Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי מסתכן בגרמניה. הקנס, אם תופסים אותך, 3000 אירו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קרא את חוקי הנהיגה בכל ארץ ותדע בגדול את כללי המהירות.

אירופה המערבית (לפחות) מתומררת למשעי. הקפד על ההנחיות של תמרורי המהירות.

*אל תסמוך על הנחיות המהירות בתוכנת הניווט* (אלא רק כלפי מטה אם אינך בטוח). הן לא בהכרח מעודכנות.

אמנם אני משתמש בסייג'יק בחול ולא בוויז אבל מניח שאי הדיוק בהנחיות המהירות שלהן ביחס למציאות יהיה דומה. לפני מספר חודשים הייתי בצפון איטליה והיו מספר מקרים שהמהירות לפי תכנת הניווט לא התאימה לשטח. ממש עכשיו חזרתי מספרד ( מרכז ודרום) והיו המון מקרים של אי התאמה -

היה ער לתמרורים!

אולי זה רק אני, אבל אני לא מצליח להבין למה משתמשים עדיין בתוכנות אחרות מלבד וייז או גוגל מאפס. אתה טועה לגבי הנחיות המהירות - הן לרוב מאוד מעודכנות וגם מדויקות במיוחד (תסתכל על הוייז בשנייה שאתה עובר מול שלט הגבלת מהירות - הוא מתעדכן על המטר). שלא לדבר על היתרונות שבעדכונים לגבי מצלמות, משטרות או כל סכנה אחרת.

אגב, הכי גרוע זה ה-GPS המובנה ברכב. ברוב המקרים מדובר בממשק ארכאי, קובץ לא מעודכן ורמת תפעול מתסכלת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דעתי שונה משלך ושכרתי רכב מספר רב של פעמים. הGPS המובנה ברכב הוא הטוב ביותר. מסך גדול וברור. מאוד מעודכן, גם במצב בשטח מאחר ומשולב עם מצלמה מזהה תמרורים. המסך הענק שלו עדיף פי כמה מהוויז ומציג מסלולים בתוך צמתים מסובכים.

מה שחסר לו זה מיקום מצלמות ואת זה ניתן להשלים עם וויז

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

פורסם

זה כבר תלוי בדגם הספציפי. גם אני נוהג להשתמש ב-GPS המובנה, אבל כאשר יש בעיה, למשל כביש חסום, הפתרון הוא וייז. תמיד המעודכן ביותר. קריאת תמרורים אינה פונקציה של מה בכך, אני לא זוכר אם נתקלתי בה חוץ מאשר במובילאיי ברכב שלי. כן, אני יודע שהיא קיימת, אבל ברכבים שאני שוכר טרם נתקלתי בה.

גם בהשוואה לאפליקציות אחרות (google maps, me.maps, herewego) וייז תמיד המעודכן ביותר. אפילו במקומות שכוחי אל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דעתי שונה משלך ושכרתי רכב מספר רב של פעמים. הGPS המובנה ברכב הוא הטוב ביותר. מסך גדול וברור. מאוד מעודכן, גם במצב בשטח מאחר ומשולב עם מצלמה מזהה תמרורים. המסך הענק שלו עדיף פי כמה מהוויז ומציג מסלולים בתוך צמתים מסובכים.

גם לי יצא לשכור רכב לא מעט.

GPS מובנה - נכון שהמסך גדול וברור, אבל הרבה פעמים ממוקם במרכז הקונסולה בעוד את הטלפון עם הוייז אתה יכול לשים בזווית נוחה יותר.

מעודכן - ממש לא. לרובם אין עדכונים OTA והתוכנה יכולה להיות בת כמה שנים. רק במכוניות יוקרתיות הוא משולב עם מצלמה מזהת תמרורים.

וייז וגוגל מאפס מציגים בדיוק את הנתיב שצריך לנסוע בו גם בצמתים מסובכים.

ויותר מהכל - הממשק ברוב ה-GPSים המובנים, גם המודרניים יחסית שבהם, איום ונורא בעידן הסמארטפון. התגובה איטית, לוקח לו זמן למצוא דברים, לפעמים יש הפרדה הזויה בין כתובות ל-POI, מספיק פעמים הייתי צריך להכניס כתובת 3-4 פעמים כי הממשק מסורבל והיה צריך להתחיל מהתחלה.

זה כמו להשתמש באנדרואיד גרסה 3 כשהיום אתה כבר בגרסה 9.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

לגבי השאלה של פותח השרשור? תנהג כחוק, תשתדל כמה שיותר לנהוג כחוק - אין פה שום הבטחה לכלום אבל(טפו טפו טפו ועוד מגוון אמונות תפלות) יצא לי לנהוג המון באירופה ב5 שנים האחרונות(לדעתי במצטבר באיזור ה10-15 אלף קילומטר בשנה), וואלה? חוץ מפעם אחת בצרפת(נתפסתי על 96 בכביש של 90) חזרתי ללא דוחות(שוב, מקווה שלא אפגוש עוד כאלה, טפו טפו טפו).

מה שכן? יש איזורים שצריך להיזהר, בעיקר באיטליה יש איזורים שאם תנהג במהירות החוקית זה פשוט סכנת נפשות - כבישים ישרים ומהירים מסומנים עם שלטי 50 קמ"ש והמקומיים עוקפים אותך במהירות כפולה מזה כולל זיגזוג אלים וחצייה של קו רציף תוך כדי כמעט להוריד רכבים מהצד השני של הכביש, במצב כזה אני מעדיף לנהוג ב70-75 קמ"ש רק כדי שלא אמצא את עצמי מורד מהכביש באלימות.

