רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,589 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתם ידעתם שמרצדס C קלאס עברה מתיחת פנים? לא?! זה בסדר, אנחנו לא מאשימים אתכם. אבל בשביל זה אנחנו פה.
הודעה אחרונה מאת AsafRS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 43 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
Another Fiat flunks crash tests: The Panda is the least safe new car after becoming only the second model to score ZERO stars in Euro NCAP crash assessments (the first was the Punto) בקצרה, מסתבר שהפנדה 2018 היא הרכב הכי פחות בטוח (במיוחד לילדים) לפי מבחן הריסוק Euro NCAP, היא מצטרפת לחברתה היחידה שאי פעם זכתה לציון כה נמוך הרי היא הפונטו 2017 שבינתיים יצאה מהיצע הרכבים של הקונצרן. מקור: https://www.dailymail.co.uk/money/cars/article-6459075/Fiat-Panda-scores-ZERO-stars-Euro-NCAP-crash-tests.html https://www.euroncap.com/en/results/fiat/panda/34191 Sent from my PH-1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
שלום רב, יש לי מיצובישי שמיועדת לגריטה , המכונית תקינה לחלוטין ועובדת היטב למעט מכה קלה בפרונט שהתיקון שלה עולה על 50% משווי הרכב ולכן חברת הבטוח לא מתקנת. השאלה היא האם ניתן למכור חלקים מהרכב לפני שמוכרים אותו לגריטה ומקבלים עליו רק 600ש"ח? (יש לי לדוגמא מצבר חדש עדיין באחריות , יותר מחצי מיכל דלק, מזגן יחסית חדש... ) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת qsz2410, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 182 תגובות
- 41.9 אלף צפיות
ראשית אני מתנצל על אורכו של הפוסט, הוא בא לתאר בעיה רצינית שקורית ובקשת עזרה ממי שיש לו רעיון או מידע היכול להביא לפתרון הבעיה. ברשותי אלפא רומיאו מדגם מיטו מונזה 170 כ"ס גיא אוטומטי-ידני מודל 2015. המונה מראה על 28300 ק"מ. לפני כשבועיים נדלקה נורית אזהרה אדומה (מזהירה על בעייה בגיר על פי חוברת היצרן), הרכב הובא למוסך, לא אנקוב כאן בשמות, לפחות לא בשלב הזה. הממצא היה: קצר בצמה האלקטרונית ובוצעה הלחמה ותיקון הצמה, מה שהביא לכיבוי הנורית. עד כאן טוב ויפה. מספר ימים אחרי התיקון שילוב הגיר למצב נסיעה לא הביא לתזוזת הרכב, העברה לרוורס וחזרה למצב דרייב הצליחה להזיז את הרכב אולם התקלה נמשכה לסרוגין מספר ימים, עד שהרכב הוחזר למוסך לבדיקה. הממצא הבא יכה אולי, מי מכם …
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
