Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי מכם שעדיין לא מכיר את פרוייקט מובילי הדעה של קארספורום והפעילויות שאנחנו עושים יחד, בין היתר עם כלמוביל, קודם כל זה אומר שאתם לא מעודכנים מספיק, אז זה ממש לא בסדר, אבל אתם יכולים לקרוא עליהם כאן, כאן, וכאן. וכאן. וכאן. ואלה לא כולם, אבל הבנתם את הרעיון.

הפעם מטרת הפגישה שלנו הייתה מיצובישי אאוטלנדר PHEV שעבר מתיחת פנים (גדולה למדי) לרגל שנת המודל 2019. הפעם עבדנו במתכון מעט אחר - לקחנו את הרכב למבחן מערכת מקיף וארוך יותר לפני כשבוע, והגענו למפגש עם זיכרון רענן ועדכני יותר של הרכב.

MAIN-מיצובישי אאוטלנדר PHEV 2019-01.jpg

כמו בפעמים הקודמות, תסלחו לי אם אני אפנה את במת השרשור לדבר על הרכב למובילים עצמם ואתייחס בעיקר לארגון של היום. זה אמנם כבר מרגיש כמו משהו סטנדרטי לחלוטין, אבל כשאני לוקח צעד אחורה ובוחן את האופרציה שנדרשת בשביל יום כזה אני באמת נפעם. ניקוי הלו"ז של חמישה רכבי מבחן, כיתה, מדריך, אני מפתח נוספים, ועוד מעטפת לוגיסטית שמאפשרת לכל הסיפור הזה לתקתק ולעבוד כאילו זה טבעי וככה זה אמור להיות (במאמר מוסגר ובלי שאף אחד שומע, אני יכול להגיד שזה ממש לא טבעי, ממש לא מובן מאליו, ובאירועים הרבה יותר קטנים וקצרים, זה ממש לא מתקתק). אני מתנצל לגבי התמונה, לצערי ההודעה להגיע ללא טשטוש פנים לא הגיעה אל המשתתפים ולכן הם יצאו ככה...

20190402_133846.jpg

הפעם, במקום תודות אישיות, אני רוצה להוריד את הכובע בפני הדבר הזה שנקרא "כלמוביל". לא רק על הרצון לנסות משהו כזה באופן חד פעמי, אלא להתמיד בזה שוב ושוב ושוב. ממש לא דבר מובן מאליו כשמדובר בקבוצה באמת לא פשוטה של משתמשים איכותיים שמתעניינים בהרבה יותר מאשר "יש וייז?" ולא מתביישים לשאול שאלות קשות ונוקבות, ולא לשחרר עד שהם מקבלים תשובות חדות, קצרות, תכליוס, ולא מתחמקות. כל הכבוד לכלמוביל שהם לא מחפשים ליטופי אגו והתחנפויות, אלא רוצים באמת ובכנות (ומרגישים את זה) לדעת מה באמת אנחנו חושבים, ומה באמת לא טוב, ומה באמת צריך לשפר. כל הכבוד להם שהם לא בורחים מביקורת, גם כשהיא נשפכת בדליים וגם כשהיא לא בדיוק הכי בונה שאפשר. וכל הכבוד להם (וגם תודה) על זה שהם קולטים. שהם קולטים את המשמעות של הקהילה, את הכוח שלה ואת ההשפעה שלה גם על אלה שכן מעניין אותם בעיקר עם יש וייז.

they get it. פשוט ככה. ועל זה מגיע להם גם תודה, גם שאפו, וגם כל הכבוד.

20190402_133807.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תענוג להסתכל על התמונות (נראה מדהים) ותודה לכם על הסקירה, ממש מעניין (למרות שאין 7 מושבים, אז מבחינתי זה לא רלוונטי).

הסקירה כתובה מדהים (אין מילה אחרת לתאר), בכישרון רב וסגנון ייחודי, אין כתבות רכב כאלה בשום מקום... רק אנשים ממש חכמים (כמוני למשל) יכולים להעריך את הכתיבה החכמה הזו.

