רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
ערב טוב לכולם! אני הבחנתי בתופעה מסוימת - בכל פעם שאני רואה טויוטה פריוס אני מתעצבן (וגם מתרשם שכל מי שנוהג עליהם הוא/היא נהג נוראי/ת). הדבר גרם לי לחשוב - בטוח לכל אחד יש את הרכב (בה"א הידיעה) שהוא שונא לראות על הכביש. אז יאללה, תפרקו קצת תסכול!
הודעה אחרונה מאת liav12, -
כן כן, אני יודע שכבר היו אלף שרשורים בנושא אבל קשה לי להשלים עם זה. איך לאנשים לא אכפת עד כדי כך? ואם כבר למישהו לא אכפת, ולמישהו אחר כן, אז למה הזלזול הזה? יום שישי אחד, נוסעים לקנות דברים לבית. נכנס לחניה מקורה וכהרגלי מחפש חניה "אישית", כזו שבה לא יכולים לחנות עוד לידי. לא מוצא. עובר לתוכנית ב' - חניה שבה לפחות בצד אחד לא יכולים לחנות לידי. מצאתי. נצמד לעמוד בעדינות כדי שמי שכן יחנה לידי, יזכה לספייס כיד המלך. השארתי מקום בשפע. מסחרית תוכל להכנס בכיף במקום שהשארתי. יוצא מהרכב והולך להוציא משהו מתא המטען. באותו הרגע מגיחה לה מאזדה 3 שחורה עמוסה נוסעים. המאזדה חונה לידי. לבריאות בנאדם, השארתי לך המון מקום. לא סוגר את תא המטען והולך, משהו לא מרגיש לי, בזווית העי…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
ראיתי את הסרטון הנל ופשוט וואו. איזה כיף לעומת התרבות נהיגה בארץ. איפה אנחנו ואיפה הם, פשוט שנות אור. חייב לציין שלא נהגתי אף פעם ביפן אבל אחרי הסירטון הזה בא לי לעבור לגור שמה.
הודעה אחרונה מאת yakir_23, -
למה אני לא מוצא עליו שום מידע באינטרנט? אני רוצה לדעת איזה סוג הוא, הבנתי שיש כמה סוגי של הזרקות טובות יותר ופחות אבל אני לא מוצא שום הסבר עליו באינטרנט
הודעה אחרונה מאת bati357, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני רוצה להציע הצעה על רכב מכונס נכסים שברשיונו כתוב "מבוטל הפקדה". מה זה אומר? לפי מה שקראתי בעל הרכב ביקש להפקיד את רשיון הרכב, כי נסע לחו"ל לדוגמה, ורצה לשלם פחות בזמן זה כי הוא בחו"ל. אני רוצה לדעת האם אני מסתכן. תודה
הודעה אחרונה מאת fsfs7, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
צהריים טובים חברים. בקרוב אני נוסע לקליפורניה והצטרפו אלינו גם זוג חברים. אני צריך להשכיר רכב לכמה ימים שיתאים לארבעה אנשים וארבע מזוודות גדולות. מבחינת תקציב חשבתי על שברולט אימפלה, החשש הוא שלא יספיק מקום למזוודות. יש לציין שהמזוודות יהיו ברכב רק בנסיעה מLAX לווגאס שאורכת כ3-4 שעות. השאלות שלי הן: 1. איזה רכב אתם ממליצים לקחת שיוכל להכיל 4 מזוודות? (מעדיף לא להשתולל עם התקציב למטרה זו) 2. המחיר של האימפלה עם כיסוי עד מיליון דולר נזק צד שלישי (מקיף ללא ההשתתפות עצמית) הוא 1100 שח לארבעה ימים, האם המחיר טוב? (275 שח ליום) אם יש המלצות נוספות אשמח לשמוע. התכנון הוא לנצל את הרכב בארבעת הימים האלה לנסוע לגראנד קניון הובר דאם ועוד. הה…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני לא הראשון בארץ שעושה וו גרירה למסחרית ובטח לא הראשון שעושה לרכב הזה ספציפית. שלחו אותי לטכניון להראות להם את ההתקנה של הוו משם אני צריך להמשיך למשרד הרישוי כדי שיראו שהטכניון אישר לי כל הפרוצידורה הזאת לוקחת מעל שבוע מהרגע שהתקנתי את הוו, שעלה פי 2 מוו רגיל למה?
