Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חישוב עלות רכב עבודה בנטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אקבל רכב עבודה מהמעסיק בשבוע-שבועיים הקרובים. רכב עבודה = המעסיק יעלה לי את הברוטו בגובה עלות הרכב. עם זאת, יוטל עליי חלק משווי השימוש של ה"הנאה" הפרטית שלי מהרכב בשעות הפנאי ובכלל כאמצעי נוחות. הבנתי שכך נהוג בלא מעט מקומות (תקנו אותי אם אני טועה).

אני מתלבט אם לקחת רכב מקבוצת שווי 1 או 2 כיוון שיוטל עליי חלק מהתשלום הנ"ל.

עשיתי חיפוש באינטרנט ולא מצאתי מחשבון שמחשב כמה יושפע הנטו שלי מהוספת רכב כזה או אחר. אשמח לקבל מחשבון או שיטת חישוב שנותנים את זה בצורה טובה.

תודה

פורסם

כבר שנים שהמס לא מחושב לפי קבוצת רישוי אלא לפי מחירון הרכב כחדש(2.48% מהמחירון שלו ליתר דיוק) - וזה מתווסף לך לברוטו, יש הרבה מחשבוני שכר באינטרנט(חילן אפילו לדעתי מציעה כזה) שייתנו לך כיוון להפרש.

גם אם אתה תקבל מהמעסיק רכב בן 15 אבל כחדש המחירון שלו היה 250,000 שקל(טנדרים כדוגמא קלאסית) אתה תשלם מס לפי המחיר הזה.

חשוב להבין שהמס הוא לפי המחיר מדבקה היבש ולא המחיר בפועל(לדוגמא ניסאן מיקרה אוטומטית שנסחרת ב"מבצעים" שונים באיזור ה70 אלף שקל בפועל במחיר מדבקה עולה 99 אלף שקל ולפי המחיר הזה יגזר המס).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אתה כותב שהמעסיק מעכלה לך את הברוטו כדי לכסות את שווי השימוש. השאלה היא אם הוא מעלה לך סכום מסויים קבוע או אחוז משווי הרכב הצפוי (ואם כן אז כמה אחוזים).

אם אתה משלם למשל 10% משווי השימוש אז ההפרשים זניחים אבל אם אתה משלם 50% זה כבר משהו אחר.

מעבר לסכום שתשלם חשוב להבין מה אתה הולך לעשות עם הרכב. אם אתה הולך לתפור בעבודה כל יום אילת קריית שמונה וחזרה אז קח רכב גדול ונוח אבל מצד שני אם הנסיעה הכי ארוכה שלך זה למכולת וחזרה אז גם אופניים חשמליות מספיקות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני אקבל רכב עבודה מהמעסיק בשבוע-שבועיים הקרובים. רכב עבודה = המעסיק יעלה לי את הברוטו בגובה עלות הרכב. עם זאת, יוטל עליי חלק משווי השימוש של ה"הנאה" הפרטית שלי מהרכב בשעות הפנאי ובכלל כאמצעי נוחות. הבנתי שכך נהוג בלא מעט מקומות (תקנו אותי אם אני טועה).

אני מתלבט אם לקחת רכב מקבוצת שווי 1 או 2 כיוון שיוטל עליי חלק מהתשלום הנ"ל.

עשיתי חיפוש באינטרנט ולא מצאתי מחשבון שמחשב כמה יושפע הנטו שלי מהוספת רכב כזה או אחר. אשמח לקבל מחשבון או שיטת חישוב שנותנים את זה בצורה טובה.

תודה

נוהל סטנדרטי:

נניח שהברוטו שלך לפני קבלת הרכב 10.000 ש"ח.

אחרי מסים, אתה מקבל נניח 7500 נטו.

קיבלת רכב (רכב שמשמש שאתך לצורך ביצוע התפקיד בעבודה ונשאר אצלך אחרי שעות העבודה לשימוש פרטי) שהמחיר שלו אצל היבואן הוא נניח 100 אלף שקל.

אחרי קבלת הרכב לשכר הברוטו שלך כל חודש יתווסף סכום שהוא 2.48% ממחיר הרכב, כשהיה חדש.

בדוגמא שלי, כל חודש יתווסך לך לברוטו 2480 ש"ח. כמובן לא תקבל את הכסף הזה בהעברה לבנק אלא זה רק ירשם בתלוש משכורת תחת הסעיף "שווי רכב צמוד".

הברוטו החדש שלך יהיהי 12480, מהברוטו הגבוה יותר אתה תשלם יותר מסים. ואז בנטו, במקום 7500 תקבל נניח 6800, כי שילמת יותר מסים.