מתברר שסדנת ABT מגרמניה הוציאה גרסה חמה לג'יפון אטקה. https://cars.walla.co.il/item/3203218 ממה שנכתב יש לנו כאן טיל קטן עם 350 כ"ס צנועים. כעת שהדגם הסדרתי של קופרה אטקה יגיע לארץ (שמועות בינתיים) האם אפשר יהיה להתחדש גם בלוהטת הזו?. רכבים שיצאו מסדנאות שיפורים נמכרים בארץ (הן מאירופה כדוגמת בראבוס והן מארה"ב שרואים מכוניות שלהם נעות בכבישים) אכן אם הרכב יגיע לארץ אני מאמין שיהיה שוק מעניין של הורים "ממהרים" שישמחו לרכב כזה. גם הסטוק עם 300 כ"ס יהיה אטרקטיבי מאד . מעניין איך הרכב יתמודד עם ג'יפים אחרים בסגמנט שלו. כתבה: https://www.motor1.com/news/279161/abt-cupra-ateca-essen-tuning/ https://www.abt-sportsline.de/cupra-tuning/ateca/ …
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
https://www.auto.co.il/article/131341-local-news-subaru-b4 האם לדעתכם זה הופך את הרכב עכשיו לאטרקטיבי?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם יש ברשותי מאזדה 3 2005 כבר כמעט שנתיים,הרכב מתוחזק ברמה גבוהה שמור מאד למעט שריטות ומכות קטנות סביב הרכב,בכל זאת 2005. הרכב גמא 190000 קמ הטסט שלה בעוד חודשיים,עקב כך חשבתי אולי למכור אותה ולחפש רכב אחר באותו תקציב פלוס 1000-2000 שח מצד אחד המחירון שלה נמוך ויש המון מהדגם הזה,מצד שני השוק שלהם חזק ככה שאולי זה יבוא לקראתי. מדובר על המאזדה 1.6 אקטיב. מה אתם הייתם עושים? למכור ולהוסיף על המחיר שלה עוד טיפה ? או להישאר ולהמשיך איתה בשנה הקרובה? נ.ב הנסיעות שלי הם ראשון לוד-לוד ראשון. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת hagggg55, -
ראשית, הסתייגות: ברור שעוד מוקדם מאוד מידי להעריך שהסתיימה הבעיה! עם זאת, רציתי לדווח על התנהגות שונה ומעודדת לאחר החלפת קלצ'ים ועדכון תוכנה נלווה. אני לא מדבר על "החזרה להתנהגות הנורמלית של הגיר הרובוטי" אלא על שינוי מהדפוס הקודם - שינוי לטובה. אני רוצה לציין שבמוסך לא הביעו אופטימיות ולא ניסו לשכנע אותי ש"הפעם הבעיה הסתיימה" אלא שמרו על אופטימיות זהירה והבטיחו שהם יודעים להתמודד עם הבעיות המוכרות שעוד יבואו (מניסיונם הקודם). ולמרות שלא ניסו לספר לי על שינויים דרמתייםשנעשו, קשה היה שלא לשים לב אליהם. וכעת לפירוט: 1. התנהגות הרכב בפקקים/מהירויות נמוכות - קשה שלא היה להבחין קודם, בהתנהגות הגיר הרובוטי במהירויות נמוכות. כבר הטיפו לנו שזה לא גיר אוטומטי, ש…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
לא זכור לי שמחיר הסולר עבר אי פעם את מחירי הבנזין..בבדיקה אקראית במספר תחנות דלק המחירים של הסולר גבוהים יותר. .משהו השתנה בחישובי המיסים? Sent from my Mi A1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, האם לאורך זמן, ובנסועה סבירה יחסית(מ-60K עד 160K) מלבד החלפת קלאץ', ישנה עוד תחזוקה או פוטנציאל תקלות שיכולות להיות קשורות לגיר הזה? ואם ספציפי, אז הכוונה יותר לגיר של ה-107 או של הסיטיגו תודה לעונים.