וסוף סוף, על האאוטלנדר נכתב מה שמגיע לו...

אני רק תוהה מתי מיצובישי יערכו לאאוטלנדר מתיחת פנים, תרתי משמע, ויעדכנו אותו מבפנים.

עריכה אחרונה על ידי outlander

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

איך שהזמן טס לו. רק לפני 4 שנים כאשר אוטלנדר PHEV המקורי היה במחבחן של קארספורום ויצא לי לחוות את הרכב במשך כמה ימים, התייחסתי אליו בתור עב"מ. מה זה הדבר הזה פלאג-אין הייבריד? איך אוכלים את זה? איך זה עובד? ולמה בכלל שמישהו ירצה רכב שנטען מהשקע שהוא לא חשמלי טהור?

הנה עברו 3 שנים ואני בעצמי בעלים של רכב PHEV, וכעבור 4 שנים אני חוזר לאאוטלנדר PHEV הרבה יותר בוגר, מפוקח והכי חשוב מבין.

ראשית יש להודות שמיצובישי שמו את כל הז'טונים שלהם על טכנולוגיה חשמלית והצליח להם. 400 אלף יחידות של אאוטלנדר PHEV זה נתון מדהים וכזה שמציב את מיצובישי בראש טבלת יצרני רכבי PHEV. זה גם היה כנראה שהקלף החזק שלהם שמשך את תאגיד רנו-ניסן להתעניין שמרכולתם. כך שמבחינה זאת אין לי אפילו צל של ספק שטכנולוגיה שלהם עדיפה על כל דבר שיש ליצרנים אחרים להציע. אולי קוניגסג REGERA שגם משתמש בתמסורת ישירה כמו במיצו, יכול להיות יותר מתקדם טכנולוגית.

מדהים אותי איך מהנדסים של מיצובישי מצליחים להוציא מים מן הסלע עם משאבים מאוד מצומצמים. מצד שני קשה לי להבין איפה נמצאת מחלקת השיווק שמאפשרת להם למחזר ולחדש דברים בלי להביא חידוש.

שזה בעצם הסיפור של אאוטלנדר PHEV החדש. More of the same. ללא ספק הוא יותר טוב מקודמו שהיה חצי מבושל, אבל הצטיין בזכות טכנולוגיה חדשנית ופורצת דרך ביחד עם חבילת איבזור מטורפת לזמנו. הוא יותר טוב בכל פרמטר, אבל לו הייתי בעלים של הקודם לא הייתי מרגיש רצון או צורך לשדרג.

אז נכון שהשלדה הוקשחה, ונכון שהביאו מנוע חדש 2.4 שנבנה על בלוק 2.4 מוכר של אאוטלנדר 4X4 הקודם. נכון שהסלון שופר והרכב יותר יפה. אבל בתור צופה מהצד, ולא אחד שנוהג על אאוטלנדר ביום יום, מבחינתי הם כולם נראים ומרגישים אותו הדבר, וזאת בעצם הבעיה הכי גדולה של הרכב.

אולי הוא פורץ דרך ומהפכני, אבל אף אחד לא רואה ולא מרגיש את זה.

כרגיל שאפו ענק לכלמוביל שכרגיל דאגו להרים יום מתוקתק למופת פרט לפאדיחה קטנה שלא היה ברכבים מים, ריספקט לקארספורום ותודה להורי שהביאוני עד הלום.

פורסם

אני רק תוהה מתי מיצובישי יערכו לאאוטלנדר מתיחת

פנים, תרתי משמע, ויעדכנו אותו מבפנים.

כשאלוהים או מייקל ג׳ורדן ילמדו עיצוב פנים, לאוטלנדר מגיע את ה-בסט

פורסם

מיציבושי אוטלנדר זה רכב כבר מיושן, גדול ומגלומני, כאשר נותנים לו גרסת 7 מקומות הוא פורח, כאשר הוא 5 מקומות הוא נמצא בעמדה נחותה מרוב או כל מתחריו.

