רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
Ynet בחן את מכירות הרכב באירופה לשנת 2018 לעומת מה שהולך בארץ וההבדלים הם דרסטיים ביותר, המותגים המובילים פה (יונדאי, קיה וטויוטה) הם שוליים למדי ברמה אירופאית, שם היצרנים האירופאיים שולטים ביד רמה. הנה טבלת המכירות של אירופה ל 2018: המכוניות הנמכרות ביותר באירופה פולקסווגן גולף - 445,303 רנו קליאו - 328,860 פולקסווגן פולו - 295,403 פורד פיאסטה - 270,931 פולקסווגן טיגואן - 250,842 פיג'ו 208 - 230,107 ניסאן קשקאי - 229,382 סקודה אוקטביה - 216,676 אופל קורסה - 216,267 טויוטה יאריס - 215,968 דאצ'יה סנדרו - 211,680 רנו קפצ'ור - 211,092 c3 סיטרואן - 208,941 פיג'ו 3008 - 202,389 פורד פוקוס - 199,197 פיאט 500 - 188,448 דאצ'יה דא…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, ברשותי פאסאט עם מנוע TSI 1.8 דגם מנוע: CJS בתדלוק האחרון החלטתי למלא דלק 98 לראות אם ארגיש בשינוי (מלבד המחיר) - ביצועים: לפי דעתי לא היה שינוי, האם דלק 98 למנוע הנ"ל אמור לשפר ביצועים? - צריכת דלק: שיפור מהותי בצריכה - רעש מנוע : המנוע מאד שקט בשיוט, גם מקודם היה שקט אך בנסיעות לאחר התדלוק הורגש שיפור רציני. עשיתי חיפוש ולא ממש מצאתי תוצאות, האם שימוש תדיר בדלק 98 עלול להזיק? בלאי מואץ? או ההפך? תודה
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי סובארו XV 2012 סמ"ק2000 שקניתי בטרייד אין של קרסו בראשל"צ בחודש אפריל 2018 אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בבעיה מול השירות לאחריות שלהם. לאחר חצי שנה מקניית הרכב עשיתי טסט, בדיקת הזיהום אוויר העלתה שיש בעיה בחמצן וco2 ועברתי טסט באופן גבולי לטענת הבוחן ושכדאי לי לטפל בזה עד הפעם הבאה, בנוסף, הרכב מרגע ההנעה מעלה טורים ל1800-2000 סל"ד ולא נרגע למשך 5 דקות (נראה לי לא תקין-וגם מסריח). בנוסף לאחר טיפול בפאנצ'ר לפני כחודש , הפאנצ'ר מאכר אמר לי שהצמיגים ברכב הם מסוג 97W ולא מסוג 97V כדרוש בהוראות היצרן של הרכב. פניתי לחברה והם כיוונו אותי למוסך שהרכב היה בו להשבחה לפני שרכשתי אותו, חשוב לציין שנאמר לי לפתוח קריאה לבדיקה על שמי והם כבר יגידו לי מה באחר…
הודעה אחרונה מאת fish, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
החלפתי היום צמיגים ואני עכשיו שמתי לב שרשום inside מבחוץ על שתי צמיגים זה קריטי או לחזור לשם ?
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי רכשנו 2 רכבים חדשים שנת 2018 מהיבואן ואמרו לנו שיזרזו לנו את ההמתנה כי הרכב כבר בארץ ובמלאי. אתמול האיש מכירות אמר שהרכב ממתין להנפקת רישיון במכס שזה לא תלוי בו. עברו 7 ימי עסקים, השאלה כמה זמן לוקח להנפיק את הרישיון ומה קורה אחכ?