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
בוקר טוב. חייב לדעת מה קורה לכם נהגי האוטובוסים? למה אתם נוסעים על נתיב וחצי בכביש דו סיטרי!? הכביש לא שלכם ולא של אבא שלכם. מרשים לעצמכם הכל מהכל. לא נותנים זכות, מתפרצים לנתיבים, גורמים בחילות לנוסעים (כן גם בתור נוסע החוויה לא אדירה) איזה קורס עושים לכם בדיוק? קורס נהיגה תחת אלכוהול?! פשוט מעצבן אותי הנהיגה של רוכבם.
הודעה אחרונה מאת oren86, -
- 21 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
טוב אז חזרתי לעדכן חודש אחרי וקצת יותר מ900 מייל עם מ NSX החדשה שלי. למי שלא ראה, הנה תקציר - https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?666809-%D7%A6%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%A2-%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%91%D7%91%D7%99%D7%AA-Acura-NSX-%D7%94%D7%92%D7%A9%D7%9E%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9D&highlight=NSX וגם -https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?664680-%D7%97%D7%A6%D7%99-%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A4%D7%90%D7%9F-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%94-quot-%D7%91-%D7%A0%D7%A7%D7%A0%D7%AA%D7%94-NSX&highlight=NSX קצת על עצמי, בעשור האחרון תמיד היו לי רכבים מענינים (לפחות לדעתי), בישראל היתה לי ו…
הודעה אחרונה מאת maphisto, -
- 2 תגובות
- 993 צפיות
חברים שלום בשעה טובה התחדשתי בפגו 3008 1.6 דגם פרמיום . רציתי להתקין וו גרירה לצורך גרירת אופנוע ים שברשותי מדיי פעם ונדהמתי מהמחירים . שתי חברות יחסית מוכרות הציעו לי אופציות אחת ב3500 ואחת ב4000 בשתיהן לאחר ההתקנה צריך ללכת למרכז שירות ולעדכן את המחשב שעל פי דבריהם מבטלת ברגע ההתקנה את מערכות הבטיחות וחיישני הרוורס . עשיתי עוד מספר טלפונים לעוד מתיקנים חלקם בכלל נרתעו מהרכב ואחד שיחסית מוכר ויושב באזור אשדוד הציע לי התקנה ב1600 לא כולל מעמ . הסברתי לו את העניין והוא אמר שכולם מדברים שטויות והוא התקין במספר כלי רכב כאלה ולא הייתה שום בעיה . על פניו הוא נישמע אמין וקראתי עליו תגובות שרובן היו ממש טובות . מה לדעתכם עליי לעשות מצד אחד קיבלתי הצעות שלדעתי מופרחות הת…
הודעה אחרונה מאת mm1987, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
הבנתי שלא חובה להשאיר באוטו את רישיון הרכב אך אם גם בוטלה החובה להחזיק את תעודת הביטוח המקורית ברכב?
