רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,589 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אין ממש תוכן, סתם תהייה כי יש המון רכבים עם האגזוזים(יש לזה שם אמיתי בעברית?) האלה ואף פעם לא חשדתי שזה סתם אביזר יופי
הודעה אחרונה מאת אלבטרוס, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מהתעניינות, במידה וקניתי רכב חדש עם 3 שנות אחריות, והלך, נאמר, האלטרנטור לאחר שנתיים והוחלף לחדש תחת אחריות - כמה זמן אחריות יהיה לי על האלטרנטור החדש? לצורך הדיון - אם הייתי מחליף לאחר תום האחריות על חשבוני הייתי מקבל 3 שנות אחריות.
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
מערכת ABS
מאת Liquidator- 1 תגובות
- 653 צפיות
הנורת אזהרה של המערכת ABS הייתה דולקת לי באופן קבוע. לקחתי למוסך אמרו כנראה יש בעיה במערכת עצמה. לאחר כמה ימים שהפסיק הגשם הנורה כבר לא דלקה. השאלה אם עכשיו כבר הנורת אזהרה של ABS לא דולקת זה אומר שהתקלה הסתדרה? וכנראה בגלל הגשם ניהיה ככה?
הודעה אחרונה מאת Ameer.86, -
- 1 תגובות
- 739 צפיות
קיבלתי רשיון (זמני) ואני מעל גיל 24. אני מעוניין לנהוג על הרכב של ההורים כרגע לצורך צבירת ניסיון. אציין שאני סטודנט ולומד בעיר אחרת וגר קרוב לאוניברסיטה. לכן אני לא זקוק לרכב ביומיום. מה אפשרות הביטוח הכי משתלמת במצב הזה? קראתי על ביטוח שעתי אבל רשום שזה תקף רק לנהג צעיר עד גיל 24. אם אני עושה ביטוח על הרכב של ההורים, האם זה אמור להיעשות מהצד שלהם (שינוי הביטוח הקיים) או שאני יכול לעשות ביטוח נפרד על אותו הרכב. השיקול המרכזי שלי הוא שאם יקרה מקרה ביטוחי אז זה לא יפגע בתשלום של ההורים (לא יגרור העלאה של דמי הביטוח שלהם). תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי לא מצליח להבין מהרשת, מתוכנן גם עידכון לפריוס+, איפה אפשר למצוא פרטים\תמונות? תודה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
שנה טובה לכולם, סיכום שנתי. Cars-Dec-2018.pdf
הודעה אחרונה מאת אלונזו, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני לא אכתוב סוג רכב מטעמי סודיות עמכם הסליחה. אז ככה, לאחר שיטוט ארוך באינטרנט הבנתי שאין מכס או מס קנייה על פנס אחורי לרכב בעלות שבין 75 ל500 דולר. מה שגם פנס אחורי אמור להיות ברשימת השיחרור המהיר. הכל התחיל בזה שנשבר לי הפנס והרפלקטור ברכבי היחסית חדש. בדיקה זריזה במורשה גילתה שפנס מקורי יעלה 1200 ש״ח ורפלקטור 80 ש״ח מחירים לא כוללים מע״מ כמובן. נכנסתי לאתר מאוד מוכר בחו״ל(לא איביים למינהם)שעובד מול יצרן הרכב שלי בעולם ומוכר רק חלקים מקוריים ובנוסף עושה משלוחים לישראל. הזמנתי פנס אחורי מקורי עם סימון E ורפלקטור בנוסף גם קיבלתי קופון הנחה נחמד שהוזיל לי את כלל הקנייה כולל המשלוח ל486 ש״ח. 4 ימים עברו, המשלוח כבר בארץ והסטאטוס מעקב שונה לממתין במכס. …
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 11 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
רכב חדש תמורת מקדמה של 8900 ושתלום חודשי ל36 חודשים, לאחר מכן אםשר להתקדם לרכב חדש תמורת עוד 8900+תשלום ל36 חודשים נוספים או לסיים את ההתקשרות. לפי מה שהבנתי, אין תשלום בסוף התקופה אלא אם כן אתה רוצה לקנות הרכב. נראה לי פשוט יותר מדי טוב, בטח יש פה איזה קאץ'. אז מה שאני בא לשאול בעצם זה למה לא?
