רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
תקלה עם מפתח חכם 1 2
מאת MiD-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 39.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אתמול נתקלתי בפעם השלישית בבעיה עם מפתח חכם- פתיחה, נעילה והתנעה ללא מפתח. כשעומדים ליד דלת הנהג ומניחים יד על הידית, הרכב אמור להיפתח, הנעילה מתבצעת ע"י לחיצה על כפתור הנמצא על הידית. חניתי את הרכב ונעלתי אותו מהידית, חזרתי לרכב אחרי 20 דקות והוא פשוט לא נפתח. יש סוללה בשלט, האור מהבהב בכל לחיצה על לחיצה על השלט סגירה או פתיחה, 10 דקות אני מסתובב כמו משוגע מסביב לרכב והחיישן לא קולט את המפתח, כשפתחתי את הרכב עם המפתח המכני האזעקה התעוררה עם צפירות כאילו אני גונב רכב, לא נעים. סגרתי את הדלת האזעקה כבתה, שוב החיישן לא קולט את המפתח. הוצאתי את הסוללה והחזרתי, השלט מגיב ללחיצות, לאחר 10 דקות החיישן קם לתחייה, הנעתי כרגיל ולאחר כמה שנ…
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שוקל לשים פנסי Ed's Replica על הגולף 2013 (דור 7) שלי. הרכב הגיע עם נורות הלוגן. תמונה של הפנסים המדוברים ניתן לראות כאן: אני מבין שהחוק אומר שאין לשנות *שום דבר* מבחינת מבנה הפנסים. אני תוהה כמה זה נפוץ שנפסלים על זה טסט או נעצרים ומקבלים דו"ח.. אשמח לעצה ממביני עניין תודה רבה
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כמה שאלות ברשותכם: 1- הבנתי שקוד עומס הוא מאד חשוב , ושאפשר בלי קשר לבטיחות גם לא לעבור טסט בגלל קוד עומס לא מתאים. האם אכן? מדהים שמעולם לא יצא לי לדבר על כך עם אף גורם כשהזמנתי צמיגים , לא הייתי מודע. האם יש בעיה לקחת 98V אם ברשיון הרכב כתוב 98W 2- הוצעו לי צמיגים של GT (GT SPORT ACTIVE 98W TL XL 225/50R17) וגם של חברה סינית בשם ARRIVO או ARIVO , מישהו מכיר? המוכר אמר שאלה צמיגים שהם נותנים לאנשים שנוסעים הרבה (כמוני 30K בשנה), האם אכן מומלץ? האלטרנטיבה הבולטת היא FALKEN ZE310 עוד מועמדים: Maxxis 225/50R17 98W O R1 GT Champiro UHP1 98W 225/50R17 TOYO NE02 98V TL XL 225/50R17
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
קורס נהיגה מתקדמת
מאת ik3-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אמנם מצאתי מספר אשכולות דומים אך הם מלפני כ15 שנה... אז אשמח לחוות דעת-רצוי מהתקופה האחרונה על קורסים של נהיגה מתקדמת. מה שמצאתי בינתיים זה מס' בתי ספר בתחום: אלטרנטיבי, דרייב ארט, מסלולים ועוד כמה. והבנתי שיש גם מדריכים פרטיים שמלמדים אחד על אחד. זה קורס ראשון שלי אז הייתי רוצה לדעת מה הכיוון הכי נכון למצב שלי(מס שנים של נהיגה בסיסית בלי שום ידע מעבר למה שנלמד בשיעורי הנהיגה).
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 4 אלף צפיות
90% מהזמן אני מתנייד עם דו גלגלי, היה לי רכב ומכרתי אותו מהר מדי (הייתה הזדמנות). עוד כ3 חודשים אני צריך לקבל רכב מעבודה חדשה, עד עז צריך להסתדר איכשהו, לקניות וטיולים ביום שבת ( אנחנו זוג עם תינוק קטן, אשתי לא אוהבת לנהוג). חשבתי לקנות רכב (עד 60 אלף ש"ח) שאוכל למכור אותו בקלות אחרי 3 חודשים מבלי להפסיד יותר מ 4 אלף ש"ח במחיר. חשבנתי על יונדאי I35 משנת 2014 או משהו בסגנון. מה הייתם ממליצים, באיזה מחיר לקנות, איזה רכב ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת shai82, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
האם הקקטוס החדש נוח? כן... ולא. ועוד 1499 מילים.
