלף אבל העלויות במקום היחיד שאמרו לי שיש כזה הן מטורפות (מעל 3000 ש"ח). לגבי קבוע, מה שמטריד אותי זה האסטטיקה, נוחות (חניה, רוורסים, להתקע בוו עם הרגל) ובטיחות (במקרה של מכה חזקה מאחור). אשמח לשמוע דעות בנושא (קבוע מול נשלף לשימוש הנ"ל)...
הודעה אחרונה מאת galbh, -
הזמנתי לפני שבוע Skoda Octavia 2019 Exclusive Premium TSI 2.0 והמוכר אמר לי "זה נראה בדיוק כמו דמם 2018", יש למישהו יותר פרטים? תמונות, מה השתנה בין דגם 2018-2019 או כל מידע... הרגשתי במועד הקניה שלמוכר פשוט לא היה כוח ובאינטרנט לא מצאתי כלום.
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 14 תגובות
- 5 אלף צפיות
זה יצא קצת מצחיק, אבל אחד-אחרי-השני, התפרסמו במגזין שלנו מבחנים לגרסאות שמהוות את שני הקיצונים של אאודי A3. הפעם זו גרסת ה-e-tron פלאג אין הייבריד.
הודעה אחרונה מאת kramerica, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי המצבר שלי גסס והלכתי למוסך שלי להחליף, הביא לי מצבר מסוג magnum השחור, המחיר 570 שקל, הרכב מסוג לנסר 2010 1.8 עבדו עלי במחיר? איך המצבר?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אז ככה אתמול בערב ישבתי אצל חברים שגרים בקיבוץ צמוד לשלי ולקחתי לאבא שלי את האוטו (סוברו פורסטר 201 את הדרך עשיתי דרך השטח כי זה קצר הרבה יותר בזמן שהייתי אצל החבר ירד גשם רציני ובדרך חזרה היו מספר שלוליות אך היית אחת די עמוקה (40-50 סמ) שלא הערכתי את העומק שלה מספיק עד לרגע הכניסה למים השלולית היית קצרה (3 מטר בערך) ועברתי אותה די מהר (כ10 שניות בערך אפילו פחות) ברגע הכניסה למים היה שטיפה קטנה לאוטו בגלל ההשפרצה לא היית בעיה באוטו לא בזמן המעבר ולא אחרי המעבר שטפתי את הרכב (כן כן ב5 בבוקר) כדי שלא יהיה ראיות ירדתי מתחת לאוטו לא היה שום נזילות חוץ מכמה מקומות שהמים התנקזו בהם (אל תשאלו איך אני יודע שזה מים ולא שמן ) כמו שאתם רואים …
הודעה אחרונה מאת lior2321, -
-
- 7 תגובות
- 5 אלף צפיות
איפה אני יכול לאתר פרטים על רכבים ברשות הפלסטינית? מאיפה מיובאים? אילו רכבים? כמה רכבים? אני יודע שרוב הרכבים הם יבוא של רכבי יד שניה. רק מיעוט הם חדשים דרך יבואן. מה הכללים לגבי זה? אני חושב שניתן לייבא רכב עד 3 שנים מייצורו. ניתן לייבא רכבים חדשים שלא דרך יבואן רשמי פלסטיני כמה מס משלמים? מגיעים דרך אילת/אשדוד או ירדן? איזו תקינה מחייבת?
הודעה אחרונה מאת falcon1, -
- 4 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום לכלום כל פעם שאני נוסע בלילה ומוריד את המתג מתחת למראה המרכזית כדי לא להסתנוור אני לא מצליח להבין איך זה עובד, הרי המראה בעצם מכוונת לכיסאות מאחורה. למישהו יש הסבר מדעי לתופעה?