הודעה אחרונה מאת yahaga, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, האם מישהו יודע לומר אם יש הבדל בין סט מגבים שמיועד לרכב עם הגה ימני לבין כאלה לרכב עם הגה שמאלי? לפי קטלוג בוש למשל, המגבים של אירוטווין לגולף דור 7 הם עם מספר קטלוגי שונה A864S לעומת גרמניה וארה״ב שם הדגם הוא A863S אני יודע בוודאות שברכב עם הגה ימני המגב הגדול הוא בצד הנהג, בדיוק ההפך מהגה שמאלי, המידות זהות. גם כיוון הפעולה הפוך.... ראיתי פה בפורום פוסטים שהמליצו על רכישה מאתר אנגלי... אבל ההגיון שלי אומר לי שזה לא יתאים. מישהו יודע לומר בוודאות?
הודעה אחרונה מאת hans, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שאלה תיאורטית בלבד. אני חסכתי לעצמי את הכאב ראש בגילוי התשובה ורכשתי זוג מגבים חדש. אבל לדעתכם, למרות שמגבים חלק שאינו באחריות "מתכלה" האם יש היגיון לפנות למוסך על מגבים שמנגבים היטב אבל חורקים במידה והרכב חדש מאוד?
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
בהמשך לדיון הזה https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?664680-%D7%97%D7%A6%D7%99-%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A4%D7%90%D7%9F-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%94-quot-%D7%91-%D7%A0%D7%A7%D7%A0%D7%AA%D7%94-NSX הצלחתי להפתיע את עצמי וקניתי NSX 2017 מאובזרת מלא ($199K כשהיתה חדשה). לישורת האחרונה הגיעו כמה כלי רכב. TTRS שעולה 64 אלף דולר לשנת 2018 אלפא רומיאו ג'וליה עם המנוע של פרארי. שעולה 68 אלף ל 2018 וכמובן ה R8 V10 (לא פלוס). שעולה 150-160 אלף לגג נפתח שנת 2017 וכ 135 אלף ללא הגג הנפתח שנת 2017. ה ACURA עלתה 116 אלף. כל המחירים הם לפני מעמ וקישקושים (תוסיפו בערך 10% בכדי לקבל מחיר סופי),שני …
הודעה אחרונה מאת maphisto, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אני אקבל רכב עבודה מהמעסיק בשבוע-שבועיים הקרובים. רכב עבודה = המעסיק יעלה לי את הברוטו בגובה עלות הרכב. עם זאת, יוטל עליי חלק משווי השימוש של ה"הנאה" הפרטית שלי מהרכב בשעות הפנאי ובכלל כאמצעי נוחות. הבנתי שכך נהוג בלא מעט מקומות (תקנו אותי אם אני טועה). אני מתלבט אם לקחת רכב מקבוצת שווי 1 או 2 כיוון שיוטל עליי חלק מהתשלום הנ"ל. עשיתי חיפוש באינטרנט ולא מצאתי מחשבון שמחשב כמה יושפע הנטו שלי מהוספת רכב כזה או אחר. אשמח לקבל מחשבון או שיטת חישוב שנותנים את זה בצורה טובה. תודה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 38 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
https://m.ynet.co.il/Articles/5433114 אני בשוק שהמקרה הזה בכלל הגיע לבית משפט! חשבתי לתומי שרכב עם תקלה כה חמורה כשרק יצא מהניילונים, מחייב החלפה , או לפחות פיצוי של עשרות אחוזים על ירידת ערך. למרבה המזל גם השופטת חשבה כך, ופסקה לטובת התובעת. אבל אני ממש לא מבין את היבואן, איזו תדמית הוא חושב שהוא מייצר לעצמו עם פרסומים כאלה?? גם בלי קשר לכסף, זאת הרגשה נוראית אחרי שהבן אדם משלם ממיטב כספו על רכב חדש לגמרי, פתאום מוצא את עצמו נוהג עם מנוע ב"הרכבה מקומית". לא מספיק זה, גם גוררים אותו לבית משפט..
