Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסקרן אותי לדעת איך זה מרגיש לנהוג ברכב שכזה, האם זו באמת חוויה שמצדיקה את המחיר או שבתכלס זה לא הרבה יותר מרגש או מיוחד מרכב שעולה נגיד רבע מיליון?

מה היה וואו? ומה היה מאכזב? תשתפו קצת מהחוויות, תנו טעימה לפשוטי העם כדי שנדע האם ההייפ שיש סביב כאלו רכבים ומותגים הוא מוצדק ;)

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני יכול לתת לך חוות דעת הפוכה. נהגתי על פיאט 127 טרנטה בסוף שנות התישעים. בלי מזגן ביולי בבקעה כאילו התקינו מפזר חום על הפנים. ידני כמובן, שההילוכים בקושי עוברים, והיינו חיילים עם קיטבגים עלינו בלי מקום לזוז. חוויה מתקנת לכל רכב אחר.

פורסם

נהגתי על אאודי RS6 שבזמנו פבל הביא למבחן. מחיר מחירון של כ-1.2 מיליון ש"ח.

מעבר לעובדה שזה רכב חלום, נוסע מטורף, ונשמע מדהים, רועדות לך הביצים.

אין כל כך מה לתאר שלא תואר במבחן שפורסם פה, לא מחיר הרכב הוא זה שמדהים אלא הרכב עצמו.

תקראו לי שטחי, תקראו לי רדוד, תקראו לי מעודדת פונפונים בלונדינית קלה לשכנוע,

אבל אני מעריץ אנשים שיש להם סכומים כאלה לשים על רכב.

תקרא קצת על "תפוקה שולית פוחתת" או "תועלת שולית פוחתת", יפתח לך את העיניים על הרבה מאוד דברים יקרים.

זה לא יאומן, קראתי את מה שכתוב שם כמה וכמה פעמים ועדיין לא הצלחתי להבין מילה.

ואני לא מגדיר את עצמי כאדם טיפש...

פורסם

ככל שאתה משקיע יותר התפוקה והתועלת פוחתת ביחס להשקעה.

לפעמים זה אפילו מייצר נזק יותר מתועלת.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)

נהגתי בלא מעט רכבים שעולים (בארץ) מעל מליון ש״ח. קשה לענות לך בכללי כי כל מקרה לגופו, וכמו שלא כל רכב שעולה 300 אלף ש״ח לצורך העניין, מרגיש אותו דבר (מבחינת ניהוג, איכות, נוחות וכו), כך גם הרכבים שאתה מדבר עליהם.

זה שהרכב עולה מליון ש״ח וצפונה לא הופך אותו אוטומטית למשהו מיוחד או מדהים.

אגב, רכב של מליון ש״ח בארץ שונה מאוד מרכב של מליון ש״ח באנגליה או בארה״ב למשל, שם סביר שמדובר ברכב באמת וואו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

כל אחד רואה את העלות באופן אחר. כשאני נוהג ברכב העלות שלו לא משפיעה על החוויה, היא פשוט מרכיב בכדאיות רכישה מול מתחרות. הכיף בנהיגה בפרארי או למבורגיני הוא לא "כי" הן עולות בסביבות 2M ש"ח ולא "למרות", אלא בגלל התכונות שלהן, וכן, הן מאד מהנות. אלא אם אתה מדבר על מכוניות כמו S-קלאס ודומותיהן, ואז זה עניין אחר לגמרי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נהגתי בארץ ביגואר I Pace חשמלית שעולה חצי מליון שח ונהגתי במסלול בשדה תימן במגוון רכבי מרצדס AMG שמחיר חלק מהם מתקרב למליון שח.

מדובר ברכבים שמעניקים חוויות ייחודיות, היגואר בהנעה החשמלית שלה והמרצדס באנדרנלין ובכוח הרב שיש לה...

את אירופה חרשתי ברכבי מרצדס ו-BMW שמחירם מגרד את החצי מליון מלמטה.

זו היתה נהיגה במסגרת טיולים משפחתיים - הרכבים העניקו נוחות ואיכות נסיעה ברמות מאוד גבוהות לצד ההנאה בנהיגה באוטוסטראדות וכבישים מפותלים.

גם לאחר 4-5 שעות נהיגה רצופות היינו מגיעים ליעד רעננים ונינוחים

האם זה שווה את המחיר הגבוה ברכישת רכב בארץ - כנראה שלא, אבל כרכב שכור (במחיר רכב סטנדרטי, ככה זה כשמזמינים רכב אוטומטי סטנדרטי בשיא העונה ולחברת ההשכרה אין רכבים...) זה בהחלט שדרוג מהנה.

פורסם

איזה תשובות אתה מחפש? נהגתי בהמון רכבים שמחירם מעל מיליון ש"ח, אבל כל אחד מהם מיוצר למטרות אחרות.

נהגתי על אאודי R8, פורשה 911 (992), אסטון מרטין ואנטג', במוו 750 לונג, פורשה פאנמרה ועוד המון אחרים. כל אחד מהם מספק חוויה אחרת, ואיפה שאחד מהם יהיה אמת המידה בקטגוריה שלו, עלול להיכשל בפרמטים אחרים (למשל ה-במוו 750 מול ה-R8. ברור שאחת מהן נוחה בטירוף אבל לא ספורטיבית בעליל בעוד שהשנייה בדיוק להיפך).

