רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
מעוניין לעבוד כנהג מונית, לפחות להתחיל לעבוד כשכיר ואחרי כמה זמן לעבוד כעצמאי הבנתי שכשכיר אני רק צריך לעבור קורס נהיגה מיוחד ולקבל היתר אני אשמח קצת לעצות ותשובות אם למישהו יש ניסיון. מה השכר הממוצע שאפשר להגיע אליו בחודש למשרה מלאה של 10-12 שעות, האם הוצאות הדלק הם עליי או על התחנה, ובכלל לקבל מידע על זה כבר כמה שנים שאני עובד במשרות שקשורות לנהיגה, אבל אני מעוניין להתחיל לעבוד כרגע נטו כנהג
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
רוני מסכם 5 שנים ו-90 אלף ק"מ עם קיה סורנטו 2014, שבסופם הוא - במהלך שמאוד לא אופייני לנו - לא מתלונן על שום דבר. מוזר שכמוהו.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני בידיוק חזרתי מהעבודה ועל כביש 40 אני נוסע כהרגלי באזור ה110-120 בשעות שכאלו. אני נמצא על הנתיב השמאלי נוסע ברגיל ובידיוק רכב שהיה על השמאל עבר לימין ואני עובר אותו וכמה שניות אחריי זה פתאום אני שם לב לאור חזק מאחוריי, רכב צמוד לי לתחת עם אורות גבוהים והרכב שבימין שעברתי נעלם, מסתבר שהוא פשוט שבר ממש מהר לשמאל בלי ששמתי לב אפילו. הקטע המוזר שאני נוסע לי על 120 והוא נצמד אליי בעוד שהנתיב הימני היה פנוי לו לחלוטין. מה שאני מנסה להבין הוא מה לעזאזל עובר לבנאדם כזה בראש? איזה מניע יש לך לעבור סתם ככה בימין לשמאל בעוד הימין שלך פנוי ולהיצמד לבנאדם? גם לי קורה לפעמים שאני נצמד לרכבים אבל לא בצורה כזו מוגזמת ועם אורות גבוהים.
הודעה אחרונה מאת trip_88, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יונדאי משחררת פרטים ראשונים על מתיחת הפנים של שלושת האיוניקים ומבטיחה טווח של כ-300 ק"מ וטעינה תוך פחות משעה בגרסה החשמלית.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי אני רוצה להזמין חלקי פנים/חוץ (פלסטיקה, פנסים, בקליות) מהאיביי. אני יודע שהמבחר גדול ועצום אבל אני לא מצליח למצוא דברים ספציפיים. הבעיה הגדולה היא שהסופר לנסר המוכרת לנו, מוכרת בכמה שמות נוספים בשאר העולם. Lancer evo 1 2 3 Lancer GSR Lancer CC Lancer sedan וכו' וכו'. כך שמבלבל אותי אם להזמין את החלק או לא, למרות שעל פניו בתמונה נראה שהכל זהה. אשמח אם מישהו מחכמי הפורום יוכל לכוון אותי יותר טוב ויוכל לתת לי את הדגם המדוייק שאיתו אחפש. ניסיתי אגב כמה דרכים לחיפוש למשל: Lancer sedan 1995, Lancer evo 1 2 3 ... מודה לכם מאוד. המשך יום טוב.
