רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
נהיגה בשמאל - התרשמות 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מקסים נסע לטיול, מצא מדינה שנוהגים בה בצד שמאל (כי חייבים, לא כי שמים פס על החוקים), התחיל לחקור והגיע (איך לא, זה תמיד נגמר שם) לאבירים שמנסים לרצוח אחד את השני.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום יש לחבר סוזוקי בלנו 99 שהוא לא חידש לו ביטוח וטסט כבר פעמיים קיבל קנסות שהרכב חונה עד שבאו מהעירייה (נראה לי) וגררו אותו מה אתם מציעים לעשות במצב כזה ? תודה
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 19 אלף צפיות
כנראה מאבן שפגעה בשמשה בכביש מהיר. הקוטר של ה"פיצוץ" זכוכית הוא כס"מ, מהצד הפנימי של השמשה היא חלקה לגמרי ומרגישים סדק קטן רק מבחוץ. הבנתי שאפשר לתקן לבד בעזרת קיט כמו זה https://www.amazon.com/gp/product/B07JMFLMYC אבל אני מעדיף ללכת לאיש מקצוע שיתקן בצורה מקצועית ובשום מקרה לא להחליף שמשה. הבנתי ש"ברוך ובניו זגגות" עושים תיקונים כאלה. למישהו יש נסיון איתם או עם תיקון שמשה קדמית?
הודעה אחרונה מאת motior, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מזדה 3 רמת גימור קומפורט או ספיריט שנתונים 07 08 (הצורה הישנה) איזה בעיות ידועות יש ברכבים האלה שצריך לדעת לפני קנייה? האם יש להם שרשרת או רצועה ומה השגרת טיפולים שהרכב הזה צריך לעבור? איזה אבזור מגיעה עם הרכבים האלה?
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
התחילו לשווק בישראל את הג'יפון מאזדה cx5 העדכני העיצוב החיצוני עודכן ותא הנוסעים השתדרג משמעותית החל מגרסת הכניסה שמחירה החל מ- 170,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
עם גיר רציף שמחליף את התיבה הפלנטרית, בלי בקרת שיוט אדפטיבית ובמחיר שמתחיל ב-175 אלף ש"ח, חושבים שיש לה איזשהו סיכוי?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 0 תגובות
- 458 צפיות
זה נכון שהרכב הזה צורך 1:17? היה לי כזה ולפי בדיקה שלי הוא היה צורך 1:13 בנסיעה רגועה
הודעה אחרונה מאת yoni11551, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום הנאה צרופה לנהוג ברכב בכל מצב ( שימושיות , מסלול ) .בשמונת אלפים קילומטר הצלבתי צמיגים , קצת קירקושים מהחלק הימני של הדשבורד במהירות נמוכה ( מהיום הראשון שקניתי את הרכב . בסוכנות הציעו לבדוק , לא ממש מפריע לי אז עדיין לא טיפלתי בזה ) . תשומת הלב שהרכב מושך על כביש לעיתים בעייתית עבורי ( יש אוכלוסיות שנדבקות לרכב ומעקבות לעתים את התנועה , לפעמים יש לי תחושה שמבחוץ הרכב נראה חוליגן ) בסך הכל מרוצה מהחבילה הכללית
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
בעקבות רכישת רכב עתידית שאני מתכוון לרכוש עלתה לי השאלה, כמה אחוזי מימון כדאי לקחת? לשם כך אשמח לקרוא כמה אחוזי מימון לקחתם,אם בכלל? דיון מהנה
הודעה אחרונה מאת feel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אני רואה המון רכבים בעל מספר מיוחד שמרווחים את המספרים בלוחית הרישוי בצורה שונה על מנת להבליט את המספר במיוחד. לדוגמא, רכב בעל המספר 50-027-89 לדוגמא, ירווח את זה בצורה כזו: 500-278-9, או לחילופין 500-27-89. האם הדבר חוקי, זאת אומרת, האם יש הגבלה בחוק לריווח תקני, ואם לא - כיתד מבצעים זאת? האם זו בקשה לגיטימית לבקש בפני מטביע הלוחית במכון הרישוי?
הודעה אחרונה מאת micha, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני תוהה מה ההבדל בין האוטו שלי מאזדה 3 ל2006 למאזדה 3 2019? מה אני מפסיד כשאני נוסע על אוטו ישן? נוחות? בידוד רעשים?
