רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 769 צפיות
שלום. הבנתי שיש הבדלים באיכות ה (Start&Stop (Go active בין סוגי רכבים שונים. רציתי בבקשה לדעת את איכות השימוש בסובארו. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת omerkot, -
קיה סיד החדשה בישראל 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
במחירים שמתחילים ב-125,000 ש"ח ומנוע 1.4 טורבו, אתם חושבים שיש לה סיכוי לפרוץ מבעד לתקרת הזכוכית שנקראת יונדאי i30? או שהסטיישן ימשיך להיות הדגם היחיד שמקבל את תשומת הלב הראויה? עוד פרטים
הודעה אחרונה מאת arco1, -
-
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
סובארו חשפה היום את הלגאסי דור 7 בתערוכת שיקאגו. כמו בשאר הדגמים, גם הלגאסי עושה שימוש בפלטפורמה הגלובלית של סובארו המשפרת את נוחות הנסיעה והבטיחות הפאסיבית. בין החידושים : ויתור על מנוע 6 ציל' השטוח לטובת מנוע 2.4 טורבו שמספק 260 כ"ס ומשודך לגיר רציף (אלא מה...). גרסת הבסיס תמשיך לעשות שימוש ביח' ההנעה היוצא אשר זכתה לשיפור ומספקת 182 כ"ס אשר משוכך לתיבה .. רציפה. הפנים מציג קפיצה של ממש ומציע הידור ועיצוב שטרם ראינו בסובארו - מושבי עור נאפה שנראים מצויין, עור כמעט בכל מקום, מסך מולטימדיה אנכי בגודל 11.6" ושלל פינוקים. גם מערכת איי סייט שופרה וכוללת לצד בקרת שיוט אדפטיבית ובלימה אוט' גם שמירה על נתיב, תיקון סטיה מנתיב, התראה על רכב בשטח מת, זיהוי הולכי רגל, ובל…
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אחרי 12 שנים של החלפת רכב ליסינג מדיי 3 שנים הורי השתכנעו להתנתק מהליסינג עקב חוסר כדאיות. תחילה הם פתחו הזמנה על ספורטאז' 1.6 ליטר ובעקבות זמני אספקה ארוכים אשר גלשו להשקה של הפריוס החדשה, הם ביטלו את ההזמנה בקיה ורכשו פריוס מהמשלוח הראשון. בדומה לשרשורים אחרים, אחזור לעדכן כמדי שנה עלויות. שנה ראשונה הרכב עבר טיפול של החלפת שמן מנוע ופילטר שמן מנוע במוסך מורשה, סה"כ עלות 825 ש"ח. שנה ראשונה הרכב פטור מטסט, ק"מ עדכני במעמד הטסט (מרץ) כ-16,000 אלף ק"מ. צריכת דלק ממוצע 1:23 בנסיעה עירונית בעיקר. לא יוצא לי אישית לנהוג על הרכב אבל במשפחה המורחבת יש פריוס דור 3 ולמרות שמדובר באותו קו הינע הדור החדש חסכוני יותר ב-10 עד 20 אחוז. הבדלי עיצוב, מרווח ואבזור זה בעיניי …
הודעה אחרונה מאת Sergey83, -
הודעה אחרונה מאת dorosen, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אחותי שוקלת רכישה של רכב חדש ויש דרישה למתקן ל - 4 זוגות אופניים. האם קיים מתקן שלא דורש התקנה של וו גרירה (ולא מתקן גג)? עד כה מצאתי רק מתקנים ל-3 זוגות אופניים. אשמח לעזרה\עצה בנושא. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
מישהו התקין מצלמת רוורס או חיישנים בארונה או באיביזה החדשה שלא דרך צ'מפיון? יש מקום מומלץ באזור חיפה? האם המערכת החדשה של הארונה/איביזה דורשת פריצת מסך? מצאתי את המצלמה הבאה באיביי: https://www.ebay.com/itm/Original-Seat-ARONA-Multimediasystem-Navigation-Ruckfahrkamera-Nachrustsatz-MQB/282491648711?hash=item41c5d07ac7:g:GyMAAOSwGJlZJV5v האם צריך לבצע העברה של הכבל עד המערכת או שהכבל כבר אמור להיות קיים באוטו ואפשר רק להחליף?