הודעה אחרונה מאת yossy, -
- 2 תגובות
- 493 צפיות
וואלה שלחו חמש שאלות בנושא תחבורה למפלגות. לא כולן ענו אבל מבין אלו שכן רק אחת אמרה במפורש כי יש בכוונתה להוריד מיסים וגם זה בשילוב עם מיסי גודש שלא ברור עד כמה יש להם היתכנות פוליטית. בקיצור, נמשיך לשלם. אגב, גם השאלות האחרות מעניינות https://cars.walla.co.il/item/3229057
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, האם כאשר אני קונה רכב שהוא כבר יד שלישית, נרשם ברישיון הרכב האם בעליו הקודמים (היד הראשונה והשנייה) היו פרטיים או השכרה/חכירה? אם לא, יש לי דרך לדעת האם הרכב היה שייך לחברת השכרה? תודה
הודעה אחרונה מאת micha, -
- 3 תגובות
- 764 צפיות
שבת שלום לכולם. אחת לשבוע אני בודק צמיגים ולחץ אוויר,היום נסעתי עד לתחנת דלק(בערך 3 דקות נסיעה),וכשמדדתי לחץ בצמיגים אחד היה 32,השני 34,השלישי 37 והרביעי 30. גילוי נאות:לפני יומיים תוקן פנצ'ר בפנצריה בגלגל אחד אז אני מניח שהבעיה לא נובעת מזה. עוד משהו מוזר שקרה: נורית התרעה של הלחץ בצמיגים הבהבה פעמיים שלוש,ואז לא הופיעה. בצמיגים אמור להיות: 30 בקדמיים,29 באחוריים. כמובן שהמשאבה הורידה את כל האוויר העודף הזה,אבל מישהו יודע למה זה ככה?תודה.
הודעה אחרונה מאת Artyom!, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המצלמות מהירות החדשות, הן מצלמות דו כיווניות?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
ציוד לרכב חדש 1 2
מאת Clueless1-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, רכשתי רכב חדש. איפה כדאי לקנות ציוד לרכב (אפוד זוהר, מראות, כיסויים להגה ולמושבים וכו')? יש חנות שמרכזת הכל במחירים ואיכות סבירים (למשל לא הזבל הסיני עם הריח הפלסטי באוטו דיפו)? תודה!
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
אחרי תקופה ארוכה שהם לא נהגו במכוניות מבחן, רז ודניאל חזרו ישר לתוך ה-Q8 של אאודי, שלא הייתה בקטגוריה הזו תקופה ארוכה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב, יש ברשותי קרייזלר 300C והזמנתי לה זוג פנסים עם נורות הלוגן HB3/4 במקום הקסנון שהיה במקור, בגלל שנמאס לי לתחזק את המערכת הזאת. הוים קיבלתי טלפון שהמשלח נעצר ונדרש אישור משרד הרישוי, בנוסף הנציג אמר לי שכנראה החברת שליחויות לא תצליח להכניס את הפנסים ובעוד כמה ימים יצרו איתי קשר בכדי שאני אשחרר אותם בעצמי, במידה והבוחן של משרד התחבורה. משיטוט בפורום ראיתי שניתן להכניס לארץ פנסים בתקן DOT עם נורות HB3/4 אבל בכל מקום שחיפשתי אסמכתא לא מצאתי. אשמח מישהו יוכל לקשר אותי למסמך כלשהו שאוכל להציג על מנת לשחרר את הפנסים....