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
הי, מישהו כאן התקין אצלו באוטו וו גרירה כזה (אמריקאי? נשלף? 50x50?) בשביל שיהיה אפשר להשתמש במנשא אופניים כמו בתמונה?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 0 תגובות
- 665 צפיות
לא פחות מ-13 גרסאות חדשות (כולל 330e מעניינת במיוחד), תוספות אבזור ואפילו DVR מובנה. קבלו את קולקציית יולי/אוגוסט של במוו.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, יש לי קיה נירו 2018 ויש אפשרות להעביר הילוכים, רציתי לדעת אם אני נוסע במהירות 100 קמ"ש, ויש לי אפשרות להעביר להילוך שישי במקום חמישי, זה כדאי? חוסך דלק או משהו?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, יש לי קיה נירו 2018 , רציתי לדעת - ניסיתי לשים Parking ולשים גז , אני יודע שזה לא טוב אבל אני רואה שזה מטעין את הסוללה של הרכב , השאלה אם זה בסדר לעשות את זה ברכב הזה בשביל נגיד להטעין את הסוללה או לא?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 994 צפיות
עם פרוץ השמש והחום, אני מחפש כיסוי חיצוני לרכב שיהיה הכי קרוב שאפשר למידת הרכב ולא יהיה רפוי או מתוח מידי, ממש כמו כיסוי חיצוני מקורי שיצרנים מציעים במחירים מופקעים. כזה שמשתמשים בו בהשקות - מונח מדוייק על הרכב. כל החיפושים מביאים אותי למידות כלליות S או B שהאורך מותאם או לרכב קטן כמו אאודי A1 שאורכו 397 ס'מ או לרכב גדול יותר שאורכו 440 (למשל באוטוסטור) , הרכב שלי אורכו 425. היה לי כיסוי קודם שהיה במידה B והיה רפוי מאד על הרכב ונטה ליפול כל פעם שנשבה קצת רוח. למטפחי ושומרי הרכב מבינכם, איפה אפשר למצוא כיסוי במידה המתאימה? תודה על עזרתכם
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום! שמתי לב שמצלמת הדרך שמחוברת לשקע המצת נשארת דלוקה גם לאחר דימום מנוע.. האם יש הגדרה מסויימת שנדרש להגדיר ע״מ שהשקע יינתק בכיבוי הרכב/סגירת דלתות? זה קורה גם בקשה ה״מצת״ בתא המטען.. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 814 צפיות
האם שווה לשלם עוד 1.3 ש"ח (עוד כ 50 ש"ח למיכל) עבור דלק 98 אוקטן במקום 95? מבחינת: 1) האם המנוע יפעל יותר חזק ויעיל? 2) האם זה ישפיע על צריכת הדלק, כך שהמחיר הנוסף אולי יתקזז? 3) האם אפשר להאמין לתחנות הדלק שבאמת הן מוכרות דלק 98 אוקטן ולא מנסות לעבוד על הנהגים ולמכור 95 במחיר של 98?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, האם יש פה חבר בקבוצה שיש לו מרצדס A-180 ידנית? האם הייתם קונים? תודה
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
-
היי לכולם, יש לי טויוטה קורולה היברידית שנת 2019. אני רוצה לשטוף במכונת שטיפה. הבעיה: במכונות שטיפה צריך שהרכב יהיה בהילוך סרק, אך אחרי משהו כמו שתי דקות בהילוך זה הרכב מתריע שקיימת סכנה למערכת ההיברידית אם אשאר בהילוך סרק. הבעיה מטרידה אותי עוד יותר כשאני חושב על הטסט שאצטרך מתישהו לעבור... מישהו יודע אולי מה אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת רועידרעי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם. לפני שלושה חודשים רכשתי אופל אינסיגניה 2014 מנוע 1600 טורבו עם 170 כ"ס לפי צריכת הדלק שמפרסם היצרן הצריכה אמורה להיות 1 ל 15 בנסיעה משולבת. אני כמובן יודע שפרסומי היצרן הם בתנאי מעבדה וכו וכמובן שלא תואמים מציאות. אבל, לאחר בדיקה אני במס התדלוקים האחרונים שעשיתי (כמובן עם איפוס ומילוי מחדש כמו שצריך) מצאתי הרכב שותה 1 ל 7 או 1 ל 8 . בתדלוק האחרון נסעתי 289 ק"מ ותדלקתי 42.2 ליטר. (1 ל 6. כמובן עם מזגן ונסיעה רגילה (לא נסעתי בעדינות מידי ולא התפרעתי) למישהו יש רכב כזה ויכול לשפוך אור על הבעיה?? מישהו מכיר?? תודה לעונים .
