רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
קניתי את הטויוטה קורולה החדשה, הזמנתי את גרסת הסנס שהיא אחת מתחת לגרסא הכי יקרה, החלטתי להוסיף עוד ולהזמין את הלימטיד אבל כשבאתי לשדרג אמרו לי שגרסת הלימטד מגיע ללא גלגל רזרבי, לעומת גרסת הסנס נשמע לי ממש מוזר האם כדאי לי בכל זאת להזמין את גרסת הלימיטד ולנסוע ללא גלגל רזרבי?
הודעה אחרונה מאת hans, -
חברות וחברים יקרים, אני שמח לבשר לכם שהיבואן לובינסקי קיבל בעקבות פנייתי תשובה מהיצרן. היצרן מסוגל להציע לנו את הקקטוס החדש בדגם 110 כ"ס טורבו ידני עם 6 הילוכים ידניים, בגרסת האבזור הגבוהה הזהה לדגם האוטומטי המקביל, Shine Pk מחיר הרכב לאחר שינוי המס הירוק החדש יעמוד על 114,990 ש"ח נכון לרגע זה (והמועד יכול להשתנות) היבואן יוכל לקבל מהיצרן ייצור בחודש יוני, משמע רכבים יגיעו לארץ לקראת סוף יולי. כל מתעניין שמעריך שהדגם מתאים לו, ידרש לשלם בעת ביצוע ההזמנה מקדמה בסך 30,000 שח שלא תוחזר במקרה של ביטול מכל סיבה. ניתן כמובן לבחור צבע מהמגוון הקיים כאשר עלות התוספת לצבע מטאלי הינה 1200 שח. המחיר אינו כולל אגרת רישוי ו/או תוספות מקומיות לבחירה. …
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
התקבל בוואטסאפ, יש גם סרטון שלא מצליח לצרף שבו נראה איך הרכבים ממש עפים כתוצאה מהסופה בנמל באילת. מעניין אותי מי ישלם כאן על התיקון (היבואן?הנמל?) והאם היבואן יידע לקוח אשר יקבל רכב שעבר תאונה .
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 499 צפיות
קניתי רכב נוסף עקב התרחבות המשפחה בקרוב, אני מעוניין להתקין בו מערכת מובילאיי + מערכת הכפתור. אשמח להמלצות! אגב הרכב הינו ראב4 2009, תמונה בהמשך
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת arco1, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האמת מעולם לא הייתי בעלים של רכב שדורש מיגון מעבר לקודנית/אמבולייזר וכעת נכנסת סקודה ייטי לתמונה. הרכב שנת 2012, מיגון מותקן: אימבולייזר מקורי, קודן, עלוקה, איתוראן סייב (צריך יהיה להעביר את השירות עליי). עשיתי תחילה השוואה בוובי, הכי זול יצא 4300 למקיף וחובה ודרישה למה שמותקן ברכב ובנוסף כספת, כמו כן היה ביטוח בעלות של 5900 שמסתפק במה שמותקן כרגע ברכב אבל זה ממש נשמע יקר. אני בן 29, ללא שלילות או דוחות, עם עבר ביטוחי נקי ו 12 שנות רשיון. למישהו יש חברה מומלצת? סוכן מומלץ? אני לא מעוניין להתקין מיגון נוסף אך גם לא בא לי לשלם 6000 ש''ח מקיף וחובה. יש המלצות/הצעות מנסיון? כמו כן הרכב עם מפתח אחד בלבד היות והשני הלך לאיבוד לפני כמה שנים, האם יש צור…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
גדולה יותר, מתוחכמת יותר וירוקה יותר, פורד מציגה את הקוגה החדשה וטוענת שהיא תהיה מובילת הקבוצה לא רק בכל הקשור למרווח לנוסעים, אלא גם בניהוג. בגזרת המנועים בולטות גרסאות ההיבריד ובהן היבריד רגילה שתוצג בעוד כשנה, וגרסת פלאג-אין היבריד (שתוצע מההשקה) ולה (למרבה ההפתעה) מנוע בנזין 2.5 אטמוספרי עם הספק משולב של 225 כ״ס, וטווח מוצהר של כ50 ק״מ מרשימים. גרסת בנזין 3 צילינדרים בגרסאות 120 ו150 כ״ס, ושתי גרסאות דיזל משולבות מנוע היבריד קל 48 וולט. הקוקפיט שלא במפתיעה זה כמעט העתק-הדבק מהפוקוס. למרות הגידול במימדים (ארוכה ב9 ס״מ, ורחבה ב2 ס״מ מהגרסה היוצאת), הקוגה החדשה השילה כ90 ק״ג ממשקלה, מה שאמור לעזור בתחום הדינמי. צפי לשיווק באירופה לקראת סוף השנה/תחילת שנה הבאה, …