הודעה אחרונה מאת Amito18, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדבר שם על המון נושאים שאני אישית מאמין בהם.
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
היי בעקבות דיון בפורום עלו בי תהיות וספיקות. חשבתי להוציא רשיון לאוטובוס על חשבון אחת החברות בעיקר בגלל היציבות הכלכלית שבנושא ןכעת הובהר לי שזה לא בדיוק כזה חלק הנושא של הקביעות והתנאים של הנהגי תח"צ. בנוסף עלה רעיון להוציא רשיון למשא כבד וכנראה שגם לסמי בהמשך (הנני בעל רשיון סי1) אשמח אם תוכלו לשתף את דעתכם. תודה. ירון.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
מי שחשב לרכוש רכב חשמלי כדי לחסוך בעלויות, שיחשוב שוב. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3755660,00.html נחסוך לכם לקרוא את הקישור: ״לפי המתווה המסתמן, תשמר רשות המסים את שיעור מס הקנייה הנמוך המוטל כיום על רכבים חשמליים, 10% בלבד, אך תיערך להטלת מס נסועה שיחושב על פי הקילומטרז' השנתי של הרכב. זאת מאחר שבעלי רכב חשמלי אינם משלמים בלו על הדלק, בניגוד לבעלי מכוניות רגילות״. נראה שרק רכב פלאג ישמש כמפלט ממס הנסועה למרות שניתן לבצע בו נסיעות על חשמל בלבד (לטווח מצומצם יותר כמובן מרכב חשמלי מלא, אבל לגבי חלק מהאנשים מדובר אפילו בכל הנסיעות שלהם) ובכך הוא ישמש גם מפלט חלקי או מלא ממס הבלו. (אלא אם כן רשות המסים תטיל מס נסועה…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם, אני בן 30 ובעברי סבלתי מחרדות קצת לפני תחילת הצבא וקיבלתי פטור משירות לאחר חודשיים בלבד, לאחר מכן עשיתי שירות לאומי. זה לא מנע ממני להוציא רישיון נהיגה והקב''ן לא דיווח אפילו למשרד הרישוי. מאז הכל בסדר ואני כבר לא נוטל כדורים נגד חרדות, לקחתי רק לתקופה קצרה של כמה חודשים אי שם בתחילת בגיל 19. אין לי שום עבירת תנועה, ואני אדם נורמטיבי לחלוטין. יכול להיות שהמרב''ד בכל זאת לא יאשר לי להיות נהג אוטובוס?
הודעה אחרונה מאת mudale222, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
אז ככה , חבר אתמול אמר לי שהזמין רכב פנאי סיאט אטקה. עכשיו אני חושב מה ההגדרה הזאת לרכב? הרי הוא לא קונה את הרכב ושם אותו בצד ומחכה לסופשבוע לצאת איתו לאיזה טיול לנקות את הראש . זה הרכב הראשי שלו שהוא נוסע כל יום עם המשפחה שלו. מילא מישהו מחזיק איזה אופנוע או ג'יפ cj ישן לטיולי שטח פעם בשבוע. אבל לקרוא לרכב שאתה משתמש בו כל יום רכב פנאי?. אולי אני לא מבין נכון אבל כל המכוניות בארץ יכולות להיות תחת שתי קטגוריות "משפחתית ורווקים" עכשיו נהגתי בכמה "רכבי פנאי" לא הרגשתי משהו שונה מרכב "רגיל" אולי אני טועה או מיושן במחשבה אנא האירו את עיניי. תודה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
הרכב הנ"ל שייך לחמי. הפריוס החליפה מאזדה 6 2008 שעברה בירושה לתחנה הבאה. אני מפרסם פה את עלויות האחזקה למען הדורות הבאים. הרכב נרכש מחברת ליסינג לאחר שימוש של שנה ו-8 חודשים כשעל מד הק"מ כ-18K ק"מ. הרכב עבר טיפול יחיד כאשר הוא היה בבעלות חברת הליסינג. הטיפול בוצע במוסך מורשה ב-15K ק"מ אבל הטיפול בוצע שנה ו-3 חודשים מרגע שהרכב עלה על הכביש. כנראה שהביטוי "ו/או" מפורש בצורה אחרת אצל חברת הליסינג. לפני שרכשנו את הרכב בדקתי עם יוניון מוטורס שהעניין הזה היא לא עילה לביטול האחריות שיש על הרכב. מכיוון שאני מטפל בכל רכבי המשפחה, העניין הזה שהטסט והטיפול לא חופפים גוזל ממני זמן מיותר. במקום לבצע את הטסט והטיפול ביחד באותו יום אני נאלץ לקחת את הרכב פעמיים בימים נפרדים.…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני מעוניין לשכור רכב באיטליה , ואין לי ניסיון בהשכרת רכב בחו"ל . אני נוחת במילאנו בשעת לילה מאוחרת (1 בלילה) , ולפי כמה אתרים בחברות שבדקתי בהם זה לא נותן לי אופציה לקבל את הרכב בשעה הזאת. קיימת אופציה לקבל רכב בלילה?
