Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שמחפש מוצר זול בדמות של מוצר איכותי- ימצא את הגיר סביר, גם אם הוא לא .

את המשוכנעים לא צריך לשכנע, יש לפוקוס תקלות מכניות נוספות .

צנרת הגה, צנרת קירור, ממיר קטליטי, חיישן חמצן,צנרת ואקום .

ועוד לא הגענו למצמד של מדחס מזגן...

אני די לא ניזון משמועות, אם מישהו מהמנהלים רוצה אשלח לו במייל בפרטי עשרות מקרים.

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עמית: אשמח אם תשתף אותנו כמה ק"מ עבר הרכב בחצי השנה האחרונה (מאז העדכון האחרון שעשית).

לכולם: המטרה היא לשתף מידע עדכני. האם עוד בעלי פוקוס עדכנו תוכנה בשנת 2016 !!!

אם כן, האם אתם עדיין בהמתנה ובחינה?

האם הבעיות חזרו? אם כן, האם הוחלף הקלאץ' במסגרת אותו עדכון?

כמה ק"מ עברתם מאז העדכון האחרון (אם עדכנתם בשנת 2016).

האם מישהו חש בשינוי ההתנהגות שתיארתי בראש הפוסט לאחר העדכון?

MAXIZEM: מעריך מאוד את התגובה אבל נראה לי שמעט נסחפת.

ברור לי שהבעיות הנוספות שתארת קיימות באי אלו רכבים. אבל ברור לי גם שחכמת ההמונים לא משקרת בגדול.

בכל מקום היו תלונות על הגיר (בצדק גמור) אבל מרבית בעלי הפוקוס טענו שאלמלא בעיית הגיר הוא היה הרכב המשפחתי האולטימטיבי עבורם.

אלא ש... לא מדובר בבעיה אחת קטנה אלא ב deal breaker. אם הבעיה סודרה או לא, מוקדם לקבוע ואני כמו כולם סקפטי למרות הסימנים השונים מפעם והמעודדים.

פורסם

עברתי כ 8K ק"מ בהערכה גסה מאוד מאז העדכון האחרון. לפני העדכון המצב היה באמת חמור-האוטו בפקק היה גורם לבחילה יותר מרכבת הרים(עדיין זה לא הרכב האידיאלי לעמוד איתו בפקק אגב, אבל שוב- אפשר לומר את זה על כל גיר רובוטי), הייתה חבטה קבועה בהעברה בין הילוך ראשון לשני, ובכללי מדי פעם הגיר היה משתגע- מוריד או מעלה כמה הילוכים במכה ומעיף אותי לשמשה.

קצת מרים גבה לומר שעדכון מסכן אחד פתר הכל - אבל זה פחות או יותר באמת כך... מרגע העדכון ועד היום המצב לא השתנה ואני מאוד נהנה מהרכב.

לגבי העדכון החדש-אם חס וחלילה הגיר שוב יעשה בעיות, לא יהיה מנוס מלנסות אותו(גם יש אחריות על הגיר, כך שאין בעיה) כרגע, לא רוצה להעיר את השדים.

לגבי שאר התקלות ש MAXIZEM הזכיר - לא נתקלתי באחד מהם ואני שנתיים עם הרכב. חוץ מגומיה שנשרה אחרי חצי שנה, הודבקה ומאז לא נשרה שוב, ועניין הגיר שטופל- הרכב משרת אותי באמינות רבה.

*אין לראות בהודעה האופטימית הזו איזשהי המלצה לקניה של הרכב בעקבות ירידת הערך המטורפת, רבים עדיין סובלים מעניין הגיר ואני לא יודע עד כמה עדכון התוכנה עוזר לכולם. אם באמת יש עוד כמה ברנשים שעשו את העדכון ומעוניינים לעדכן על מצב הגיר נשמח:-o

פורסם

חכמת ההמונים?

90 אחוז מקהל הלקוחות היו בליסינג- למי מהם אכפת?

כמו כל הלקוחות המעריצים של האוקטביה... הלך להם מנוע, הלך להם גיר, אבל עדיין מעריצים שלה "היא מטוס אחי" .