-
הילוך שישי ביפו - הסיפור שלי אמ;לק: שירות מחריד וחוסר מקצועיות - הימנעו בכל מחיר אז בתור תל אביבי הבנתי שנגזר עלי לחפש חניה ברחובות ממש צרים. מה שלמדתי לאחרונה זה שגם יכולים לפתוח עלי דלת בזמן שאני עושה את זה… טוב, מה לעשות, קורה. דפיקה לדלת, שריטה למראת צד וידית פתיחה שלא עובדת. החלפנו פרטים והתקשרתי לביטוח. הסוכנת הנחמדה בקרסו נתנה לי 2 אופציות למוסכים מורשים שיטפלו בי. לא רציתי להשתמש בזה אבל זה ניחמתי את עצמי שעשיתי ביטוח בסוכנות ועכשיו מוסכים מורשים ואיכותיים יטפלו בי… כמה הייתי תמים. האופציה הראשונה הייתה בראשון לציון והשניה בתל אביב, בחירה די קלה לא? הגעתי להילוך שישי, בלאגן, לחכות, להראות את הבעיה, לחכות, למלא טפסים, לחכות…
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
- 19 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
באיזור קרית אתא למי שמכיר את הפנייה ממחלף אתא צפון ימינה לכיוון קרית אתא- מדובר על שני נתיבים,כאשר בהמשך מאחד מהם פונים במעגל התנועה שמאלה ויש "מפגש" עם המטרונית העתידה לעבור שם. בתוך המעגל עצמו (באמצעו),"בנו" רמזור שעדיין לא הופעל וכאשר למטרונית יהיה אור ירוק,הרכב הפרטי יצטרך לעצור באור אדום- עד כאן נשמע תקין,אלא שכאשר הרמזור יתחלף לירוק עבור הרכב הפרטי מחכה צרה צרורה- המשך הפניה מתמזג עם מעגל תנועה שממנו מגיעים נוסעים מהכיוון השני של קרית אתא ושם ארעו לא מעט תאונות בגלל רכבים שנוסעים במהירות לא מתאימה לתנאי הדרך ולא נותנים זכות קדימה. אני אישית,אעפ"י שהרמזור עדיין לא הופעל נאלצתי לעצור מס' פעמים בתוך המעגל כדי למנוע תאונה אבל העניין הוא,שעכשיו זה יכול להיגמר באסון ל…
הודעה אחרונה מאת Elico48, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
היי הבוקר נכנסתי לבצע טסט לקיה סול של אבי, הכשילו אותי על נקישות בהגה (שחיקת קופלונג הידועה בדגמי קיה ויונדאי). יש לי ידיים טובות ואני מעוניין לבצע את ההחלפה בעצמי - עלות החלק זניחה, עלות העבודה כ 900 שקל ... בטופס ההכשלה, רשום שאני צריך אישור וחשבונית תיקון במוסך ... האם אני מחוייב להגיע לאותו מכון לבצע את הטסט/טסט חוזר ? אציין כי ביצעתי את הטסע 5 שבועות לפני פג התוקף של הרישיון. אשמח להתייחסותכם, אריאל.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 1 תגובות
- 739 צפיות
היי, אשמח לחוות דעת לגבי רנו קליאו דור 4 שנת 2013 , 120 כוח סוס מדגם קולקשיין תודה מראש לעוזרים (:
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קניתי רכב מבנאדם שהרכב היה שלו אבל הוא רשם את הרכב על מישהו אחר והמישהו אחר הזה לא נותן פרטים כי הוא למעשה לא בעל הרכב הוא רק רשם על שמו ואינו מעונייין לתת שום פרטים , אני מעוניין להגיע למיופה כח האם ניתן להגיע איכשהו אליו ? דרך משרד רישוי או משהו ? מישהו יש לו ניסיון בזה ? אגב הטופס של העברת הבעלות נאבדה לי.. אני מעוניין לדעת רק שם ושם משפחה כי איני זוכר מה השם והשם משפחה ..