גרסת הPHEV נותנת משהו שאין אצל המתחרים, נתוני המכירות מעידים שזה לא מספיק, לו יצליח היבואן לשכנע את היצרן לייצר גרסת 7 מקומות גם במחיר של ביטול תא המטען כמעט כליל כנראה זה יהיה הצלחה מסחררת.

פורסם (נערך)

יש לי פינה חמה בלב למיצובישי. אם הם היו ישראלים, בטח היה רשום אצלהם מעל הכניסה למפעל - "קשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים".

זה לא סוד שחטיבת הרכב במיצובישי לא נהנית מתקציבי פיתוח ויצור גדולים.אבל כנראה שזה לא מה שעוצר לאנשים שם את המוטיבציה.

האאוטלנדר הוא דוגמה מצויינת.

כי כשיש תקציב מוגבל למו"פ, משקיעים אותו יותר בחדשנות טכנולוגית, בדברים שנסתרים מהעין, וכמעט ולא בנראות ובתרבות ה"שופוני".

אבל בכל זאת, בתרבות העכשוית, לפעמים זה לא מספיק.

וכך, התכנסנו כולנו שוב בכלמוביל למפגש שהפך כבר למסורת. אירוח מעולה, הדרכה מאלפת מהמקצוען מספר אחד בכלמוביל - רן ביאר - ומייד לאחר מכן בדילוגים, היישר אל האאוטלנדר PHEV החדש/מחודש/ALL NEW.

בדרך כלל אני אוהב לחלק כל דבר לשלושה חלקים אבל הפעם הסתפקתי בשניים.

כי האאוטלנדר באמת מתחלק לשניים. והם שונים אחד מהשני כמו מזרח ומערב.

אז קודם כל - החלק הויזואלי.

כמו שכולכם בטח רואים, אנחנו בסוג של דהז'וו מתמשך מאז 2013 עם רטט קל במטריקס ב 2016 ו 2019.

העיצוב כמעט ולא השתנה. אמנם נעשו שינויים הכרחיים וחשובים כמו ריפוד הכסאות מחדש, הוספת פתחי מזגן לאחור, עיבוי מאסיבי של הבידוד ואולי נגיעות קלות פה ושם, אבל בשורה התחתונה, אנחנו עדיין ב 2013.

והיום, אנשים קודם כל מחפשים עיצוב. תן לי שיראו. אה, גם תביא מולטימדיה.

אבל מה שלא פחות חשוב, הוא החלק השני, החלק הטכנולוגי, שלמעשה לכבודו כולנו כאן היום.

לפני 4 שנים, גם אני הסתכלתי על ה PHEV הראשון במעין מבט מוזר. שום דבר לא היה אפוי שם. לא הסוללות, לא המנוע הרועש שהזכיר את הפקפק בצבא, לא התנהגות הכביש המוזרה ואפילו לא האבזור.

היום אני יכול להגיד בפה מלא שמיצובישי פשוט שם.

אז עכשיו תתרכזו בזה.

האאוטלנדר מגיע עם 3 מנועים. אחד סטנדרטי 2.4 ליטר הפועל על פי עקרון אטקינסון (לא. לא רון. שאלתי.) לחסכון באנרגיה אבל יכול בפחות מחצי שניה להתארגן על יותר כח אם ממש צריך.

ושני מנועי חשמל שנמצאים אחד מאחור והשני מלפנים. ביחד כשהם משלבים ידיים הם מגיעים להספק מכובד של עד 224 כ"ס.

לא רע בכלל. אפילו טוב.

מיצובישי לא עצרו שם.

תוספת הבידוד מורגשת מאד. אם בדגמים הקודמים הרעש של המנוע היה מוחשי וחדר לתא הנוסעים, בדגם החדש כמעט ולא הצלחתי לשמוע אפילו ציוץ של המנוע. למה כמעט? כי כשלחצתי את הדוושה עד הסוף והרכב היה בעליה, אז כן שמעתי, אבל ממש חלש.

