רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 769 צפיות
האם זה נכון שאם המובילאיי כבוי במקרה של תאונה, זו בעיה מבחינת כיסוי ביטוחי?
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
היי, עשינו חישוב שאנחנו נוסעים בין 30 ל-35 אלף ק"מ בשנה ולכן כדאי לי לקחת רכב ליסינג מהעבודה. מכיוון שהרכב צריך לאפשר נסיעה נוחה של 4 אנשים + תיקים + 2 כלבות, שני הדגמים שנראים לנו מתאימים על הנייר הם: מיצובישי ASX והיונדאי Ioniq מדובר בשני כלי רכב מאוד שונים ולכן ההשוואה היא קשה, בשורה התחתונה חשוב לנו ששתי כלבות גדולות יוכלו לשבת בתא במטען בנוחות יחסית. אח"כ באים שיקולי נוחות ואיכות. האם תא המטען של ה-Ioniq נמוך או שזה רק נראה כך? האם יש נתוני יצרן על הגובה של תא המטען? אשמח לקבל כל טיפ או מידע על שני הדגמים הנ"ל. תודה
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אשמח לדעת ולקבל לינק אם אפשר למקור מידע הכולל אילו רכבים עברו תקינה ומיובאים או יובאו לארץ תודה Sent from my MI 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הבנתי שההתייקרות תהיה בעיקר על הרכבים שמלכתחילה זולים יותר (מיני, סופר מיני וכו') לא מצאתי מידע עדכני באינטרנט ומה שיש זה מלפני כמה חודשים
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מה רואים בצג 38 קמ"ש מהירות שלי , 70 קמ"ש קורא את התמרורים בכביש REC מקליט כרגע בלי קול ( זה לפי בחירת הנהג ) ו 2 שניות לרכב מולך היתרונות על מוביל איי מצלמת דרך מובנת בפקק יש ציפצוף קטן שהרכב לפניך זז ואני חושב שהוא יותר מדויק
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
יונדאי טוסון - מבחן דרך 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
אז יש עיצוב קצת אחר, יישור קו בגזרת הבטיחות האקטיבית, ומסך אחר למולטימדיה. מה עוד? מקסים יצא לפגוש את הטוסון המחודש.
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
חוץ מהפלסטיק השבור הכל עובד
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
אני מניח שרובכם מודעים לעובדה שמיסוי הרכב בארץ, הן על רכישת רכב והן על השימוש בו, הוא הגבוה ביותר בעולם (כולל מס רכישה, מס על דלק, מס על חלקי חילוף ואביזרים, אגרת רישוי שנתית וכד'). המדינה מתייחסת אלינו הנהגים כקופת מזומנים בלתי נדלית - בפועל, כולנו מספקים קרוב ל-15% מגביית המיסים. כמה מהמיסים הללו חוזרים אלינו כנהגים ו/או משתמשי דרך? היום קראתי ב"גלובס" (https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001277712) שפקידי האוצר כבר בונים תוכנית להטלת מס נסועה לפי קילומטר. מנסיון העבר, אני לא אופתע אם המס הזה יתווסף בצורה כזאת או אחרת על מסי הדלק. לקראת הבחירות הקרובות, זאת ההזדמנות של כולנו לבוא בדרישות אל הפוליטיקאים שלנו לחשב מסלול מחדש - אם מעשני הקנאביס …
רישום רישוי
מאת yairez-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 612 צפיות
עזרה דחופה בבקשה. לפני כשנה רכשתי רכב מליסיג ,מודל 2013 , שנתון עליה לכביש היה 2.2013 , הוצאתי מהמוסך שהוא מוסך מורשה היבואן היסטורית טיפולים ובו הופיעה שנתון יצור הרכב 2012 , השאלה שלי האם נעשתה פה איזו הטעיה ברישום שנת היצור . מה הדין\החוק אומר לגבי רישום שנת מודל הרכב ,עלייתו לכביש או שנת יצור. אני מבקש בבקשה תשובה מקצועית ומוסמכת אם יש לנו בפורום בבקשה. תודה רבה.