הודעה אחרונה מאת borisYalzin, -
-
- 2 תגובות
- 970 צפיות
חניתי בכרמיאל בלג בעומר וראיתי גרנדיס ספורט או פרמיום עם 8 ספרות. איך זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 931 צפיות
אז נכון ש2-3 תמונות לא רשמיות כבר דלפו לפני יומיים-שלושה, אבל לפני כשעה (קלה...) סקודה חשפה רשמית את מתיחת הפנים לסופרב. השינויים הויזואליים לא גדולים, אבל החדשה המרעישה זו הסופרב iV. גרסת פלאג-אין שתשתמש באותן מכלולים כמו אחותה לבית פולקסווגן הפאסאט פלאג-אין, אז מנוע 1.4 בנזין-טורבו, ומנוע חשמלי בגיר, כשיחד הן מפיקות כ215 כ״ס, וטווח נסיעה חשמלי רשמי של כ55 ק״מ. מלבד זה אין הרבה חדש בגזרת המנועים הכבר מוכרים לנו. ויזואלית, לוגו החברה נעלם מאחור, והשם Skoda מופיע לאורך מכסה הבגאז׳ (ישור קו עם הקאמיק וסקאלה) הפנסים הקדמיים חדשים לגמרי, והם מעכשיו פנסי לד מטריקס, שמסתבר שהם גם עושים ״ריקוד״ קטן כשפותחים ונועלים את הרכב (מישהו אמר DS7?) הפנסים האחוריים עוצבו גם הם מ…
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו מכיר וממליץ? רונן משילת פתח מקום חדש?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 955 צפיות
הרכב עלה לכביש ב 3/09 אבל עד 11/10 אין שום מידע על הרכב
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
-
- 1 תגובות
- 579 צפיות
1-באיזה מהם יש יותר קרינה? הבנתי שיש בשניהם קרינה אלקטרומגנטית,אבל גם הבנתי שיש בהיברידי יותר קרינה בגלל השנאי. מישהו יכול להיכנס טיפה לעומק העניין? 2-אם אכן יש קרינה שמזיקה(מה שעוד לא ברור כל כך לכולם) למה כל כך מקדמים את הרכבים האלה? תודה!
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 24 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
בפרק הראשון כולנו ראינו, איך מתבצעת העברת הבעלות בחברה הזו. גם כאן בפורום, לגבי הרכב שקניתי מהם,{אימפרזה},ואפילו שודר בטלוויזיה, בזמנו, בתוכנית "הכל כלול",וגם בערוץ השני. האימפרזה נמכרה די מהר 4 חודשים לאחר הרכישה, ב-1000 ש"ח פחות ממה ששולם עבורה. לאחר מכן אנשי "קל אוטו" הצליחו לשכנע אותי די מהר ש"זו מעידה חד פעמית" ו "הפעם נפתיע אוותך עם רכב במצב מעולה". וכך היה. הביאו לאילת רכב באמת במצב ממש טוב עם מעט ק"ם,[ספייס סטאר, 71000 ק"ם]. גם המחיר היה בסדר. הרכב התגלה כמצויין. נמצא אצלי כ-3 חודשים, ומה אני אגיד? אין מילים. הכל בסדר. בינתיים. כל מה שיוליאן כתב על הרכב בזמנו, הכל נכון. הרכב הפתיע בחסכון בדלק, ונוסע ממש טוב. רק "ששכחו" להעביר עליו בעלות על שמי. …
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 0 תגובות
- 530 צפיות
כנס אקומושן יתקיים ב-11.6 השנה, אבל התאריך הזה יהיה רק אחד מארבעה ימים שלמים עליהם יתפרס האירוע. יש תחושה באוויר שאקומושן 2029 יתקיים במהלך כל השנה ובסוף גם ישנו את השם של המדינה לאקומושלנד.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, ברשותי סקודה ייטי 2011, גיר רציף DSG. לפני 3 שנים הוחלף הגיר ברכב, לאחר שהמקורי שבק חיים. מאז הוחלף הגיר, הנסיעה הייתה שקטה, כמעט ללא רעידות ודפיקות מהגיר. זה מספר חודשים שהרכב לא מזנק בעלייה בלי לדרדר אחורה(לא מחזיק הילוך ראשון כמו שצריך), יש רעידות ודפיקות מכיוון הגיר, העברת הילוכים לדעתי מהירה מדי. לא בוצע לאחרונה שום עדכון לתוכנה או כל דבר שאמור להשפיע על הנסיעה (הוחלפו כבלי הצתה של הפלאגים ). אשמח לדעת אם מישהו נתקל/מכיר, יודע מה יכולה להיות הסיבה לכך. תודה.
הודעה אחרונה מאת leon1482, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים שלום, יש פה מישהו אולי שהצליח לייבא לארץ צלחות ורפידות של ebc להונדה סיוויק בשנים 2006-2011? אני מצרף לינק והייתי רוצה לדעת אם יש בעיה איזשהי לייבא אותם ואם כן אז איך ניתן לעקוף את המכס? תודה לעוזרים https://www.ebay.com/itm/NEW-EBC-282mm-FRONT-BRAKE-DISCS-AND-GREENSTUFF-PADS-KIT-OE-QUALITY-PD01KF643/263089370763?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20180105095858%26meid%3D3f07da43024d40e6b90c443e32944415%26pid%3D100904%26rk%3D11%26rkt%3D20%26sd%3D113027884891%26itm%3D263089370763&_trksid=p2509164.c100904.m5276
הודעה אחרונה מאת andreyshaitor1, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 12 אלף צפיות
עבור אדם מבוגר, שסולד מאופנת ה- SUV, מחפש רכב שהוא מעט גבוה יותר לדוגמה בסוזוקי סוויפט - הגובה היה לו מושלם, לעומת זאת במזדה 3 הוא הרגיש שהרכב נמוך מדי, כמו כן המגאן החדשה הרגישה נמוכה מדי. האם יש המלצה לרכב כזה? הא ניתן לדעת ע"פ מפרט הרכב (גובה גחון?) תודה!