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
סיטרואן c5 אייקרוס - מישהו יודע כמה צפוי לעלות ואיזה דגמים יהיו? השקה בעוד חודש...
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
היי, אחרי שחפרתי בנוגע לאיך לא לקבל דוחות באיטליה - הנה מגיעה החפירה הבאה בעיקרון יש 5 קבוצות שאני מתלבט בינהין,השכרה במינכן, מסודר לפי מחיר, הבדל של 100₪ בין כל אחד לשני, לא קריטי. 1. Audi A5 2.0/BMW 420 2. Audi A6 3.0/MERCEDES E350/BMW 530 3. BMW 430/435 4. Bmw 4er cabrio/Mercedes C Class Cabrio 5. BMW m140/Mercedes A35 אנחנו זוג צעיר שצריכים להעמיס בהלוך ובחזור בלבד 2 מזוודות גדולות (אם נבחר את קבוצה 4 אז במקום אחת המזוודות נקח איזה תיק גדול או משהו ונשים בבגאז׳ עם גג סגור ובנוסף מזוודה במושב האחורי). יתרונות חסרונות לכל קבוצה מבחנתי: 1. יתרון - הקבוצה הכי זולה, אולי לא ״צריך״ יותר? חסרון - נוחות נסיעה. 2. יתרון - המכוניות הכי נוחות מכל הקבוצות, הכ…
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
אחרי מה שעבורי הרגיש כהמון זמן (בפועל 11 ימי עבודה), ה-GTI החדשה הגיעה בתחילת השבוע! הגולף הייתה קנייה אימפולסיבית, מהירה ולמען האמת, אופיינית עבורי. את תהליך הרכישה שלה התחלתי בכלל באוודי, במגדל צ'מפיון. למרות שאיש המכירות היה נחמד מאד מחיר הרכבים המעניינים שם היה לי גבוה מדי. בצאתי, הוא המליץ לי לחצות את החניון ולהיכנס ל-VW ואמרתי, what the heck. באותו היום פתחתי שרשור כאן בפורם להתייעצות קלה ועוד לפני שהספקתי לקבל תגובות, הייתי שוב בסוכנות על הבוקר, פתחתי הזמנה, העברתי את הכסף והתחלתי לחכות. כולם מכירים את הגולף, לעומק ולרוחב על יתרונותיה וחסרונותיה והחסרונות האלו הם מה שמנעו ממני את הרכישה בשלושת הרכבים האחרונים שהוצאתי מהחברה (איביזה…
הודעה אחרונה מאת TDI, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יבואן מכוניות יונדאי בישראל - קבוצת כלמוביל בע"מ, יוצא במבצע לרגל 25 שנות פעילות. המבצע מתקיים בתאריכים שבין 17 במאי עד 24 במאי. פרטים נוספים המחירים וההטבות פורסמו באתר: http://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/2019-05-13-N01-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%9E%D7%90%D7%99-2019
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחר צהריים טובים, מחפש רכב שכירות (חודשי, לא ליסינג) שיהיה רשום על חברה בע"מ בבעלותי. מבדיקה שאני עשיתי, הרכבים שאני מצאתי הם בעיקר רכבים "עממיים" ובכל החברות הגדולות יש את אותו מבחר. רציתי לשאול האם יש חברה או סוכנות שאתם מכירים שניתן לבחור רכב מתוך מגוון רחב יותר ולשלם עליו פר חודש. תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים, אני צריך לחדש את הביטוח לרכב של אישתי שבקושי נוסעת (גנים וחוגים ) ושאר הזמן עובדת מהבית את כל הנסיעות העיקריות עושים ברכב שלי.. אני לא כזה בעד ביטוח דיגיטלי אבל קראתי על הראל סוויץ' ואפשר לקבל הנחה אם נוסעים פחות.. השאלה אם מישהו התנסה? כי אני מנסה שזה הרוב פרסום חח השאלה כמה מזה באמת נכון..