ה 700 ש"ח האלו זה מה שעולה לך רכב צמוד, בסידור כזה זה מאוד משתלם.

עד כאן מה שהמעסיק חייב לעשות.

מה שהוא לא חייב, אבל יכול לעשות זה לגלם לך את הרכב הצמוד - זאת אומרת להוסיף לברוטו עוד סעיף "גילום רכב". הברוטו יעלה עוד, במקום 12480 הברוטו יהיה נניח 13500 ואז אחרי תשלום מסים הנטו ישאר 7500 כמו שהיה מקודם.

גילום רכב יכול להיות מלא או חלקי או בכלל לא, לפי החלטת המעסיק.

פורסם

בדיוק,

רק אחדד:

יש מצבים בהם הרכב ניתן כהטבה, כלומר מעבר למס הגבוה יותר בגלל שווי שימוש, המעסיק גם מפחית לך את הברוטו.

לדוגמה:

מציעים לעובד שכר של 20K ש"ח ברוטו, או 16K ש"ח ברוטו + רכב צמוד.

במקרה כזה, העובד משלם גם עלות אחזקת הרכב וגם את עלות שווי השימוש (מס), ואלו המקרים בהם אנשים מתלבטים אם לקחת רכב בליסינג או לא.

במקרה כמו שלך, הברוטו נשאר 20K ש"ח עם הרכב או בלי, ההבדל היחידי הוא רק בתשלום המס, ותשלום המס בד"כ לא יהיה גבוה יותר מ 1,000 ש"ח בנטו, ולבעלי שכר נמוך, זה יהיה אפילו פחות (זה תלוי מה השכר שלך ובאיזו מדרגת מס אתה נמצא).

במקרים אלו, זה בעצם אומר לקבל רכב צמוד תמורת 700 עד 1,000 ש"ח - וזה כן משתלם.

פורסם

בוקי, שכחת רק לציין שאת אותם 2480 ש"ח שהוסיפו לברוטו מורידים אחר כך מהנטו כך שלמעשה רק משלמים עוד מס כאילו הוא קיבל עוד 2480 שקלים.

פורסם

זה בדיוק מה שרשמתי, הוא ישלם יותר מס ולכן הנטו יקטן.

רשמתי בדוגמא, יקטן מ 7500 ל 6800.

פורסם

היות ומדובר על שבוע-שבועיים לערך לא הייתי שובר את הראש ולוקח את הרכב הכי מתאים למשימה, גם אם זה יעלה לי קצת יותר.

ההפרש בין המכוניות יעלה לי פחות מרופא עמוד השדרה שאני אצטרך אחרי שאסע בכל הארץ באלטו

פורסם
היות ומדובר על שבוע-שבועיים לערך לא הייתי שובר את הראש ולוקח את הרכב הכי מתאים למשימה, גם אם זה יעלה לי קצת יותר.

אני אקבל רכב עבודה מהמעסיק בשבוע-שבועיים הקרובים.

זה משתמע יותר שהוא יקבל את הרכב תוך שבוע -שבועיים ולא לשבוע - שבועיים.

:-|

פורסם
כבר שנים שהמס לא מחושב לפי קבוצת רישוי אלא לפי מחירון הרכב כחדש(2.48% מהמחירון שלו ליתר דיוק) - וזה מתווסף לך לברוטו, יש הרבה מחשבוני שכר באינטרנט(חילן אפילו לדעתי מציעה כזה) שייתנו לך כיוון להפרש.

גם אם אתה תקבל מהמעסיק רכב בן 15 אבל כחדש המחירון שלו היה 250,000 שקל(טנדרים כדוגמא קלאסית) אתה תשלם מס לפי המחיר הזה.

טעות. אם הרכב יוצר לפני 2010, עדיין התשלום הוא לפי קבוצות דאז. מ-2010 לפי האחוז שרשמת.

פורסם

^

אוקיי, טוב לדעת - לא יצא לי להתעסק עם רכב ממש ישן - ועדיין לא הוגן כ"כ שיטת התשלום הזאת גם לרכב מודל 2011.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
טעות. אם הרכב יוצר לפני 2010, עדיין התשלום הוא לפי קבוצות דאז. מ-2010 לפי האחוז שרשמת.

לגבי כל רכב בלי קשר בן כמה הוא שווי השימוש נקבע כשהיה חדש ולא משתנה עם השנים. רכב בן 8 ישלם שווי שימוש בדיוק כמו כשהיה חדש ולא משנה שקנית אותו לפני חצי שנה כשהמחירון היה 20,000.

• תוכן חדש...