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ב-160,000 ש"ח, אתם חושבים שלאיוניק החשמלית יש סיכוי לשחזר את ההצלחה של אחותה ההיברידית?
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
שלום לכולם, מזה כחודש שאני נוהג על האוקטביה 1.2 החדשה שקיבלתי מחברת הליסינג. לא אכנס לעניין הרכב עצמו כי זה כבר לשרשור אחר, אבל כן אני תוהה לגבי עניין מערכת ה START & STOP שקיימת כבר במספר רב של רכבים ואשמח לשתף. חסכון בדלק, עמידה בתקני זיהום מחמירים יותר ופליטת מזהמים לקבלת נ"ז ירוקות- הכל ברור מדוע כן דחפו את הדבר הזה, אבל מצד שני: -בלאי מואץ לסטרטר (גם אם ישנו קבל ייעודי לאגירת מתח להתנעה מהירה או כל טריק כזה או אחר, עדיין מדובר בפעולה מכאנית כנגד גלגל תנופה) -חסכון בדלק? אוקי, מחשב מזריק כמות מדודה ואין כאן בזבוז דלק רב בהתנעה כמו במנועי קורבורטור או הזרקה מיושנים, ועדיין, איפה החסכון במעט דלק שנשרף בזמן עמידה בסרק של המנוע אל מול התקנה של מערכת כזאת,…
הודעה אחרונה מאת fanman, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נתקלתי בכתבה הזו: https://www.auto.co.il/article/131505-local-news?utm_source=Mako&utm_medium=Auto-copmponent&utm_campaign=Ongoing&makoOpenChromeTabs=1 ומתברר שדרך canbus אפשר לשכפל מפתח מעניין מדוע לא הכניסו חברות הרכב חסימה לדבר כזה.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 3 תגובות
- 755 צפיות
שלום רב, משהו יכול להפנות אותי לתיקון מחזיק לטלפון שמותקן ברכב (כזה שמגיע עם רכב חדש שמורכב על הדשבורד ליד רגל שמאל של הנוסע ליד הנהג
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
נפח מנוע 1.2 1 2
מאת שחם-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום בעבר רכבים חזקים היו בעלי נפח 1.6. לאחר מכן עברנו לעידן 1.4. היום לא מעט מכוניות מגיעות עם נפח מנוע 1.2. יש בכלל עוצמה לרכבים כאלה? כיום יש לי סובארו B3 נפח מנוע 1.5 ואם יושבים שניים מאחורה היא בקושי סוחבת בעליות. עשו שינוי במנועים של המכוניות החדשות? רכב של 1.2 יכול לסחוב כמה נוסעים בעליות של ירושלים או חיפה?
