Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסיע 2 ילדים עם מושבי בטיחות גדולים ומסיביים בקקטוס.

ברור לי שברגע שילד שלישי נכנס למשוואה אז הקקטוס לא רלוונטית [וכמוה עוד 90% מהמשפחתיות]

אבל בד"כ במצב כזה כבר ילד אחד לפחות עובר לבוסטר [הגדולה שלי כבר בת 6.5, השארתי אותה במושב בטיחות ולא בבוסטר כי אין אילוצי מקום].

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה ממשיך עם ההזיה... פגושים וחישוקים...

באמת. ישבתי הרבה זמן וחשבתי מה לא היה ברור במה שכתבתי.

אבל אחרי זה החלטתי פשוט לערוך מבחן השוואתי בתמונות שבו יככבו אאוטלנדרים מ 2013 ומ 2019, עם לינק להצגה חוזרת, שיוצמד לכל הודעה מטרילה שלך החל מעכשיו. עם תמונות מרחבי האינטרנט.

הבעיה היא שלצערי, התמונות התבלבלו ואני לא יודע איזה רכב הוא מ 2013 ואיזה מ 2019

אשמח אם מישהו מקוראינו הנאמנים יוכל לעשות לי סדר בתמונות ובראש כי בכל זאת, מאדון אאוטלנדר הבנתי שהרכב שונה לחלוטין מ 2016.

*2017-mitsubishi-outlander-gt-suv-side-view.jpg2013-Mitsubishi-Outlander-2.jpg2013-mitsubishi-outlander-8.jpg2019-mitsubishi-asx-interior-images.jpgmitsubishi-outlander-2016-interior.jpgmitsubishi-outlander-2019-interior.jpg

זוהי ההודעה האחרונה שאינה קשורה ל PHEV ומעתה כל הודעה נוספת בסגנון תימחק. תודה.

• אחראי פורום
פורסם

כמו שאמר ג'ורג' קוסטנזה: "their all Twix!!".

זו קצת החמצה לאאוטלנדר. למכור לאנשים טכניים או חובבי רכב את ההשקעה הנרחבת בטכנולוגיה, זו משימה די קלה.

זה מעניין אותם, הם מבינים את העניין, יכולים להשוות ולצמצם את זה למספרים.

אבל, וכפי שאמר רן המדריך מטעם כלמוביל, אחוז נכבד ביותר מרוכשי הקרוסאוברים/SUV מסתכלים קודם על איך הוא נראה.

וזה נראה ממש כמו אבולוציה מאוד מאוד מינורית. אז נכון שיש מופע ניקלים ולדים, הוא (לחלוטין) לא מכוער,

אבל רואים בבירור את השורשים, את הבודי המיושן, את עירבוב החומרים בתא הנוסעים, את מיקום המתגים האקראי, את השאלות האביזרים מפה ומשם.

בזמן שאת האאוטלנדר הרגיל קל למכור (מותג מבוסס, 7 מקומות), המשימה עם ה-PHEV קשה יותר.

טכנולוגית? הוא "לא רואה ממטר". זה מעניין, זה מתוחכם, זה עובד באמת. על נסיעה של כ-60 ק"מ בתוואי גוש-דני/שרוני שברובה על סוללות ומקצתה בשילוב,

קיבלנו צריכת דלק מופרכת של 1:45. הוא נוח, מאובזר (בערך) היטב, גדול ומרווח, הבלימה בעזרת מצב B עובדת פגז, הוא שקט כמעט לגמרי.

מינוסים אני רושם שוב באותה הנדסת אנוש לקויה, המושבים גדולים מדי ולא מאוד נוחים, ההגה נמוך ביחס למושב,

מסך המולטימדיה לא פונה לנהג ומלא השתקפויות, מושב נוסע לא חשמלי ונהג כן ועוד.

חמשת המושבים הם חסרון מהותי כי כבר התרגלנו לאס של המיניבוס הזה, אבל מקבלים בצער את האילוץ הטכני.

כמובן שלא כולם צריכים 7 מושבים ואם מחפשים את היתרון החשמלי עם מותג חזק - זה באמת באמת רכב טוב.

מצד שני, באתי ליום הזה גם קצת כקונה פוטנציאלי והסתכלתי עליו ביקורתי יותר, מעשי יותר. אם הנירו יצטרך החלפה, קשה לנו לחזור לרכב בנזין רגיל.

אבל אין פה נוקאאוט מבחינת עלויות למי שנוסע מעבר לטווח הסוללות (ולהטעין באמצע הדרך בתחנות החדשות זה לא ממש ריאלי)

ויש פה עלות של כ-190-200 אלף שצריכה להצדיק הפרש עלויות תחזוקה גדול משמעותית מעלויות של היברידי.