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום השכן פגע לי ברכב עם הרכב שלו , התנצל והודה בהכל , בכתב + תמונות . נפגעה כנף , פנס ופגוש. פניתי לביטוח ונתנו לי 3 אפשרויות : 1) להסתדר עם חברת הביטוח של השכן - לתקן במוסך הסדר שלהם , הם משלמים על הכל ישירות למוסך כולל רכב חליפי . 2) "דרישה בשם" (משהו חדש שאני לא מכיר ) - לפנות למוסך שלי + שמאי שלי , אני משלם הכל בצקים דחויים ל 90 יום והביטוח שלי מנהל את התהליך מול חברת הביטוח של השכן - יש אותיות קטנות שזה יכול לקחת 90 יום ויותר ... 3) לתבוע את פוליסת המקיף שלי אבל יש סיכוי שזה יחשב לי לתביעה . אופציה 1) נראת אידיאלית, הביטוח של השכן מאוד רוצה שאפנה בדרך זאת , רק שחשבתי שאם העבודה של המוסך חרא , אין לי איך לדרוש שיסדר את התיקון כי אני אפילו לא משלם ל…
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אהלן חבר׳ה, מה נשמע? בלי הרבה הקדמות מיותרות - מישהו יודע מאיפה ניתן להשיג מסגרת של פולקסווגן ללוחית הרישוי? כמו המקורית, שמקבלים עם הרכב. תודה רבה מראש וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
לא ברור לי העניין נסעתי על מאזדה 3 2017 וזה היה כמו לנסוע על דיקט... בעולם שבו יש מתלים רכים שמאפשרים נסיעה נעימה למה עדיין קיימים מתלים נוקשים בהמון מכוניות?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נניח שיש רכב לימוד נהיגה עם תיקון סטייה מהנתיב, בלם יד אוטומטי, DRL, היל הולדר, ומחוון העלת/הורדת הילך בלוח שעונים. לדוגמא תלמיד שלמד לנהוג לפני 10 ניגש לטסט ונכשל על אי שמירה על מרכז הנתיב, אי הפעלת בלם יד בחניה, אי הדלקת אורות בביניערוני, דרדור לאחור בזינוק בעליה ואי החלפת הילוכים בתזמון הנכון. היום אותו תלמיד וירטואלי עם אותה רמת מיומנות ניגש ברכב מודרני ועבר כי כל הדברים האלו מתבצעים אוטומטית. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. מה היחס למערכות האלו במהלך לימוד נהיגה וטסט?
הודעה אחרונה מאת lior134, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 657 צפיות
יש לי מספר מסויים על השילדה בין המנוע לרדיאטור. כשהרכב על הליפט, רק אפשר לראותו המספר אינו תואם את ה"vin" של הרכב מדובר על הונדה סיוויק 96-00 (00 אם להיות מדוייק) השאלה מה המשמעות של המספר? ואיך אני בודק אם הוא תואם את שאר חלקי הרכב..
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 738 צפיות
איך ניתן לדעת עד איזה מהירות נסיעה, הבלימה האוטונומית מבטיחה עצירה ללא התנגשות ברכב עומד?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
עד שיהיה מבחן מסודר ומקיף, בע"ה בימינו אנו, היום חזרתי משלושה ימים במדבר, ולטיול הצטרף ג'ימני סטנדרטי בתול כביום ירידתו מהאוניה. הדבר הזה מתוק שאין דברים כאלה. כמות תשומת הלב שהרכב משך במדבר היתה עצומה. עצרו אותנו, ניגשו לצלם, שאלו וביררו. ניכר כי הרכב שופר ממש בכל פרמטר אפשרי, לרבות נוחות ממש טובה בשטח. לא עוד ריסוק עצמות, הפרדת חוליות והרכבתן מחדש. פשוט במצב סטנדרטי - נוח לנסיעה. יש כמה פאולים קטנים שאשמור למבחן שעוד יהיה. אבל בגדול - אם חשקה נפשכם - הוא בהחלט נושא את שם הג'ימני בזכות. המחיר קצת קפץ להחל מכמעט 133.0 אש"ח לידני ועד 145.0 אש"ח לאוטומטי. ביג לייק לסוזוקי.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 804 צפיות
שלום, מחפש מכון בדיקה אמין באיזור כפר סבא. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת romer-, -
קניתי רכב . כמה זמן כדי להחזיק אותו כדי לא להפסיד הרבה מהשווי שלו ולהתקדם לרכב הבא ? 1 2
מאת Itzikbi- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אשמח לתגובות תודה
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
חודש אפריל Cars-Apr-2019.pdf