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
כדאיות החלפת רכב 1 2 3
מאת Kcert- 30 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי חברים, זוג נשוי, אשר כרגע מחזיקים ברכב מסוג סוזוקי ויטרה 2X4 אשר נקנתה אי שם ב-2016 תמורת 140 אלף חדשה, במימון מלא. כרגע נשאר לשלם עליה כ-80 אלף, והתשלום החודשי הוא 1800 ש"ח. כלומר עוד 3.7 שנים. בגדול הם מחפשים להוזיל את עלויות משק הבית שלהם. אמנם הם כן צריכים רכב ביום יום אבל לא צריכים רכב כזה. זוג נשוי בלי ילדים (גם בתכנון) אשר נוסעים לקניות ולבילויים מדי פעם. 80% מהזמן יש בן אדם אחד באוטו ו20% שניהם. ממה שבדקתי במחירון יד 2 המחיר של רכב כזה (בשקלול יד וקילומטרז') הוא 89 אלף שקל. העצתי להם הייתה למכור את הרכב הזה, לסגור את החוב מול הבנק\חברת מימון, לקנות איזה מיני או סופר מיני באותו השנתון 2016 בכ-30 אלף שקל ובכך לצמצם את החוב ביותר…
- 2 תגובות
- 722 צפיות
לא ממש מצאתי מידע בעניין...
הודעה אחרונה מאת splesh, -
מכירה של יונדאי i30 N יורד משמעותית ויעמוד על 190 אלף שקלים בכיר בכלמוביל הודה בשיחות סגורות כי המחיר הנוכחי נקבע בשל טעות חישוב בשער המרה על ידי עובד חדש חסר נסיון. לאחר התיקון מחיר היונדאי הספורטיבית יהיה כמקובל ברוב העולם, כלומר נמוך יותר ממתחרות חזקות ומבוססות כגון הגולף gti והונדה סיוויק טייפ R. עם המחיר החדש חברת כלמוביל מקווה לזינוק במכירות הדגם. כמו כן, שמועות עיקשות טוענות שחברת קרסו לא מתכוונת לתמון ידה בצלחת נוכח התחרות המתגברת בתחום המכוניות הספורטיביות וכי המגאן rs החדשה תנחת בארץ בקרוב במחיר "לא גבוהה ממחיר ה308 gti" לגרסה הידנית לבסוף, בעקבות ההתפתחויות גורם בכיר בדלק מוטורס מסר כי נשקלת בחיוב יבוא הפוקוס st החדשה כשיתחיל שיווקה באירופה ו…
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כתבה שהתפרסמה כעת https://www.thecar.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%A3-%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%9F-%D7%99%D7%95%D7%A4%D7%A1%D7%A7-%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%91%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA/ מקווה מאד שסוף סוף יוציאו את המצלמות ואולי יעבירו אותן להיות למצלמות אור אדום שם אכן תוכלנה להציל חיים ולא לפרנס בכספים ולחלוב את הנהגים. בנוסף מקווה שיאשימו את האחראים הן במשטרה והן במכון התקנים על כל ההונאה שביצעו ויאלצו אותם להחזיר כספים לכל מי שאי פעם נתפס האם זו כתבה אמיתית או מתיחה? - מקווה שאמיתית
הודעה אחרונה מאת ליפיגו, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 524 צפיות
וכהמשך, מתי אומרים להפסיק למכור את הפרפורמנס הנוכחית?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
היום אספנו אחד מיצובישי אקליפס, ברמת גימור עילית (הדגם הבכיר, הנעה כפולה, 180,000 ש"ח), בצבע לבן ועם 300 (ו-13 ליתר דיוק) ק"מ על השעון. הוא ילווה אותנו ואת מובילי הדעה שלנו במהלך החודשיים הבאים כאשר כל שבוע הוא יעביר אצל מוביל דעה אחר שישתמש בו עפ"י פרופיל השימוש היומיומי שלו. את דעת המערכת על האקליפס, אחרי מבחן דרך רגיל, אתם יכולים בינתיים לקרוא כאן. חלקם גם יקחו את האקליפס לטיול סופ"ש שהם יתכננו באמצעות אפליקציה נחמדה שכלמוביל הטמיעה לאחרונה במערכת הקונקטד שלה ונקראת EZgoing family. ה"שטיק" שלה הוא שהיא מאגדת בתוכה המון מקומות בילוי שמתאימים למשפחה ומחלקת אותם לפי איזורים בארץ, סוגים (חוף/פארקים וכו'), אופי (מים/נוח לעגלות/מנגל) ועונה. טרם השתמשנו בה, אז עדיין אין…