הודעה אחרונה מאת David17, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול מה ההבדלים בין השנתונים האלו? הצורה נראית אותו דבר בכל המודלים מ 2008 עד 2012. יש הבדל משמעותי מבחינת אבזור/ביצועי מנוע?
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
-
- 1 תגובות
- 612 צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להתעייץ לגבי תהליך של הקפאת רישיון נהיגה עקב שהות בחו"ל. עברתי לארהב עקב שליחות באוגוסט 2018 והרכב שבידי ניסן מיקרה 2008 נשאר בישראל- חידוש רישיון הרכב והטסט שלו הוא בנובמבר אך בגלל שאני בחו"ל הוא לא נעשה. אחרי בירורים עם משרד התחבורה הבנתי שניתן להקפיא את הרישיון הרכב על מנת לא לשלם על כל החודשים בהם הרכב לא היה בשימוש כשאחזור לארץ באוגוסט הקרוב. יש בידי מכתב מהשגרירות כי אכן אני בארה"ב כבר 9 חודשים. אני לא מצליחה להשיג את משרד התחבורה כדי שיתקשר איתי - העלתי פנייה דרך האתר ולא חזרו אליי וניסיתי בכמה דרכים שנציג יחזור אליי אך ללא הצלחה. האם כשאחזור לארץ ואבקש הקפאת רישיון על אותם חודשים אוכל לקבל את זה? או שאצטרך לשלם את מלוא הסכום ? אני קצת…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בטומבון הקדמי של הפריוס שלי יש שני ריבועי פלסטיק קטנים שניתנים להוצאה, הם מיועדים לדעתי לחילוץ בשעת מצוקה. אחד כזה התנדנד לי...התעצלתי לסדר-והוא נפל מפריע לי מאוד כי הרכב פיקס! היכן אוכל למצוא מק"ט של הפריט? חפשתי ונברתי ללא הועיל... אודה לעזרתכם!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה לעשות כמה עולה להשיג מפתח חדש איך עושים את זה ? כמה זמן זה לוקח? תודה .
הודעה אחרונה מאת Yossi dashti, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 505 צפיות
היי, אני צריך רכב 7 מקומות לבדוק לפני קנייה, המוכר מסכים שאקח את הרכב לשבוע בו נבדוק את הרכב, הרכב ללא ביטוח חובה וצד ג. מדובר ביונדאי טארגט שנת 2002 מנוע 2.7 עם מערכת גז. הפול מוכן לבטח לשבוע חובה - 117 שקל. תענוג. אני מוכן לשלם. אבל שום חברת ביטוח לא מוכנה לבטח צד ג' לשבוע ואפילו לא לחודש. רוצים שאשלם לשנה ואבטל ואקבל החזר. מה ניתן לעשות?
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מקווה שהכותרתצ בסדר יש לי שאלה כזאת: יש לנו אוטו בבית, של סבא שלי ולא נסעו עליו כבר איזה חצי שנה אפילו יותר. ולאוטו אין טסט וביטוח, עכשיו אנחנו רוצים למכור אותו, אבל קודם כל אנחנו צריכים לנסוע למוסך נניח (לא יודע בדיוק מה..) לעשות לו כמה תיקונים, להחליף צמיגים וכו' אני לא מבין בזה כ"כ אמרו לי שאפשר להוציא אישור כזה שיהיה ניתן לנסוע על האוטו ללא טסט וביטוח חובה במשך שבועיים? איך אנחנו יכולים לקחת את האוטו ממקום למקום (חוץ מגרר)?... ואנחנו לא מתכוונים לנסוע על האוטו מלבד לתיקונים. חיפשתי ולא מצאתי שום מידע בעניין, גם ככה אני לא מבין כ"כ באפשרויות החיפוש בפורום אז אם דנו על זה בעבר ולא מצאתי מטצער. תודה לעוזרים.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ראיתי את זה כאן. אחד מהגיבורים הגדולים של עולם ה F1, ואני חושב שהיחיד שחזר מפציעה כל כך חמורה, חזר להתחרות, וזכה באליפות. עצוב.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני נוסע ונהג רכב מאחורי עושה לי עם אורות גבוהים וגם מסנוור אותי עם אור סגול שיש לו ברכב(במנורות) זה בכלל חוקי הדבר הזה שיש לנהגים?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 743 צפיות
כאילו... ברור שהמשולש הרובוטי. אלא מה? אבל בואו בכל זאת, מה לדעתכם הפיצ'ר הבטיחותי הכי מגניב/יעיל/שימושי/חשוב שמרצדס חשפו עם ה-ESF 2019?