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם לפני כמה חודשים נסעתי ברוורס ועשיתי תאונה קטנה עם רכב שנסע קדימה,לאחר בירור עם הסוכן ביטוח שלי הבנתי שזאת הייתה אשמתי.דיברתי עם החברה של בעל הרכב השני(הוא בליסינג) והחלטתי שאני לא רוצה לסגור את זה בפיצוי ושיתבע את החברה שלי כדי לתקן,כך גם יסדרו את הרכב שלי על הדרך.מפה לשם היה לי הרבה על הראש לימודים וכאלה ורק עכשיו נזכרתי שהם בכלל לא תבעו אותי ולא התקשרו אליי לגבי התאונה. זה הגיוני שכבר כמה חודשים שהם לא מקדמים את זה??יש מצב שהם ויתרו כי זאת הייתה תאונה ממש קטנה?? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת natco, -
הרבה הרבה זמן עבר מאז החלטתי שאני צריך לקנות מכונית ועד היום. כמעט שנתיים למעשה. חשבתי, תהיתי, החלטתי, התחרטתי, שוב החלטתי ושוב התחרטתי. לא רציתי לפתוח את השרשור הזה ישר אחרי הקניה (אז פתחתי אחד אחר), כי רציתי להמנע מה"אומאגאד-אומאגאד-איזה-אוטו-מגניב-איזה-אוטו-מגניב" שהרבה שרשורי "קניתי אוטו חדש" לוקים בו. רציתי להתנסות, לנהוג, לראות מה אני אוהב, אבל גם מה מציק לי. רציתי להביא תמונה אמיתית יותר של האוטו. סקירה היסטורית: הראשונה שהיתה על הכוונת הייתה המשך כמעט ישיר לוולקן שמכרתי לפני שלוש וחצי שנים - סיטרואן C2. אותו משקל, אותו כח, קצת פחות מנוע וקצת יותר מחצי מהדלתות. רציתי משהו יחסית רגוע ליומיום שגם יוכל לתת לי מענה כשבא לי לפזר קצת את השיער. אה כן, היא גם …
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אני לומד נהיגה כחודשיים ולאחרונה המורה שלי החליף רכב לרכב היברידי של טויוטה. בשיעור לאחר החלפת הרכב כל חווית הנהיגה הרגישה לי שונה לחלוטין והשליטה ברכב הייתה לי קשה יותר בעיקר מבחינת הבלמים. רציתי לשאול האם יש באמת הבדל בין נסיעה ברכב היברידי לרכב רגיל בעניין הזה? האם יש לכם טיפים לנהיגה ברכב היברידי?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
שלום חברים קניתי רכב חדש (2019 0 ק"מ ) מחברת אלבר, וקיבלתי מהם במתנה שובר לקבלת קודן (עם עלוקה) כולל התקנה. חברת הביטוח שלי לא דורשת קודן, אף פעם לא היה לי קודן באוטו ונראה לי שזה פחות נח להפעיל כל פעם קודן לפני נסיעה . מצד שני נותנים לך בחינם... כמה זה אכן חיוני לדעתכם ומשמעותי בהגנה על הרכב , ומי שנוסע עם קודן כמה זה מפריע בנוחות, עושה בעיות וכדומה. תודה על התייחסותכם
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
רומן לקח את הפולקסווגן גולף GTI פרפורמנס למבחן אחרי שהיא עברה מקצה שיפורים קטן על הנייר, שהתברר כגדול על האספלט.
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
בעוד כחודשיים אנחת עם הבת זוג במינכן ואקח משם רכב ( Mercedes E350d/Audi A6 3.0/BMW 530d זה מה שהיה לשלמה סיקסט במבצע עם Cal שכולל את כל הביטוחים במחיר די טוב שעניין אותי. הייתי מעדיף רכב קופה כלשהו קטן יותר כמו BMW 430 או אם היה Audi TT, אנסה להחליף שם). ממינכן ניסע לדולומיטים בצפון איטליה לכמה ימים. מדובר בנסיעות די ארוכות, הארוכות שבהן הן הנסיעות הלוך חזור ממינכן לאיטליה. כבר השכרתי רכב בצ׳כיה לפני כמה חודשים וקיבלתי דו״ח מהירות ממצלמה כשנסעתי 109 (104 אחרי הורדה אפשרית או משהו כזה) כשמותר 100. הכל היה כתוב בצ׳כית ושאלתי את הנהג שנסענו איתו מהשדה (השכרנו את הרכב ליום אחד) ואמר שכתוב במכתב שבעיקרון היה מותר בכלל 80 באופן זמני. אמר שגם הוא מקבל דוחות מהמצלמה שם. בפראג…
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רעיונות איך להתנקם בגיל על זה שהוא שוב מוציא לנו את העיניים יתקבלו בברכה. אם אין לכם רעיונות, תקראו את הכתבה, ואז תחזרו לפה.
הודעה אחרונה מאת AsafRS, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 776 צפיות
הערכה הנ"ל (התמונה נפתחת): מה דעתכם, איך היא? אפשר להתקין עדיין ברכב?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 4 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
יש מספר מבצעים שונים אצל המתקינים, חלק מדברים על גרסה ה-PRO וחלק לא. גם באתר של מובילאיי יש עמודים נפרדים לכל אחד: https://www.mobileye.com/he-il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D/mobileye-630-pro/ ו-https://www.mobileye.com/he-il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D/mobileye-630/ אבל אי אפשר כל כך להבדיל בינהם לפחות לפי המפרט. מישהו מודע להבדלים בין המערכות?