הודעה אחרונה מאת shus2000, -
כיצד היבואן בודק את זכאותי להנחה? לצורך העניין השתחררתי אך יש ברשותי כרטיס אשראי שחור של חבר. האם היבואן בודק מול חבר עצמו או שמא הצגת האשראי תספק אותו? תודה,
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום התחדשתי לאחרונה בספארק 2019. והספקתי כבר כמעט להכנס באחרים בהשתלבות שמאלה פעמיים. אני לחלוטין עיוור במראה השמאלית בגלל שהמראה קטנה מדי, והיא גם מגדילה את האובייקטים פי 2 לפחות. לא משנה כיצד אני מסדר את המראה - וניסיתי הרבה וריאציות - תמיד יש לי blind spot בגודל של טקסס, ואני פשוט מזיז אותו סה"כ מעט ממקום למקום עם כל סידור של המראה. אני ממש לא מבין מה הפואנטה להגדיל את האובייקטים. אני לא חדש לספארק, אני באתי מספארק 2011 ולא היתה לי איתה שום בעיה מהבחינה הזו בכלל... כיצד אפשר לפתור את הבעיה?
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
-
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ברשותי סוזוקי ויטרה עם מערכת מוביליי. האם אפשר להזמין ולהתקין לה מערכת בטיחות אקטיבית מקורית, כמו שקיימת ברכבי סוזוקי שנמכרים באירופה?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי נסעתי בכביש החוף במהירות המותר כאשר בצמוד אליי טס אופנוע במהירות גבוהה מאוד. האופנוע נסע צמוד אליי מצידי השמאלי כאשר המצלמה בצד ימין. האם יש סיכוי שאקבל דו"ח על דבר כזה כאילו האופנוע הוא אני? אם כן אפשר להוכיח שזה היה האופנוע? לא היה פלאש, אבל יש מצלמות של איפרא רד אז אני לא יודע מה זה אומר
הודעה אחרונה מאת deportista, -
-
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, עולם הרכב תמיד עניין אותי, סיקרן אותי וחד משמעית הדבר שהכי מעניין אותי בעולם. חשבתי על ללמוד את העסק יותר לעומק ואפילו לפתוח עסק בשנים הקרובות עם הון עצמי שאחסוך. רציתי ללמוד את עניין הייבוא אך כל מכללה/אוניברסיטה אומרת משהו אחד. המכללה למסחר טוענת שאולי ייפתח הקצאה לייבוא רכב מבלי צורך ללמוד ייבוא ייצוא וסחר בינלאומי, כנראה בדצ' אך לא בטוח. מצד שני האוניברסיטה הפתוחה טוענת שאין דבר כזה קורס רק לייבוא רכב בניגוד למכללה למסחר שנמצאת בתל אביב. (אולי כדי למשוך אותי ללמוד אצלהם). חשבתי גם ללכת על כיוון לעבוד בחברת ייבוא וללמוד תוך כדי עבודה פרקטית מאשר ללמוד אך רוב המקומות האלה רוצים ניסיון במכירות פרונטליות של שנה לפחות וזה אין לי. ללכת לעבוד בעבודה שלא מוצא…
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
מסקרן אותי לדעת איך זה מרגיש לנהוג ברכב שכזה, האם זו באמת חוויה שמצדיקה את המחיר או שבתכלס זה לא הרבה יותר מרגש או מיוחד מרכב שעולה נגיד רבע מיליון? מה היה וואו? ומה היה מאכזב? תשתפו קצת מהחוויות, תנו טעימה לפשוטי העם כדי שנדע האם ההייפ שיש סביב כאלו רכבים ומותגים הוא מוצדק
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב יש לי רנו קליאו ידנית והיום שמתי לב שאם אני לוחץ עד הגז עד הסוף יש כזה שלב שזה כאילו הסוף ואז אם לוחץ חזק יותר אז זה עובר מין מעצור כזה ואז הרכב טס יותר מהר.השאלה מתי מותר להשתמש בזה ומה הנזקים? תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
יונדאי קונה היא מכונית עם עיצוב מאוד מעניין, וזה בלשון המעטה, אבל איך היא אחרי שעוברים את השלב של "מהזההדברהזה?!?!"