הודעה אחרונה מאת robertf, -
כמעט בכל אתר של יצרנית רכב בכל מדינה, תמיד יש מגוון מאד גמיש של אפשרויות אבזור ("Extras"). אתה יכול לקחת רמת אבזור ממוצעת יחסית, ולהוסיף לה כל טוב הארץ, או רק אביזר ספייציפי שלך הוא חשוב. הכל בדיוק על פי צרכייך! צמיגים, מערכות בטיחות, תאורה, ואפילו מצבי מתלים. כל אחד יכול "להשתולל" כראות עיניו, המחירון גלוי לכל. רק אצלנו, היבואנים מחליטים עבורנו ב-100% מה חשוב ומה לא, ומאבזרים את רמות הגימור השונות על פי החלטתם וללא אפשרות שינוי! נדמה לי שחריגים הם מותגי ה"פרימיום" כגון אאודי, ואפילו הגמישות שהם נותנים היא די מוגבלת ל-"חבילת תוספות" תפורה מראש. נציג מכירות הסביר לי פעם את הסיבה ה"רשמית" : "בגלל שרק אם היבואן מזמין מראש מלאי גדול של רכבים, אז ז…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כבעלים של C4 פיאסו דיזל שנת 2015 (אחלה רכב), קיבלתי מהחברה הודעה על מבצעים מיוחדים לרגל ה"חגיגות". אבל אני שונא לכלות את זמני לריק (נדרש לקבוע םגישה) והשאלה היא האם מישהו יודע אם מדובר בהנחות משמעותיות מעבר למה שחברה נותנת ברגיל, או חארטה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
http://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/2019-02-04-N01-%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1-A35-AMG-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C
הודעה אחרונה מאת ProMeR, -
-
דבר שלא הכי ברור לי... הרי טויוטה, הונדה ומאזדה אמינות יותר מכל היצרניות האחרות(ממה שאני יודע). השאלה שלי היא כזאת: 1. אם יצרן מסוים יודע לייצר רכב אמין, סביר להניח שיצרן ענק אחר(כמו פולקסווגן למשל) ידע לייצר רכב אמין באותה מידה, אבל משום מה זה לא קורה. השאלה שלי היא למה? 2. בעולם שבו יש רכבים אמינים של יצרנים מסוימים ורכבים לא אמינים של יצרנים אחרים, למה לעזאזל אנשים עדיין קונים רכבים שהם לא אמינים אם הם מלכתחילה יודעים שיצרן x מייצר רכב לא אמין ויכולים לקנות רכב אמין של יצרן אחר בערך באותו המחיר אם לא בפחות כסף?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
על סמך תמונה בודדת וחשוכה מאוד, פבל החליט שבתערוכת ז'נבה הקרובה אנחנו הולכים לקבל רמז מאוד עבה לעיצוב של מאזדה 6 הסדרתית הבאה. מה אתם חושבים, מסכימים איתו? או שכדאי לשלוח אותו להסתכלות כי די ברור שמשהו השתחרר שם בקופסא?