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 2 תגובות
- 689 צפיות
כשירות לציבור, ולאי-אלו בעלי מקאן שמסתובבים בפורום:
הודעה אחרונה מאת save, -
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
באירוע השקה בלונדון הערב לנד רובר השיקה את הדור השני של הבייבי שלהם - רינג׳ רובר איווק. לדבריו של ראש חטיבת העיצוב שלהם המטרה היתה לעצב את הדור החדש בצורה כזו שלא תהיינה ספקות שאכן מדובר באיווק, אך איווק חדשה. לטעמי היא נראית כמו גרסה מוקטנת של הוולאר, שזה לא מפתיע במיוחד. שלוש גרסאות בנזין (כולן 4 צילינדרים כמיטב האופנה היום) ושלוש גרסאות דיזל תוצענה מההשקה. בנזין 197, 247, ו296 כ״ס, ודיזל 148,178, ו237 כ״ס לגרסה הבכירה. גרסת הדיזל הבסיסית תוצע עם גיר ידני והנעה קדמית, כאשר שאר הגרסאות יגיעו עם הנעה כפולה (משופרת לעומת הדור הראשון) וגיר 9 הילוכים חדש. בהמשך יגיע גם מנוע בנזין שלושה צילינדרים חלש יותר, שיוצע גם כחלק מחבילת פלאג-אין היבריד, אבל מההתחלה כל הגרסאות מגי…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
כתבה מתוך YNET: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5399985,00.html יבואנית סובארו תזמן למוסך 1,600 לקוחות דגמים שונים לצורך החלפת קפיצי השסתומים במנוע. זאת בשל חשש לדימום פתאומי בזמן נסיעה וגרימת נזק למכלולים נוספים סמל"ת, יבואנית סובארו, תזמן למוסך 1,600 לקוחות דגמי XV, פורסטר ו-BRZ משנות הייצור 2012-2014. הקריאה לתיקון נוגעת להחלפת קפיצי השסתומים (האחראים על סגירת השסתומים) בגרסאות עם מנועי 2.0 ליטר, בשל חשש לכשל העלול לגרום לדימום המנוע בזמן נסיעה, לחוסר יכולת להניעו מחדש ובמקרים מסוימים גם לנזק נוסף לרכיבים פנימיים במנוע. לדברי היבואנית משך הזמן המשוער לתיקון הוא בין יומיים לשלושה, והוא יבוצע ללא עלות מצד הלקוחות בכל אחד ממוסכי השירות המורשים של …
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום , קניתי מכשיר מעקב מהאיבי- https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F232865045354 האם מישהו יודע איזה סים צריך לקנות? ואיך בדיוק אני מתחבר לזה בשביל לראות בזמן אמת איפה הרכב? אני מעדיף סים gps אם זה מתאים או כל סים אחר שיעבוד עם השקעה חד פעמית ( לשנה ומעלה) ולא סים עם עלות חודשית תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 0 תגובות
- 727 צפיות
עשיתי עידכון תוכנה לרכב ולאחר העדכון המסך לא עולה ורושם לי loading recovery , ניסיתי לעשות card rest וגם לא עזר יש איזה משהו שאני יכול לעשות ?
הודעה אחרונה מאת mozese12, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אז איך זה לעבור מסופר-מיני למיקרוואן? חוויה מעניינת. לפני כחודש ניגשתי לקבל רכב חליפי. ביקשתי מראש רכב כמה שיותר קטן מכיוון שיש לנו מצוקת חנייה קשה בעיר. אני ממתין לקבלת הרכב החליפי כמו ילד טוב, ואז הנציגה הנחמדה אומרת לי "אתה לוקח את המריבה". "מרי - מהה?" - "אופל מריבה. אחלה אוטו קיבלת". "אבל אני רוצה רכב קטן, גם שיהיה חסכוני וגם בגלל חניות" "אני מתנצלת, זו המכונית היחידה שנשארה לנו, כבר סוף היום ואין לי עוד רכבים מוכנים, אבל היא אחלה מכונית, אתה תהנה ממנה, מבטיחה". אני יוצא החוצה ורואה את האופל. אחרי 6 שנים עם יונדאי I20 ולפני כן עוד עשרות אלפי ק"מ בפולקסוואגן פולו ידנית משנתונים שונים, האופל נראתה לי מרחוק כמו גונזילה שאני הולך לסבול ממנה לא מעט בהתנייד…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אשמח לשמוע מאנשים עם ניסיון אמיתי שהשכירו רכב מעניין [החל מ GTI ועד 911 נניח] סביבות מילאן. יוצא לטיול נהיגה עם חבר והמטרה היא להגיע לאיזור מונקו, כלומר לנחות במינכן ולקחת משם רכב זו הארכה ענקית של טיול קצר גם ככה [4 לילות]. בינתיים כל האיטלקים שדיברתי איתם דורשים מחירים הזויים [400 יורו ליום על ג'וליה QV ], אשמח לשמוע מאנשים עם ניסיון.