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
-
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הפעם, הפוך מבדרך כלל, הנה קודם כל המחירים ואת הפרטים נפרסם אחר כך. Supreme יעלה 190,000 ש"ח. לקשרי יעלה 210,000 ש"ח. אס אדישן (דברים מושחרים, ריפודים אחרים, בולמים של בילשטיין) - 210,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
שבועיים לפני החשיפה הרשמית בג׳נבה דולפות תמונות (במכוון או שלא במכוון...) של הפיז׳ו 208 החדשה לאתר חדשות רכב צרפתי. הדור החדש צפוי להציע גרסאות בנזין, דיזל (פיז׳ו עדיין לא מוותרים כרגע...), וחשמלית לגמרי (שכנראה תשתמש באותה פלטפורמה כמו הDS3 קרוסבאק המחושמלת). כמו בשאר הדגמים האחרונים של פיז׳ו האינטריור מאמץ את i-Cockpit כולל הגה מרובע, דשבורד צף, ושאר האלמנטים המוכרים. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
מה שאני הולך להגיד כאן לא יפתיע אף אחד, והאמת שגם לא אותי. ובכל זאת:, ברשותכם אני בהלם. ב-2014, כשרציתי לרכוש רכב חדש ההתלבטות שלי היתה בין שתי יריבות טיפוסיות לאותה תקופה : גולף 1.4 122 כ"ס, לבין 308 1.2, 130 כ"ס. הן פחות או יותר היו באותו מחיר (130k פלוס), אותה רמת אבזור אותם ביצועים. הכי "ראש בראש". בחרתי בפיג'ו בזכות פירגונים מקיר לקיר בארץ ובחו"ל , כולל "רכב השנה" אז, למרות שצפיתי שהשוק הלא ממש אינטילגנטי בארץ ישמור הרבה יותר על ערכה של הגולף. עכשיו שמישהו יסביר לי... 52K מול 67K לפני שקלול. הפרש של לא פחות מ-15,000 שקלים בין השתיים!! סיבה אחת כן אינטילגנטית להפרש המטורף הזה?? או שאולי לוי יצחק עצמו מפריז בשטחיות ובטיפשות של קהל הקונים? (או לא בונה …
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
פרשיית המצלמות ממשיכה לתת כותרות: https://www.haaretz.co.il/news/law/1.6855995 אני מחכה שנתחיל לראות עוד אשמים בפרשה ומוזר שעד עתה מנכ"ל מכון התקנים, האיש אשר "שיקר" בבית המשפט בעכו עדיין מכהן בתפקידו ולא הועמד לדין. עוד מהחלטת השופט: רוזן קבע כי פיליפסון שיקרה בתגובתה אליו, שלפיה לא עודכנה באופן שוטף בנעשה בתיק, וכי גרסתה סותרת את גרסת אנשי התביעה המשטרתית. הנציב מתח ביקורת חריפה על התנהלות המשטרה וקרא לפתוח בחקירה פלילית נגד המעורבים "נוכח החשש הממשי לביצוע עבירה פלילית"
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