כמה ק"מ עברה הפוקוס שלך? סתם מסקרנות .

הלוואי ששלך תהיה שונה מהססטיסטיקה שאני מכיר .

אגב סטטיסטיקה מבוקרת, מוקלדת בנצר, ומאוחסנת בתיקיות למשך 7 שנים.

הקלסרים של הפוקוס הכי כבדים.

פורסם

רכשתי אותה לפני שנתיים עם 40K ק"מ כצעיר תמים שלא בירר יותר מדי, כרגע קצת מעל 75K

תמיד שמח לשבור סטטיסטיקות. עם זאת, מקווה מאוד שלא אתבדה בטווח הרחוק:wink:

פורסם

יש במשפחה פוקוס רובוטית 2 ליטר שעברה עדכון לפני כמה חודשים בעקבות מכתב שהתקבל יחד עם הרחבת האחריות למוח גיר לעשר שנים. הרכב נוסע מצוין, רק במשחקי גז ברקס אפשר לבלבל אותו וגם אז אין שום דרמה.

פורסם

לא אתווכח עם בעלי ניסיון המר, אצל אשתי הייתה טיטניום 2012 למשך שנתיים ולא הייתה שום בעיה. לא בגיר ולא במכלול אחר.

מוסך מורשה לשעבר מומלץ בצפון זה ברק בצומת קרית אתא.מורשה נוסף אחים נאגר בצק פוסט.

פורסם

טוב, אני צריך להיות בשרשור הזה זה ברור.. אז הנה:

מידע מקדים - פוקוס 2013 טיטניום 2.0, הרכב אצלי שנה ו3, הגיע עם 65K כרגע בדיוק עבר 75K.

לפני הרכישה עשיתי דוקטורט על הרכב, ועדיין (ישמור השד) החלטתי לרכוש.

הבעלים הקודמים לא הבינו על מה אני מדבר ביחס לגיר, אמרו שהכל בסדר ועשו פרצוף מוזר. היה זה מעיין הימור, מכיוון שדי הייתי בטוח שתוארך האחריות על הגיר בסופו של דבר (מכיוון שבארה"ב זה בדיוק קרה) וכך באמת היה לאחר כחודש מהרכישה.

מרגע הרכישה, לא היו בעיות בגיר, ואני אומר "בעיות", לא אי ידע בשימוש בגיר, מכיוון שהמון נהגים לא מבינים מחייהם ומבחינתם גיר שלא נמצא ב D כל הזמן זאת בעיה.

ההחלקות היחידות שהרגשתי בגיר היו לאחר נסיעה ארוכה ביום חם ולאחר מכן נסיעה איטית בעליה (למשל נסיעה באוגוסט מהמרכז לירושלים ועליה בעליות של הדסה\עין כרם אחרי טרנטה). ברור לי שיש מעט שמן בקלאצ'ים שכן לא הייתי חווה את ההחלקות האלה אם היה שם יבש לגמרי כפי שצריך להיות. כפתרון הייתי מעביר להילוך S שהיה מושך את ההילוכים יותר מה שהיה מבטל לגמרי את ההחלקות.

עדכון תוכנה בוצע לפני 3-4 חודשים, כך שאני לא בטוח האם מדובר בעדכון האחרון (אני קצת behind כרגע במידע האחרון). העדכון היה מאוד משמעותי מבחינת ההרגשה - הרכב הרגיש שהוא מחזיק הילוכים הרבה יותר טוב, החשש הזה מהחלקות של הגיר שהיה מידי פעם התפוגג לגמרי כי זה כבר פשוט לא קורה. הילוכים מעט מושכים יותר, מה שהתבטא בצריכת דלק מעט גבוהה יותר (זניח).

שוב כפי שאני נוהג לומר תמיד בשרשורים לגבי הפוקוס שלי, אני לא מכיר שום בעיה אחרת ברכב (ספציפית שלי) למעט סיפור הגיר, שגם ככה ממש לא מלחיץ אותי, גם כי אצלי הגיר בסדר גמור, וגם עקב האחריות.