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מה אתם חושבים על רנו טוינגו? רכב קטן מאוד (יתרון לצעירים ובמרכז), עם כח של סופר מיני (90 כ"ס) במחיר של מיני, קל יותר מכל מיני וסופר מיני אחר, הנעה אחורית (היחיד?), קלאצ' כפול (היחיד במיני). על הנייר הוא רכב מעולה ויותר טוב בכל תחום מכל מיני אחר כרגע. אז מה החסרונות שלו? (חוץ מזה שהוא חדש יחסית) ולמה לא רואים יותר ממנו על הכביש מאשר פיקנטו או סויפט?
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
היי, הרכב עשה לי בעיות ושלחתי אותו למוסך מורשה פורד אמרו לי שם שאשלם 400 ש''ח על אבחון התקלה הם החליפו מחשב גיר בחינם,במסגרת אחריות מורחבת ל10 שנים ע''י היצרן זה תקין שגבו ממני 400 ש''ח או שהם היו צריכים לספוג את זה כי זאת תקלת יצרן? תודה
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קניתי בוסטר התנעה חדש,כדי לבדוק אם הוא יניע בעת הצורך אני רוצה לנתק את המצבר ולנסות להניע בעזרתו. האם מספיק לנתק רק את המינוס?
הודעה אחרונה מאת airwolf1980, -
בדיקה בטכניון קבעה כי מצלמות המהירות הנייחות שהוצבו בכבישים לא אמינות. הפרקליטות קוראת למשטרה להפסיק עם חלוקת דוחות המהירות עד להשלמת הבירור. המשטרה: המצלמות ימשיכו לתעד, הנושא בבדיקה המשנה לפרקליט המדינה הורה למשטרה להפסיק לשלוח דוחות מהירות שהגיעו כתוצאה מתיעוד מצלמות המהירות הנייחות שהותקנו בשנים האחרונות בכל הארץ. ההוראה התקבלה בישיבה משותפת של הגורמים המעורבים בדבר, זאת לאחר שבבדיקה בטכניון המצלמות נמצאו לא אמינות. מדובר רק במצלמות הנייחות ולא במצלמות הלייזר הנמצאות בניידות. מקור: https://reshet.tv/item/news/domestic/newsitem-717664/
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- עוקב אחד
- 34 תגובות
- 21.5 אלף צפיות
זו לא סקירה של X3, אלא עזרה למי שמתלבט בשאלה מה עדיף בתקציב נתון: רכב פנאי משפחתי עממי חדש, או פרמיום משומש באותו מחיר. לפני שנתיים החלטתנו להחליף את הרכב המשפחתי, מונדיאו טיטאניום ששירתה בנאמנות 7 שנים, לרכב פנאי מרווח ברוח התקופה... התקציב היה 170-180 אלף שקל, שהספיקו לפנאי חדש מאובזר והבחירה נפלה על מיצובישי אאוטלנדר פרמיום, שבדיוק הושק במתיחת פנים והציע אבזור נדיב, 7 מקומות (שלא חייבים) והנחת מועדון "חבר". המיצובישי הוזמנה לכמה חודשים קדימה, אבל לא היינו שלמים עם הבחירה ובינתיים המשכתי לחפש ביד 2 חלופת פרמיום – כשהפוקוס על ב.מ.וו X3, ובגלל צריכת דלק העדיפות הייתה לדיזל. התקציב הספיק לרכב בן 3-4 וההיצע דל, אבל כשמצאתי סוף סוף מועמדת טובה בגבול לבנון – X3 דיזל 2012…
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני חודש קניתי רכב (לנסר 2012) ערכתי בדיקה לפני קנייה במכון של קומפיוטסט, בבדיקה מצוין כי "מערכת פליטה ומערכות" תקינה אך נדלקה לי השבוע נורת תקלת מנוע ולאחר חיבור למחשב הסתבר שיש בעיה בממיר קטליטי וכלל הנראה צריך להחליף אותו.. האם נושא זה מכוסה באחריות של הבדיקה? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת colauti 9,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 629 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- eden8944
- yoni162
- Johnathan
- לירון .ה.
- במבליק
- The FixTrics
- פולו,גולף
- garay
- daniel.asu
- פינדר
- epiphone
- לב טוב