בד בבד עם תחילת שיווק האיוניק, המכונית ההיברידית הייעודית הראשונה של יונדאי, הזמינה "כלמוביל" היבואנית את מובילי הדעה של קארספורום לפגוש את הרכב בליווי מחלקת ההדרכה הטכנית של היבואנית וההנהלה וכמובן לצאת לנסיעת התרשמות במכונית. בשרשור זה ירכזו המשתתפים את חוות הדעת שלהם מהמכונית. זו גם הזדמנות מצוינת לשאול שאלות וקבל מספר זוויות שונות על אותה המכונית ממספר חברים שנהגו עליה בו זמנית, כך שכמעט כל היבט בה כוסה, נבדק ונחקר. בהמשך יעלה בשרשור נפרד המבחן שערכנו לרכב.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש בבעלותנו רכב עם ביטוח מקיף וחובה. הרכב רשום על שם אמא של אשתי. עברתי מקום עבודה ובכדי לקבל אחזקת רכב אני צריך שהרכב יהיה על שמי. לכן אנחנו מעבירים יד בכדי שהרכב יהיה על שמי. העניין הוא שאין לנו עבר ביטוחי, מכיוון שעד היום היינו נוסעים ברכב כשיש ביטוח כל נהג על שם האם. האם יש צורך להעביר שם או שהביטוח תקף ואין צורך לעדכן כלל. מבדיקה בwobi הביטוח שעשיתי ללא עבר ביטוחי מכפילה את המחיר. זה די מגוחך היות ואנחני עם הרכב ככה מ2015. Sent from my SM-A530F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 1 תגובות
- 501 צפיות
היי, בת זוגתי עברה טסט היום היא בת 26, כן כן.. הוציאה רישיון מאוחר.. מה נעשה אני בן 26 עם וותק נהיגה + עבר ביטוחי של שנתיים. בפועל נוהג כבר 3 שנים אך הייתי מבוטח שנה אחת בביטוח חובה בלבד לכן יש לי עבר ביטוחי של שנתיים בלבד. טוב אז השאלה שלי היא כזו, האם אפשר שהיא תצטרף לביטוח של אמא שלה שהיא נהוגת כבר 8 שנים עם עבר ביטוחי מלא ונקי, שמעתי שזה יוזיל משמעותית את עלות הביטוח. אמא שלה נוהגת על ניסאן מיקרה, והרכב שברשותינו הינו מזדה 3 שנת 2011, האם גם כאן אמא שלה תצטרך להוסיף את הרכב על שמה? אני לא כל-כך מבין איך זה עובד, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה האפשרויות שלי. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 636 צפיות
שלום לכולם אולי מישהו יכול לשפוך אור על הרכבים בתמונה? ממתי משנעים רכבים ככה ואיזה רכב זה? אפילו את הסמלים בגלגלים הורידו שלא נדע... נצפה היום בירידה מכביש 7 לכיוון אשדוד. Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 1 תגובות
- 844 צפיות
https://www.autoblog.com/2019/02/25/vw-t-roc-r-engine-horsepower-suspension-performance/
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
נכון שיש פורום רודסטרים אך אינני שואל בענייני תחזוקת המיאטה אלה בעניין שווי שוק, מספר נתונים יבשים למי שלא מכיר: 1. מיאטה 2019 נמכרת כרגע במחיר של 255 אש"ח - מחיר חסר פרופורציה אך כך קבע היבואן. 2. לא נמכרה מיאטה בין השנים 2011-2015 (דרך היבואן) - מה שתקע את מחירי היד2. 3. מיאטה דגם NC שנת 2008 נמכרת באזור ה100 (תלוי מצב) - מחיר אסטרונומי לכל הדעות לרכב בן מעל 10 שנים. 4. דגם NC נמכר בין השנים 2006-2011 וND נמכר בין 2015 עד יומנו. לדעתכם מה קורה בשוק הלא רגיל הזה? והאם חלה עליה או שמה דעיכה ברכישת מיאטות? כרגע אין ולא מיאטה ND אחת ביד2, או שאנשים לא מוכרים עדיין או שמספר הND שנרכשו מהיבואן מאוד מצומצם ואולי בצדק?