הודעה אחרונה מאת stass, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 717 צפיות
אהלן, שכחתי את הנוזל של הסבון לשטיפת הרכב בבגז' והוא רוקן את עצמו שם, חוץ ממשטח לח אני לא מרגיש משהו טובעני... האם זה נזק למשטח שמכסה את הצמיג הרזרבי או שזה לא נורא?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בוקר טוב, מקווה שזה פורסם בפורום הנכון, יש ברשותי מגאן קופה 2006 1.6 אוטומט חבוטה שעברה בתוך המשפחה מיום רכישת והיום אחי הקטן מסיים את השימוש בה, היא עם נתונים סבירים יד-1 165,000 קילומטר עם שלל תקלות, משאבת דלק עייפה, גיר שלסירוגין מקפיץ תקלה וננעל על הילוך 3, עוד איזה תקלה של electronic fault שקופצת מדי פעם ולא משפיעה על כלום..... כנראה, משולשים עייפים והזעה ממכסה שסתומים. ב9/5 יגמר לה הטסט, מה אתם ממליצים לעשות איתה : לנסות את מזלי בשוק היד 2 לפרק חלקים ולמכור מה שרלוונטי והשאר לברזל למכור לברזל להפוך לבאגי רעיונות אחרים תודה, שבת שלום
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
קניתי לפני שלושה חודשים את ה 3008. והופ כבר הרכב הגיע ל 10 אלף אני זוכר שאמרו לי שהיום רכבים עושים להם כל 15 או יותר אז נכנסתי גם לבדוק את זה וגם... לאן הייתם מגיעים? על איזה מוסך של פיגו את ממליצים? חייב לציין שהרכב הקודם היה רנו. הגעתי למוסך באיילון שלהם והיה אסון, שירות גרוע ולא אמין, מחירים גבוהים, ונזק שנוצר לרכב במהלך הטיפול. אני מחפש בדיוק את ההפך מהמוסך ההוא.
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
-
היי לכולם, לפני כשבועיים קבלתי רכב חדש שנקנה בליסינג תפעולי מלא, עוד ביום קבלת הרכב שמתי לב לרעשים חזקים בבלימה מעל מהירות של כ 70-80 קמ"ש, הבלימה עצמה היתה טובה ולא הורגש חוסר בטחון בבלימה. לאחר כשבוע נגשתי למוסך היבואן שם החליפו את הבלימים האחוריים מאחר והדיסקים היו שחוקים. (את הרכב קבלתי עם 5 ק"מ על השעון), במוסך הסבירו לי שככל הנראה הרכב עמד במגרשי היבואן חשוף לפגעי מזג אוויר, חלודה שהצטברה באזור הבלמים נכנסה בין הבלמים לרפידות והדיסקים נשחקו בבלימות. ההסבר נראה לי מוזר מאחר וכאמור לאחר 5 ק"מ כבר נשמעו הרעשים. יש למישהו הסבר אחר לתופעה כזו? מצרף תמונות של דיסק אחורי וקדמי לצורך ההשוואה (התמונות צולמו לאחר נסיעה של כ 1,000 ק"מ) תוד…
הודעה אחרונה מאת memilavi, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, במגוון הקורסים המוצעים:ישנם רכבים כגון:370z, מיאטה וכו"...השאלה האם יש קורס עם רכבים ספורטיביים ..איך נקרא לזה יותר "פרקטיים" מקבוצת ההוט האצ'?
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 862 צפיות
שלום חברים עברתי לעבודה חדשה שתדרוש ממני הרבה נסיעות - להערכתי 35-40K בשנה. אני "נאלץ" בגלל הנסועה הגבוהה הצפויה לקחת רכב חברה. כידוע, רכב היברדי מקנה הנחה של 500 ש"ח בשווי שימוש בחודש, מה שמסתכם בסכום לא מבוטל של 6K ש"ח בשנה. איך מומלץ להתנהל מול המעסיק/ חברת ליסינג בהקשר זה? האם מקובל בענף הליסינג שעובד דורש ומקבל רכב היברידי בלבד? אם כן, מי יכול להבטיח שהרכב לא יוחלף משיקולים של חברת הליסינג לרכב "רגיל" והעובד יספוג את העלייה בשווי השימוש? האם "מקובל" להכניס זאת להסכם מול המעסיק? תודה מראש לבעלי הנסיון בתחום
הודעה אחרונה מאת vadim6385,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 2,738 אורחים (הצג רשימה מלאה)