הודעה אחרונה מאת itay3003, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אחרי הרעש שמבחני הריסוק של ג'יפ רנגלר ופיאט פנדה עשו ברשת, החלטנו לצלול לתוך הדו"חות המלאים ולראות מה הסיפור שם, ועל הדרך גם להביא לכם רשימה של המכוניות (והיבואניות) שקיבלו את הציונים הנמוכים ביותר במבחני ה-EuroNCAP ועדיין זמינות לרכישה כחדשות. לידיעה המלאה. מה דעתכם על הרשימה? הגיונית לאור העובדה שנמכרים היום כ-380 דגמים חדשים? שמים לב ליבואניות שמזלזלות בבטיחות של הלקוחות שלהן? מכירים מישהו ששוקל לקנות מכונית מהרשימה? למטה - קולאז' קסום וחלומי של מכוניות מתאבדות לתוך קיר
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 680 צפיות
תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת itayosef, -
קצרה בכס״מ אחד באורך ובגובה בגרסת ההאצ׳בק וארוכה ב8 סנטימטרים תמימים בגרסת הסדאן (האם זה יתבטא בתא נוסעים מרווח יותר?). כאשר שניהן רחבות יותר בשני סנטימטרים. בגזרת המנועים אין הרבה הפתעות. כמו היום ובהתאם לשוק תוצענה 3 מנועי בנזין (הפעם זה נקרא סקיי אקטיב X) שיציעו חיסכון בדלק במקום מגדשים, 1.5,2.0,2.5, ומנוע דיזל 1.8. מסך המולטימדיה גדל ל8.8 ס״מ ויציע אפל קארפליי ואנדרואיד אוטו כסטנדרט. איבזור בטיחותי מלא, כולל גם לראשונה במאזדה כרית אוויר לברכיי הנהג. פרטים נוספים בהמשך... Sent from my iPhone using Tapatalk
- 9 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום חברים מה העניינים רציתי לדעת על דבר בילבל אותי הרבה צומת מנהרות הכרמל בחיפה, ימינה(כיוון הקריות אני חושב) אני לא הלכתי שמאלה למנהרות, הלכתי ימיניה ביצאיה מאזור התעשייה אני חושב מחיפה לימינה לתחת הגשר זה בתמונה האם יש מצלמום שם בפניה ימינה?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לאור הפרסומים האחרונים בנושא כלים חשמליים מלאים מבית אאודי והיום יונדאי בעלי טווח של 400 קילומטר ויותר, עולה שאלה לגבי מקומם של אלו כיום, בשוק המקומי. להבדיל מכלים משולבים חשמל ומנוע בעירה (בנזין או דיזל), הכלים הכל חשמליים, טובים ככל שיהיו, יכולים לשמש כרכב מישני לכל מי שנוהג מרחקים ארוכים, או ככלי עיקרי למי שנוהג בסביבה עירונית מרבית הזמן. קצת קשה לי לראות כלי כל חשמלי נוסע מחיפה לאילת , או אפילו תל אביב אילת. נניח שיצאתי מתל אביב לאילת בנסיעה רצופה (350 קילומטר). מגיע לאילת ואז מה? מתחיל לחפש מקום לטעינת הרכב בחניון המלון? עוצר לחנייה של 8 שעות בדרך ? נראה לי שבארצנו, שיווק כלי כל-חשמלי, קצת מקדים את הזמן.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 93 תגובות
- 23.4 אלף צפיות
כלומר - מהי המהירות שבה צריכת הדלק לקילומטר היא הנמוכה ביותר?
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
- 2 עוקבים
- 49 תגובות
- 14.9 אלף צפיות
השבוע קיבלתי רנו מגאן אסטייט 2016 בעבודה ואחרי 1000 ק"מ הגעתי למסקנות מסוימות. חשוב לציין כי ההשוואה שלי היא מול סקודה אוקטביה 2007 עם 220K ק"מ שבבעלותי. כמו כן אני נוסע ברנו כמו ברכב הפרטי שלי ולא חורך אספלט או אוכל בורקסים בסלון הרכב. מנוע ותיבת הילוכים - מנוע 1.5 טורבו דיזל עם 110 כ"ס (לא מעניין אותי) ו-24.5 קג"מ ב-1750 סל"ד על הנייר סוחב בסדר בשביל רכב עבודה/ליסינג (ראש שקט ונקי ממחשבות טכניות) ולי אישית חסרה עוד סחיטה קטנטנה למנוע (המנוע באוקטביה עבר 220K ק"מ במהלך 9 שנים ולדעתי עדיף). בשביל רכב פרטי במידה ורוצים לשמור עליו ולא להשתגע כדי למנוע בלאי מואץ למנוע ה-1.5 עלול לאכזב קצת. תיבת 6 הילוכים אוטומטית כפולת מצמדים EDC עובדת מעולה ב-95% מהנסיעה כמו ב…
הודעה אחרונה מאת Lenya, -
- 2 תגובות
- 925 צפיות
היי לכולם, רכשתי מובילאיי ואמורים להתקין לי בימים הקרובים. הם הציעו לי גרסה משופרת של המובילאיי שבנוסף לצפצוף יש גם רטט בהגה במידה וסטיתי מהנתיב. למישהו יש את הרטט הזה ויכול לתת חוות דעת.. עוזר או שזה מיותר?
