Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
תודה, הבנתי את כוונתך.

רק לא ברור לי למה אתה מניח שהרכב במצב עמידה משולב לניוטרל... לא שאני יודע כיצד תוכנת הגיר, אבל זה נראה לי פחות סביר. הן מהתנהגות הרכב בפועל והן מההיגיון הבריא.

כשאני עומד ברמזור עם גיר רגיל, הרגליים לוחצות בהמתנה על הקלאץ' ועל הברקס.

בפוקוס, כשאני משחרר רגל מהברקס במצב עמידה, הרכב מיד מתחיל "להידרדר" לאט קדימה (ממש כמו בממסרת פלנטרית, וללא כל השהייה). הרכב הרי "יודע" מתי דוושת הברקס לחוצה, יש לו חיישן.

לכן, אני דווקא מניח שעם שחרור הברקס משתחרר גם הקלאץ' של הילוך ראשון בגיר שלנו.

ניוטרל??? קשה לי להאמין שנעשה בו שימוש במצב D. קשה לי כרגע לחשוב על מצב שבו הוא נחוץ במצב D.

מצב N משולב אצלי במכונות שטיפה בלבד, כמו בגיר אוטומטי, וקשה לי להניח שלגיר הרובוטי יש בו שימוש אחר כהילוך, במהלך הנסיעה.

אם בגיר רגיל אני ממתין בהילוך וקלאץ' ברמזור, קל וחומר שיעשה זאת הגיר הרובוטי שאפילו לא יודע מתי אני מתכנן לזנק.

בוודאות אני אומר, ששחרור הברקס (גם ללא גז), מלווה אצלי בהתחלת נסיעה איטית קדימה (כמו בגיר אוטומטי).

בשיפוע משמעותי, משולבת גם המע' המסייעת לזינוק בעליה שמונעת הידרדרות לאחור.

המצב שאתה מתאר גורם לעודף שחיקה של הקלאצ'ים, בנוסף אני מקווה שאתה ממעיט בגלישה מהסוג שציינת, אין סבל גרוע מזה לקלאצ' יבש. אני ממליץ לך לצפות בסרטון הבא כי להסביר יותר טוב ממנו פשוט אי אפשר, הבחור מאוד אמין ומקצועי, בקיצור יודע על מה הוא מדבר:

עריכה אחרונה על ידי omricn
  • תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על הסרטון. בהחלט חשוב ומלמד.

למרות, שאני בספק אם יש לבחור מושג לגבי תכנות הגיר בפורד (או למהנדסים של פורד לצורך העניין).

מכל מקום, זו לא הייתה כוונתי:

כוונתי הייתה שבפועל, ברגע שמשחררים את דוושת הברקס, הרכב מיד מתחיל בנסיעה. אין שם מצב של "הילוך N".

אכן, מה שעשוי לשרוף קלאצ'ים הוא מצב של זחילה שבו מתקדמים לאט עם שחרור הברקס או נהיגה עם חצי ברקס.

זה שקול למצב של שריפת קלאץ' בגיר רגיל בפקקים: נסיעה עם חצי קלאץ'.

ההנחה היא, ששחרור הברקס בעמידה משחרר את הקלאץ' (זה לא שהרכב נזכר לשלב בשלב זה להילוך ראשון).

כל הרעיון של הגיר כפול המצמדים הוא בהכנת ההילוך הבא מראש ושחרור הקלאץ' ברגע המתאים.

בהחלט ייתכן שחלק מהנהגים שלא סובלים מהבעיה פשוט נוסעים "נכון" ולא מתקדמים בפקקים במצב של חצי ברקס.

אלא שזו רק הנחה בלתי מבוססת. בכל מקרה, יש פה (או הייתה קודם) תוכנה לא מוצלחת שגרמה לשריפה מואצת של קלאצ'ים.

זו אינה אשמת הנהגים. בתכנות נכון (ובפרט עם יכולת שחרור קלאץ' כל כך מהיר), זה לא צריך לקרות.

פורסם

אני מוכן להבין למה בעלי DSG סובלים את הגיר, לא אמין וכן הלאה וכן הלאה...

אבל- העברות הילוכים, מהירות מאוד, חסכוני מאוד, ובאמת מוציא ממנוע את כל ה "מיץ".

אבל מה היתרון של הגיר של פורד?