נוסיף לזה את החיזוק המשמעותי של השלדה, את המתלים המוקשחים שעושים עבודה מצויינת ביחס לדורות הקודמים וגם ביחס למתחרים, את הטיפול ברכינות המוגזמות (נוספו חיזוקים לבתי הבולמים) וכמובן את המנועים שעוזרים לדחוף את כל העסק הזה (1.9 טון אם שאלתם) בזריזות ראויה ולא אופיינית בכלל.

גם הגדלת הבלמים מוחשית מאד. הבלימה הרבה יותר טובה וחזקה מהאאוטלנדר מהדורות הקודמים.

הפיצר של הבלימה הרגנרטיבית נשלטת מוסיף הרבה לחווית הנהיגה. במנוע חשמלי אין בלימת מנוע מה שמצריך הפעלה תכופה של הבלמים. הפעלת הבלימה הרגנרטיבית גורמת לרכב להאט מאד ועוזרת בנהיגה.

וכמובן, כל הבטיחות האקטיבית שם בפנים, כולל התראת עקיפה בשטח מת ובנסיעה לאחור (ללא הפניית הגה)

אז אנחנו לא מדברים על רכב עם יומרה לענף אתלטי כלשהו, אבל בכל זאת, זה ממש נהדר שמיצובישי יישרו קו עם שאר המתחרים בעניין.

בתור מי שמתנהל עם אאוטלנדר מונע בנזין סטנדרטי רמת גימור ליסינג ביום יום, השינויים בניהוג, בכח ובשליטה על הרכב היו מאד בולטים בעיני ולטובה.

ואיך לא? הגענו לסעיף של צריכת הדלק.

אז ככה. בנסיעה של כ 60 ק"מ שדימתה נהיגה ממוצעת - קצת כביש מהיר, קצת(הרבה) פקקים, נסיעה איטית, מהירה, וקצת מהירה יותר, צריכת הדלק המשוקללת היתה אצלי כ 40 ק"מ לליטר (38.2 למען הדיוק) כש 80 אחוז ממנה נעשו על הסוללה. בחניה נשאר עוד טיפל'ה מיץ בסוללה.

מרשים מאד מאד.

למעשה - אם התנאים האלו באמת משקפים נהיגה ממוצעת (וכמו שאמר רן, עם מעט מודעות) - הרי שמי שחי בטווח ה 50 ק"מ או 100 אם יש לו אפשרות לטעון בעבודה, כמעט ולא ישתמש בשירותיהן של תחנות הדלק.

הטעינה אגב, לוקחת 4 שעות או קצת פחות מחצי שעה עם מטען מהיר יעודי.

לא. האאוטלנדר מראש לא מיועד לאלו שמחפשים אינפיניטי או וולוו. גם לא לאלו שמחפשים גיפון ספורטיבי.

ה PHEV מכוון לאמצע. לאלו שמחפשים רכב מיינסטרים ועדיין רוצים לרכב על הטרנד הירוק בלי לפשוט את העור.

אז נכון, התשלום יהיה בדמות עיצוב מיושן ולא מלבב גם בפנים וגם בחוץ. אבל עדיין, התמורה לכסף פשוט מצויינת.

מרווח, נוח, נעים לשהיה ועכשיו גם עם חשמל.

וכן. בהחלט כן. לא תתחרטו. אני ממליץ בלב שלם.

תכלס? ממש לא הייתי מתנגד לאחד כזה אצלי בחניה. (לא מתנגד עלאק..רן שומע? אפשר החלפה ראש בראש?)

אבל בחיאת מיצובישי, חלאס. תעדכנו כבר את האוטו. די.. מרוב מתיחות עלול לקרות לו מה שקרה לאף של מייקל ג'קסון זצ"ל...

אגב, במסגרת ההגנה על פרטיות החוסים, התמונה טושטשה לפי בקשת אחראי הפורום על ה GDPR.