כרגיל, תודה רבה לכלמוביל, יום מהנה ומעניין ולחלוטין (!) לא עניין של מה בכך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ה"אשמה" על כך שהאאוטלנדר הנוכחי נלעס כבר לגמרי עם השנים, היא על היצרן. מיצובישי יכולים להתיישר עם הרמה של שאר היצרנים הגדולים, אבל הם לא יכולים כלכלית (וגם הפוליטיקה הפנימית כנראה מכתיבה אחרת). רואים את זה גם ב-ASX. מה שמקבלים בפועל זה רכב שעל פניו מציע אבזור מכובד והנדסת אנוש טובה, אבל מה לעשות, כל נהג שרכב בשבילו זה לא סתם הגה ו-4 גלגלים, יראה שהגיל עשה את שלו. האאוטלנדר הנוכחי הצליח אך ורק כי בגלל נוסחת ה-7 מושבים\מחיר. ה-PHEV החדש אשכרה מציע משהו מוחשי ומעניין, ולא עוד פתחי מיזוג לאחור או גריל בעיצוב שונה. יש פה טכנולוגיה שמצליחה להוציא ממנו צריכת דלק פנומנלית, אבל זה מייקר אותו משמעותית. נוריד גם את שני המושבים הנוספים שהיו ה"אס" שלו, וקיבלנו אאוטלנדר שמיועד לקהל ספציפי ומצומצם למדי.

לצערי לא יצא לי להגיע ליום ההדרכה, אבל מההיכרות שלי עם ימי הדרכה קודמים, אין לי ספק שהיה מוקפד ומהנה.

אחלה סיכומים.

פורסם

שישאר עיצוב מיושן מצידי בינתיים, תאורת הלד מאחור היא דוגמה להרבה יצרנים, כולל פרימיום - עדין ולא מסנוור (גם נראה טוב). גם התאורה הקדמית לא מסנוורת בניגוד ללנד קרוזר המזעזע למשל.

פורסם

העיצוב החיצוני הוא לא מיושן, הוא עדכני ומרשים. הכתבה של פבל שציטטתי לעיל היא מ2015, מדברת על העדכון של 2016. מאז זה רק השתפר, והאאוטלנדר האחרון באמת מרשים.

שימו לב שכל הביקורות השליליות דלעיל (חוץ מאייל עם הטעם המוזר) מתייחסות לעיצוב הפנים, איכות חומרים, מיקום מתגים, בקטע הזה הם צודקים - האאוטלנדר מיושן. זאת צפרדע שבלעתי כשקניתי את הרכב, עדיין מפריע לי אבל התרגלתי והפנמתי שזה לא אאודי.

לעצם הענין - אם לא היתה לי משפחה עם 7 נפשות, לא הייתי חושב לקנות אאוטלנדר. יש חלופות יותר שפויות, קטנות ונחמדות, בשביל מה כל הגודל הזה? ביומיום לא משתמשים בתא מטען כזה ענק. אז יש פה את הקטע המחושמל, כמה כבר חיסכון יש ברכב עם תג מחיר של 200k וצפונה? רק לאורך שנים, בהסתכלות רחבת טווח, כמו להתקין קולטים על הבית בשביל לחסוך חשמל בעשרים שנה הקרובות. הבנתי שגם הולך להיות מיסוי על הרכבים האלה, במדינת ישראל לא יתנו לאף אחד לחסוך שקל. היתרון היחיד שהוא באמת יתרון, זה השקט. לנסוע ברכב חשמלי עם שקט מוחלט בתא הנוסעים - פשוט חלום. אבל שוב, למשפחה קטנה של 3-4 נפשות היה מספיק גם אקליפס מחושמל.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

העיצוב החיצוני לעוס עד מוות. יכול להיות שהוא מרשים אנשים שמתרשמים מיותר מדי כרום או כיתוב OUTLANDER בפוזה של לנד רובר, אבל זה פחות או יותר הכל. לעוס, טחון, ירוק (בשורוק). גם עיצוב הפנים - אותן הביקורות שהוטחו באקליפס, רק ביתר שאת - ידיות דלתות של לנסר 86, מתגים מיושנים, חומרים בעיצוב מזעזע (רובם) - מה לא. אין ספק שאני לא מחסידי אוטלנדר, ואני עדין.

ועדיין, ה-PHEV מכונית טובה. הדבר הראשון שעשיתי כשיצאתי מיום ההדרכה היה להתקשר לחבר שמחפש SUV ולהמליץ עליה, בלי הסתייגויות. למרות החסרונות המאד אובייקטיביים שלה.