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
רוצה לקנות את הספה הזו https://www.ikea.co.il/catalogue/Living_room_seating/Double_sofas/09251777 האם היא תכנס ברכב רגיל משפחתי? יש לי אפשרות לקחת ממישהו דסטאר, שם בטוח היא תכנס? תודה!
הודעה אחרונה מאת YULI1, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רוני סוגר שנה עם מיני קאנרטימן SE שהחליפה קפצ'ור וכמו גברת אמיתית - גרמה לו לחכות לה מלא זמן עד שהיא תהיה מוכנה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אהלן. לפני מספר שבועות הגיע הולנטיין שהזמנתי, ואני לא סגור על ההגדרות לישראל. עבדתי לפי המדריך הזה. הבעיה שלי איתו - חוסר עקביות בין ״פעיל״ ל״כבוי״ לאפשרויות השונות. למשל: איך יכול להיות שלפעמים ״כבוי״ זה חץ למטה ולפעמים חץ למעלה, וגם ״פועל״ מוגדר לפעמים ע״י חץ למעלה ולפעמים למטה? כל המדריכים האחרים שמצאתי הם ציטוט של המדריך הזה (או להיפך).
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 5 אלף צפיות
בימים אלה אני סוגר ארבע שנים עם מאזדה 5 שנת 2008. זה הדגם לאחר מתיחת הפנים, כלומר, עם גיר אוטומטי חמישה הילוכים, בקרת יציבות ופנסים אחוריים שונים. זו גרסת אבזור Luxury (קצת נדירה יותר מאקזקיוטיב), הכוללת בקרת אקלים דיגיטלית, מחשב דרך מלא וחישוקים קלים. מאד מרוצה מהרכב כמוביל משפחתי, ולא רואה את עצמי מחליף אותו בשנה הקרובה. אם להחליף בעתיד, אז כנראה רק לרכב פנאי-שטח עם שבעה מושבים, עם עדיפות ליכולת שטח - אולי סאנגיונג רקסטון. מרווח, נוחות ואבזור: אנחנו משפחה בת 5 נפשות, כך שמלכתחילה לא הייתי חייב רכב עם שבעה מושבים, יכולתי להסתפק במשפחתית גדולה או משפחתית סטיישן. מאזדה 5 מציעה למעשה 6.5 מושבים, אז אני סבור שאם היינו שבע נפשות, לא הייתי קונה אותה. אותי המרווח הפנימי…
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
כמו כל רכב שעובר אצלי בידיים, כשנגמר הזמן שלו אני חוזר לדווח לכם. את הרכב קיבלתי בינואר שנה שעברה. ראשית צריכת דלק, צריכת דלק מעולה, הרכב ננהג ע"י נהג יחסית נמרץ צריכת הדלק לעולם לא ירדה מתחת ל17.6 לליטר. בנסיעות רגועות של ממי עבודה עמוסים ( 400-500 ק'מ ) ביום, היה מגיע גם ל19 קמ לליטר. לרעה אציין בידוד רעשים, פשוט בלתי נסבל, לטעמי נקודת התורפה של הרכב הזה. מנורות שנשרפים אחת לחודשיים בפנסים מקדימה. הרכב די קשיח. אני אישית מאוד התחברתי לרכב עברנו יחד 88 אלף ק"מ, נוח בנסיעות ארוכות, המולטימידה מתפקדת מעולה. 0 תקלות, אפילו שזה בתקופת האחריות. הרכב ירד מהכביש עקב תאונה ( נהג משאית שהחליט לדהור לתוך הצומת באדום). אני אישית ממליצי הרכב. כרכב ראשי למשפחה ב…
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, מתעניין ב-3 המכוניות הללו בשנתונים 2015-17- בפ'יגו עם מנוע פיורטק ובפיקאסו או ה-165 כ"ס או -1.2 130 כ"ס. רציתי לדעת מנסיונכם מהי ההנחה האפקטיבית בין מחירון לוי יצחק/יד2 הן מפרטיים והן מסוכניות (הכוונה רק לגדולות - לובינסקי, אוטודיל וכד'). תודה!