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הדגם אמנם כבר עבר מתיחת פנים קלילה לפני שנה, אבל כשסדרה 3 החדשה כבר פה, ויגואר ומרצדס הציגו לאחרונה מתיחות פנים לXE ולC קלאס, אאודי שומרת על הקצב ומציגה מתיחת פנים נוספת וקצת יותר מקיפה לדגם בן הארבע (שהוא גם הדגם הנמכר ביותר שלה), וטוענת כי חיצונית רק מכסה המנוע, דלת הבגאז׳ והגג נותרו ללא שינוי. השינוי הויזואלי הבולט הוא בפרונט, עם כונסי אוויר חדשים וגדולים יותר משולבים בפגוש הקדמי החדש גם כן, עם מראה משתנה בהתאם לדגם ולרמת הגימור. גם ההפנסים הקדמיים חדשים וLED מלא הוא מהיום מגיע כסטנדרט. מאחור תמצאו פגוש ופנסים חדשים גם כן, והקימור שרץ לאורך צד הרכב שונה והונמך על מנת לתת לו מראה ספורטיבי ובומבסטי יותר. בקוקפיט השינויים מעטים, אך מסך המולטימדיה גדל מ8.3 אינ…
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
בתור פרנקהוליק של רכבים, אני כל כך אוהב, מרוצה ומבסוט מהכתבה הזו " המכוניות הכי אמינות: מתוצרת פיג'ו [h=2]סקר שערך הג'יי.די. פאואר בבריטניה מצא כי מכוניות פיג'ו סבלו ממספר התקלות הנמוך ביותר. באיזה מקום טויוטה?"[/h] https://www.auto.co.il/article/132137-world-news?utm_source=mako&utm_medium=auto-copmponent&utm_campaign=ongoing&makoopenchrometabs=1&sch=3d385dd2dd5d4110&pid=857461317
הודעה אחרונה מאת primekart, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
ערב טוב, בחלוף שנה מאז שרכשתי את הרכב הנוכחי שלי, פולקסווגן גולף שעוד מעט תחגוג 18 שנים, החלטתי לכתוב לכם סיקור, וגם טור אישי על הדגם. * אם ברצונכם לדלג אל הסיקור, גללו למטה אל התגובה הראשונה הקדמה, וקצת עליי אני די אנונימי בפורום, אז אספר על עצמי בקצרה. שמי יובל, בן 28, רווק, וסטודנט למחשבים מרמת גן. חיידק המכוניות התחיל אצלי בגיל מאוחר יחסית - 21, כאשר הוצאתי את רישיון הנהיגה. מאז אני מחובר באינפוזיה לקארספורום (בעיקר קורא ופחות כותב). בשנותיי הלא רבות כל כך, נהגתי על לא מעט רכבים. ניצלתי כל הזדמנות שהייתה לי לקחת לסיבוב רכב של חבר / בן משפחה / מכר / כל אדם אחר שלא חשד בשפיותי אחרי כל זה, אין ספק שהמכונית שהשאירה עליי את החותם העמוק ביותר היא הגולף…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לכולם יצא לי לראות הרבה סרטונים בערוצי יוטיוב כמו Doug DeMuro, Hoovies Garage, LegitStreetCars, Tavarish, WatchJRGo וכו'... יש מושג אחד שנשמע הרבה - "Car enthusiast" מה הפירוש לזה בעברית? והאם אתם מגדירים את עצמכם כ"Car enthusiast"?