אז איזה תשובה אתה מחפש? חוות דעת על הרכבים? סתם איך זה גורם לך להרגיש מבפנים?

שואל ברצינות, לא בהתרסה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
כל אחד רואה את העלות באופן אחר. כשאני נוהג ברכב העלות שלו לא משפיעה על החוויה, היא פשוט מרכיב בכדאיות רכישה מול מתחרות. הכיף בנהיגה בפרארי או למבורגיני הוא לא "כי" הן עולות בסביבות 2M ש"ח ולא "למרות", אלא בגלל התכונות שלהן, וכן, הן מאד מהנות. אלא אם אתה מדבר על מכוניות כמו S-קלאס ודומותיהן, ואז זה עניין אחר לגמרי.

אני מדבר על חוויה של רכבים כאלו מכל בחינה, בין אם המיליון ומעלה הושקעו על יוקרה או על ספורטיביות/ מרוצים הארדקור או כל שילוב של הפקטורים האלה, מעניין אותי אם זה מרגיש וואו ומעורר תחושות של קנאה באלו שבאמת יכולים להרשות את זה לעצמם או שזו לא יותר מחוויה נחמדה שלא במיוחד השאירה חותם או אפילו במקרה הרע, אפילו מאכזבת והיית מעדיף סתם לצורך ההגזמה את ה BRZ שלך על הרכב ההוא של המיליון אם היו מציעים לך בתיאוריה להחליף אליו ללא תועלת כלכלית.

פורסם

אני מעריץ אנשים שיש להם סכומים כאלה לשים על רכב.

אתה שטחי, ורדוד כמו מעודדת פונפונים קלה לשכנוע...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

שוב, כמו שכתבו לך (לא רק אני, הרוב פה), המחיר לא יכול להיות פרמטר בודד להשוואה. למשל - הייתי עדיין מעדיף את ה-BRZ על פני S-קלאס לונג כי אני לא מחפש את מה שה-S נותנת, והייתי מעדיף, מה זה מעדיף - חוטף - את הלמבו הורקאן כי היא טירוף על גלגלים, בדיוק כמו שאני אוהב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

יצא לי מספר פעמים.

כמעט תמיד לא הייתי ברכב לבד. הנוסעים היו נשארים די הרבה זמן ברכב אבל שמתי לב שתמיד אהבו לצאת ולא רצו להשאר ברכב.

הרכב היה גבוה והיה לי מושב פניאומטי נוח מאוד.

דלתות נפתחות חשמלית וכמובן גם תא המטען.

מרחב פנים עצום עד כדי כך שלא כולם ישבו על המושבים.

אפילו רמקול היה שם. עוצמתי הרבה יותר מהסקודיאק.

הייתי אז נהג אוטובוס...

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
איזה תשובות אתה מחפש? נהגתי בהמון רכבים שמחירם מעל מיליון ש"ח, אבל כל אחד מהם מיוצר למטרות אחרות.

נהגתי על אאודי R8, פורשה 911 (992), אסטון מרטין ואנטג', במוו 750 לונג, פורשה פאנמרה ועוד המון אחרים. כל אחד מהם מספק חוויה אחרת, ואיפה שאחד מהם יהיה אמת המידה בקטגוריה שלו, עלול להיכשל בפרמטים אחרים (למשל ה-במוו 750 מול ה-R8. ברור שאחת מהן נוחה בטירוף אבל לא ספורטיבית בעליל בעוד שהשנייה בדיוק להיפך).

אז איזה תשובה אתה מחפש? חוות דעת על הרכבים? סתם איך זה גורם לך להרגיש מבפנים?

שואל ברצינות, לא בהתרסה.

מחפש לשמוע על חוויות ותחושות, גם חות דעת על הרכב שתרצה אבל הרבה איך זה גרם לך להרגיש.

נותנים לך לעבור חווייה ששווה מיליון שקל ולא רק בצורה שטחית של איזה סיבוב קצר אלא ממש לנהוג ולחוות קצת את הרכב ולחיות איתו לאורך כמה מאות קילומטרים לפחות, מה החותם שנשאר לך בסוף?

זה לא בדיוק משהו יומיומי שרוב בני האדם עוברים, הרוב הגדול לא זוכה לזה.

פורסם
ואני לא מגדיר את עצמי כאדם טיפש...

צ'מע... זה לא שאלה של הגדרה עצמית... :)

הרעיון הוא - בפשטות ובהתחבר לנושא השרשור - שרכב שעולה 300 אלף שקל לא יהיה טוב פי 3 בכל פרמטר מרכב של 100 אלף שקל, ובטח ובטח שרכב של מיליון שקל לא יהיה טוב פי שניים בכל פרמטר מרכב של חצי מיליון.

ולשאלה של פות"ש - גם לי יצא, והתחושה שלי היא בדיוק כמו שכתבתי, זה בטח שלא פי 5 יותר טוב מרכב של 200 אלף שקל. זה אחלה, זה מגניב, זה ממש ממש טוב במה שהיצרן שם עליו דגש, אבל גם ב-S קלאס יש רעש ב-130 קמ"ש, וגם ב-RS-מה-שזה-לא-יהיה העיניים שלך לא באמת יוצאות מהחורים כל פעם שאתה נותן גז או פונה, אבל עדיין יש פה ושם פאקים ודברים שחסכו עליהם ועדיין הבגאז' מרובע והחלונות נפתחים עם כפתורים וההגה מסתובב אותו דבר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...