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 1 תגובות
- 571 צפיות
היי חברים, יש לנו קיה ריו 15 אוטומטית וניסיתי לבדוק את העניין ןלא מצאתי איזה כפתור מיוחד, רציתי לשאול פה אולי יש לאנשים סוג רכב דומה והם כן יודעים. האם יש דרך להזיז, לקפל, להשכיב את המושבים האחוריים ברכב?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
באותו מחיר, עם תיבה חדשה, יותר אבזור נוחות ובטיחות, אופציה לחבילות שיפורים ובלי מובילאיי. בערך.
הודעה אחרונה מאת splesh, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
כותב בשם חבר שלא חבר בקארספורום. חברי קנה במרץ 2018 קופרה חדשה מהיבואן, מאז לא מפסיקים הרעשים מהגג והדלתות. היה כבר כמה מספר פעמים במוסך, צמפיון הוציאו לו מכתב שככה זה בקופרה, שהרכב תקין. הוא לפני תביעה משפטית איתם, יש למישהו קופרה עם אותם רעשים?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
לאחר תקופה של 3 שנים עם האאוטלנדר אני עומד להחליף רביעיית צמיגים. אני נועל 255/55R18 עם קוד מהירות H. משיטוטים בפורומים הבנתי שקונטיננטל הם צמיגים מומלצים, ובחיפוש באתר שלהם על שילוב של נוחות ושקט, הגעתי לצמיג 4x4Contact. המוכר בחנות הכי קרובה אלי אומר שאין במלאי את הצמיגים האלה (כי הם "צמיגים ישנים"...) והדגם החדש זה CrossContact והוא יכול לעשות לי את זה (כולל הרכבה וכו') בעלות של 860 ש"ח לצמיג. מצד שני הוא אומר שיש לו צמיגים ישנים מהדגם שאני רוצה, 4x4Contact, והוא יכול לעשות לי את זה במחיר של 590 לצמיג (הפרש של 1000 ש"ח בערך). הצמיגים אולי משנת 2016 שוכבים במחסן. אמרתי לו שבטח הצמיגים יבשים והם לא שווים כלום, הוא אומר שזה לא היה בחוץ אלא במחסן, והם יחזיק…
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נראה טיפה מוזר שיבואן גדול מתעסק עם יבוא אישי...
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, מה שאני יודע זה שיש ייצוא אוטובוס משומשים מישראל, אישית נסעתי ברוסיה בקו פרברי באוטובוס מרצדס/הארגז של אגד לשעבר. שמעתי גם שיש ייצוא משאיות משומשות. לגבי מכוניות פרטיות - ידוע לי שהיה ניסיון כזה מצד חברות הליסינג לפני כעשור אך הוא לא התקדם כיוון שהמדינה לא הסכימה להחזיר את החלק היחסי של המסים ובלי זה המחיר לא יכול היה להיות תחרותי. מאז עברו הרבה שנים. מה קורה היום? האם יש למישהו מידע עדכני? יש ייצוא? אין? שום דבר לא השתנה? אני מדבר על ייצוא מסחרי של רכב פרטי משומש. תודה.
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
-
- 9 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אהלן, עברתי טסט לא מזמן על רכב ולפני כן היה לי רישיון לאופנוע 125, האגרה שלו שולמה והכל טוב. כשעברתי טסט על רכב, לקחתי היתר נהיגה ורשום בו "שולם האגרה תקפה עד 2020" הבעיה היא שאני מפחד שצריך לשלם אגרה נפרדת והרישיון בכלל לא פעיל והמלווה שלי אפילו לא דופק, מישהו שיודע בוודאות ויכול לענות? תודה.
- 1 תגובות
- 646 צפיות
אהלן חבר'ה, לא בטוח אם זה קשור לפה אבל עבור הגשת קורות חיים לעבודה מסוימת הם דורשים תאריך מדויק ולא שנה כמו שמופיע בגב הכרטיס. מחיפוש באינטרנט מצאתי מספר טלפון 5678* אבל הם אומרים שהם לא יכולים לספק לי תאריך מדויק וצריך להגיע פיזית למשרד הרישוי בעיר שלי. האם משהו מכיר אתר \ טלפון שאוכל לבדוק איתו את העניין?