בעבר עניתי ל Maxizem לגבי התקלות אותן הוא מפרט - אישית, לא נתקלתי בשום תופעה מהתופעות הנ"ל, אפילו גומיה לא נשרה לי, ועוד יותר - לא שמעתי\קראתי על תופעות כאלה אשר יכולות להיחשב כתקלה חוזרת בפוקוס, זאת הפעם הראשונה שאני שומע על תקלות שכאלה, ואני די פעיל ב focusfanatics ארה"ב. ניתן גם להסיק מדבריך שהעובדים בחברה שלך פשוט אוהבים לכסח מכוניות, ושהם פשוט מעדיפים את הפוקוס..

כמובן שלא ניתן לדעת מה יביא יום, אך אני בינתיים נמצא בדעה שהרכב מאוד אמין ואיכותי, לפחות מהניסיון שלי איתו.

פורסם

סיכום ביניים:

ראשית, תודה רבה לכל המגיבים. כל התגובות ענייניות ומסייעות לי.

לפוסט במקור היו שתי סיבות:

1. זיהיתי לאחר העדכון האחרון (והחלפת הקלאצ'ים) התנהגות שונה (טובה הרבה יותר). לא מדובר בחזרה למצב הנורמאלי המקורי אלא נסיעה הרבה יותר טובה. אצלי, בקושי ניתן לעמוד על הבדלים בין גיר אוטומטי ורובוטי כעת.

2. מצאתי המוני תלונות על הגיר מכל העולם אבל לא מצאתי כל תלונה על חזרה למצב המחורבן לאחר מועד קריאת השירת.

ופה, שאלתי את עצמי האם נמאס לישראלים להתלונן (לא נשמע לי סביר) או שאיש לא ממהר להכריז על פתרון הבעיה לאור ההיסטוריה העגומה ולאור העובדה שבעבר (ואולי גם כעת....מוקדם לקבוע), הרכב היה יוצא תקין מהמוסך והתקלה הייתה חוזרת.

ידעתי על לקוחות כמו ניצן (שמעולם לא נתקל בבעיה). וקיוותי להרבה פוסטים כמו של עמית ו old school.

התקווה הייתה שיש לא מעט נהגים שהבעיה אצלם סודרה אבל הם לא מעזים להכריז על הפתרון (בצדק גמור) אבל בפועל, הם נוסעים חודשים ארוכים (קריאת השירות של פורד הייתה בדצמבר 2015 למיטב זכרוני) ובינתיים חולפים חודשים שקטים ואלפי ק"מ של שקט שבתקווה הבעיה סודרה כפי שפורד הכריזו.

כאמור, ההנחה שהבעיה נעוצה בתוכנה אינה מופרכת:

הגיר נמצא בשירות של רנו פלואנס, פורד פיאסטה ופורד פוקוס. בכולן מנועים שונים ורק השתיים האחרונות סבלו מבעיות.

ההנחה הייתה גם שבעיות הקלאצ'ים ושריפה מואצת של קלאצ'ים נבעה מנהג גרוע (הרובוט של הגיר). למרות, שהיו בדרך גם שיפורים בקלאצ'ים ובאטם שמחבר את הגיר למנוע.

הפוסט הזה לא נועד ולא מסוגל להביא אותנו למצב של הכרזה על פתרון מצדה של פורד. לכל היותר ניתן היה לשלול קיומו של פתרון אם היו מספר מגיבים שטוענים להישנות הבעיות לאחר עדכון תוכנה וגיר משנת 2016.

לירוי: לא מכיר מוסך מורשה בקריות.

עמית: תודה רבה על כל האינפורמציה. אני לא הייתי חושש כמוך לבצע עדכון נוסף.

אם הבעיה לא סודרה, היא תחזור.

לא קשור לעדכוני תוכנה (תוכנה היא דבר מאוד רפיטבילי, לא מדובר בפירוק והרכבה של רכיב עדין שפעם מסתיים בנזילות ופעם עובר תקין.

אבל אם הבעיה סודרה (ימים יגידו), אז אנחנו מתארים סוג של אבולוציה: בעדכון שלך הבינה פורד את הבעיה ואפילו העזה להכריז בפעם הראשונה (לא קרה בעדכונים הקודמים) על פתרון.