חסכון בדלק?לא מורגש .

ביצועים מיוחדים? לא הרגשתי .

אז מה כן?

אשמח לשמוע תגובות מבעלי פוקוס כזאת .

אגב, לי הייתה כזאת טיטניום האצ'בק 2.0.

פורסם

MAXIZEM

הבנו כבר שיש לך בטן מלאה לרכב הזה.

כולנו איתך סקפטיים לגבי סיום הבעיה של הגיר הרובוטי.

אבל כשאתה מנסה למצוא "ייתרונות" של הגיר הרובוטי....

פה אני חייב להסכים איתך שלכל היותר הוא יתוקן להיות סביר וטוב.

יתרונות ביחס לגיר אוטומטי טוב אני לא מצליח למצוא. התקווה היא רק שיפסיק להיות חיסרון ענק.

מסכים שבצריכת דלק הוא לא יהיה כוכב, בביצועים הפוקוס הזו חזקה בהרבה מקודמתה בגלל המנוע ולא בגלל הגיר המהולל.

נוחות נסיעה? גיר אוטומטי יפאני לעולם יהיה נעים יותר מגיר רובוטי.

האם יש לו עתיד? (לא בפוקוס אלא בכלל)

קשה לנבא. האסייתיים רק כעשיו ולמרות ההיסטוריה רצים לשם ובגירים הם תמיד היו מוצלחים יותר.

תאורטית, עם תוכנה טובה ותכנון נכון הוא יכול להיות לא רע.

האם יש סיכוי שמישהו שטעם גיר רובוטי אירופאי ירכוש עוד פעם גיר רובוטי? אני בספק.

גם אם סודרה הבעיה בפוקוס, אנחנו נמשיך להרגיש כמו מי שנוסע על ביצים, נקשיב לגיר ונהיה דרוכים לכל שינוי.

זו פוביה שקשה יהיה להשתחרר ממנה גם אם וכאשר נכיר בסיום הבעיה. לא יעזור.

פורסם

אין לי בטן מלאה, יש לי זכרונות של לפרוק פוקוס מלאה בציוד לפוקוס חליפית שאחרי שעה נתקעת גם כן . חיישן חמצן ורכב מקרטע...

השאלה למה? ערך מוסך? תמורה למחיר?

למה לסבול עם פוקוס?

אם בגלל שנמכרת במחיר זול, אני מבין ואפילו מתחבר לרעיון.

אם בגלל סיבה אחרת- מצטער לא מבין למה לסבול את הגרוטאה הזאת .

במיוחד את ה 1.6 , לפחות ב2.0 הרכב זז . לא יותר מזה דרך אגב.

פורסם

קצת סטינו מהנושא...

השאלה היא, האם יש עוד בעלי פוקוס שעברו עדכון תוכנה בשנת 2016 והאם הבעיה חזרה אצל מישהו מהם.

אנחנו דווקא מרוצים מהפוקוס למעט בעיית הגיר.

בינתיים, יש שנו 3 בעלי פוקוס שעברו עדכון בשנת 2016, לא סובלים מאז מבעיות בגיר.

פורד עצמה (להבדיל מהעדכונים שקדמו), הכריזה בדצמבר 2015 שהיא הצליחה לפתור את הבעיה.

ככה זה נראה בינתיים אבל 3 בעלי פוקוס רחוקים מאוד מלהיות סטטיסטיקה.

חצי שנה של שקט מוחלט וכמה אלפי ק"מ זה בשורות טובות אבל גם זה לא ממש הוכחה לכלום.

מקווה לשמוע מעוד בעלי פוקוס שעברו עדכון.

ככל שזה עוזר, האינטרנט היה מלא בתלונות מכל העולם על הגיר של הפוקוס אבל לא מצאתי תלונות של מי שעבר עדכון בשנת 2016 וחזרו אצלו הבעיות. בעבר, זה לא היה לוקח כל כך הרבה זמן.

פורסם

הפקק של שמן הברקס הוחלף לכל רכב שנכנס למוסך מורשה של פורד (אפילו בלי לשאול). לא ברור לי היכן טיפלת ברכב. זה היה לפני שנים.

אבל לא ברור עוד יותר למה אתה מתעקש למלא את הפוסט עם הבטן המלאה שיש לך על הפוקוס.