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מישלין טויו גוד ייר אני פחות רוצה. תודה. {באתר טייר קלאב אין כלום, ב2 פנצריות בירושלים אין יש רק סיני עלום שם}
הודעה אחרונה מאת eladns, -
לאילו רכבים בארץ יש יכולות נהיגה עצמאיות מינימליות (בקרת שיוט כולל עצירה + מרכז נתיב) 1 2
מאת erezarmo- 4 עוקבים
- 24 תגובות
- 8 אלף צפיות
נתקלתי ברשימה הבאה לגביי ארה"ב: https://www.cars.com/articles/which-cars-have-self-driving-features-for-2018-1420699785509/ הם מסתכלים על 3 יכולות: - בקרת שיוט אדפטיבית ממהירות אפס - הדרישה המינימלית להיכנס לרשימה. - שמירה על מרכז נתיב בכל מהירות. - שמירה על מרכז נתיב במהירות גבוהה בלבד. הייתי שמח לדעת מה רשימת המכוניות האלה בארץ, בדגש על מכוניות עממיות ועממיות + (עד 200 אלף שקל), ולכל מכונית מה רמת האבזור המינימלית והמחיר המינימלי בה קיימות היכולות. רשימה התחלתית של מכוניות פוטנציאליות: הונדה סיוויק - היכולות הבאות קיימות כבר בגרסת ה-1.0 ליטר האוטומטית ב-131,900: בקרת שיוט אדפטיבית, "מעקב במהירות נמוכה", "מערכת עזר לשמירה על נתיב". לא ברור לי אם …
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
היי, האם יש דרך לבטח את הרכב רק חובה ולמה נציגי חברות הביטוח נשמעים כבויים כשאתה מבקש רק לבטח חובה .... תודה
הודעה אחרונה מאת itzikfr, -
הסבר על גרירה
מאת goodone-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, משתף אתכם בהתלבטות לגבי גרירה. ברשותי 3 דוכנים שאני משנע בכל חלקי הארץ. גודל הדוכנים הוא רוחב 1.5 מטר, 3.15 מטר אורך והמשקל סביב 1 טון. היום הסילברדו גורר רק דוכן אחד על עגלה של 2 טון עם סרן כפול. מאחר וברשותי 3 דוכנים, נוצר מצב לוגיסטי במקרה בו באותו יום אני נלאץ לפזר 2-3 דוכנים במיקומים שונים בארץ ולכן נעזר בגורר חיצוני. חשבתי לרכוש לעסק (חברה בע"מ), רכב מרצדס מסחרי בו אכניס לקבינה מאחורה דוכן אחד ודוכן שני ע"י הגורר. האם דוכן במידות אלה יוכל להיכנס עם רמפה וכננת במסחרית כזו? האם כושר הגרירה/סחיבה של מסחרית כזו יוכל לעמוד ב-2 דוכנים כאלה (אחד יכנס בפנים והשני יגרר בנגרר). חשבתי להחליף את הסילברדו בסוואנה שאינה מצריכה רישיון C1 כדי…
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי רכב אלנטרה 2018(אוגוסט) מדובר ברכב חדש לגמרי הוא נקנה מאלבר מסגרת של 0 ק"מ הרכב כולו עם 6 אלף קילומטר זה רכב חדש לגמרי, רכב של אמא שלי שיש לה בשביל עבודה בעיר וקניות, באמת באמת רכב שלא עשה כלום... היום נסעתי בנסיעה שגרתית והתחלתי להריח ריח טיפה מוזר של פלסטיק שרוף, חשבתי שזה מבחוץ ולא ייחסתי חשיבות, לא נדלקה שום נורה! אחרי כמה דקות הבחור שאיתי באוטו אמר שהוא חייב לבדוק שזה לא ממנו עצרנו בצד קלטנו להבות האוטו התחיל לעלות מהצד של המנורה והגלגל, (נורות של היצרן, לא החלפנו!) האש התחזקה והאוטו היה על סף פיצוץ עד שבא מישהו עם מטף וכיבה את האוטו... מישהו שמע על דבר כזה? איך דבר כזה קורה? כרגע התביעה היא לחברה? הם אמורים להביא אוטו חדש או כסף? י…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