הודעה אחרונה מאת Fixesss, -
- 2 תגובות
- 721 צפיות
שלום, נגשתי לעשות טסט ולצערי נכשלתי על 2 צמיגים קדמיים, החלפתי אותם לפני שנתיים, צמיגים סיניים מדגם "אקסנט", החריצים בגלגל שמאל נראה טוב אבל הימיני נראה טיפה משופשף, לא משהו שמכשילים, בסדר נזרום איתו, מחפש המלצה ל2 צמיגים בתקציב של עד 500, משהו לא סיני, משהו שהכי טוב למחיר, עם אין ברירה אז סיני. אני ניגש מחר לצמיגי בר ברחובות, תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האם לדעתכם בטיחות היא שיקול חשוב בקניית רכב? הרי הגורמים הכי משמעותיים ברגע תאונה שיקבעו נזק לאדם או לא הם בעיקר המהירות ואופן ההתנגשות, האם אני טועה? למשל תאונה ב-30 קמ''ש מאחור בזוית ישרה כמעט תסתיים באותה תוצאה בכל רכב, לרכב יהיה נזק כלשהו, חלק מהרכבים נזק גדול יותר חלק פחות ולאנשים שיושבים ברכב כמעט כלום.. ההבדל יהיה ברעש.. ותאונה ב100 קמ''ש חזיתית, מה יעזור בטיחות? אולי בכלל עדיף למות?
הודעה אחרונה מאת mp_phonix, -
יש לי מובילאיי ברכב (סובארו XV בת שנתיים וחצי) ואני לא מרגיש שהוא משנה יותר מדי. לא הייתי מעורב בתאונה עם הרכב הזה, והוא מעולם לא הציל אותי מ"כמעט תאונה". יש שטוענים שמובילאיי גורם לשאננות ומעודד נהגים להרשות לעצמם להסיט את העין מהכביש (אל הסמארטפון למשל) לפרקי זמן ארוכים יותר. אני לא מרגיש שכך המצב אצלי. בקיצור, המסקנה שלי היא שבמקרה הפרטי שלי הוא לא ממש משנה משהו. האם יש מחקרים שמראים כך או אחרת לגבי כלל אוכלוסיית הנהגים ברכבים שמצויידים במובילאיי?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
VIN Number
מאת razi_pazi- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לכל רכב יש Vin number מה אפשר לעשות עם המספר הזה בכל הקשור לבדיקה על פי המספר בלבד ? אילו פרטים ניתן לגלות באמצעותו ובאילו אתרים המידע הזה נגיש.
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לדור השני מערכת מתלים מהמתקדמות בעולם, מתקדמת מזו שבאס קלאס, וגרסת דיזל פלאג אין מתקדמת וחכמה בעלת טווח נסיעה של כ80 ק״מ (נתון דומה למה שב.מ.וו מצהירה לגבי הX5 45e שתוצג בשנה הבאה). לדגם החדש בסיס גלגלים ארוך בלא פחות מ8 ס״מ מהדגם הקודם, מה שאמור להבטיח שיפור משמעותי למרחב הרגליים מאחור, ולראשונה תוצא גם שורה שלישית עם שני מושבים כאופציה. שני מסכי ה12.3 אינץ׳ שאתם רואים בתמונה יגיעו כסטנדרט ויציעו כמובן את מערכת הבידור החדשה והמתקדמת שהוצגה לראשונה בA החדשה. הבגאז׳ יציע עד 825 ליטר בהתאם למצב שורת המושבים השניה שתהיה מפוצלת עם כיוון חשמלי מלא. הגרסה הראשונה שתוצא עם פתיחת פנקס ההזמנות (אביב 2019) תהיה הGLE450 4MATIC. מנוע שישה צילינדרים 367 כ״ס ומנוע חשמלי קטן שיצ…
הודעה אחרונה מאת 318i, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