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום חברים. מכיוון שלא מעט מכונית משווקת עם מערכות בטיחות אקטיביות ( בלימה אוטונומית, תיקון סטייה וכו) ולא רק התראות צפצפה. חשבתי שיהיה נחמד שכל אחד יספר מתי לאחרונה המערכת הזאתי הצילה אותו אם בכלל בכביש מתאונה, וגברה על האינסטינקט האנושי / זמן התגובה שלנו. לצערי לי אישית יש רק התראות ברכב. מי הראשון?
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
-
שלום, אני עברתי מדינה ואני רוצה לשלוח את הרכב שלי. הבנתי שצריך "אישור יצוא" ממשרד התחבורה. מישהו יודע ממי בדיוק מבקשים את זה שם ומה הדרישות / זמנים בשביל לקבל את זה? צריך עוד משהו חוץ מזה ומרישיון רכב בשביל להוציא אותו מהארץ?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים נתקעתי אתמול עם הרכב של אחי - שירוקו 2011, מנוע 1400, 98000 ק"מ. גררתי את הרכב למוסך זני בירושלים (מורשה צ'מפיון) ולאחר בדיקה הם טוענים שהלך מחשב הגיר. (זה המח, כן?) הם דורשים 9000 ש"ח עבור החלפתו. גם במוסך יבואן נוסף בירושלים קיבלתי הצעה דומה. נראה לי מחיר הזוי בהתחשב שהרכב טופל כל השנים אצלם. אפשר המלצות מה לעשות הלאה? קרה למישהו מקרה דומה שלא במסגרת האחריות והוא קיבל הנחה משמעותית? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אז... שנים אחרי שפתחתי לאחרונה פוסט בפורום, ולאחר שנים שהייתי בעיקר מרפרף בפורום בצורה פאסיבית, החלטתי לשתף (בעיקר, כי סופסוף יש במה) בקוריאנית החדשה שלי. קודם כל, מעט רקע. הצטרפתי לפורום ב2010 עת השתחררתי מהצבא, התעניינתי ורכשתי קליאו ספורט 172, דור שני (תזכרו את הנתון הזה, הוא ישמש אותנו בהמשך). חגגנו תקופה נפלאה על הקליאו, והיא חגגה עלי. בהמשך, לאורך שנים, באו כל מני משעממות-אוטומטיות-רובוטיות, החל מi20 דרך קורולה רובוטית ואוטומטית , מזדה2, ניסאן nv200 (שדווקא הייתה נחמדה, היגוי מדוייק וזריזה באופן מפתיע), ואחרונה חביבה הייתה קרוז 1.4 טורבו בליסינג פרטי של אוויס. למה טרחתי לספר לכם את רשימת המכולת המשעממת הזאת? על מנת להמחיש שעל אף הדגדוד התמידי למשהו מ…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
גיל מסכם 8 חודשים (וכמעט 8 צמיגים) עם אאודי RS3. מה הוא אהב, מה פחות, ומה שבר אותו בסוף.
הודעה אחרונה מאת RS3Syvecs, -
- 2 תגובות
- 833 צפיות
היי, אישתי עברה בשעה טובה טסט והיא כבר רוצה להביא רכב כדי לא לאבד את הטאץ (לקח לה לא מעט זמן להשיג את הרישיון) אני כבר עם רישיון 5 שנים שבקושי יצא לי לנהוג תוך כדי, כך שאני גם כנראה אצטרך לרענן את הנהיגה לפני שאתחיל לנהוג. לדעתכם יש מורים שיעשו שיעורי נהיגה מוזלים יותר או שיש מין מסלול כזה של ריענון נהיגה של כמה שיעורים ? גר בפתח תקווה
הודעה אחרונה מאת yaronzi, -
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני לקראת קנייה של נגרר פרסום עסקים למטרת רווח, רציתי לדעת איזה נגרר כדאי לקנות, איך כדאי שהוא יהיה בנוי, אני חושב אולי לקנות נגרר רגיל פשוט במידות 1.40X2.30 ועליו לפרסם, אשמח להמלצות נגררים שיצא לי לראות לדוגמא:
הודעה אחרונה מאת silence,