ואצלי, נדמה שהיה כבר שלב נוסף שבו כבר החלו לשפר את ההתנהגות של הגיר.

אם הייתי חייב לנחש, הם הרימו ידיים ושכרו את מי שתכנת לרנו את הגיר בצורה מוצלחת. זו יכולה הייתה להיות סיבה טובה להכריז על סיום התקלה וגם הסבר טוב לכך שכמו ברנו, הגיר הרובוטי מתנהג כעת מאוד דומה לאוטומטי.

לכולם (בפרט לעמרי): חוץ מהתכנה ושיפורים שנעשו בדרך בגיר, היה גם אטם דולף שהוחלף (החדש בצבע חום, אפשר לראות סרטונים ביוטיוב). אצלי זיהו במוסך "רטיבות מהגיר" והחליטו להחליף קלאצ'ים.

אם לא החליפו אטם, הרכב יכול ליסוע לפעמים ממש יפה אבל בסוף האטם הזה יגרום לבעיות ממש כמו שתאר עמרי.

מאוד שאמח לשמוע עוד מגיבים שעברו עדכון לאחר קריאת השירות (בשנת 2016).

פורסם

לעמרי,

רק תיקון בודד למה שאמרת:

ההסבר הסביר לכך שאצלך לא נשרו הגומיות הוא, או שהם כבר הודבקו במוסך מורשה עוד הרבה לפני שרכשת את הרכב (אצל הבעלים הקודמים) או שהרכב שלך יוצר לאחר שבפורד כבר נתנו כאפות לדביל שהתאים את הדבק והחלו להשתמש בדבק מתאים.

הגומיות והגיר הן כן שתי תקלות יצרן שחוזרות באופן שיטתי אצל לקוחות רבים (לא ממש מוטרד מגומיות שמודבקות מחדש במוסך).

לגבי כל יתר התקלות אני מסכים איתך. הפוקוס הייתה ונותרה רכב אמין וטוב ועם הגיר ללא ספק הייתה תקלה של ממש (נקווה שמתאים להשתמש במילה "הייתה").

ממליץ לך: אם במוסך הסתפקו בעדכון תוכנה בלבד, ממילץ להכניס אותו שיבדקו סימני רטיבות מהגיר. סופו של האטם המקורי לדלוף ולהרטיב את הגיר. את זה כבר הרגשת וזה לא אמור לעבור עם עדכון תוכנה בלבד.

שאלה: "

המון נהגים לא מבינים מחייהם ומבחינתם גיר שלא נמצא ב D כל הזמן זאת בעיה..." למה כוונתך? אתה מפנק את הגיר במעברים מ-D לסרק ברמזורים? לא ממש ירדתי לסוף דעתך.

נדמה לי לפי התאורים שלך, שגם אתה קיבלת גרסת תכנה שבה שופרה גם התנהגות הגיר. לא, קשה להתבלבל. הגיר לא חזר אצלי למצב התקין אלא התנהגותו שופרה. העברת ההילוכים אצלי מאוד נקיה ויפה בד"כ. מזכיר יותר גיר יפני.

גם בפקקים אני לא חש נסיעה לא נעימה. שם, זה אמנם לא מרגיש כמו גיר יפני ובמקרי קצה חשים מעט מאוד בלימה עם שחרור דוושת הגז. בד"כ, גם את זה לא מרגישים כלל וזה שיפור משמעותי ביחס למצב ה"תקין" של קודם.

פורסם
לעמרי,

רק תיקון בודד למה שאמרת:

ההסבר הסביר לכך שאצלך לא נשרו הגומיות הוא, או שהם כבר הודבקו במוסך מורשה עוד הרבה לפני שרכשת את הרכב (אצל הבעלים הקודמים) או שהרכב שלך יוצר לאחר שבפורד כבר נתנו כאפות לדביל שהתאים את הדבק והחלו להשתמש בדבק מתאים.

הגומיות והגיר הן כן שתי תקלות יצרן שחוזרות באופן שיטתי אצל לקוחות רבים (לא ממש מוטרד מגומיות שמודבקות מחדש במוסך).