גם לי יצא לשכור רכב לא מעט.

GPS מובנה - נכון שהמסך גדול וברור, אבל הרבה פעמים ממוקם במרכז הקונסולה בעוד את הטלפון עם הוייז אתה יכול לשים בזווית נוחה יותר.

מעודכן - ממש לא. לרובם אין עדכונים OTA והתוכנה יכולה להיות בת כמה שנים. רק במכוניות יוקרתיות הוא משולב עם מצלמה מזהת תמרורים.

וייז וגוגל מאפס מציגים בדיוק את הנתיב שצריך לנסוע בו גם בצמתים מסובכים.

ויותר מהכל - הממשק ברוב ה-GPSים המובנים, גם המודרניים יחסית שבהם, איום ונורא בעידן הסמארטפון. התגובה איטית, לוקח לו זמן למצוא דברים, לפעמים יש הפרדה הזויה בין כתובות ל-POI, מספיק פעמים הייתי צריך להכניס כתובת 3-4 פעמים כי הממשק מסורבל והיה צריך להתחיל מהתחלה.

זה כמו להשתמש באנדרואיד גרסה 3 כשהיום אתה כבר בגרסה 9.

כן, זיהוי תמרורים יש גם ברכבים זולים יחסית(מאזדה CX5, אופל אסטרה וכו' הגיעו עם הפונקציה הזאת והן לא כ"כ מפוארות).

מצד שני? אני כ"כ מסכים לגבי הממשק, אני פשוט מצאתי את עצמי מחפש כתובות ולא מוצא או מכניס כתובת ומגיע לאיזורים שבכלל לא תכננתי להגיע אליהם כי אין לי מושג לאן הGPS חשב שהוא לוקח אותי - כמובן שבתנועה הוא פחות מדוייק(חלקם מתעדכנים דרך SIM או דיווחי רדיו אבל לא מושלם).

לכן גם אם יש לי רכב עם GPS אני לרוב מפעיל את המפה על המסך אבל מפעיל את הGPS על הגוגל מאפס - שהוא באמת מעולה, משתמש בו באדיקות כבר שנים בחו"ל והוא מעולם לא איכזב, וויז אני פחות אוהב בחו"ל.

מצד שני כמה שאני מכיר MAPS לא מציג מהירויות מותרות.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

סליחה על הבורות: מה זה תמרור ZTL ואיך הוא נראה?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

זה תמרור עם עיגול אדום שיש עליו או בסביבתו מצלמות. התמרור מגביל כניסה למרכזי הערים באיטליה. מכשירי gps לא תמיד מצביעים עליו ובהרבה מקרים מכוונים אותך ישר אליו לכן חובה לפקוח עיניים.

פורסם

זה איזור מוגבל לכניסת רכבים מורשים. כל צילום יכול לעלות 100 אירו, ואין "עבירה מתמשכת". היה בפורום מישהו שצבר חוב של 800 אירו בביקור בן יום אחד אחד בפירנצה.

נתקלתי בדבר הזה לאחרונה במילאנו, היו שלטים בגודל של עזריאלי שהתריעו 2 ק"מ לפני ה-ZTL.

פורסם

במכוניות שרשמת סביר להניח שיש זיהוי תמרורים ויהיה רשום לך על לוח השעונים מהי המהירות המותרת במקטע

פורסם

למרות שזה לא חוקי באירופה, אני ממליץ על צ'יטה.

המכשיר קטן מאוד וניתן לשים אותו במקום בו אינו נראה כי אין צורך לראות את התצוגה. מספיקה ההתראה הקולית כשאתה מתקרב למקום מצלמה, והציפצוף הטורדני כשמהירותך לא מתאימה למותר ליד המצלמה ממש נוח.

נהגתי בהולנד שבוע עם המכשיר במקום נסתר, יש מאות מצלמות וכמעט בלתי אפשרי לעקוב אחרי מיקומן בלי המכשיר.

בקטע אחד המכשיר יצא לי מחיבור המצית ונכבה, ולא הייתי מודע לכך כי לא ראיתי את התצוגה. קיבלתי קנס על 4 קמ"ש מעל המותר בכביש בו נמדדת מהירות מנקודה לנקודה.

דבר אחר, זיהוי התמרורי מהירות ברכבים ששכרתי עבד היטב, אבל כמובן החשש העיקרי הוא במקומות הזעירים ולא באוטוסטרדות.

נסיעה טובה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

פשוט להפעיל אפל קר פליי או אנדרואיד אוטו....ואז זה גם במסך של הרכב וגם בתוכנה נורמלית

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אני גם נסעתי לא מעט באירופה ולא יצא לי לקבל דו"ח.

חפש בגוגל וקרא היטב על חוקי התנועה במקום אליו אתה נוסע.

הדפס לך תמרורי חניה לא מוכרים, תמרורי אין כניסה או כניסה מוגבלת והגבלות מהירות שונים ממה שאתה מכיר.

ודא את מדיניות הפניה שמאלה ברמזור אדום במדינת היעד.

בכבישים בהם התנועה רבה, סע בקצב התנועה. בכבישים נידחים יותר שים לב לתמרורים.

זהו.

פורסם

פניה שמאלה תמיד אסורה באדום, אלא אם מדובר במדינות LHT. בדרך כלל פניה ימינה מותרת, אבל יש לכך וריאציות שונות.

הפניה שמאלה שיש להכיר היא זו מול רמזור ירוק בכיוון הנגדי, מה שמקובל כמעט בכל העולם. בעניין הזה ישראל חריגה.

• תוכן חדש...