אתה חוזר ומתאר תקלות שאינן מחלות כרוניות של המודל. אין לנו את הבעיות שאתה מתעקש למלא פה.

בכל מקרה, אם אין לך מה להוסיף על עדכון תוכנה לאחר שנת 2016, אתה מוזמן לפתוח פוסט בנושא זכרונותיך הכואבים מהפורד פוקוס.

התכלית שלך והתכלית של הפוסט הזה שונות.

פורסם
אם יסתבר שהנושא נפתר, כנראה שכמשומשת היא מציאה.

קשה לי להאמין שהסקפטיות תחלוף במהרה.

זה פורד, אז עד שבעיית הגיר תיפתר (לא בטוח), אז יצוצו עוד בעיות, שיגידו שזה בגלל שחיקה, אבל משום מה לא קיימות במתחרותיה מהמזרח הרחוק.

והיצרן אפילו לא יחשוב על לפתור אותן, למה לך, האוטו ישן, כבר בן 5 שנים, תגרוט ותקנה חדש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קשה לדעת אם יפתרו את הבעיה או לא, עובדתית הגיר הזה בגרסה הרטובה שלו רץ לא מעט שנים באמינות.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
קשה לדעת אם יפתרו את הבעיה או לא, עובדתית הגיר הזה בגרסה הרטובה שלו רץ לא מעט שנים באמינות.

ממש לא בטוח. לפני שנה בדיוק קיבלתי מונדאו כרכב חלופי (היה עם קמ נמוך) כי הפוקוס שלי הייתה כמובן במוסך.

נסעתי עם במונדאו כ2000 קמ וההתרשמות מהגיר היתה די זהה לגיר בפוקוס; הייתי עם הרכב בצפון וזה היה נורא איך שהגיר התנהג בזינוק בעליה, התבלבל בין הילוכים וחבט בין 1 ו2.

אולי הגיר הרטוב אמין יותר ופחות מתקלקל - לא נסעתי מספיק כדי לגלות, אבל מתנהג טוב יותר? לא בטוח בכלל... ואת זה צריך לקחת בשקלול כשקונים פורד עם גיר רובוטי.

הגיר פוגע באיכות הנסיעה משמעותית, אבל מזלם שיש להם שלדה והגה כאלה טובים יחסית למשפחתומטית.

עריכה אחרונה על ידי Matan g
פורסם

נראה לי שלא קראתם כלום מהפוסט.

להבדיל מכל העדכונים שקדמו, בדצמבר 2015 הודיעו פורד שהם פתרו את הבעיה. מדו

בר בעדכון שנעשה חינם לכל בעלי הרכבים ויצאה קריאת שירות.

האם אכן הם פתרו את הבעיה???

אין וודאות. את זה ניסינו לברר.

ביתניים, לא מצאנו לא בארץ ולא בעולם תלונה בודדה של מישהו שטוען שעבר את העדכון מאז שנת 2016 והבעיה חזרה.

את זה ניסינו לברר עם עוד ועוד אנשים.

בבקשה קראו לפני שאתם מגיבים.

הפוסט מיועד לאנשים שיש להם פורד פוקוס ועברו את העדכון השנה.

לא לספקולנטייים.

פורסם

איפה בדיוק ראית שפורד פירסמו שהם תיקנו את התקלה?

לא ראיתי שום סימוכין לדבריך.

כרגע התקלה עדיין קיימת ולא נפתרה לגמרי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
נראה לי שלא קראתם כלום מהפוסט.

להבדיל מכל העדכונים שקדמו, בדצמבר 2015 הודיעו פורד שהם פתרו את הבעיה. מדו

בר בעדכון שנעשה חינם לכל בעלי הרכבים ויצאה קריאת שירות.

האם אכן הם פתרו את הבעיה???

אין וודאות. את זה ניסינו לברר.

ביתניים, לא מצאנו לא בארץ ולא בעולם תלונה בודדה של מישהו שטוען שעבר את העדכון מאז שנת 2016 והבעיה חזרה.

את זה ניסינו לברר עם עוד ועוד אנשים.

בבקשה קראו לפני שאתם מגיבים.

הפוסט מיועד לאנשים שיש להם פורד פוקוס ועברו את העדכון השנה.

לא לספקולנטייים.