לגבי כל יתר התקלות אני מסכים איתך. הפוקוס הייתה ונותרה רכב אמין וטוב ועם הגיר ללא ספק הייתה תקלה של ממש (נקווה שמתאים להשתמש במילה "הייתה").

ממליץ לך: אם במוסך הסתפקו בעדכון תוכנה בלבד, ממילץ להכניס אותו שיבדקו סימני רטיבות מהגיר. סופו של האטם המקורי לדלוף ולהרטיב את הגיר. את זה כבר הרגשת וזה לא אמור לעבור עם עדכון תוכנה בלבד.

שאלה: "

המון נהגים לא מבינים מחייהם ומבחינתם גיר שלא נמצא ב D כל הזמן זאת בעיה..." למה כוונתך? אתה מפנק את הגיר במעברים מ-D לסרק ברמזורים? לא ממש ירדתי לסוף דעתך.

נדמה לי לפי התאורים שלך, שגם אתה קיבלת גרסת תכנה שבה שופרה גם התנהגות הגיר. לא, קשה להתבלבל. הגיר לא חזר אצלי למצב התקין אלא התנהגותו שופרה. העברת ההילוכים אצלי מאוד נקיה ויפה בד"כ. מזכיר יותר גיר יפני.

גם בפקקים אני לא חש נסיעה לא נעימה. שם, זה אמנם לא מרגיש כמו גיר יפני ובמקרי קצה חשים מעט מאוד בלימה עם שחרור דוושת הגז. בד"כ, גם את זה לא מרגישים כלל וזה שיפור משמעותי ביחס למצב ה"תקין" של קודם.

כוונתי היתה שבגיר אוטומטי פלנטרי הרכב תמיד מוכן ליציאה מהמקום שכן ההילוך תמיד משולב, ברובוטי בעת עמידה הגיר משלב לסרק ולכן יש את מאית השניה לפני שניתן לזנק כדי שהגיע יבין שיש לשלב הילוך. אינני משלב לסרק במצב עמידה, זוהי פעולה לא מומלצת ברובוטי, אני נותן לו לעשות מה שהוא חושב לנכון, ובינתיים לא אכזב אותי.

פורסם

תודה, הבנתי את כוונתך.

רק לא ברור לי למה אתה מניח שהרכב במצב עמידה משולב לניוטרל... לא שאני יודע כיצד תוכנת הגיר, אבל זה נראה לי פחות סביר. הן מהתנהגות הרכב בפועל והן מההיגיון הבריא.

כשאני עומד ברמזור עם גיר רגיל, הרגליים לוחצות בהמתנה על הקלאץ' ועל הברקס.

בפוקוס, כשאני משחרר רגל מהברקס במצב עמידה, הרכב מיד מתחיל "להידרדר" לאט קדימה (ממש כמו בממסרת פלנטרית, וללא כל השהייה). הרכב הרי "יודע" מתי דוושת הברקס לחוצה, יש לו חיישן.

לכן, אני דווקא מניח שעם שחרור הברקס משתחרר גם הקלאץ' של הילוך ראשון בגיר שלנו.

ניוטרל??? קשה לי להאמין שנעשה בו שימוש במצב D. קשה לי כרגע לחשוב על מצב שבו הוא נחוץ במצב D.

מצב N משולב אצלי במכונות שטיפה בלבד, כמו בגיר אוטומטי, וקשה לי להניח שלגיר הרובוטי יש בו שימוש אחר כהילוך, במהלך הנסיעה.

אם בגיר רגיל אני ממתין בהילוך וקלאץ' ברמזור, קל וחומר שיעשה זאת הגיר הרובוטי שאפילו לא יודע מתי אני מתכנן לזנק.

בוודאות אני אומר, ששחרור הברקס (גם ללא גז), מלווה אצלי בהתחלת נסיעה איטית קדימה (כמו בגיר אוטומטי).

בשיפוע משמעותי, משולבת גם המע' המסייעת לזינוק בעליה שמונעת הידרדרות לאחור.

פורסם

אם יסתבר שהנושא נפתר, כנראה שכמשומשת היא מציאה.

קשה לי להאמין שהסקפטיות תחלוף במהרה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...