וזה המקום להודות לצוות כלמוביל על האירוח למופת שהפך למסורת. זה לא מובן מאליו ותודה רבה.

20190402_144552.jpg

20190402_144822.jpg

20190402_190737.jpg

20190402_190526.jpg

20190402_145553.jpg

20190402_144939.jpg

2019-04-03_00h33_02.png

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם

אז קודם כל - החלק הויזואלי.

כמו שכולכם בטח רואים, אנחנו בסוג של דהז'וו מתמשך מאז 2013 עם רטט קל במטריקס ב 2016 ו 2019.

העיצוב כמעט ולא השתנה.

עיצוב מיושן ולא מלבב גם בפנים וגם בחוץ

אני קורא שוב ושוב, ומנסה להבין את ההגיון מאחרי המילים. לא ממש מצליח. העיצוב לא השתנה מ2013? עיצוב מיושן? באמת??

מה כלמוביל נתנו לך לשתות?

אחד הקלפים החזקים ביותר של האאוטלנדר הוא העיצוב החיצוני המרשים, שהשתנה לחלוטין ב2016. אז נכון שעיצוב הפנים לא השתנה מהותית, אבל לכתוב כאלה שטויות - נו באמת. גם לטעם וריח צריך להיות מינימום של מינימום.

פורסם

כפי שכבר כתבו. הרכב להיט רק בגרסת 7 מקומות, כי ביחס למתחרים הוא מרווח אמין ושומר על ערכו.

בגרסת 5 מקומות אני הייתי מעדיף מזדה 3 טפו, וכו' וכד'.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני כבר מתחיל להצטער שלא קניתי אותו.

הבעיה של האוטלנדר היא פער גדול מאד בין עלות חשמל נמוכה ב- 40 ק"מ הראשונים לעלות דלק רגילה ואפילו על הצד הגבוה כשנגמרת הסוללה.

אתן דוגמה פשוטה:

עלות הטענת הסוללה שקולה לעלות ליטר בנזין (קצת יותר אפילו כ- 7 ₪).

לפי מה שקראתי צריכת הדלק הבינעירונית לאחר ריקון הסוללה לגמרי עומדת בפועל על כ- 12 ק"מ לליטר בלבד. (נתון יצרן 7.4 ק"מ לליטר במצב זה). (בנסיעה עירונית כמובן צריכת הדלק גבוהה מכך אבל ההנחה היא שבנסיעה עירונית תסע על החשמל ובבינעירוני על דלק, למרות שגם זה לא תמיד אפשרי).

ניקח נסיעה של 160 ק"מ בלבד:

40 ק"מ ראשונים שווים לליטר בנזין בערך.

120 ק"מ הבאים צורכים 10 ליטר.

סה"כ 11 ליטר.

160 חלקי 11= 14.5 ליטר לק"מ, לא רע בלבד.

אם ניקח נסיעה של 280 ק"מ יתווספו עוד 10 ליטר בנזין וסה"כ 21 ליטר.

280 חלקי 21= 13.3 ליטר. כבר לא מלהיב.

מצד שני מי שנוסע בדיוק 40 ומשהו ק"מ ביום או מי שנוסע יותר מכך ויכול להטעין את הרכב יותר מפעם ביום יהנה מעלויות נסיעה נמוכות מאד.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אחד הקלפים החזקים ביותר של האאוטלנדר הוא העיצוב החיצוני המרשים, שהשתנה לחלוטין ב2016.

אתה צודק לחלוטין.

מיצובישי שינו לחלוטין את עיצוב הפגושים ב 2016. גם את עיצוב החישוקים. לחלוטין! ולא חישוק אחד אלא ארבעה. לא מבין איך פספסתי לחלוטין את הקלפים האלו.

אבל גם אתה פספסת כמעט לחלוטין. ב 2018 מיצובישי הרכיבו מכסה למחזיק הכוסות בצבע שחור לחלוטין.

מצפה ממך לעקוב קצת יותר ברצינות.