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ראשון במובן של פיתוח מלא שלה From scratch, בניגוד לקופרה אטקה. הFormentor הוא סוג של ג׳יפון קופה פלאג-אין היבריד אופנתי, למרות שהוא נמוך יחסית. אין נתונים רשמיים לגבי המימדים כרגע, אבל סביר שיהיה קצר קצת מהקופרה, אבל רחב יותר. גרסת הקונספט מציעה 242 כ״ס משולבים, גיר DSG, וטווח חשמלי של כמעט 50 ק״מ מוצהרים. תמונות הפנים מגלות מושבי Bucket, לוח דיגיטלי (כמובן), ומסך מולטימדיה 10 אינץ׳. גרסת הייצור אמורה לצאת ב2020, ובינתיים גרסת הקונספט שאמורה להיות כמעט וזהה לגרסה הסופית תוצג בג׳נבה בעוד כשבועיים. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אחר צהריים טובים, אם קיבלתי חיוב על נסיעה בכביש 6 (חוצה צפון) סהכ 7 שקלים. אבל לא באמת נסעתי (בוודאות) ואני חושש שיש להם טעות או גרוע מכך זייפו את לוחית הרישוי שלי וימשיכו להגיע אלי חיובים. מה ניתן לעשות? האם אני יכול לדרוש צילום של הרכב? תודה. Sent from my LG-H930 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת TheSurfer, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כן, מועדון PSI עדיין חיי ובועט אפילו עם לא מעט מוכניות משנות ה-90 ותחילת ה-00. תמונות מיום מסלול מטורף בערד, גם יבש, גם רטוב, הטוב מכל העולמות. תמונות מדהימות של דניאל אדמון
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הראשונה - בזמן שימוש ב אנדרואיד אוטו האם ניתן לשלוט גם במערכת המיזוג ובשאר הבקרים? או שהיא ״ משתלטת״ על התצוגה ויש צורך בכמה לחיצות בכדי להגיע לתפריט הרצוי שאלה שנייה - בקרת השיוט האדפטיבית עד כמה היא יעילה בכבישים מהירים כמו כביש 6 כשמר ישראלי מתפרץ לנתיב הנסיעה תוך פעולות חצי קמיקזיות? האם המערכת מגיבה ביעילות כנגד מקרים כאלו? Sent from my iPad using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום מקווה שזה המקום הנכון לשאלה, ברישיון נהיגה זמני יש 2 תאריכים למעלה- בתוקף עד (27.2.2019) בצד שמאל - מעל לתשלום (2028) מה משמעות כל אחד מהתאריכים? שילמתי את הרישיון - האם הוא בתוקף עד 27.2.2019 או שזה התאריך המאוחר ביותר בו ניתן לשלמו? האם ברגע ששילמתי אותו אזי הוא בתוקף עד 2028 ? קצת (הרבה)הלכתי לאיבוד
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
דגמים נורא יפים ומוצלחים מוזר שלא מיובאים.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
יש לי רכב חדש ויוקרתי עם הנעה אחורית. למען האובייקטיביות לא אציין את התוצרת. שאלה : אשתי ואני שמנו לב כי לעיתים בנהיגה במהירות 70-90 לערך , מרגישים כאילו יש חופש להגה , כלומר הרכב משייט טיפה. והשאלה האם הנעה אחורית יכולה לגרום לכך בניגוד להנעה קדמית ? תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
פיג'ו תגיע לז'נבה עם משהו שנראה קצת קרוב מדי לדגם סדרתי כדי שאפשר יהיה לקרוא לו "קונספט". יכול להיות שפיג'ו רוצה שגם לה תהיה סטינגר? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן ראיתי שיש הרבה מועדונים\קבוצות של כל מיני רכבים או חברות וכמה שחיפשתי של במוו לא מצאתי איזה קבוצה כמו למשל של האלפא רומאו מיטו אז לבמוו אולי לסדרה אחת רק או כללי שיהיה אנשים עם אותו רכב שאוכל להתייעץ איתם וכו.
