רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
ליסינג צבאי - מה בתכנון? 1 2 3 4 7
מאת itamars191-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 96 תגובות
- 20.8 אלף צפיות
ידוע לכם אילי מכוניות ישרתו קצינים בעוד שנתיים שלוש מהיום? מעניין לדעת אם ומתי ניפטר מהאטראז' המקוללת.. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא ראיתי פה, אז מי שיש לו רכב שירד מהכביש וממשיך לקבל חובות אגרת רישוי, יכול להצהיר: אם לא נעשה שימוש ברכב מאז פג רישיונו, ובעל הרכב מעוניין להוריד את הרכב מהכביש לצמיתות (עקב התיישנות, פירוק או נסיבות אחרות), יש למלא את הטופס המקוון, בצירוף תצהיר חתום על ידי עורך דין, בו מצויין מועד הפסקת השימוש ברכב. https://www.gov.il/he/service/vehicle-removal-off-road-operation
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שברולט ספארק, נקנתה בסוף השנה שעברה. יש עליה 3 שנות אחריות מהיצרן. הדגם החדש של שנת 2019 - מקבל 5 שנות אחריות. שלוש מטעם היצרן ושנתיים נוספות מהיבואן. האם לדעתכם, בתוספת תשלום כלשהי היבואן יעתר לבקשתי להאריך את האחריות? מהי הכדאיות של תוספת כזו? כמובן שאברר עם היבואן, אך רציתי לשמוע גם את דעתכם והאם נתקלתם בהרחבת אחריות כזו לא רק אצל טויוטה ברכבים ההיברידיים.
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
שלום לכולם, שוב ענייני השכרה בחו"ל. נוסע עם 3 ילדים בקיץ לצרפת. כולם בבוסטרים. האופציות הרלוונטיות הן: 1. ב.מ.וו סדרה 3 סטיישן 2. רנו טליסמן סטיישן 3. פולקסווגן פאסאט סטיישן 4. רנו סניק (לא הגרנד, ולפי מה שראיתי כבר אין לו 3 מושבים נפרדים מאחור, אלא חלוקה של 40-60. היות וצפויות כמה נסיעות ארוכות, חשבתי לוותר על המובן מאליו שזה הרנו סניק (שאגב כבר אין לו 3 מושבים נפרדים לפי שראיתי), וללכת על משהו יותר נוח. מבחינת מקום למזוודות נראה לי שכולם מספקים. מה הייתם בוחרים?
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
גלעד הוא אופנוען, ולקראת גיל 40 הוא ארז כמה חברים וטס לתת בגז במסלול סרס שביוון. מה רבה הייתה הפתעתו כשהוא גילה שאשכרה הולכים ללמד אותו לנהוג כמו שצריך.
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
שלום לכולם, אז רכשתי את ה I30 החדשה וקיבלתי אותה לפני פחות מחודש. בשלב המכירה לא הוצגה לי המערכת של ה "Connected CAR" שהם פיתחו ותפרו למערכת, ובמקביל קראתי על המערכת המקורית של יונדאי שמגיעה עם BT, תמיכה ב Android Auto ו Apple CarPlay ושליטה מההגה וזה סיפק אותי. כשקיבלתי את הרכב, מהיום הראשון המערכת שהוסיפו כלמוביל עושה לי בעיות, ואם הייתי מודע למה שאעבור מולם, לא הייתי קונה את הרכב. להלן רשימה חלקית בלבד: - המערכת לפעמים לא מתחברת לאינטרנט בכלל. - לפעמים מתחברת לאינטרנט לאחר כ 10 דקות - כשאני כבר כמעט מגיע ליעד. - המערכת נתקעה ועשתה Reset מס' פעמים. - באחת הפעמים המערכת הציגה מסך שחור ולא יצאה מהמצב הזה עד לניתוק מצבר הרכב. - המערכת של כלמ…
הודעה אחרונה מאת Itay242, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז לאחר כשנה וחצי עם הפוקוס החלטתי למכור. כשרכשתי את הרכב הייתי בטוח שאהיה איתו יותר זמן אבל הגיעה הזדמנות לשדרג והלכתי על זה. אפשר לקרוא יותר על הרכב בשרשור שפתחתי. אחת מהחששות שהיו לי עם תהליך שדרוג הרכב זה הסיוט שנקרא "מכירת רכב משומש בישראל בשנת 2019". התחלתי בקטן. פרסמתי את הרכב בקבוצת חובבי פוקוס (כן יש חיה כזאת). הייתה דווקא היענות ומישהו הגיע לראות את הרכב אבל הציע מחיר נמוך מאוד (יותר מ-20% פחות מהמחירון). המשכתי לפרסם את הרכב, הפעם גם ביד2. לאחר יום מפרסום הרכב מיד2, יצר איתי קשר בחור נחמד ושאל שאלות לגבי האוטו. בסיום השיחה שאל אם תהיה לי בעיה אם מישהו טכני יגיע איתו לבדוק את הרכב. אמרתי שאין לי בעיה, והכנתי את עצמי ל"חבר מבין" שהולך להוציא את המיץ בשביל ע…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
https://www.cnbc.com/2019/05/27/fiat-chrysler-submits-proposal-for-a-merger-with-renault.html אם הבנתי נכון, ביחד הן יהיו שוות 35 מיליארד דולר, שזה יביא אותן להיות חברת הרכב ה- 3 בגודלה. הולך להיות מעניין...
הודעה אחרונה מאת aka77, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! לצורך כתיבת עבודה דרוש לי סיפור בסגנון "שברולט שלא מניעה אם קונים גלידה וניל" זכורים לי שני סיפורים בסגנון כאן בפורום! האם למישהו יש כיוון להגיע לסיפורים הללו? תודה!
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
חצי שנה עם דאצ'יה סנדרו 0.9 רובוטית: תהליך הרכישה: רציתי רכב חדש , ההתלבטות הייתה בעיקר בין הסוזוקי סלריו לדאצ'יה בעיקר בגלל שיקולי תקציב (חייב אוטומט עקב מגבלות ברגל שמאל) ביקרתי בשני הסוכנויות (סוזוקי באלונים ,דא'ציה בנשר) הסלריו הרגישה לי ממש פשוטה אפילו ביחס לסנדרו ( נסעתי על שני הרכבים הדאצ'יה הרגישה לי חזקה יותר בצורה די משמעותית מהסלריו (שהגיר שלה קצת יותר נעים, לא בצורה מורגשת כל כך לטעמי) החלטתי להתמקד כמה שיותר בסנדרו שהרגישה כVFM הרבה יותר טוב מהיפנית (הודית) . לבסוף הזמנתי לי את הרכב(הסנדרו כמובן) בצבע שחור (תוספת של 1200 שקל) המחיר הבסיסי היה אז 62,990 ש"ח העדפתי כמה שפחות התקנות מקומיות, הוספתי רק חיישני רוורס שהיו חובה מבחינתי. בנוסף התכנ…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- 0 תגובות
- 528 צפיות
שלום ראיתי לפני כמה ימים כתבה העוסקת בביטוחי רכב, ובמחירים היקרים של השתתפות עצמית ופרימה שעולה. עלתה בכתבה נקודה שאומרת שעבור דברים קטנים כגון תיקון פחחות קטן לא תהיה השתתפות עצמית וזה לא ייחשב כתביעה של הביטוח. אתם יודעים האם הדבר הזה נכנס לתוקף? לפני חצי שנה בערך השאירו לי חריטה עמוקה עם פגיעת בפח עצמו של המכסה מנוע, ואני שוקל אם לפנות לביטוח עבור דבר כזה (אני לא וודע מי עשה את זה, כנראה ילד עם אופניים שהסתובב בלילה).
הודעה אחרונה מאת MZN, -
כמה שטוזים 1 2
מאת ariel000- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות. א. נסעתי למרכז הארץ והגעתי קצת לפני שער הגיא, כאשר עקף אותי אופנוע משטרתי. האופנוען נותן גז, מגיע ליד רכב, בולם ומציץ בחלון וכך כל רכב ורכב שהוא עובר ימין ושמאל וזאת על מנת לתפוס אנשים עם מכשיר נייד ביד. אני מודע שזה חשוב, אבל הוא ממש מסכן ככה נהגים אחרים, ההאצה והבלימה כל הזמן. ב. בעודי נוסע עם המזגן, מד הטמפרטורה החיצוני הראה כי בחוץ ישנם 49 מעלות. (ים המלח אינעל העולם). אני מניח שהמדידה היתה קרובה לתוצאה אמיתית כי זה היה בנסיעה של אחרי חצי שעה כבר. הרגשתי כי הרכב מתקשה בסחיבה. מדוע מזג אוויר חם, מקשה על פעולת הרכב?. ג. צריך לרכוש בוכנות הידראליות לתא המטען. בדקתי אצל היבואן, צ'מפיון, והעלות היא 390 ש"ח לאחד (וצריך 2) בדק…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קבלו אותה, ספינת הדגל החדשה של BMW. גרסאת הקיצון שלסדרה 8. הגברת מצוידת במנוע V8 בנפח 4,400 סמ״ק, אותו אחד שנמצא מתחת למכסה המנוע של ה M5 Competition רק שבגרסא זו מוציא 625 סוסים שמחים וצוהלים (מה שהופך אותו למנוע החזק ביותר שיצרה BMW). מנוע זה יזיז את המפלצת ל100 קמ״ש ב3.2 שניות. כרגיל, גרסאת הM מאובזרת גם חיצונית בכל טוב עם כונסים, ליפים, 4 יציאות אגזוז (אמיתיות). מחירה באיזור 124,000£ מה שגורם לי להניח שבארצנו תעלה בסביבות ה10 משפחטומויות. בנוסף, תוצע גרסא עם גג נפתח (גג רך) בתוספת של איזו פיקנטו. המתחרות הישירות - מצליח לחשוב על בנטלי קונטיננטל GT, מרצדס S63 קופה אבל בעיקר המרצדס AMG GT 63s. רוצו להזמין!
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 746 צפיות
שלום, יש אפשרות של sport בנירו ואפשר להוריד ולהעלות הילוכים , אם אני מוריד הילוך ונשאר על טורים גבוהים ואז לוחץ גז זה לא דופק את המנוע?
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 24 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
שלום, מדובר על מכוניות 3 ו 5 דלתות, ל 4 דלתות זה פחות רלוונטי. בגדול יש שתי גישות של היצרנים לנושא: כרית המושבים האחוריים קבועה, רק המשענת מתקפלת. במבנה כזה המשענת אחרי הקיפול יוצרת מדרגה, לא מתקבל משטח אחיד ישר בתא המטען וזה מקשה על העמסת חפצים גדולים וכבדים. הגישה השניה - כרית המושבים האחוריים נפתחת או זזה קדימה כמו בתמונה המצורפת ואז המשענת יכולה לרדת יותר נמוך ומתקבל משטח אחיד ישר בתא המטען. מה קיים באוטו שלכם ואיזה משקל (אם בכלל) אתם נותנים לעניין הזה בבחירת רכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, בעיה שנתקלתי בה לאחרונה, ה waze לא מתמרכז לי לכיוון הנסיעה אלא מראה לי מסלול נסיעה מהצד. לוחץ על מרכז והוא נותן סוג של פוקוס אבל עדיין לא שם את הרכב במסך ישר אל כיוון הנסיעה. מאתחל את האפליקציה, הגדרות וכו"...כלום. אשמח אם למישהו יש פתרון לעניין. תודה
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 495 צפיות
שלום, יש לי תקופה כבר גלי ראדר ולנטיין 1 וניראה לי שהוא לא מוגדר על המכמונות שיש בארץ, חפשתי ברשת הגדרות ולנטיין 1 אמריקני לשימוש בארץ ולא מצאתי, האם למישהו יש קובץ להגדיר את המכשיר?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
תוסף ליד שתים
מאת צפוניאא- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
היה כאן תוסף ליד 2 שמראה מתי הציגו את המודעה והאם המחיר השתנה. מישהו יודע מה התוסף? תודה
הודעה אחרונה מאת Eddard, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, רכשתי ביום רביעי האחרון טויוטה קורולה 2011, עברה 61700 ק"מ, טיפול אחרון הוחלפו שמנים וכל מה שצריך בטיפול 10K )(60,000, קיבלתי את הרכב עם חצי טנק פלוס מינוס, לפי המחשב נשארו בסביבות ה 240 קמ אם אני לא טועה.. בכל מקרה, תדלקתי פול כמעט שהגעתי ל 5KM לפי המחשב ממש גירדתי בכוונה על מנת לתדלק פול "נקי" אפשר להגיד.. בתחנת דלק שאני יודע שהדלק שם ממש בסדר, והמחשב הראה לי 445KM לפול טנק, עכשיו מה שמוזר זה שלאבא שלי יש את אוטו הרכב אותה השנה ושהוא מתדלק פול רשום לו לפי המחשב 520KM, אבא שלי טוען זה שהמחשב יודע לזהות כביכול את "הרגלי הנסיעה" ומזהה כמה KM בעצם יספיק לפי הנסיעה שלי.. עכשיו.. איפסתי את כל מה שהמחשב זכר כביכול מהבעלים הקודמים, מילאתי פול שוב ועדיין אין שי…
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
הכנסתי רכב לשטיפה ושברו לי את הכפתור שפותחים איתו את מיכל הדלק. מאיפה אפשר לרכוש אחד חדש? אני מניח שזה אוניברסלי? מדובר על יונדאי I35. יש קישור לאיביי?עלי אקספרס?
הודעה אחרונה מאת cars123456, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לא ברור לי איך מביאים לארץ את האדג' ST בזמן שאת הפוקוס והפיאסטה ST לא..איפה ההגיון?הרי ברור שמהשתיים האחרונות ימכרו מספר לא מבוטל של מכוניות.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
ביטוח רכב בחו"ל 1 2
מאת sectioni- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, איך אני עושה ביטוח לרכב הישראלי שלי כך שיהיה תקף כשאנהג בו באירופה? http://www.israbit.co.il/article.asp?ArticleID=17 הבנתי שיש דבר שנקרא green card רק לא מצאתי חברת ביטוח שמודעת לזה. מישהו יודע איך משיגים את זה?
הודעה אחרונה מאת sectioni, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני נוסע כל בוקר לעבודה בנתיבי איילון ושמתי לב שבשבועות האחרונים מישהו משאיר קטנועים בצידי הדרך ועל איי תנועה בדר"כ קושרים להם אפוד זוהר וכך הם נשארים במשך שבועות לדעתי אם מדובר בקטנוע של אדם פרטי הרי שלאחר יום הוא היה דואג להזיז אותו אבל לא כך והם נשארים ללא תזוזה כאנדרטאות. יש מצב שהם מסווים מצלמות ?
הודעה אחרונה מאת windows, -
- 0 תגובות
- 577 צפיות
שלום, האם יש למישהו מושג איזו מערכת יש בטויוטה קורולה לימיטד החדשה?
הודעה אחרונה מאת andrey5o, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
אהלן חברים, שמתי לב ששמו הרבה מצלמות חדשות ברחבי העיר ראשל"צ ההעמוד של המצלמות עצמו צבוע בכחול אדום ולמעלה יש כאילו צ'קלקלה של משטרה (מצרף תמונה ) יש למישהו מושג מה הן אוכפות ?
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
- 0 תגובות
- 862 צפיות
פורסם הטריילר של הסרט : מאט דיימון בתפקיד קרול שלבי וכריסטיאן בייל בתפקיד נהג המירוצים קן מיילס אגב, יש סרט טוב של ג'יימס מיי בעונה הראשונה פרק 6 ב grand tour על הכניסה של פורד ללה מאן ופיתוח ה gt40
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
- 3 תגובות
- 888 צפיות
היום הייתי אצל י.ג. המכוון - צמיגייה מושלמת מכל בחינה - שירות ואמינות מושלמים! עליתי איתו למחסן ובחרתי לעצמי את הצמיגים הטריים ביותר מתאריך 1219. הצמיגים MADE IN GERMANY. על הרכב היה בליל צמיגים סיניים זולים ופשוטיםששנים היו יבשים כמו מדבר יהודה, אחד היה חסר בחתיכות בדופן ועוד אחד היה סביר. מצי החליף לי זריז את הצמיגים, ואיכות הנסיעה ממש השתפרה. אמנם הם מעט יותר קשיחים, אני מאמין שהקשיחות תרד עם הק"מ. הצמיג עצמו בעל דפנות רכות יותר מהSPFM800 או ZE914. בלנסר ז"ל היו לי 4 מישלין אנרג'י סייבר, עליהם השלום שהיום מצי ביאס אוצי ואמר לי שהיה יכול לזכות אותי ב200 ש"ח לצמיג!! עצבות ודינים לא אצלנו. אצלנו רק שמחה! יה"ר שניסע בדרכים טובות וישרות.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 7 אלף צפיות
תופעה דיי מעצבנת, ולדעתי גם מסוכנת למדי ששמתי לב אליה- רכבים שכאשר הם מאותתים לפניה הצבע של האיתות הוא בצבע אדום- אם אני לא טועה מדובר אפילו בפנסים האחוריים. בעיקר שמתי לב לזה ברכבים אמריקאים- ואני מניח שזה מגיע ככה מהמפעל. למה זה מפריע? -פשוט מאוד כאשר הרכב מאותת לפניה, לא רואים את זה כמעט- זה ממש ממש לא בולט. בפועל מה שזה גורם זה פשוט מסכן את הנהגים מאחוריהם- נגיד רכב כזה פונה\סוטה מהמסלול הנהג מאוחריו כמעט בוודאות יקבל זאת בהפתעה ולא יראה את זה מגיע(לשם כך בדיוק יש אורות איתות). האם זה באמת חוקי בארץ?- זה פשוט לא נראה לי הגיוני בעליל. מה אפשר לעשות בנושא?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, מאיפה להתחיל? מההתחלה? אוקיי... זה התחיל בגיל קטן מאוד אפילו במס' שנים חד סיפרתי שכבר מאוד נמשכתי לרכבים, משחקים סרטים וכו', האמת שכל דבר עם גלגלים משך אותי ובהכל התנסתי אבל כמובן- חיכיתי לרשיון בגיל 17 שאוכל לקרוע את הכבישים. אז זה הגיע אבל אף פעם לא יצא לי להחזיק ברכב ספורטיבי\ מעניין\ חזק, אלא רכבים עממיים וקצת משעממים, בגלל ענייני כסף ובהמשך משפחה וכו'. התחתנתי מאוד מוקדם והקמתי משפחה מהר מאוד ברוך ה', והתוצאה היא יצר בוער כמו אש לרכבים ולנהיגה ספורטיבית. כל שנות נעוריי חשבתי שאת החלום הנכסף של לנסוע ברכב ספורט במסלול מירוצים אוכל להגשים רק בחו"ל, ואת זה אפילו לא יכולתי לדמיין איך אני אעשה. אבל, הנה בשנים האחרונות התחום התפתח בארץ, נבנו מסלול…
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
סוף החורף, המדבר ירוק, בפיג'ו אדומה, ולמני מרוח חיוך ענק על הפרצוף. האם ה-GTi חזרה (למרות שכאמור היא לא הלכה לשום מקום בשנה וחצי האחרונות)?
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 2,512 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יבגניפ
- yor2
- Haim_gds
- אורי מ.
- Tal7
- axSupreme
- psxr
- Chmimo
- גולדן191
- ELI001
- הדוקר משידור חוקר
- ilyaf