לא מקובל.

לחלוטין.

פורסם
אני כבר מתחיל להצטער שלא קניתי אותו.

הבעיה של האוטלנדר היא פער גדול מאד בין עלות חשמל נמוכה ב- 40 ק"מ הראשונים לעלות דלק רגילה ואפילו על הצד הגבוה כשנגמרת הסוללה.

אתן דוגמה פשוטה:

עלות הטענת הסוללה שקולה לעלות ליטר בנזין (קצת יותר אפילו כ- 7 ₪).

לפי מה שקראתי צריכת הדלק הבינעירונית לאחר ריקון הסוללה לגמרי עומדת בפועל על כ- 12 ק"מ לליטר בלבד. (נתון יצרן 7.4 ק"מ לליטר במצב זה). (בנסיעה עירונית כמובן צריכת הדלק גבוהה מכך אבל ההנחה היא שבנסיעה עירונית תסע על החשמל ובבינעירוני על דלק, למרות שגם זה לא תמיד אפשרי).

ניקח נסיעה של 160 ק"מ בלבד:

40 ק"מ ראשונים שווים לליטר בנזין בערך.

120 ק"מ הבאים צורכים 10 ליטר.

סה"כ 11 ליטר.

160 חלקי 11= 14.5 ליטר לק"מ, לא רע בלבד.

אם ניקח נסיעה של 280 ק"מ יתווספו עוד 10 ליטר בנזין וסה"כ 21 ליטר.

280 חלקי 21= 13.3 ליטר. כבר לא מלהיב.

מצד שני מי שנוסע בדיוק 40 ומשהו ק"מ ביום או מי שנוסע יותר מכך ויכול להטעין את הרכב יותר מפעם ביום יהנה מעלויות נסיעה נמוכות מאד.

אם אתה נוסע מדי יום 160 ק"מ לכל כיוון ואין לך נקודת הטענה של הרכב באמצע, אז החישוב שלך מוצדק.

אבל מי נוסע כל יום 160 ק"מ לכיוון? :shock:

לעומת זאת, מי שיכול להטעין את הרכב גם בבית וגם בעבודה יכול בשקט ליסוע 80 ק"מ ביום ולחסוך משמעותית בצריכת הדלק.

אם אתה יכול להטעין את הרכב רק בבית ואתה נוסע 25 ק"מ מהבית לעבודה, אתה עדיין תחסוך המון.

בחישוב של ק"מ ממוצע שישראלים עושים מול SUV מתחרה הPHEV יכול לחסוך לך כ-6000-8000 שקל בשנה על דלק.

דר"א, אם אופי הנסיעה משלב בתוכו תנועה איטית החסכון יהיה אף גדול יותר.

פורסם
אתה צודק לחלוטין.

מיצובישי שינו לחלוטין את עיצוב הפגושים ב 2016. גם את עיצוב החישוקים. לחלוטין! ולא חישוק אחד אלא ארבעה. לא מבין איך פספסתי לחלוטין את הקלפים האלו

אתה ממשיך עם ההזיה... פגושים וחישוקים...

"אני שמח לבשר שצוות העיצוב של מיצובישי לקח את העיצוב של האאוטלנדר הנוכחי, וזרק אותו לפח. בערך. הדגם המחודש הרבה יותר אגרסיבי, ייחודי ומעניין. מיצובישי לקחה את מה שהיה האשל של עולם הרכב והפכה אותו לאחד היוגורטים המגניבים האלה של דנונה, שמגיע עם פצפוצי שוקולד בתא נפרד"

(פבל, על התמונות הראשונות שהגיעו ב2015)

פורסם (נערך)

ואו שכחתי לגמרי.

הוסיפו פס כסף בהגה.

לחלוטין לא רציני. צודק.

אפילו לקרוא תאריכים אתה לא מסוגל? האאוטלנדר המחודש הוצג ב 2013.