כשעומד מולך נציג יבואן (שאוטומטית נחשד כמשוחד וכהכי רחוק מלהיות אובייקטיבי) ומתחיל לספר לך שלמרות שהרכב נראה 100% זהה מבחוץ ומבפנים היצרן בחר לשנות את כל הרכיבים המכאניים, עולה בי הגבה הסקפטית, שיותר סקפטית ממנה רק הקרחת שלי. הרצון להתעטש בכל רם ולצעוק "I call bullshit" היה כמעט חזק ממני. בקושי התאפקתי.

אם היה לי כובע, הייתי אוכל אותו.

מנוע חדש ושקט יותר (ובכלל)? יש.

מתלים חדשים ונוחים יותר? יש.

מנועי חשמל ושילוב יעיל יותר שלהם? יש.

בחיי, אפילו הריפודים דמויי העור המזעזעים והמעליבים שהיו בדגם הקודם הוחלפו בריפודים נעימים הרבה יותר למגע. התלונה היחידה שיש לי היא כלפי משענת המושב, גם נהג וגם נוסע, שלא הייתה לי נוחה - אבל גב זה דבר מאד אינדיבידואלי.

ה-PHEV נוח, מרוסן הרבה יותר (לא דינאמי בכלל, אבל אני בספק שזה נדרש ממנו, ובוודאי לא נדרש ממנו על ידי), נעים לשהיה, ממוזג היטב, מבודד טוב יותר, וכבונוס עיקרי - חסכוני להפליא וטכנולוגי לעילא. במידה מסויימת, רכב לגיקים של טכנולוגיה, ואני אוהב את זה.

מערכות בטיחות אקטיבית מלוא החופן (בקרת שיוט אדפטיבית עובדת אגרסיבי מדי לטעמי, אבל התראת שטחים מתים עובדת נהדר, כולל דו"ג) וטכנולוגיה חשמלית מעולה יכולה בהחלט לחפות על עיצוב מיושן ומתיימר מדי, עיצוב הפנים והנדסת האנוש האופיינית של מיצובישי (ממש לא משהו). זאת חבילה מצוינת למי שמחפש להתנייד בחיסכון ועדיין לקבל SUV כפי שאהבה נפשו והוציאה העין לשכנו.

לדבר העיקרי, החיסכון בדלק - בנסיעה בכביש 4 בשעות אחה"ץ מביתן אהרון לראש העין הוצאתי, כולל העומס באזור התעשיה, 96 ק"מ לליטר, לאחר שהתחלתי את הנסיעה עם 85% סוללה. בעיני נתון מדהים. אם אני נוסע בו רק בית-משרד, אני מתדלק פעם בחודש במקרה הטוב.

רכב שרחוק מלהיות מושלם, אבל מעולה בכל זאת.

ולסיום, כמה מלים על כלמוביל. כל מה שנאמר נכון, ועוד. קבלת הפנים, היחס, הקשב, רמת ההסברים הטכניים וההשקעה בנו ובפורום רחוקה מלהיות טריוויאלית ומובנת מאליה. כלמוביל, רן - אתם תותחים, מגיע לכם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

96 ק"מ לליטר, איך זה מסתדר?

זה מבוסס על בדיקה במשאבה או על שעון הרכב?

נניח ש- 85 אחוז מהסוללה הספיקו ל- 40 ק"מ נסיעה על חשמל בלבד, זה אומר שנסעת על מנוע הבנזין בלבד 56 ק"מ וצרכת ליטר בנזין אחד?

(וכאמור הצריכה במצב זה היא בערך 12 ק"מ לליטר ממבחנים אחרים שקראתי ואפילו נתוני היצרן כאמור מדברים על כ- 13.5 ק"מ לליטר כשהסוללה גמורה, כלומר ב- 56 ק"מ הנ"ל הצריכה הייתה צריכה להיות של לפחות 4 ליטרים של בנזין).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
96 ק"מ לליטר, איך זה מסתדר?

זה מבוסס על בדיקה במשאבה או על שעון הרכב?

נניח ש- 85 אחוז מהסוללה הספיקו ל- 40 ק"מ נסיעה על חשמל בלבד, זה אומר שנסעת על מנוע הבנזין בלבד 56 ק"מ וצרכת ליטר בנזין אחד?

(וכאמור הצריכה במצב זה היא בערך 12 ק"מ לליטר ממבחנים אחרים שקראתי ואפילו נתוני היצרן כאמור מדברים על כ- 13.5 ק"מ לליטר כשהסוללה גמורה, כלומר ב- 56 ק"מ הנ"ל הצריכה הייתה צריכה להיות של לפחות 4 ליטרים של בנזין).