https://www.geektime.co.il/gps-rollover-2019/?fbclid=IwAR3xBRAxoLaJCLwlHl7U3A2uDLQrhD6vVYSIGC--YFnXYCO7ztYWmDE3hwk אמלק: כדי לספור שבועות מכשירי gps משתמשים במספר שמגיע עד 1024, זה אומר שפעם ב20 שנה המספר מתאפס ועובר מ1023 ל0. רוב מכשירי הgps אמורים להתמודד עם זה בגבורה אבל ככהנ מערכות מולטימדיה מיושנות לא מתוכננות להתמודד עם זה. עכשיו כבר אין כל כך מה לעשות בנושא, אבל אם מחר הgps שלכם מתחרפן לפחות תדעו למה.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
מי מכם שעדיין לא מכיר את פרוייקט מובילי הדעה של קארספורום והפעילויות שאנחנו עושים יחד, בין היתר עם כלמוביל, קודם כל זה אומר שאתם לא מעודכנים מספיק, אז זה ממש לא בסדר, אבל אתם יכולים לקרוא עליהם כאן, כאן, וכאן. וכאן. וכאן. ואלה לא כולם, אבל הבנתם את הרעיון. הפעם מטרת הפגישה שלנו הייתה מיצובישי אאוטלנדר PHEV שעבר מתיחת פנים (גדולה למדי) לרגל שנת המודל 2019. הפעם עבדנו במתכון מעט אחר - לקחנו את הרכב למבחן מערכת מקיף וארוך יותר לפני כשבוע, והגענו למפגש עם זיכרון רענן ועדכני יותר של הרכב. כמו בפעמים הקודמות, תסלחו לי אם אני אפנה את במת השרשור לדבר על הרכב למובילים עצמם ואתייחס בעיקר לארגון של היום. זה אמנם כבר מרגיש כמו משהו סטנדרטי לחלוטין, אבל כשאני לוקח צעד אח…
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
דוח חודשי Cars-Mar-2019.pdf
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
שלום לכולם מפרסם מודעת מכירה לרכב שנרכש מליסינג 0 ק"מ. בהנחה שאת הרוכש הפוטנציאלי מעניין מספר הידיים ("נהגים") שהרכב עבר בפועל, ולאו דווקא את המצויין ברשיון, האם כדאי/ראוי להציג את הרכב כיד ראשונה, לטובת סינון לפי מספר יד, ובהערות לציין את היד הנוספת המופיעה ברשיון?
הודעה אחרונה מאת TDI, -
קליטת GPS במנהרה 1 2
מאת Buki-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
בוקר טוב, בסוף מרץ נפתח המקטע הצפוני של של כביש 6 חוצה צפון, הכולל שתי מנהרות באורך 2600+600 מטר, בנוסף יש מנהרה באורך 1700 מטר במקטע הראשון שנפתח לפני מספר חודשים. השבוע נסעתי שם, לאורך כל המנהרות יש קליטה יציבה של GPS, אבל מד המהירות מבוסס GPS שבדרך כלל מאוד מדוייק, מזייף חזק מאוד כלפי מטה. אני מבין שיש שם שידור אות וירטואלי אבל הייתי רוצה לשמוע הסבר יותר מפורט איך זה עובד ולמה יש זיוף במד מהירות. תודה.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 40 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
הרבה פעמים יוצא שאני מגיע לרמזור על 50-60 קמש ומאט. כשאני מגיע להילוך שלישי אני כבר על 15-20 קמש אז אני עובר ישירות להילוך ראשון. יש בעיה עם זה? פוגע בגיר ? שאלה נוספת: לפעמים ברמזור אני רוצה להוריד את הרגל מהקלאץ' אז משלב ניוטרל. זה מפריע?
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
-
- 1 תגובות
- 648 צפיות
בחול המועד פסח, 22-23 לאפריל מתחילה עונת מירוצים כאן בישראל במסלול בערד והשנה היא גם פתוחה לקהל. בנוסף למירוצים עצמם, יהיו מופעי דריפטים כל שעה עגולה ומופעים של קארטינג, ב23 גם מרוצי אופנועים בצהריים. אחרי שכל שנה יש תלונות על האוטומוטור, יכול להיות שיש אטרקציה מוטורית חדשה לחול המועד תודות לשלושת המסלולים החדשים שנפתחו עוד פרטים בלינק הבא: https://www.prodrive.co.il/event22230419 מה אומרים? מישהו תכנן להגיע?
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 2,738 אורחים (הצג רשימה מלאה)