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם
תענוג להסתכל על התמונות (נראה מדהים) ותודה לכם על הסקירה, ממש מעניין (למרות שאין 7 מושבים, אז מבחינתי זה לא רלוונטי).

הסקירה כתובה מדהים (אין מילה אחרת לתאר), בכישרון רב וסגנון ייחודי, אין כתבות רכב כאלה בשום מקום... רק אנשים ממש חכמים (כמוני למשל) יכולים להעריך את הכתיבה החכמה הזו.

תודה רבה, שמח לשמוע שאתה נהנה. ושאתה חכם :)

וסוף סוף, על האאוטלנדר נכתב מה שמגיע לו...

אני רק תוהה מתי מיצובישי יערכו לאאוטלנדר מתיחת פנים, תרתי משמע, ויעדכנו אותו מבפנים.

יש לציין, שוב, שהשבחים מופנים לדגם הנוכחי בכלל - בו הצליחו לפתור את רוב הבעיות האקוטיות של הדגמים הקודמים (רעש, כיול מתלים) ולדגם ה-PHEV בפרט - שמוסיף על כל הדברים האלה גם ערך טכנולוגי וחסכון כספי (כמו ששלומי ציין) אמיתי. עם יד על הלב, אני ממש לא בטוח שהייתי אומר את אותם דברים על האאוטלנדר הרגיל - שם הרבה פחות קל לעכל את ה"פאולים" שכאן נבלעים בקלות יתרה בזכות הטכנולוגיה. כתבתי שהחלק של ה"אאוטלנדר" כמעט יישר קו עם החלק של ה-PHEV, ואני לחלוטין עומד מאחורי זה.

מיציבושי אוטלנדר זה רכב כבר מיושן, גדול ומגלומני, כאשר נותנים לו גרסת 7 מקומות הוא פורח, כאשר הוא 5 מקומות הוא נמצא בעמדה נחותה מרוב או כל מתחריו.

גרסת הPHEV נותנת משהו שאין אצל המתחרים, נתוני המכירות מעידים שזה לא מספיק, לו יצליח היבואן לשכנע את היצרן לייצר גרסת 7 מקומות גם במחיר של ביטול תא המטען כמעט כליל כנראה זה יהיה הצלחה מסחררת.

גרסת שבעה מושבים היא אינה עניין של שכנוע היבואן אלא אילוץ טכני. במקום בו נמצאים מושבי השורה השלישית בדגם הבנזין נמצאת כאן כל יחידת בקרת הטעינה של המערך ההיברידי. אז פשוט טכנית אין מקום לחבר את המושבים הנוספים. תאמין לי שאני בטוח שאם הייתה אופציה לשבעה מושבים, כלמוביל לא היו טורחים בכלל להביא את גרסת החמישה מושבים.

כפי שכבר כתבו. הרכב להיט רק בגרסת 7 מקומות, כי ביחס למתחרים הוא מרווח אמין ושומר על ערכו.

בגרסת 5 מקומות אני הייתי מעדיף מזדה 3 טפו, וכו' וכד'.

היתרון הגדול של האאוטלנדר על פני רכבים אחרים במחירים שלו זה דווקא ברוחב. הוא אחד הרכבים היחידים שיכול לאכלס במושב האחורי שלושה מבוגרים בגודל מלא בלי שהם יסבלו. במבחן השוואתי שערכנו ב-icar כשהייתי שם, מצאנו שהאאוטלנדר (יחד עם ה-CRV והפורסטר) הם המרווחים ביותר (לרוחב) בקטגוריה ובפער לא קטן בכלל. ככה שאם אתה צריך להסיע שלושה מבוגרים בגודל ממוצע ומעלה, מאזדה 3 (ועוד בערך 90% מהמכוניות עד 200 אלף ש"ח) כנראה לא יספקו את הסחורה ליותר מאשר נסיעה קצרה.

אם אתה מסיע ילדים בלי מושבי בטיחות מאחורה, אתה יכול לעשות כמו אשתי ופשוט להתעלם מכל מה שאמרתי כרגע.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...