96 ק״מ לליטר זה נתון קצת מטעה, כי הוא נמדד בנסיעה שצורכת הן חשמל מהסוללה והן בנזין, אבל הוא מתעלם מצריכת החשמל. בארה״ב ה-EPA משתמש ב-mpg-e, שמשקלל יחד את צריכת הדלק וצריכת החשמל.

פורסם

החישוב ממחשב הרכב. הדרך לקחה 43.3 ק"מ, מתוכם 51% נסעתי רק על סוללה. זה משאיר 21.2 ק"מ של מנוע בנזין פועל באופן זה או אחר, עם מעורבות חשמלית בשיעור משתנה. לא יודע מאיפה המספרים שלך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

חשבתי שאורך המסלול שלך היה 96 ק״מ וצרכת בו ליטר אחד של דלק וזה האאוטלנדר עם כל ההערכה אליו לא מסוגל לעשות בקטע דרך באורך כזה, אבל אתה התכוונת לממוצע צריכת דלק של 96 ק״מ לליטר במסלול של 43.3 ק״מ.

הצריכה הממוצעת הזאת מתאימה למרחק הספיציפי הנ״ל של המסלול, אבל אם היית נוסע באמת 96 ק״מ, והיית רוצה לבדוק את צריכת הדלק החסכונית ביותר האפשרית בקטע זה, צריכת הדלק הייתה בערך 4,5 ליטר בנזין ועוד עלות חשמל של ליטר אחד בנזין, אם היית מנצל את כל החשמל בסוללה (כלומר עלות כוללת השווה ל-צריכת דלק 16 עד 20 ק״מ בנזין לליטר). כל אפשרות אחרת הייתה חסכונית פחות.

למעשה במסלול של 43.3 ק״מ צריכת הדלק יכולה הייתה להיות טובה יותר של 43.3 ק״מ לאפס ליטר, אם היית מכוון את המצב ברכב לנסיעה על חשמל בלבד.

פורסם

אם הייתי עושה מסלול של 96 ק"מ, הייתי מדווח על זה. אם הייתי נוסע טנק מלא, כנ"ל. גם אם הייתי נוסע רק 43.3 ק"מ בואקום, עם סמי-טריילר לפניי לטובת דראפטינג - כנ"ל. ברוב עוונותיי דיווחתי על מה שנסעתי בפועל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

לדבר העיקרי, החיסכון בדלק - בנסיעה בכביש 4 בשעות אחה"ץ מביתן אהרון לראש העין הוצאתי, כולל העומס באזור התעשיה, 96 ק"מ לליטר, לאחר שהתחלתי את הנסיעה עם 85% סוללה. בעיני נתון מדהים. אם אני נוסע בו רק בית-משרד, אני מתדלק פעם בחודש במקרה הטוב.

.

אם הייתי עושה מסלול של 96 ק"מ, הייתי מדווח על זה. אם הייתי נוסע טנק מלא, כנ"ל. גם אם הייתי נוסע רק 43.3 ק"מ בואקום, עם סמי-טריילר לפניי לטובת דראפטינג - כנ"ל. ברוב עוונותיי דיווחתי על מה שנסעתי בפועל.

אני חושב שהתכוונת לכתוב:

״בעוונותי באמת לא התנסחתי בצורה ברורה, לא כתבתי מהו מרחק הנסיעה שנסעתי והנחתי שכולם יודעים מהו המרחק בין המקומות הסופר מרכזיים בישראל, ביתן אהרון וראש העין, אבל כן התנסחתי בעברית לא תקינה וכתבתי כי ״הוצאתי״ 96 ק״מ, כי הם היו עמוק בתוך תא המטען של ההאוטלנדר והיו צריכים להוציא אותם משם לא וגם לא כתבתי שמדובר בצריכת דלק ממוצעת לקטע הנסיעה משמע יכול להתפרש שממש נסעתי 96 ק״מ בפועל״

פורסם (נערך)

לא, דווקא נמנעתי מלהדגיש שבחרת, בהנחה מקלה, לא להבין את אשר כתבתי, ובהנחה מקלה פחות לסלף את דבריי, אבל בדיעבד הייתי צריך לציין זאת.

כתבתי מפרשות מהיכן נסעתי ולאן וכי הוצאתי 96 ק"מ לליטר, הם יחידת מדידת צריכת דלק. איני יכול להיות אחרי לאי-הבנתך, בין אם אמיתית ובין אם לכאורה, את דבריי.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...