הודעה אחרונה מאת nev, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היום בבוקר בצומת מתחת למחלף השבעה, רכב מרצדס ויטו לבן עם מצלמה על הגג כמו ששמו על גדרות הפרדה. הרכב מצלם נהגים שנדחפים בפניה מכביש 44 לכביש 4 צפון. במקום לשים אופנועי משטרה עם ניידת ולרשום דוחות, השוטר יושב בקבינה ומתפעל את המצלמה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
לא יודע אם כבר פורסם בפורום, להלן לינק לאתר המצלמות. בהחלט צעד מבורך שמאפשר לכלל הציבור לדעת מה מצב התנועה הכביש/צומת/מחלף בזמן אמת. צפייה נעימה! https://www.iroads.co.il/תיקיית-מצלמות/
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 990 צפיות
שלום חברים. החלטתי להקים קבוצה אשר תגבש מפגשי נהיגת קארטינג. בהתחשב בהיצע המסלולים, כרגע המסלול שעל הפרק הוא של "דן קארטינג", בחוצות המפרץ. השאיפה כרגע היא לקיים מפגש שיכיל מקצה או שניים, על בסיס שבועי, על רכבים *"פתוחים". המטרה העיקרית: לפרוק להנות. המטרה המשנית: שיפור הטכניקה בנהיגה בקארט, תרגול ושיפור יכולות עקיפה, שיפור הזמנים וכ'ו. *רכב פתוח - קארט אשר איננו מוגבל במהירות. על מנת שתוסר ההגבלה (הקארטים האיטיים עליהם נהגתם בעבר - מוגבלים), יש להחזיק ברישיון נהיגת קארטינג (אשר ניתן לאחר מעבר קורס, באחד מן המקומות בארץ: אצל דן קארטינג, האקדמיה לקארטינג, קארטינג בילו או כל מסלול אחר המעביר קורס כזה). אם לא עברתם אחד כזה, יתכן ויהיה ניתן להסתפק בהצגת…
הודעה אחרונה מאת CitroenC5, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
היי, עלתה בביתנו השאלה הביקורתית, מה החסרונות של מערכות בלימה אוטונומית? האם יש מקרים שבהם הן מחליטות החלטה לא נכונה? מה קורה אם בלימת החירום היא באמצע סיבוב כמו ספירלת עליה/ירידה מכביש מהיר? או בכביש רטוב? ההשערה שלי היא שכמות המקרים שבהם המערכת הזאת מצילת חיים/רכבים/פגושים יותר גדולה מכמות המקרים שבהם היא יכולה להיות מסכנת, אבל האם באמת קיימות כאלה סיטואציות שבהן המערכת מסכנת? תודה, זיו
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
כבר שלוש שנים א' ואני משתתפים ב carpool בין הבית לעבודה. אנחנו גרים די קרוב אחד לשני, לשנינו יש רכבים פרטיים כך שנראה לנו נכון להעביר את השעה בבוקר ובערב בשיחות חולין וגם להקטין את הוצאות הנסיעה לעבודה (50+ ק"מ לכוון, לפעמים דרך כביש 6) על ידי נסיעות משותפות. לאחרונה נגמרו לנו נושאי השיחה והתחלנו לערוך השוואות בין הוויז 'שלי' לוויז 'שלו'. להפתעתנו יש הבדלים משמעותיים. דוגמא מהבוקר: הוויז 'שלי' מראה 51 ק"מ ליעד, 49 דקות, הגעה ב 09:43. לעומת זאת, כשלוש דקות מאוחר יותר, בזמן העלייה לכביש 2 לכוון דרום, הטלפון של א' מראה שעה נסיעה, הגעה ב 09:57, 51 ק"מ. כלומר הבדל של 14 דקות בין שני מכשירי אנדרואיד באותו הרכב. בחרנו בדרך המהירה יותר …
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
קצת רקע, שנה שעברה מכרתי את רכב חלומותי ה CTS-V שלי כהכנה לילדים וכיום יש לנו שני SUV בבית. מאז אני ממש מתגעגע לרכב פאן (למרות שאני מאד נהנה מSUV ומהקלות של להעמיס את האופנוע ולצאת לשטח לטיול). אז ככה,מעוניין ברכב יחסית קטן (במונחים אמריקאים) זריז מאד ורצוי עם גג נפתח. מערכת סאונד משבחת זה איבזור חובה חובה. על מה אני חושב כיום אודי R8 V10 (שנת 2014-2015) סביב 100K$ MB C63 שנת 2015-2017 50-75K$ ניסאן GTR PREMIUM שנת 2014 וצפונה $60K-70K MB CLS550-63 (הרכב הכי יפה בעולם לדעתי) אבל ממש לא ספורטיבי או זריז שנת 2016 וצפונה $50K-75K אודי TT-RS שנת 2016 וצפונה , הרי זה ברור שזה R8 למתחילים $40K-65K ואם כבר צעצועים BMW 235M שנת 2015 וצפונה $28K-45K …
הודעה אחרונה מאת maphisto, -
יוליאן יצא ליומיים גשומים עם ה-i20 המחודשת ומצא מכונית שמביאה טוויסט גדול בעלילה. מה אתם חושבים? האם עכשיו היא תוכל להתברג בצמרת הקטגוריה או שהיא תמשיך לככב בעיקר בציי רכב?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 31 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
רכשתי מאזדה 3 מהיבואן לפני כחודשיים. היום עשיתי קצת סדר בבגאג', ופתאום גיליתי דברים מוזרים - מצ"ב תמונות. מדובר בסימני איטום גס סביב התא, וכן בגומחה של הג'ק שם גם יש סימן דמוי תיקון כלשהו. יש סיבה שיהיו דברים כאלה ברכב חדש, או שאני צריך לדאוג?