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אחרי 13 שנה עם אוטומט עברתי למסחרית גדולה יש פעמים שאני מתחיל נסיעה (כנראה בשיפוע) הרכב לא זז כשאני משלב ראשון ומרים חצי קלאץ. אני נותן המון גז ומרים את הרגל והרכב נכבה. מה הפתרון הכי יעיל לזה כדי לא לגמור את הקלאץ׳?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
החל שיווק מאזדה mx5 המעודכנת , הדברים הבולטים מנוע חזק יותר . קו אדום ב 7500 סל"ד בלימה אוטונומית בקיצור מה עושים שכל כך רוצים רכב , אבל הוא כל כך יקר ? תשובה : ממשיכים לחלום או קונים יד 2 https://m.ynet.co.il/Articles/5484731
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 3 תגובות
- 988 צפיות
שלום לכולם אני חדש פה בפורום וגם בארץ. אני בעזרת השם שבוע הבא הולך לקנות את הרכב הראשון שלי בארץ ורציתי לדעת מה הם התהליכים הנכונים כדי לקנות רכב יד שניה מבן אדם פרטי. אחרי שבדקתי את הרכב ושהכל בסדר מה אני צריך לעשות וכמה זמן זה לוקח בערך נגיד אם אני הולך בבוקר לבנאדם נבדוק את הרכב אני אוכל לחזור בערב הביתה עם הרכב אחרי שסיימנו את כל התהליכים ? מהם התהליכים בדיוק ? (איך עושים העברת בעלות איך משלמים דרך הבנק וכו) תודה רבה לעוזרים וסליחה עם אני עושה טעויות בעברית !
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו מכיר במקרה חברת ליסינג מכובדת שמספקת C4 ספייסטורר בנזין בליסינג תפעולי? בחברות שעובדים איתן אצלנו (אלבר, שלמה סיקסט) יש רק את גרסת הדיזל שהיא יקרה רצח גם בתשלום החודשי וגם בשווי מס - וזה לא בא בחשבון. ניסיתי את פריים ליס, אבל הטלפון שלהם בנושא ציים מוביל ללובינסקי טרייד, ולהודעה שהשארתי באתר שלהם אין מענה. תודה
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
מסך מראה לרכב
מאת אמיר ש- 0 תגובות
- 609 צפיות
שבוע טוב לכולם קניתי בחול מסך מראה לרכב שכולל מצלמה קדמית ואחורית לרוורס ניסיתי להתקין ומה שקורה זה שבמקום להשתמש במראה כמראה רגילה בזמן שאינני נוסע חאחטר היא מראה מצלמה קדמית עברתי על ההגדרות ולא ראיתי משהו שקשור לזה הדגם של המוצר. Anytec t77 לעוזרים תודה Sent from my SM-N920C using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת אמיר ש, -
- 3 תגובות
- 768 צפיות
האם זה נכון שאם המובילאיי כבוי במקרה של תאונה, זו בעיה מבחינת כיסוי ביטוחי?
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
היי, עשינו חישוב שאנחנו נוסעים בין 30 ל-35 אלף ק"מ בשנה ולכן כדאי לי לקחת רכב ליסינג מהעבודה. מכיוון שהרכב צריך לאפשר נסיעה נוחה של 4 אנשים + תיקים + 2 כלבות, שני הדגמים שנראים לנו מתאימים על הנייר הם: מיצובישי ASX והיונדאי Ioniq מדובר בשני כלי רכב מאוד שונים ולכן ההשוואה היא קשה, בשורה התחתונה חשוב לנו ששתי כלבות גדולות יוכלו לשבת בתא במטען בנוחות יחסית. אח"כ באים שיקולי נוחות ואיכות. האם תא המטען של ה-Ioniq נמוך או שזה רק נראה כך? האם יש נתוני יצרן על הגובה של תא המטען? אשמח לקבל כל טיפ או מידע על שני הדגמים הנ"ל. תודה
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אשמח לדעת ולקבל לינק אם אפשר למקור מידע הכולל אילו רכבים עברו תקינה ומיובאים או יובאו לארץ תודה Sent from my MI 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הבנתי שההתייקרות תהיה בעיקר על הרכבים שמלכתחילה זולים יותר (מיני, סופר מיני וכו') לא מצאתי מידע עדכני באינטרנט ומה שיש זה מלפני כמה חודשים
הודעה אחרונה מאת stum,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,723 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RBRB
- פריג'י
- Haim_gds
- מיץ פטל
- GOLF
- falou
- Shaike.Zam
- thema832
- Itzik-b
- TvrSpee12
- levy
- Markm4