הבעיה לא נפתרה. אתה בוחר להיות אופטימי וזה אחלה, אבל הנה הנסיון המבוסס שלי:

בינואר 2016 (69,000 ק"מ על השעון) הפוקוס שאיתי עברה החלפת מצמדים + ריקול כלשהו + עדכוני תוכנה (גיר,מנוע). מאז עברו כ-13,000 וקצת ק"מ.

הכל היה ורוד עד לפני מספר שבועות, אז נדלקה נורה צהובה והטקסט Transmission failed, service now - הגיר השתולל גם במהירות 0 והרכב עלה עם כננת לגרר.

בוצעה סריקת תקלות, איפוס והמנורה כבתה אך התחילו התופעות הידועות שמסמנות את תחילתו של הסוף: מכות בהעברה בין 1-2 מורגשות היטב, התיבה מתבלבלת לעיתים קרובות ומושכת עד למנתק/מעבירה הילוכים בסל"ד נמוך מידי שגורם לכל הרכב לווברץ, הורדת הילוך בלחיצה הגונה על הגז הפכה למאוד איטית (לפעמים 2-3 שניות!), רעידות בהתחלת נסיעה בשיפוע חיובי, רעשי גיר בהעברות - שמתי לב לזה בחניון תת-קרקעי שקט בנסיעה עם חלונות פתוחים.

בקיצור כל התופעות שתיארתי תמיד הופיעו לפני שקלאץ' הלך / הרכב נתקע על בעיית גיר אחרת ואני מניח שאם לא אחליף אותו בקרוב

אאלץ לאשפז את הרכב שוב להחלפת קלאץ' ועדכוני תוכנה קקיוניים ממש בקרוב.

הרכב שנת 2013, עבר כ-83,500 ק"מ, נהג יחיד רגוע יחסית ומטופל על ידי הליסינג (בעיות גיר מטופלות במוסך מורשה)

עפ"י חברת הליסינג - קלאץ יוחלף ב90,000 ק"מ אם יגיע לשם, או לפני אם יתקע.

פורסם
הבעיה לא נפתרה. אתה בוחר להיות אופטימי וזה אחלה, אבל הנה הנסיון המבוסס שלי:

בינואר 2016 (69,000 ק"מ על השעון) הפוקוס שאיתי עברה החלפת מצמדים + ריקול כלשהו + עדכוני תוכנה (גיר,מנוע). מאז עברו כ-13,000 וקצת ק"מ.

הכל היה ורוד עד לפני מספר שבועות, אז נדלקה נורה צהובה והטקסט Transmission failed, service now - הגיר השתולל גם במהירות 0 והרכב עלה עם כננת לגרר.

בוצעה סריקת תקלות, איפוס והמנורה כבתה אך התחילו התופעות הידועות שמסמנות את תחילתו של הסוף: מכות בהעברה בין 1-2 מורגשות היטב, התיבה מתבלבלת לעיתים קרובות ומושכת עד למנתק/מעבירה הילוכים בסל"ד נמוך מידי שגורם לכל הרכב לווברץ, הורדת הילוך בלחיצה הגונה על הגז הפכה למאוד איטית (לפעמים 2-3 שניות!), רעידות בהתחלת נסיעה בשיפוע חיובי, רעשי גיר בהעברות - שמתי לב לזה בחניון תת-קרקעי שקט בנסיעה עם חלונות פתוחים.

בקיצור כל התופעות שתיארתי תמיד הופיעו לפני שקלאץ' הלך / הרכב נתקע על בעיית גיר אחרת ואני מניח שאם לא אחליף אותו בקרוב

אאלץ לאשפז את הרכב שוב להחלפת קלאץ' ועדכוני תוכנה קקיוניים ממש בקרוב.

הרכב שנת 2013, עבר כ-83,500 ק"מ, נהג יחיד רגוע יחסית ומטופל על ידי הליסינג (בעיות גיר מטופלות במוסך מורשה)

עפ"י חברת הליסינג - קלאץ יוחלף ב90,000 ק"מ אם יגיע לשם, או לפני אם יתקע.

ע"פ התיאור שלך מדובר בתקלה במחשב גיר. למרות שהתיאור אכן נשמע מאוד מאוד מלחיץ, אני מאמין שהחלפת המחשב תפתור את כל הבעיות, ואם הגיר ניזוק כתוצאה מתקלת המחשב אזי גם הוא יוחלף, והכל באחריות אין כסף.

• תוכן חדש...