שלום, אני צריך להעביר את רישיון הרכב שלי למישהו בעבודה (לתשלום החזקת רכב). לפני שבוע שלמתי עבור הטסט, היות והרכב חדש, לא היה צורך לעבור בדיקה אלא רק לשלם עבורה. אין לי אפשרות לגשת למשרד הרישוי בבוקר. האם ישנה דרך נוספת בה אוכל לקבל העתק של רישיון הרכב ששולם כאמור ? רישיומט זה אפיק נוח ונגיש ,גם בשעות הערב. אין לי אפשרוות להמתין עד שמישהו במשרד הרישוי יתעורר ויחליט לשלוח לי את הרישיון המשולם בדואר (מניסיון זה יכל לקחת גם חצי שנה ) תודה
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אחרי 280k עם i35 שהפגינה אמינות מופתית חזרתי להשתמש באוקטביה. הפעם לא דיזל אלא tsi אבל חוץ מהמנוע הגיבור לא מרגיש שינוי מהאוקביה ששירתה אותי בעבר, ההתנהגות דומה וההרגשה דומה. מערכת המולטימדיה שמולבשת על הצג המקורי מחפירה-לא ניתן להוריד אפליקציות ובחודש שהרכב אצלי ביקרתי בגיל קאר על תקלה במולטימדיה והיא עדיין עושה מס בעיות מוזרות. השליטה על אבזור הכרחי כמו גובה פנסי הדרך ועוצמת תאורת לוח השעונים נעשית דרך תפריט מסורבל במסך המולטימדיה ואין אפשרות לבצעה כמובן בזמן נסיעה-איפה שתי הגלגלות הפשוטות לכיוון שיש בכל רכב?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
אם אני לוקח אדם ממוצע שמרוויח שכר מינימום, יש סיכוי די גבוה שהוא לעולם לא יגיע לרכב חדש. מצד שני אני רואה כ"כ הרבה רכבים חדשים עם הכביש שזה די לא הגיוני ביחס לאוכלוסיה. בחזרה לשאלה המקורית שלי, איך אדם שלא עובד בהייטק ועושה המון כסף מגיע ללקנות רכב חדש?
הודעה אחרונה מאת falou, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 35.3 אלף צפיות
לפני כשנה עשיתי ניתוח להסרת משקפיים ועד עכשיו התעצלתי לשנות את זה ברשיון. חיפשתי ברשת מה אני צריך להביא למשרד הרישוי ונתקלתי בתשובות שונות ומשונות.חלק כתבו שצריך אישור מהמנתח... יש לי טופס ירוק חתום ע״י אופטיקאי (זה גם מה שכתוב שצריך במשרד הרישוי).אבל אני בכל זאת לא יודע לאיזה פקיד/ה אני אפול. מישהו עבר את התהליך ויכול לעזור לי, לפני שאני מבזבז חצי יום במשרד הרישוי על כלום?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים. למי שנתקל, בימים האחרונים התחבטתי בשאלה האם להחזיר רכב ליסינג לטובת רכב פרטי . ההחלטה הסופית התקבלה ורכשתי לי בסוף רכב זול שמצא חן בעיני. מאזדה 3 2009 "צורה ישנה" ספורט קומפורט האצ'בק. אני יודע שזה רכב ישן, בטח לעומת רכב 2018 שהחזרתי אך אני סבור שהרכב ישרת אותי היטב בכל 5000 הק"מ שאני עושה בשנה הרכב לכשעצמו שמור מעולה, עם 98000 ק"מ על השעון, בצבע שחור וללא שום תאונות .קיים ספר טיפולים מלא. חיפשתי קצת מידע באינטרנט ובפורום ולא מצאתי תשובה לשאלה, מה ההבדל בין comfort לsport comfort? בגרסת ההאצ'בק (שוב, צורה ישנה). בנוסף, יש רעש כמו של קפיץ של מזרן כשאני עולה על במפרים או על כביש מאוד משובש. מה זה יכול להיות לדעתכם? אם ז…
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז אתמול בלילה שודרו המון פרסומות טובות וסביבן היה איזה משחק משהו. שבו, תירגעו, פתחו איזו בירה, וצפו במה כנראה יהיו פרסומות הרכב הכי טובות שתראו השנה. חולקים עלי? צרפו בתגובות פרסומות טובות יותר ששודרו באליפות-העולם-בפוטבול-או-מה-שזה-לא-יהיה של השנה.
הודעה אחרונה מאת eladts,