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
בטיחות רכב
מאת guzel-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום יש לי שאלה עקרונית לגבי דרגת בטיחות של רכב כלשהו בעת תאונה. האם יש התייחסות לצד ג' (לא כאשר הוא הולך רגל)? כלומר, האם כאשר הרכב שלי נחשב בטיחותי מאוד והרכב שמולי הרבה פחות, זה אומר שהוא יפגע יותר? האם יש התייחסות לכמה חזק מותר לייצר רכב? האם יש חוק שמתייחס לחומר ממנו בנוי המרכב או צורתו? תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 49 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
המחשב ברכב שלי מדרג את חסכנות המשתמש (ECO) לפי כמה פרמטרים שונים, ברוב הפרמטרים כמו החלפת הילוכים או חיזוי אני מקבל ציון טוב חוץ מאחד, ״האצה״ שם יש לי רק 3 כוכבים מתוך 5. אז מן הסתם אני עושה משהו כנראה לא נכון, אולי אני מאיץ מהר מדי? הרי האינטרס שלי כשאני רוצה לחסוך זה לטפס להילוך גבוה יותר במהרה, אולי לא במהרה ברמה של ללחוץ את כל הדוושה אבל כן בצורה זריזה יחסית, ככה לפחות הבנתי, הרי אם אאיץ בצורה מאוד מדודה ואיטית אני אתקע יותר זמן על הילוכים נמוכים, שזה עוד יותר רע לדלק כשאנחנו מדברים על נסיעה עירונית שלא מגיעה מטבעה להילוכים מאוד גבוהים ושרצופה האטות ועצירות. אני מרגיש שאני מבזבז יותר מדי דלק בעיר, שם כל עניין ההאצה בא הרבה יותר לידי ביטוי באופן טבעי מאש…
הודעה אחרונה מאת טירון רכבים, -
-
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז אחרי שאיכזבו ודגמי הדיזל של הגראן קופה המשיכו להגיע ללא המערכות, מסתבר שעוד כחודש יחלו להגיע גם דגמי הדיזל עם המערכות המקוריות. בנוסף, בהמשך השנה, גם קליאו וקדג׳ר יזכו לאותו שדרוג בכל הדגמים. אפשר לומר בשעה טובה ובאיחור אופנתי, אבל עדיף מאשר לעולם לא.
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
משטרת ניו יורק שלחה מכתב לגוגל, הדורש לבטל לצמיתות את האפשרות לדווח על ניידות משטרה, מכמונות מהירות וניידות לבדיקת אלכוהול. ״אזרחים אשר מדווחים על מיקומי נקודות בידוק לנהיגה בשיכרות עשויים להיות שותפים לדבר עבירה, כיוון שפעולה שכזו עשויה להתפרש כניסיון למנוע ו/או לחבל באכיפת חוקי נהיגה בשיכרות וחוקים פליליים או עבירות תנועה אחרות״. בהמשך נכתב כי ״פרסום מידע זה לצריכה ציבורית הוא בגדר חוסר אחריות, כיוון שהוא רק מסייע לנהגים לא כשירים או נהגים בשיכרות לחמוק מנקודות בידוק, ומעודד נהיגה פרועה. חשיפה של נקודות בידוק אלו שמות את הנהגים הללו, הנוסעים עמם ברכב, ואת כלל הציבור בסכנה״ בסופו של מכתב הדרישה, משטרת ניו יורק מזהירה כי היא תשתמש בכל האמצעים המשפטיים…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
הרי המורה נושא באחריות הבלעדית למה שקורה ברכב ומחוצה לו. המורה חייב להיות דרוך ומוכן אפילו יותר מאיתנו הנהגים. ואם זה לא מעוגן בחוק אז זה נראה לי מחדל.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 1 תגובות
- 937 צפיות
ג'ימני החדש הגיע ארצה, ואין אף מילה בפורום? https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5466332,00.html אומרים שמכרו את כל ההקצאה של הארץ. הקצאה הבאה בעוד 10 חודשים לפחות. הרכב עדיין שומר על שלדת סולם, הילוך כוח, שני סרנים חיי, שילוב של סרן קדמית והילוך כוח עם ידית במקום כפתתורים ועיצוב של גלנדוואגן לעניים (מרצדס G קלאס, האות G עומדת לגלנדוואגן). על פניו הרכב מגניב בטירוף, ניראה טוב ועם יכולות שטח אמיתיות. מנוע חזק מקודמו. ניראה כמו משהו שאפשר לשפר לחיית שטח לא נורמאלית, ברמה של משהו שעולה X3+ (רוביקון?). מתי נסיעת מבחן של מגאזין הפורום?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2,