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
בתגובה לפרסומת שגרתית של גולף בדף הפייסבוק של היבואן, העליתי שאלה שקשורה לאבזור בטיחות. עד כה, אף נציג שלהם, לא וירטואלי ולא באולמות תצוגה נתן לי תשובה מספקת. הפעם זה קרה... שאלה: תשובה: שאלתי גם בפומבי, אבל דווקא לשאלה שלי, הנציג בחר לענות רק באופן פרטי (במסנג'ר). ומכיוון שזה לא משהו אישי בינו לביני, אז בחרתי לשתף כאן... לגופו של עניין, אני אכן סבור שגולף מאד איכותית ונוחה, ודי התרשמתי ממנה בנסיעה. במיוחד עם 150 כ"ס. אבל עד שלא תיישר קו עם יונדאי, טויוטה, הונדה, מאזדה באבזור בטיחות, אז לא קונה. אצלי לפחות אין פשרות בנושא הזה. באופן כללי - אני לא מבין מה הקטע של האירופאיות? למען ההגינות אני חייב לציין שגם המתחרות האירופאיות, רובן …
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, יש לי טסט לרכב ב14 לדצמבר, בדכ עד עכשיו כבר הייתי מקבל בדואר את הרישיון המחודש והייתי משלם בדואר, והולך לטסט ... באזור מגורי היו המון שינויים בדואר המקומי, יש מצב שלא יגיע אלי הרישיון המעודכן. איך לשלם ולגשת לטסט? תודה Sent from my LG-H930 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו יוכל בבקשה לענות לי מה ההבדל בין הדגמים מבחינת אבזור וכו'? לא מצאתי שום התיחסות גם באתר של מיצובישי להבדלים ביניהם. מעניינים אותי בעיקר שנים 2015-2016 (אחרי המתיחת פנים)
הודעה אחרונה מאת ofiry1981, -
-
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום אנשים קניתי רכב מסוחר שקנה ממישהי את הרכב. הוא קנה את הרכב ואני אחרי יומיים קניתי ממנו,כך מראים הטפסים הרשמיים של העברת הבעלות וברשיומט בסופר-פארם. רשום ככה : פרטי - הבחורה שהוציאה את הרכב מהסוכנות סוחר - פרטי - אני הבנתי שיד של סוחר לא נחשבת כי גם רשום סוחר אבל ברשיון רכב רשום לי יד 02 שזה יד שלישית. אשמח להסבר,תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
אטקה קופרה? סיאט קופרה אטקה? איך שלא תקראו לזה, גרסת הלשבת גבוה של הלאון קופרה (קופרה לאון? שיהיו בריאים, באמת) נחשפה לא מכבר וממש מחרתיים שלומי נוסע לפגוש אותה לראשונה בחו"ל וכמובן לנהוג עליה. הוא יחזור ויספר לעם היושב בציון האם הוא צריך ג'יפון ספורטיבי של סיאט, ובינתיים אתם יכולים - כמיטב המסורת - לשאול אותו אם יהיה גיר ידני. נתראה בקרוב.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למה היום היא עולה בסביבות 90? אם לא יותר...
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
קיה סול החדשה נחשפת 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מה אתם חושבים על הסול החדשה? או על הקונספט של הסול באופן כללי? מגניבה? מיותרת? גאונית? מטופשת?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -