Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח רכב בחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא עושה את זה. ביטוח החובה שונה ממדינה למדינה, והוא כלול במחיר ההשכרה. לגבי שאר הביטוחים, למרות שנדמה שמדובר בסכומים גדולים בסופו של דב הם בטלים בששים בהשואה לכלל עלויות הטיול, והנוחות של להעמיד את הרכב בתחנת ההשכרה וללכת לצ'ק אין במקום להמתין עד סיום בדיקת הרכב וויכוחים על שריטת חצץ שווה את הכמה דולרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן.

עברתי מדינה.

הרכב על אוניה בדרך לאיטליה.

אני צריך ביטוח.

יש אפשרות לבטח בארץ ושיהיה תקף באירופה.

איך עושים את זה?

פורסם

לא הבנתי את זה מהשאלה הראשונה. יש בעולם ביטוחי רכב שקושרים לנהג ולא לרכב, חשבתי שזו הכוונה (היתה כתבה על הנושא אתמול בכלכליסט).

לא יודע כיצד תוכל לרכוש ביטוח כזה. יותר מכך - תזקק גם לביטוח צד ג', ואני מניח שתרצה לבטח גם את רכושך.

יש בפורום בחור שנסע פעם עם הרכב שלו (מאזדה מיאטה) ל-roadtrip באירופה, אולי הוא יוכל לשתף אותנו בניסיונו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכתבה בלינק שפרסמתי כתוב שזה כולל צד ג

את שלי אני כרגע לא צריך לבטח.

אם אתה מכיר את הבחור שדיברת עליו אודה לך אם תתייג אותו.

פורסם
אתה לא עושה את זה. ביטוח החובה שונה ממדינה למדינה, והוא כלול במחיר ההשכרה. לגבי שאר הביטוחים, למרות שנדמה שמדובר בסכומים גדולים בסופו של דב הם בטלים בששים בהשואה לכלל עלויות הטיול, והנוחות של להעמיד את הרכב בתחנת ההשכרה וללכת לצ'ק אין במקום להמתין עד סיום בדיקת הרכב וויכוחים על שריטת חצץ שווה את הכמה דולרים.

לפעמים זה נכון ולפעמים לא. חלק מהפעמים בכלל אי אפשר לבטל את ההשתתפות לחלוטין ואז זה די חסר טעם לשלם סכומי כסף גדולים בשביל להוריד אותה מ 3000 יורו ל 1500 יורו, לדוגמה. כך או כך אעשה ביטוח חיצוני להשתתפות ואז אעדיף לשלם את המינימום ההכרחי לחברת ההשכרה.

פורסם

לכן חשוב לקרוא את תנאי ההשכרה ואז לקל את ההחלטה. אמנם בהרבה מקרים התנאים ובעיקר המספרים לא לגמרי ברורים (חברות ההשכרה מאד מתוחכמות בעניין הזה) ונתקלתי גם במקרים שבהם הייתי צריך לקבל את ההחלטה בדלפק ההשכרה כיוון שרק שם קיבלתי את המידע השלם, אבל, כפי שהזכרתי, יש עניין של החזרת הרכב: אם יש כיסוי מלא אתה זורק את המפתחות, והדבר היחיד שמעניין אותך הוא שמיכל הדלק מלא. אם יש השתתפות עצמית מתחיל עניין של בדיקת הרכב, והאירופים בודקים כל פגיעת חצץ או שריטונת על הפגוש, ומתמחרים את התיקון כאילו השריטה בפיאט פונטו היתה החלפת פאנל קרבון ברכב על. גם לזה יש יוצאים מהכלל, אבל זה הרוב, לפחות במערב אירופה.

פורסם
אכן.

עברתי מדינה.

הרכב על אוניה בדרך לאיטליה.

אני צריך ביטוח.

יש אפשרות לבטח בארץ ושיהיה תקף באירופה.

איך עושים את זה?

עברת לצמיתות או שאתה לוקח את הרכב לטיול? אם עברת לצמיתות ואתה תהיה תושב קבע באיטליה, סביר שלא תוכל מבחינה חוקית לנהוג לאורך זמן ברכב עם רישוי זר ותצטרך לעשות לרכב שלך רישוי וביטוח מקומיים. אם אתה רק נוסע לטיול, נשאלית השאלה מה ההגיון בלהכנס לכל התסבוכת הזו. האמת, גם עם עברת לצמיתות אני לא מבין את ההגיון אלא אם כן זה רכב מאוד מיוחד ונדיר.

פורסם
לכן חשוב לקרוא את תנאי ההשכרה ואז לקל את ההחלטה. אמנם בהרבה מקרים התנאים ובעיקר המספרים לא לגמרי ברורים (חברות ההשכרה מאד מתוחכמות בעניין הזה) ונתקלתי גם במקרים שבהם הייתי צריך לקבל את ההחלטה בדלפק ההשכרה כיוון שרק שם קיבלתי את המידע השלם, אבל, כפי שהזכרתי, יש עניין של החזרת הרכב: אם יש כיסוי מלא אתה זורק את המפתחות, והדבר היחיד שמעניין אותך הוא שמיכל הדלק מלא. אם יש השתתפות עצמית מתחיל עניין של בדיקת הרכב, והאירופים בודקים כל פגיעת חצץ או שריטונת על הפגוש, ומתמחרים את התיקון כאילו השריטה בפיאט פונטו היתה החלפת פאנל קרבון ברכב על. גם לזה יש יוצאים מהכלל, אבל זה הרוב, לפחות במערב אירופה.

האמת שבכל הפעמים שהשכרתי רכב באירופה בזמן האחרון (=הרבה פעמים) בדקו לי את הרכב בין אם היתה לי השתתפות עצמית ובין אם לא.

לקחתי מכל סוגי החברות: רוב הפעמים מ Avis, אבל גם מ Sixt ומכמה חברות מקומיות כגון לוקאטו באיטליה.

הם בודקים את הרכב כך או כך כי במידה ויש נזק הם רוצים שתחתום להם שלא עשית תאונה עם צד ג'.

מה שכן, פעם אחת החזרתי רכב עם פגוש אחורי שבור (מדרגה של 20 סמ ב 80 קמש ללא התראה מוקדמת זה לא כיף גדול) והעניין הסתכם באמת ב 10 שניות של לחתום שלא היה מעורב צד ג' ב"תאונה" - מה שכן, הרכב כן נבדק על ידי הנציג, כפי שציינתי.

פורסם

שוב עונים פה על השכרה. זו לא השאלה....

אני רכשתי בעבר פעמיים רכבים באירופה וניסיתי לבצע ביטוח, ולא הצלחתי.

בכדי לבטח רכב באירופה תצטרך להיות בעל דרכון אירופאי (או תושב אירופאי), לכל הפחות באתרי האינטרנט ואצל הסוכנים הסטנדרטיים.

ישראל חתומה על הסכם כלשהו עם אירופה ואמור להיות כאן אופציה לגרין כארד. בפועל אף סוכן לא יודע מה זה. גם בפול (שזה מאוד הפליא אותי).

תצטרך למצוא סוכן ביטוח אירופאי טוב מהמלצה או כזה שמתעסק עם רכבים לא סטנדרטיים (וכתוצאה מכך

גם עם רכבי תיירים) שיעשה לך ביטוח תחת מספר הדרכון הישראלי שלך.

היו פה כמה שרשורים קצרים על זה.

שים לב שבחלק מהמדינות לא יתנו לך להכנס ללא ביטוח תקף, כולל אולי בנמל היעד באיטליה.

אם תבקר בתורכיה עליך להיערך בביטוח תורכי מראש, בכדי שלא יחזירו אותך לנמל המוצא הקודם שלך באירופה.

שים לב כי ביטוח החובה באירופה איננו ביטוח לנזקי גוף של הנוסעים ברכב, כמו בישראל, אלא ביטוח צד ג' גוף ורכוש של הרכב הנפגע (למיטב ידיעתי). אין לי מושג לגבי ביטוח מקיף לנזקי תאונה או גניבה.

אני הייתי מתחיל מטלפונים /מייל לנמל היעד שיתווכו לך סוכן ביטוח מקומי, ולהסביר לו כי אתה מעוניין בגרין כארד ולהדגיש כי זה אמור להיות תקף בכל מדינות אירופה.

והכי חשוב: אל תיסע בשבת. שבת היא מקור הברכה והזמן לחמין.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

תודה על התשובות,

אכן, ישראל היא חלק מה green card system אבל אף אחד פה לא מודע לזה.

מסתבר שבאיטליה יש גם מה שנקרא pink card שזה ביטוח שמי שקיבל אשרת תושבות יכול לעשות לרכב הזר שלו (אם הוא מחוץ לאיחוד האירופאי).

זה עד חצי שנה וזה דיי זול.

אז אני הולך היום למשרדים שלהם לעשות את זה ומקווה שבזה יסגר העניין.

פורסם

משרדים בארץ? של מי?

אנא עדכן כאן גם על אופציות נוספות מה שיסבירו לך

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

המשרדים הם באיטליה.

עברתי לאיטליה לפני כמה חודשים ושלחתי לפה לפני כמה ימים את היונדאי קופה שלי.

בכל מקרה, משרדים של גוף בשם UCI. שזה המקבילה של הפול פה.

יש להם מה שנקרא Polliza Di Frontiera (פוליסת גבול).

שילמתי 245 יורו ל 90 יום לביטוח חובה כולל צד ג.

לא יודע אם חובה אישור מגורים באיטליה או שזה מתאים גם לתיירים שבאים עם הרכב שלהם. אפשר לשאול במייל אם זה רלוונטי למישהו.

http://ucimi.it/it_IT/polizze-di-frontiera/

רק חבל שצמוד למשרדים שלהם יש סוכנות של לוטוס שקצת גרמה לי להתחרט שנשארתי עם היונדאי :shock:

20190604_145848.jpg 20190604_145859.jpg 20190604_145915.jpg 20190604_145944.jpg

פורסם

כבדרך אגב - תשאר עם מספר צהוב או שתקבל מספר מקומי?

• תוכן חדש...