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
אהלן, חזרתי כרגע מהעבודה, אחרי לא מעט שנים (3 למעשה) שאני עוקב יום יום אחר התפתחות הכביש החדש יחסית בשרון, שמתקדם הלאה מערבה ומתחבר עם כביש 20 ו2, כביש 531. אני כל יום חוזר מהעבודה דרך רחוב הבריגדה בהרצליה, לרחוב ירושלים המחבר בין רעננה להרצליה, ושם אני נתקל בהתקדמות במחלף הרצליה מזרח של אותו כביש. היום שמתי לב שהיציאה ימינה לכיוון מזרח פתוחה, אך תמרור מוצב שם כמובן לאיסור כניסה עבור רכב שאינו רכב עבודה. המשכתי הלאה ביחד עם חבר אל רחוב פרדס משותף הדרומי ברעננה, שם אפשר לראות את תהליכי הסלילה בכביש. ממבט עליון על הכביש נראה שיש בו 2 נתיבים בחלק שבין הרצליה לבן גוריון ברעננה. התקדמנו משם לכיוון גבעת ח"ן, (מאונך לרחוב קזן) ומשם היה ניתן לראות שהכביש נעצ…
הודעה אחרונה מאת nev, -
לפני כ 3 שבועות החזרתי לחברת הליסינג את הרכב (גולף 2015 אוגוסט 125 כ"ס עם גיר רובוטי כפול מצמדים) עם 94,200 ק"מ. ועכשיו זו הזדמנות לסכם את חווית השימוש ברכב בשלושת השנים שעברו. כשבחרתי את הרכב, השוויתי אותו בעיקר מול המאזדה 3 שהייתה איכותית ומהנה לנהיגה. השיקול שהכריע עבור הגולף היה שבאופן פרטי לא הייתי לוקח רכב גרמני (מעדיף "שקט תעשייתי" על פני חווית נהיגה), אלא יפני או קוריאני ולכן רק בליסינג אני יכול להתנסות באיכות גרמנית.....וכך אכן היה.....בחרתי בגולף. למרות שהרכב בליסינג, הוא נשמר בקנאות כאילו הוא רכבי הפרטי. לא "קרעתי" את המנוע, לא אימצתי אותו, עשיתי הרצה כפי שמקובל ונלחמתי עם חברת הליסינג שיבצעו טיפולים במורשה צמפיון. תקלות שהיו טופלו עלידי ישירות מול צמפיו…
הודעה אחרונה מאת s h i n e o n, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
לא יודע אם זה הכי קשור לפה אבל למישהו יש מושג בערך כמה מרוויח נהג אוטובוס,בהשוואה לנהג מונית בחברה? מן הסתם שלהיות נהג מונית זה יותר קל,אבל הייתי מעוניין לדעת על גובה השכר בערך של השניים אם מישהו יודע
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
כותרת
הודעה אחרונה מאת רפי לין,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,168 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- benny62
- שחר 1
- Pika007
- chrono
- flytomars
- 318i
- David32
- נתנאל - Net
- ארז 1
- SlowRide
- malcishua
- פינדר