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
יש לי פונטו איבו שאני מאוד אוהב. גם כשהאוטו בן 8 הוא עדיין נראה טוב מבפנים ומבחוץ, מרווח, נוח וחסכוני. אחלה אוטו שרואים שהושקעה מחשבה בתכנון שלו. הפונטו והאונו שלפניה תמיד היו הלחם והחמאה של פיאט. זכו ברכב השנה מספר פעמים ונמכרו בכמויות אדירות בארופה. כאילו, בחיאת!!! על הדגם הזה פיאט בנתה לעצמה שם וגדלה בצורה אדירה. אז למה החליטו שלא להשקיע יותר בדגם הזה ורק בפיאט 500 שזה דגם נישתי, לא פרקטי ויקר.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
שלום לכולם. ב 29 למאי, מתוכנן לטוס לארבעה ימים לאיטליה. נחיתה (וחזרה) בוונציה (4 מבוגרים). התכנון הוא לשכור רכב ולטייל באיזור, וביום השלישי להגיע למראנלו למוזיאון פרארי לטובת סיור במוזיאון ונסיעה קצרה בתשלום על פרארי. אשמח להמלצות בעלי הניסיון: 1. לאיזה חברת השכרת רכבים מומלץ לפנות? 2. לגבי החוויה במראנלו, הבנתי שיש מספר מקומות שסמוכים למוזיאון שמציעים חווייה כזו. האם יש אחד מומלץ? מה טווח המחירים הצפוי? והאם מומלץ לבצע הזמנה מראש מהארץ או שמומלץ להגיע למקום ולהתמקח? מודה מראש לכל סיוע. Sent from my LG-H990 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
משרד התחבורה העלה את המכסה ליבואנים קטנים שיכולים לייבא בצורה מקלה רכבים שעברו תקינה אירופאית עד לכמות של 400 רכבים. מנסים לשווק את זה כאילו שמדובר בנסיון לעודד ייבוא של רכבים חשמליים, בעיקר רכבים מסין שנמכרים גם באירופה. יתכן שזה באמת יעלה את כמות הרכבים החשמליים שיגיעו לארץ ואולי גם ידרבן את היבואנים הגדולים להתחיל לדחוף ברצינות רכבים חשמליים. אבל לא ברור אם ההקלה היא רק לרכבים חשמליים, או שתתחיל פתאום גם הצפה של סדרות קטנות של רכבי בנזין זולים. בכל מקרה אם באמת רוצים לעודד מכירה של רכב חשמלי בארץ, הדרך לדעתי היחידה כרגע להוציא את היבואנים הגדולים מאזור הנוחות של רכבי הבנזין ולגרום להם להתחיל לשווק רכבים חשמליים ברצינות, היא לחייב אותם למכור אחוז מסויים של רכבים ח…
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום, לפני שלושה שבועות מכרנו את האוקטביה ששימשה כרכב המשפחתי שלנו במשך ארבע שנים ושמונה חודשים, במהלכם עברה 100,000 קילומטר. הזדמנות נהדרת לסכם את התקופה. קצת על הרכב:הרכב נרכש באופן פרטי, יד ראשונה מהסוכנות. מנוע 1400 סמ"ק עם 140 כוחות סוס - TSI, משודך לתיבת הילוכים DSG יבשה עם 7 הילוכים. רמת גימור אלגנס. אבזור עיקרי: מערכת מולטימדיה מקורית עם בלוטוס, בקרת שיוט, שמשות אחוריות כהות, בקרת אקלים מפוצלת, חישוקי סגסוגת 16 אינץ'. בנוסף הותקנו חיישני רוורס קידמיים ואחוריים בהתקנה מקומית (הרכב ארוך). נוחות נסיעה: המושבים נוחים אם כי מעט קשיחים, בסך הכל נוחות טובה ברוב הנסיעות עם הרגשת עייפות בגב התחתון בנסיעות ארוכות מאוד (מעל שעתיים). המתלים מכוילים יותר ל…
הודעה אחרונה מאת ori_fadida,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 2,738 אורחים (הצג רשימה מלאה)